• Čitateľská súťaž

          • Dňa 17. 04. 2024 sa na našej škole už tradične uskutočnila čitateľská súťaž pre žiakov I. stupňa. Z každej triedy sa zúčastnili 2 najlepší  žiaci  v čítaní.  Odborná porota : pani zástupkyňa Mgr. Katarína Bernáthová a pani učiteľka PhDr. Andrea Klajberová mali naozaj ťažkú úlohu - vybrať víťaza  z každého ročníka. Rozhodnutie bolo naozaj veľmi náročné, keďže všetci zúčastnení žiaci veľmi pekne čítali.

            Víťazi získali zaujímavé  ceny a samozrejme aj diplom. 

            Gratulujeme nasledovným víťazom:

            1. ročník    1. miesto Adriána Horváthová

            2. ročník    1. miesto Viktória Vološinová

                               2. miesto Milan Klempár

            3. ročník    1. miesto Sofia  Horváthová

            4. ročník    1. miesto Terézia Horváthová

            Mgr. Henrieta Holečko Szabóova

          • Ľudské práva a povinnosti

          • Naši žiaci boli súčasťou aktivít s občianským združením BAFF SA, pri trochu netypickom učení. Pomocou  hier  sa venovali ľudským právam. Cieľom bolo nachádzať súvislosti medzi ľudskými právami a bežným životom, práva a povinnosti v bežnom živote, deti a dohovor o právach dieťaťa.

          • Hviezdoslavov Kubín

          • Dňa 17.4.2024 sa uskutočnilo školské kolo Hviezdoslavovho Kubína, ktorého sa zúčastnili žiaci 2. stupňa. Prekvapením bolo dielo rómskych autorov a prednes v rómskom jazyku.

            Výhercovia :

            1. miesto: Sabrina Filková z 8. A,

            2. miesto: Rebeka Horváthová z 9. A

            3. miesto obsadil Dalibor Horváth zo 6. A triedy.

            Špeciálnu cenu poroty získala Džesika Gažiová zo 6. A triedy.

            PhDr. Rudolf Rusňák

          • Medzinárodný deň Rómov

          • Pri príležitosti osláv Dňa Rómov sa uskutočnil vedomostný kvíz na tému: História rómov. Kvízu sa zúčastnili dvaja žiaci z tried II.stupňa. Víťazom sa stali : 9.A Valéria Polyaková, Vanesa Rigová 2.miesto obsadili Kasandra Lukáčová a Dajana Vološinova a bronzoví boli Csemer Ľudovít a Viktória Horváthová.

            „História je matka múdrosti.“

                                        Vojtech Mihálik

            PhDr. Rudolf Rusňák

          • Hrôzy 2. svetovej vojny

          • „Na to, aby zlo zvíťazilo, stačí málo: aby dobrí ľudia nerobili nič.“ 

                                                                                                           (Edmund Burke)

             

            Dňa 17. 04. 2024 sa v rámci dejepisu uskutočnila interaktívna hodina pod názvom „Hrôzy 2. svetovej vojny“. Aktivita sa realizovala v triede 9. A a priblížila žiakom najtemnejšie obdobie našej histórie. Prvú časť hodiny tvorila prednáška, ktorá pozostávala z hrôz, ktoré boli páchané na vtedajšom židovskom obyvateľstve – perzekúcie, odňatie občianskych a ľudských práv, transporty, selekcia a koncentračné tábory. Hlavnou myšlienkou tejto aktivity bolo poukázať na to, že vojny prinášajú len zlo, a preto je potrebné byť voči každému tolerantný. V druhej časti vyučovacej hodiny si žiaci prostredníctvom skupinových aktivít overili, ako si poznatky a informácie z prednášky zapamätali. Víťaznú skupinu Japonsko tvorili žiaci Rudolf Lukáč a Štefan Rigó a Nemecko Valéria Polyáková a Vanessa Rigová, ktorí boli odmenení vecnými cenami. Na hodine boli prítomné aj pani učiteľky Ing. Henrieta Lenková a Mgr. Tímea Parlag Župčánová.                                        

            Mgr. Emil Takács

          • Alfiáda

          • Dňa 09. 04. 2024 sa uskutočnil I. ročník matematickej súťaže „Alfiáda“. Súťaže sa zúčastnili žiaci  5. ročníka. Žiaci vyskúšali písať test pomocou IKT. Test písali na tablete v programe Alf.  Súťaž sa uskutočnila v triede 5. A.  Víťazi dostali odmenu a diplom. Chcem sa poďakovať PaedDr. Monike Štrompovej za pomoc  s organizáciou matematickej súťaže.

             

            Víťazi:

            1. Viktória Horváthová
            2. Sofia Horváthová
            3. Ján Polyak

            Ing. Roman Hiľovský

          • Aktualizačné vzdelávanie učiteľov

          • Dňa 27. 03. 2024 sa pedagogickí zamestnanci školy ZŠ Drienovec oboznámili v rámci aktualizačného vzdelávania s programom Canva a tvorbou moderných pracovných listov pre žiakov.  

            Školenie viedla školská digitálna koordinátorka Ing. Henrieta Lenková. V krátkej prezentácii sa učitelia dozvedeli základné informácie o pôvode, histórii, využití a práci v Canve. Po úspešnej registrácii sa všetci učitelia prihlásili do programu, v ktorom získali základné zručnosti pri tvorbe vzdelávacích materiálov.  Vytvorili si vlastné pracovné listy a naučili sa využívať základné prvky programu ako sú dizajn, prvky a úpravu textov. Oboznámili sa s aplikáciami, ktoré program zahŕňa  a umožňuje využívať pri tvorbe materiálov. Naučili sa  orientovať v pracovnom prostredí Canvy.  

            Pre učiteľov bolo takéto praktické aktualizačné vzdelávanie veľkým prínosom a stretlo sa s pozitívnou spätnou väzbou. Všetci súhlasili s výhodami, ktoré Canva prináša. 

            Ing. Henrieta Lenková

          • Deň učiteľov

          • Dňa 26.03.2024 Školský parlament slávnostne odovzdal učiteľom kvety a slovné poďakovanie za ich celoročnú prácu, trpezlivosť a lásku, ktorú odovzdávajú našim žiakom.

            Ďakujeme a prajeme všetkým učiteľom veľa šťastia, zdravia,

            lásky a úspechov v osobnom aj profesionálnom živote!

             

            Dorka Horváthová, Radko Vološin, Mgr. Beatrix Komorová a naši učitelia

          • Veľká noc v ŠT

          •  

            "Zobralo slniečko

            s kvietkami košíčky,

            z oblohy sype ich,

            na lúky pod kríčky.

            „Čo sú to za čary?‟

            každý sa pýta.

            Takto vždy slniečko

            pani jar víta."

             

            Tak ako každý rok, ani tento nebol výnimkou  a opäť je tu Veľká noc. Aj tento rok sa žiaci špeciálnych tried zapojili do výzdoby školy s veľkonočnou tematikou. Za pomoci svojich triednych učiteľov pripravili veľmi pekné a tematiku vystihujúce výrobky, ktoré zdobia chodbu a okná našej školy. Žiaci pri príprave výrobkov boli veľmi šikovní a mali radosť z hotových výrobkov. Vďaka patrí všetkým žiakom a vyučujúcim.

            Mgr. Gabriela Jozsová

          • Poznáš svoje telo?

          •  

            Ako dobre poznáte svoje telo? Tento kvíz pre žiakov základných škôl by mal  každý z vás zvládnuť na 100% | interez.skDňa 26. 03. 2024 pani učiteľky Mgr. Jana Zubrická a Mgr. Mária Šimková pre žiakov 4. A triedy pripravili interaktívny kvíz pomocou wordwall, ktorý je na tvorenie vlastných interaktívnych aktív, ako sú kvízy.

            Kvíz z tematického celku štvrtého ročníka prírodovedy Pátrame po tom ako funguje ľudské telo, pani učiteľky pre žiakov vytvorili so zámerom, aby si žiaci mohli medzi sebou otestovať svoje vedomosti týkajúce sa ľudského tela, ktoré si osvojili na vyučovacích hodinách. Súťažiace družstvá svojimi odpoveďami dokázali, že na hodinách prírodovedy dávali veľký pozor. Súťaž pozostávala z desiatich otázok a z troch skladačkových úloh. Žiaci boli rozdelení do troch skupín. Výhercami sa stala 2. skupina, ktorá získala najväčší počet bodov v zložení žiakov: Palóma Vološinová, Mário Varga a Albert Polyák. Odmenou pre výhercov boli diplomy a sladkosť, ktorá sa ušla všetkým súťažiacim.

            Mgr. Jana Zubrická  a Mgr. Mária Šimková

          • Marec mesiac kníh

          • Členovia Školského parlamentu spustili minulý mesiac súťaž, ktorej cieľom bolo, aby žiaci vybrali svoju obľúbenú knihu a vytvorili pre ňu krásny obal. Do súťaže sa zapojili žiaci z každej triedy našej školy. Preto sme ich práce rozdelili do troch kategórii. Dnes 26. marca 2024 na zasadnutí parlamentu členovia spoločne s pani riaditeľkou vybrali nakrajšie kresby vo všetkých troch kategóriách.

            V I. kategórii zvíťazila Terézia Horváthová z 4. A triedy.

            V II. kalórii zvíťazila Rebeka Horváthová z 9. A triedy. 

            V III. kategórii zvíťazil Sebastián Lukáč z 8. B triedy.

            Výber bol ťažký, lebo naši žiaci sa snažili vytvoriť najkrajšie diela. Ich odmenou boli krásne knižky, fixky a sladká odmena.

            Mgr. Beatrix Komorová

          • Veľkonočná výzdoba na II. stupni

          • Jar už začala, slniečko svieti,
            na lúke rozkvitli voňavé kvety.
            Veľká noc je tu zas,
            šibačiek a maľovaných vajíčok čas.
            Veselé Veľkonočné sviatky.

             

            Začiatkom jari žiaci na druhom stupni vzdelávania, na hodinách výtvarnej výchovy  a etickej výchovy tvorili 2D a 3D výrobky. Žiacke práce  z výkresu, kartónu, farebného papiera, textilu, sádry, vyfúkaných vajíčok a  jarných vetvičiek vytvárali v triedach jarnú a veľkonočnú dekoráciu a skrášlili v triedach, nástenky, okná a parapety. Šikovní žiaci sa zapájali do tvorivej činnosti s nadšením, výrobky boli veľmi estetické, nápadité,  pekne zdobili triedu a vytvárali veľkonočnú atmosféru. Poslaním tejto výstavky bolo ukázať tvorivosť a šikovnosť našich žiakov. Po skončení výstavky žiaci svoje výrobky zobrali domov, aby si vyzdobili  svoje domovy počas veľkonočných sviatkov.

             Ing. Eva Parlagová - vedúca PK VP

          • Rodinný rozpočet

          • Dňa 25. 03. 2024 sa v triedach 6., 7. a 8. ročníka uskutočnila súťaž z občianskej náuky s názvom „Rodinný rozpočet“. Žiaci si prostredníctvom skupinovej práce preverili svoje vedomosti a zručnosti z finančnej gramotnosti. Súťažilo 9 žiakov, ktorí boli rozdelení do troch skupín. Aktivita pozostávala z 5 úloh, prostredníctvom ktorých sa žiaci popasovali s pojmami aj praktickými úlohami o príjmoch a výdavkoch. Na súťaži bola prítomná pani učiteľka Ing. Henrieta Lenková, ktorá zapisovala hodnotenie za jednotlivé úlohy. Za správne odpovede sa získavali body, po sčítaní ktorých sa určili víťazi – Gabriel Csemer, Adrián Vološin a Andrea Lukáčová z tímu rodiny Šťastných. Víťazi boli nakoniec odmenení vecnými cenami. 

            Mgr. Emil Takács

          • Veľkonočná výstavka - I. stupeň

          • S blížiacimi sa veľkonočnými sviatkami, naši šikovní žiaci spolu so svojimi tvorivými učiteľmi využili možnosť vyzdobiť si a skrášliť interiér našej školy jarnou a veľkonočnou výzdobou. Výsledkom ich práce sú krásne výrobky, ktoré naaranžovali a vystavili si ich dňa 25. 03. 2024 vo svojich triedach. Žiaci vytvorili veľkonočné ozdoby, pohľadnice, veľkonočné vajíčka, sliepočky, zajačikov, jarné kvietky a vyzdobili si nimi svoje triedy a parapety okien.  

            Ďakujeme žiakom a učiteľom za výstavku a vyzdobenie tried veľkonočnými výrobkami a pripájame vinš k príjemnému prežitiu Veľkej noci:

            „Preveselé sviatky jari, slnko v každej jednej tvári. Bystré nohy, svižný korbáč, šunku, chlebík ba aj koláč. Trošku kriku, šťastia moc, skrátka krásnu Veľkú noc.“

            Mgr. Jana Zubrická

          • 22. marec – Svetový deň vody

          • Vode sa hovorí aj modré zlato, pretože v mnohých oblastiach sveta je jej málo. Svetový deň vody nám každoročne 22. marca pripomína, že voda je vzácna, musíme si ju vážiť a nesmieme ňou plytvať.

            Pani učiteľka Mgr. Mária Šimková pre žiakov od 1. – 9. ročníka ZŠ pri tejto príležitosti pripravila rôzne aktivity v rámci hodín prírodovedy, biológie a chémie na tému „VODA“. Žiaci hravou formou, prostredníctvom rôznych tvorivých aktivít, prezentácií, spoločne tvorili zaujímavé projekty a výtvarné práce. Žiaci sa dozvedeli veľa zaujímavých skutočností o tejto životne dôležitej tekutine, zároveň sa aj pobavili a počas práce sa samozrejme osviežili dúškom čistej vody.

            Veľké ďakujem všetkým, ktorí ste sa do tejto akcie zapojili.

            Mgr. Mária Šimková – koordinátor ENV

  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje