• Staráme sa o vtáčiky

          • V  rámci environnmetálnej výchovy žiaci ŠT vyrobili  krmítko pre vtáčiky.  Vyrobené krmítko zavesili na lipový strom na školskom dvore a naplnili ich obilím a rôznymi semenami. Vtáčiky si  zvedavo obzerali krmítko a trochu  neskôr si už pochutnávali na semienkach. Žiakom sa táto aktivita veľmi páčila a boli radi, že mohli týmto spôsobom pomôcť našim spevavcom.

            Zapísala: Mgr. Magda Pelechová, PhD. 

             

          • McDonald's Cup

          • Dňa 06. 03. 2019 sa uskutočnilo predkolo v minifutbale žiakov McDonald´s Cup-u. Žreb prisúdil našej škole žiakov ZŠ s VJM Turňa nad Bodvou. Stretnutie sa uskutočnilo v telocvični ZŠ Turňa nad Bodvou. Hralo sa systémom 1 + 4, na 2 x 15 minút. Podľa pravidiel tejto súťaže na hracej ploche muselo byť minimálne jedno dievča v každom družstve. Zápas sa skončil víťazstvom žiakov z Turne n/B v pomere 5 : 3, po polčase 2 : 1. Za naše družstvo všetky góly zaznamenal Rastislav Horváth z 3.B. Táto prehra pre našu školu znamenala, že sa nekvalifikovala do obvodného kola. Napriek tejto skutočnosti si naši žiaci odnášajú veľa športových zážitkov z tohto podujatia.   

            Zapísal: Ing. Viktor Tóth

          • Karneval

          • Plesy, zábavy, karnevaly – aj týmito akciami sú typické fašiangy. Každoročne sa Karneval koná aj na našej škole, ktorý sa tento rok uskutočnil 14. 02. 2019. Prípravy na karneval pani učiteľky prvého stupňa zvládli úspešne. Triedy zdobili balóny, konfety, rôzne fašiangové obrázky a farebné výrobky našich žiakov.  Deti sa premenili na princezné, strigy, zvieratká, postavičky z rozprávok... Karnevalové kostýmy nechýbali ani učiteľom, ktorí boli aj tento rok veľmi kreatívni. Zábavu nám spestrila aj školská kapela.

            Poďakovanie patrí všetkým, ktorí prispeli k dobrému priebehu celého karnevalu.  

            Zapísala: Mgr. Kristína Kubinyiová

        • Valentínska pošta
          • Valentínska pošta

          • Deň svätého Valentína je dňom zaľúbených, kedy dávame najavo svoje city a obdarúvame sa maličkosťami, ktoré nám vyčaria úsmev na tvári. Aj tento rok mali žiaci našej školy možnosť napísať svoje odkazy  pre kamarátov, súrodencov, učiteľov a vyjadriť svoje city. Ďakujeme všetkým, čo sa zapojili a dúfame, že na budúci rok bude naša škola opäť svedkom ďalšej úspešnej Valentínskej pošty. 

            Zapísala: Mgr. Kristína Kubinyiová

          • Zimné radovánky

          • V druhej polovici mesiaca január a začiatkom februára boli realizované pohybové aktivity v zimnej prírode pod názvom „Zimné radovánky“ aj vďaka priaznivým poveternostným podmienkam vo forme bohatej snehovej nádielky. Všetky triedy sa postupne zapájali do tejto aktivity počas hodín telesnej a športovej výchovy. Miestom realizácie bol školský dvor, prípadne neďaleký mierny svah. Prevádzalo sa stavanie snehuliakov, vytváranie stôp v snehu, šmýkanie sa po zľadovatelej podložke. V hádzaní snehových gúľ žiaci súťažili v týchto disciplínach : triafanie kruhového terča, hod snehovej gule na vzdialenosť, triafanie kužeľov. Žiaci mali možnosť pod vedením učiteľov využiť blízky kopec na sánkovanie a kĺzanie sa na detských boboch. Napriek mrazivému počasiu si žiaci pochvaľovali pobyt v zasneženej prírode.

            Zapísal: Ing. Viktor Tóth

          • Šťastné a veselé

          • ...vôňa koláčov vôkol sa rozlieha,

            vianočnej nálade každý z nás podlieha.

            Zabudnime na smútok, zanechajme zvady,

            buďme k sebe milí, dobrí a majme sa radi.

            Prišiel čas vianočný, zvonček tíško cinká,

            každému sa splní túžba, aspoň malilinká.

            Šťastné a veselé želajme si spolu,

            pohodu a lásku k vianočnému stolu.

            Krásne vianočné chvíle prežité v kruhu blízkych,

            lásku, pohodu a porozumenie,

            a úspešný, šťastný Nový rok 2019 praje

             

            kolektív Základnej školy Drienovec

             

             

            PS: Od 24. 12. 2018 do 07. 01. 2019 sú zimné prázdniny. Uvidíme sa znovu 8. januára 2019, v utorok. 

             

          • Vianočná výstavka

          • V dňoch 20. a 21. decembra 2018  žiaci našej školy prezentovali svoju zručnosť pri zhotovovaní vianočných ozdôb na vianočnej výstavke. Žiaci mali možnosť na výstavke vidieť krásne ozdoby zhotovené z rôznych materiálov,  vyzdobené krásnymi vianočnými  farbami a vzormi. Po skončení výstavky  si žiaci zobrali výrobky domov a budú zdobiť ich domovy počas vianočných sviatkov.

                            

            Zapísala: Ing. Eva Lukácsová

          • Návšteva filmového predstavenia

          • Dňa 18. 12. 2018 sa na našej škole uskutočnila už tradičná školská akcia návšteva 3D kina v OC Optima. Filmového predstavenia sa zúčastnilo 70 žiakov I.- II. stupňa ZŠ, špeciálnych tried a 5 učitelia. V Cinemaxe  nám bola rezervovaná 3D rozprávka „Grinch“. Autobus sa dostavil pred dolnú budovu ZŠ o 8:30 hod. Pred predstavením si žiaci nakúpili občerstvenie: popcorn s coca-colou. Po skončení predstavenia sme sa poprechádzali po nákupnom centre a potešili svoje oči krásnou vianočnou výzdobou. Autobus sa dostavil pred budovu školy o 12:45 hod. Žiaci si užili pekný deň, ktorý prebehol vo veľmi dobrej nálade.

             

            Zapísala: Mgr. Kristína Kubinyiová

          • Koledovanie

          • Dňa 17. 12. 2018 sa žiaci ZŠ Drienovec vybrali spolu s pani učiteľkami koledovať a vinšovať do obce. Navštívili Obecný úrad Drienovec, kde zavinšovali a zaspievali koledy pracovníkom obecného úradu. V hornej budove ZŠ Drienovec navštívili každú triedu a popriali „Veselé Vianoce a šťastný Nový rok“ svojim spolužiakom a pani učiteľkám. Ani tento rok nevynechali škôlkarov našej obce. Všade boli obdarovaní sladkosťami, za čo aj touto cestou ďakujeme!

            Zapísala: Mgr. Kristína Kubinyiová

          • Matematická súťaž I. stupeň ZŠ

          • Dňa 07. 10. 2018, t.j. v piatok sa konala  matematická súťaž pre žiakov I. stupňa ZŠ, pod  vedením pani učiteľky Bc. Niky Jašekovej.  Zúčastnili sa jej traja žiaci z každej triedy (1. – 4. ročník), celkovo 24 žiakov. Žiaci boli rozdelení do 4. kategórií. Úlohy obsahovali príklady z učiva daných ročníkov. Výsledky vyhodnotila porota v zložení Bc. Nika Jašeková, Mgr. Katarína Bernáthová, Mgr. Štefánia Hricková a Mgr. Emil Takács. V každej skupine sa vyhodnotilo 1., 2. a 3. miesto. Žiaci  boli odmenení vecnými cenami a diplomami.

             

            Výsledné poradie podľa jednotlivých kategórií:

             

            1. kategória- 1. ročník

            1. miesto – Adrián Vološin

            2. miesto – Sofia Horváthová

            3. miesto – Dalibor Horváth

             

            2. kategória-2. ročník

            1. miesto – Ľuboš Vološin

            2. miesto – Ervína Horváthová

            3. miesto – Radoslav Rigo

             

            3. kategória- 3.  ročník

            1. miesto – Imrich Horváth

            2. miesto – Štefánia Horváthová

            3. miesto – Andrea Horváthová

             

            4. kategória- 4.  ročník

            1. miesto – Valéria Polyáková

            2. miesto – Dáša Balogová

            3. miesto – Vanesa Rigová

             

            Zapísala: Bc. Nika Jašeková

          • ProEduco

          • Dňa 06. 12. 2018 sa žiaci 8. A, 9. A a 9. B triedy zúčastnili na výstave pod názvom Pro Educo. Cieľom tejto výstavy, ktorá sa koná niekoľko rokov po sebe s veľkým úspechom bolo, aby si žiaci končiacich ročníkov základných a stredných škôl dokázali ľahšie vybrať „smer“, ktorý si po skočení štúdia vyberú. Pod jednou strechou sa zišli zástupcovia niekoľkých stredných a vysokých škôl, aby predstavili svoje študijné odbory veľkému počtu uchádzačov. Žiakom a študentom sa naopak vytvoril priestor, aby sa mohli dozvedieť čo najviac o možnostiach, aby sa mohli pýtať, čo ich prípadne záujme a aby videli úspech ako aj vybavenia na jednotlivých školách. Žiakom sa výstava páčila. Každý z nich si našiel smer, ktorý ho prinajmenšom zaujal. Najväčší záujem prebudilo konzervatóriu. Žiaci sa pýtali na možnosti štúdia, podmienky, ako aj podmienky prijatia na dané štúdium.

            Zapísala: Mgr. Beatrix Komorová

          • Integrácia

          • 10. narodeniny Projektu Integrácia nám priniesli veľkú radosť. Hoci sme sa nemohli zúčastniť koncertu v Bratislave osobne, mohli sme sledovať koncert online priamo v škole. Desať škôl, ktoré sa do sledovania zapojilo mohlo získať super cenu – televízor od PLANEO Elektro. Naša radosť bola obrovská, keď sme sa dozvedeli, že sme jednou z nich. Touto cestou sa chceme poďakovať OZ Integrácia aj Planeo Elektro. Radosť detí bola o to väčšia, že cenu im odovzdal sám Mikuláš.

            Zapísala: Mgr. Katarína Bernáthová

        • Mikuláš
          • Mikuláš

          • „Mikuláš, Santa Claus, Bradatý deduško, Dedo Mráz“ - tradícia obdarúvania na Mikuláša sa udržiava už od stredoveku a je rozšírená po celom svete, hoci dátumy „kedy Mikuláš chodí“ sa líšia.

            Múdry a láskavý Mikuláš do našej školy zavítal 06. 12. 2018, keď navštívil našich žiakov, ktorí ho privítali mikulášskymi piesňami, básňami. Mikuláš bol veľmi štedrý a ako odmenu za pekné kultúrne programy rozdával balíčky plné sladkostí. Trošku u nás pobudol, oddýchol si a pripravil sa na ďalšiu cestu. Pred odchodom ešte nezabudol sľúbiť našim žiakom, že o rok k nám opäť určite s radosťou zavíta.

            Žiaci sa Mikulášovi poďakovali, vyprevadili ho a sľúbili, že na neho budú čakať.

            Zapísala: Mgr. Mária Šimková

          • Matematická súťaž

          • Dňa 04. 12. 2018 sa konala  matematická súťaž „Pytagoriáda“ pre žiakov II. stupňa ZŠ. Túto súťaž organizoval Ing. Roman Hiľovský.   Zúčastnili sa jej traja vybraní žiaci z každej triedy,  celkovo 14 žiakov. Žiaci boli rozdelení do 5. kategórií podľa jednotlivých ročníkov. Úlohy obsahovali príklady z učiva daných ročníkov. Výsledky vyhodnotila porota v zložení: PaedDr. Monika Štrompová, Mgr. Mária Slovinská, Bc, Nika Jašeková  a Ing. Roman Hiľovský. V  každej skupine sa vyhodnotilo 1., 2. a 3. miesto. Žiaci  boli odmenení vecnými cenami a víťazi jednotlivých kategórii dostali diplomy.

             

             Víťazi jednotlivých  kategórií:

            5. ročník:  Viktor Balog

            6. ročník:  Imrich Horváth

            7. ročník:  Ervín Horváth

            8. ročník:  Kevin Balog

            9. ročník:  Mikuláš Horváth     

             

            Vypracoval: Ing. Roman Hiľovský                           

          • Červené stužky

          • Dňa 3. decembra sa aj na  našej škole  konala akcia Červené stužky. Žiaci a učitelia si tento deň pripomenuli pripnutím červenej stužky.

            1.december je deň boja proti AIDS. Červené stužky sú symbolom a názvom celoslovenskej kampane boja proti AIDS, ktorú s podporou Ministerstva školstva vedy, výskumu a športu SR.

            Kampaň sa uskutočňuje pod záštitou Kancelárie WHO na Slovensku. AIDS je celosvetový problém, ktorý sa dotýka aj Slovenska a každého z nás. Dvanásty ročník celoslovenskej kampane Červené stužky, prebieha od 1. septembra 2018 a vyvrcholí 1.decembra 2018.

             

            Zapísala : Mgr. Hricková

          • Bocian 2018

          • Aj tento školský rok sme sa zapojili do ekovýchovného programu Bocian 2018. Program vyhlásili Správa Národného parku Slovenský kras v Brzotíne v spolupráci s Východoslovenským múzeom v Košiciach. Našou úlohou bolo sledovať bocianie hniezdo od príletu bociana do našej obce, až do jeho odletu a naše pozorovania a zápisky spracovať formou plagátu s názvom Žiadosť bociana bieleho o prechodný pobyt v obci. Dňa 27. 11. 2018 sme sa zúčastnili vyhodnotenia súťaže v Gemerskej knižnici Pavla Dobšinského v Rožňave. Vyhodnotenia sa zúčastnili piati žiaci 7. A triedy a žiak 9. A v sprievode učiteliek Mgr. Márie Šimkovej a Mgr. Kataríny Bernáthovej. S veľkou radosťou sme privítali správu, že sme získali prvé miesto. Získali sme hodnotné ceny, ktoré nás veľmi potešili. V rámci vyhodnotenia žiaci si mali možnosť vypočuť veľmi zaujímavú prednášku ornitológa RNDr. Miroslava Fulína, CSc. o živote bociana bieleho a výstavku výtvarných prác Môj sused bocian. Na záver sme mali možnosť prezrieť novú mobilnú učebňu, ktorú získala správa NP Slovenský kras v Brzotíne a bude k dispozícii jednotlivým školám podľa dohody.

             

            Zapísala: Mgr. Katarína Bernáthová, koordinátorka ENV

          • Najlepší počtár

          •  

             Dňa 29. 11. 2018 sa v špeciálnych triedach uskutočnila matematická súťaž „Najlepší počtár“. Súťaže sa zúčastnilo dvanásť žiakov z piateho až deviateho ročníka. Žiaci boli rozdelení do dvoch kategórií:

            1. kategória: 5. B, 6. B, 6. C
            2. kategória: 7. B, 8. B, 8. C, 9. B

            Žiaci riešili matematické úlohy vhodné pre ich vekovú kategóriu. Porotu tvorili pani učiteľky: Ing. Lívia Tóthová a pani asistentka Ing. Henrieta Lenková. Na záver bola súťaž vyhodnotená a najlepší počtári získali diplomy a vecné ceny.

            Umestnenie podľa kategórií: 

            1. kategória

            1. miesto – Izabela Horváthová

            2. miesto – Alexander Horváth

            3. miesto – Jozef Rigo

             

            2. kategória

            1. miesto – Tibor Horváth

            2. miesto – Kevin Rigó

            3. miesto – Vanesa Rigová

             

            Zapísala: Ing. Lívia Tóthová

          • Európsky týždeň boja proti drogám

          • Dňa 19. 11. 2018 – 20. 11. 2018 sa uskutočnil Európsky týždeň boja proti drogám. Zámerom bolo upriamiť pozornosť na dôležitosť prevencie užívania drog – znížiť a odstrániť dopyt po nezákonných a nelegálnych drogách, a to najmä medzi deťmi a mladými ľuďmi.

            Prevencia zneužívania drog je dôležitým prvým krokom pri informovaní konkrétnych jednotlivcov o nebezpečenstvách závislostí, technikách prevencie a o tom, kde hľadať pomoc pri zotavovaní. Prevencia začína výchovou, šírením informácií o nebezpečenstvách drog nielen pre samotného jedinca ale i pre komunitu. Preto žiaci špeciálnych tried pri príležitosti Európskeho týždňa boja proti drogám pripravili plagát s drogovou tematikou „STOP DROGÁM“.

             

            Zapísala: Ing. Lívia Tóthová

          • Halloween

          •  

            Dňa 26. októbra 2018 - posledný deň vyučovania pred jesennými prázdninami v ZŠ Drienovec sa končil tradične  oslavou Halloweenu. Žiaci i učitelia sa pripravovali na túto oslavu. Ozdobovali triedy, dvere, okná a pripravovali masky so žiakmi. Žiaci našej školy sa premenili na netvorov, bosorky a rôzne strašidlá. Pani učiteľky im pomohli s maľovaním tváre, úpravou vlasov a vyhotovením kostýmov. Pani učiteľka Mgr. Šimková pripravila pre žiakov I. stupňa vymaľovánky s Halloweenskou tematikou.  Po zotmení sa zapálili sviečky v lampiónoch a všetci žiaci i učitelia sa zišli na školskom dvore, kde sa vypustili lampióny šťastia. Následne sa strašidelný sprievod pohol zo školy a  učitelia odprevadili žiakov domov.

            Vypracovala: Mgr. Kristína Kubinyiová

              

          • Pani jeseň

          • V septembri sa naši žiaci posadia do svojich lavíc, po dlhých letných prázdninách. Rovnako ako školský zvonček pripomína začiatok školy, aj príroda a jej pestré odtiene poukazujú na zmenu ročného obdobia. Nádherné farebné listy zdobia nielen stromy v okolí našej školy, ale aj nástenky a okná v našich triedach. Žiaci sa snažia preniesť kúsok jesene aj do priestorov školy. Vyzdobili nielen naše triedy z vnútra, ale aj naše parapetné dosky pestrými a mnohotvarými ozdobnými tekvicami.  Dúfame, že naša práca a naše úsilie sa budú páčiť aj iným. Preto žiaci aj učitelia ŠT ZŠ Drienovec prajú všetkým nádhernú pestrofarebnú jeseň.

            Zapísala: Mgr. Beatrix Komorová

  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje