• Účelové cvičenie na II. stupni ŠT

          • Dňa 12. a 13. septembra 2024 žiaci špeciálnych tried absolvovali teoretickú a praktickú časť účelového cvičenia, kde si osvojili vedomosti 5 základných oblastiach: Civilná ochrana, Pohyb a pobyt v prírode, Ochrana prírody, Zdravotná výchova, Dopravná výchova.

            Vo štvrtok 12. 09. 2024 sa žiaci oboznámili s teóriou týkajúcu sa jednotlivých oblastí a v piatok 13. 09. 2024 ich čakala praktická časť, ktoré sa začalo vyhlásením varovného poplachu riaditeľkou školy, ktorá nariadila okamžitú evakuáciu žiakov na školský dvor. Po kontrole budov a počtu žiakov poriadkovou hliadkou sa všetci presunuli na bezpečné miesto.

            Žiaci sa presúvali z jednotlivého stanovišťa na druhé, odpovedali na vopred pripravené otázky, vykonávali jednotlivé praktické úlohy. Žiaci si určili vedúceho skupiny, ktorý mal pri sebe štartovný lístok. Vedúci stanovíšť zapisovali absolvovanie úloh a svojím podpisom potvrdzovali ich prítomnosť. Po absolvovaní jednotlivých stanovíšť sa vykonala kontrola počtu žiakov a pomôcok poriadkovou hliadkou a vyhodnotenie účelového cvičenia. Vedúca účelového cvičenia sa poďakovala žiakom, vedúcim jednotlivých stanovíšť.

            Ing. Lívia Tóthová – vedúca ÚČ

          • Účelové cvičenie na II. stupni ZŠ

          • Účelové cvičenie pre 5. ročník, 6. ročník, 7. ročník, 8. ročník a 9. ročník ZŠ bolo zamerané na riešenie mimoriadnych situácií. Účelové cvičenie sa uskutočnilo dňa 13. 09. 2024.  Teoretická príprava sa uskutočnila dňa 12. 09. 2024 na troch vyučovacích hodinách. Účelové cvičenie sa začalo vyhlásením varovného poplachu riaditeľkou školy, ktorá nariadila okamžitú evakuáciu žiakov na školský dvor. Po kontrole budov a počtu žiakov poriadkovou hliadkou sme sa presunuli na bezpečné miesto. Plán účelového cvičenia vypracovala vedúca účelového cvičenia Mgr. Katarína Bernáthová spolu s vedúcimi jednotlivých stanovíšť.

             

            Témy na jednotlivých stanovištiach boli nasledovné:

            • civilná ochrana,
            • pohyb a pobyt v prírode,
            • ochrana prírody,
            • zdravotná výchova,
            • dopravná výchova.

            Žiaci sa presúvali z jednotlivého stanovišťa na druhé, odpovedali na vopred pripravené a prebraté otázky, vykonávali jednotlivé praktické úlohy. Žiaci si určili vedúceho skupiny, ktorý mal pri sebe štartovný lístok. Vedúci stanovíšť zapisovali absolvovanie úloh a svojím podpisom potvrdzovali ich prítomnosť. Po absolvovaní jednotlivých stanovíšť sa vykonala kontrola počtu žiakov a pomôcok poriadkovou hliadkou a vyhodnotenie účelového cvičenia, kde vedúci jednotlivých stanovíšť hodnotili vedomosti, zručnosti, šikovnosť žiakov. Vedúca účelového cvičenia sa poďakovala žiakom, vedúcim jednotlivých stanovíšť a tiež učiteľom, ktorí vykonávali dozor a koordinovali žiakov.

            Mgr. Katarína Bernáthová

          • Slávnostné otvorenie školského roka 2024/2025

          • Aj keď v júni sa dva mesiace zdali ako veľmi dlhá doba, ubehli rýchlo. Ani sme sa nenazdali a v kalendári zažiaril 2. september, ktorý oznamoval začiatok nového školského roka 2024/2025.

            V horúce ráno 2. 9. 2024 sa všetci  „školou povinní“, t.j. žiaci spolu s rodičmi, pedagogickí a aj nepedagogickí zamestnanci znovu stretli na pôde našej Základnej školy v Drienovci, aby slávnostne otvorili nový školský rok. Veľký deň to bol hlavne pre našich prvákov, ktorí do školy vstupovali po prvýkrát a aj pre deviatakov, ktorým sa detstvo a pobyt na základnej škole pomaly kráti.

            Slávnostné otvorenie školského roka sa začalo štátnou hymnou. Po nej sa ujala slova pani riaditeľka PaedDr. Monika Štrompová , ktorá vo svojom slávnostnom príhovore privítala prvákov i nové kolegyne, ostatným žiakom a pedagógom zaželala úspešný celý rok a  zároveň oficiálne otvorila nový školský rok 2024/2025.

            Prítomných pozdravil aj pán starosta Ing. Štefan Bacsó, ktorý vyjadril podporu všetkým učiteľom, rodičom, žiakom a poprial im veľa trpezlivosti, úspechov a síl v školskom roku 2024/2025.

            Všetkým žiakom a zamestnancom školy prajeme úspešný štart do nového školského roka!

            Mgr. Anna Kulíková - koordinátor kultúrnych podujatí

    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje