• Matematická súťaž - I. stupeň ZŠ

          • Dňa 15. 12. 2017 sa konala  matematická súťaž pre žiakov I. stupňa ZŠ, pod vedením pani učiteľky Bc. Niky Bugárovej.  Zúčastnili sa jej traja žiaci z každej triedy (1. – 4. ročník), celkovo 24 žiakov. Žiaci boli rozdelení do 4. kategórií. Úlohy obsahovali príklady z učiva daných ročníkov. Výsledky vyhodnotila porota v zložení Bc. Nika Bugárová, Ing. Eva Lukáčová, Mgr. Viera Jenčová. V každej skupine sa vyhodnotilo 1., 2. a 3. miesto. Žiaci  boli odmenení vecnými cenami a diplomami.

             

            Výsledné poradie podľa jednotlivých kategórií:

             

            1. kategória- 1. ročník

            1. miesto – Radoslav Rigo

            2. miesto – Soňa Balogová

            3. miesto – Bartolomej Horváth

             

            2. kategória-2. ročník

            1. miesto – Kasandra Lukáčová

            2. miesto – Štefánia Horváthová

            3. miesto – Imrich Horváth

             

            3. kategória- 3.  ročník

            1. miesto – Vanesa Rigová

            2. miesto – Valéria Polyáková

            3. miesto – Daša Balogová

             

            4. kategória- 4.  ročník

            1. miesto – Viktor Balog

            2. miesto – Kristián Rigo

            3. miesto – Jesika Polyáková

             

            Zapísala: Bc. Nika Bugárová

          • Výstava vianočných výrobkov

          • Sviatok na ktorý sa tešia malí aj veľkí, vyvolá úsmev na každej tvári. Tak ako s radosťou zdobíme naše domy a byty, s rovnakou radosťou a nadšením sme zdobili aj našu školu, ktorá je naším druhým domovom. Vianoce sú sviatkom lásky a pokoja, čo sme sa snažili ukázať aj v našich výtvoroch. Krásne dekorácie zdobia naše okná, steny, chodby aj parapety. Dúfame, že našu snahu ocenia aj ostatní, a naše ozdoby vyčaria úsmev aj na ďalších tvárach. Prajeme všetkým požehnané vianočné sviatky, plné lásky a pokoja v kruhu našich najbližších.

             

            Zapísala: Mgr. Beatrix Komorová

          • Vianočné dekorácie

          • V období  Adventu  žiaci z 1. stupňa ZŠ  Drienovec mali možnosť vyrobiť vlastnoručne vianočné ozdoby. Zhotovili  rôzne vianočné dekorácie, ktorými vyzdobili parapety okien našej školy. Na výrobu ozdôb použili rôzne prírodniny – konáre ihličia, obilniny, semená kukurice a slnečnice, drevené hranoly, lekárske paličky, kartónové rolky, kartón,  plastelínu,  stužky, špagát, farby a pod.  Žiaci mali možnosť píliť, šmirgľovať, vŕtať, strihať, farbiť, maľovať, ozdobovať, lepiť. Pri zhotovovaní dekorácií vládla u žiakov príjemná predvianočná nálada a žiaci mali radosť z vlastnoručne zhotovených ozdôb.

             

            Zapísala: Ing. Eva Lukácsová

          • Vianočné pohľadnice

          • Žiaci ZŠ Drienovec sa zapojili do výzvy pani ministerky školstva Martiny Lubyovej a vytvorili vianočno – novoročné pozdravy. Do týchto pozdravov budú vložené vinše od pani ministerky a Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR a budú rozoslané partnerom po celom svete, s ktorými rezort školstva spolupracuje. Našu školu bude takto prezentovať vo svete 19 prác našich žiakov.

            Zapísala: Ing. Eva Lukácsová

          • Deti deťom

          • Aj tento školský rok sme sa zapojili do vianočnej súťaže „Deti deťom“ organizovanej environmentálnou organizáciou Strom života. V rámci tejto súťaže žiaci našej školy vytvorili veľmi pekné pozdravy z recyklovaného papiera, ktorý si sami vyrobili. Zhotovené pozdravy sme zaslali do centra Stromu života a na výsledky súťaže netrpezlivo čakáme. Ďakujem všetkým triedam a pani učiteľkám, ktoré sa do súťaže zapojili a tak reprezentovali našu školu.

            Zapísala: Mgr. Katarína Bernáthová

          • Červené stužky

          • Dňa 1. decembra sa aj na  našej škole  konala akcia Červené stužky. Žiaci a učitelia  si tento deň pripomenuli pripnutím červenej stužky. Kampaň sa uskutočňuje pod záštitou Kancelárie WHO na Slovensku. AIDS je celosvetový problém, ktorý sa dotýka aj Slovenska a každého z nás. Jedenásty ročník celoslovenskej kampane Červené stužky prebieha od 1. septembra 2017 a vyvrcholí 1.decembra 2017.

            Zapísala: Mgr. Štefánia Hricková

          • PRO EDUCO

          • Dňa 29. 11. 2017 sa žiaci 8. a 9. ročníka ZŠ zúčastnili veľtrhu vzdelávania PRO EDUCO v  Spoločenskom pavilóne v Košiciach. Žiaci mali možnosť nájsť pod jednou strechou vystavovateľov  mnohých stredných škôl. Výhodou tejto výstavy je, že vystavovatelia poskytujú informácie o jednotlivých školách, žiaci sa môžu pýtať, čo ich konkrétne zaujíma. Zaujali ich hlavne praktické ukážky jednotlivých škôl,  u dievčat najväčší úspech mala Stredná odborná škola Gemerská. Tu sa dievčatá hneď pustili do skrášlenia, pretože študentky tejto školy pripravovali účesy, líčili ich. Našli sa medzi nimi aj takí, ktorých zaujali konzervatória - hra na klavíri. Žiakom sa výstava veľmi páčila, nakoľko získali množstvo nových poznatkov o stredných školách.

            Zapísala: Mgr. Gabriela Jozsová

        • Exkurzia do Východoslovenského múzea
          • Exkurzia do Východoslovenského múzea

          • Dňa 21. 11. 2017 sa uskutočnila exkurzia do Východoslovenského múzea v Košiciach. Koordinátorky environmentálnej výchovy Mgr. Katarína Bernáthová a Mgr. Štefánia Hricková zapojili našu školu do Ekovýchovného programu bocian s názvom – Žiadosť bociana bieleho o prechodný pobyt v obci. Našou úlohou bolo k žiadosti pripojiť viaceré potvrdenia, ktoré spočívali v riešení úloh. Všetky vypracované úlohy sme nalepili na poster vo formáte A0, a tým ako jedna z jedenástich škôl máme bocianí poster vystavený vo Východoslovenskom múzeu. Na projekte spolupracovali žiaci zo 7. A a z 9. A triedy. Žiaci  9. A triedy s triednou učiteľkou získali možnosť navštíviť východoslovenské múzeum a zúčastniť sa prednášok o bocianoch. Prednášky boli veľmi zaujímavé. Žiaci aj škola získala vecné dary a propagačné materiály. Po oficiálnej časti boli žiaci pozvaní na občerstvenie formou švédskeho stola a odtiaľ sa mohli presunúť do výstavnej časti múzea. Exkurzia bola veľmi náučná a zaujímavá. Naša škola získala pamätný list od pracovníkov Štátnej ochrany prírody v NP Slovenský kras.

             

            Zapísala: Ing. Diana Jankovič

          • Triedna výhra čistoty a výzdoby triedy

          • Dňa 07. 11. 2017 sa žiaci 9. A triedy ZŠ a žiačka 9. B ŠT navštívili večerné kino v OC Optima. Bodovacia komisia za školský rok 2016/2017 odovzdala najviac bodov  týmto triedam. Táto mimoškolská akcia bola odmenou za výhru v súťaži o čistote triedy. Žiaci mali v obchodnom dome krátky rozchod, potom sa občerstvili v McDonalde. Nálada bola fantastická, takže trieda sa rozhodla, že takéto akcie chcú mať v priebehu školského roka veľakrát.

            Zapísala: Ing. Diana Jankovič – koordinátorka ŽŠR

        • Halloween party
          • Halloween party

          • Halloween je sviatok, predvečer a noc z 31. októbra na 1. novembra pred "Sviatkom všetkých svätých“. Dňa 27. 10. 2017 sa pred jesennými prázdninami uskutočnila  Halloween party aj na našej škole so začiatkom o 13:00 hod.. Žiaci spolu s pani učiteľkami vyzdobili svoje triedy, vytvorili strašidelné postavičky a príšery. Všetky triedy vyrezávali tekvicové hlavy, pripravovali lampášiky, navzájom si namaľovali tváre. Pre žiakov boli pripravené aktivity,  prezentácie, rozprávky o histórii tohto sviatku. Pre najmenších žiakov boli pripravené omaľovánky a pre väčších zábavné pracovné listy.  Nielen žiaci, ale aj učitelia sa premenili na duchov, strašidlá, zombie a bosorky. Po zotmení sa zapaľovali sviečky v tekvičkách a v lampášikoch. Učitelia odprevadili žiakov až domov. Halloween party na našej škole patrí medzi najobľúbenejšie akcie počas školského roka.

             

            Zapísala: Ing. Diana Jankovič

        • Priateľský futbalový zápas
          • Priateľský futbalový zápas

          • Dňa 26. 10. 2017 sa uskutočnil priateľský minifutbalový zápas na našom multifunkčnom ihrisku medzi žiakmi ZŠ Drienovec a ZŠ s VJM Turňa nad Bodvou. Výber žiakov zahŕňal ročník narodenia 2003 a mladší. Našu ZŠ reprezentovali žiaci z tried 7. A a 8. A. Hralo sa systémom 1 + 4, na hrací čas 2 x 25 minút. Stretnutie sa skončilo  víťazstvom hostí z Turne n/B v pomere 10 : 9 (po polčase 6 : 3). V úvode stretnutia odskočili naši súperi od našich žiakov na 4 : 1, potom 6 : 2, ale naši žiaci sa nevzdali a postupne doťahovali skóre, avšak vyrovnať sa im už nepodarilo. Góly za naše družstvo zaznamenali Barolomej Balogh 3x, Zdeno Horváth a Sebastián Horváth 2x, Erik Horváth a Jozef Horváth 1x. Po stretnutí si hráči športovo podali ruky a uznali kvality súpera. Hráči obidvoch družstiev dostali po stretnutí malé občerstvenie a rozlúčili sa s predsavzatím pokračujúcej spolupráce medzi oboma školami.

             

            Zapísal: Ing. Viktor Tóth

        • Steel park - kreatívna fabrika
          • Steel park - kreatívna fabrika

          • Dňa 25. 10. 2017 sa naši žiaci zúčastnili exkurzie do Steel parku v Košiciach.  Projekt Steel park je výsledkom aktívnej spolupráce spoločnosti U. S. Steel Košice, s.r.o. a troch vzdelávacích a vedeckých inštitúcií - Technickej univerzity v Košiciach, Univerzity P. J. Šafárika a Slovenskej akadémie vied. Expozícia ponúka návštevníkom aktívne hranie sa s vyše 50 exponátmi demonštrujúcich príbeh ocele, a to z oblasti hutníctva, geológie, fyziky, chémie, bezpečnosti a z geografie.

            Žiaci si mohli vyskúšať všetky exponáty, pozorne sledovali pokusy demonštrované lektormi, aktívne sa pohrali a získali mnoho nových informácií. Exkurzia bola organizovaná v rámci predmetu geografia.

             

            Zapísala: Ing. Diana Jankovič

        • Športové súťaže
          • Športové súťaže

          • V mesiacoch september - október 2017 sa priebežne podľa jednotlivých tried uskutočnili súťaže v športových disciplínach podľa plánu športových aktivít na školský rok 2017/2018.

            Súťaže sa zúčastnili vybraní žiaci z tried 1.A, 1.B, 2.A, 2.B, 3.A, 3.B, 4.A, 4.B.

            Súťažilo sa v týchto disciplínach :

            -          skok do diaľky z miesta,

            -          hod tenisovej loptičky do cieľa,

            -          nesenie pingpongovej loptičky,

            -          beh na 30 m.

            Žiaci, ktorí dosiahli najlepšie výsledky v jednotlivých ročníkoch obdržali vecné ceny a diplomy. Sú to :

            -          za prvý ročník : Ricardo Vološin (1.B)

            -          za druhý ročník : Rastislav Horváth (2.B)

            -          za tretí ročník : Christofer Csemer (3.A)

            -          za štvrtý ročník : Štefan Horváth (4.A)

             

            Zapísal: Ing. Viktor Tóth

        • Účelové cvičenie ŠT
          • Účelové cvičenie ŠT

          • Dňa 19. 10. 2017 sa uskutočnilo účelové cvičenie pre žiakov špeciálnych tried. Teoretická príprava sa uskutočnila deň predtým na troch vyučovacích hodinách.

            Cieľom účelového cvičenia realizované na jeseň bolo preveriť teoretické vedomosti, praktické návyky a postoje žiakov našej školy získané pri výučbe učiva OČAP (Ochrana človeka a prírody) v oblasti riešenia mimoriadnych udalostí.

            Účelové cvičenie sa začalo vyhlásením varovného poplachu riaditeľkou školy, ktorá nariadila okamžitú evakuáciu žiakov na školský dvor. Všetci žiaci pod vedením triednych učiteľov sa presunuli na školský dvor do bezpečnej zóny. Poriadková hliadka previedla kontrolu budovy školy a počtu žiakov. Na školskom dvore bolo pripravených päť stanovíšť – civilná ochrana, pohyb a pobyt v prírode, ochrana prírody, zdravotná príprava a dopravná výchova. Žiaci sa presúvali z jedného stanovišťa na druhé, odpovedali na vopred pripravené otázky a vykonávali praktické úlohy. Po splnení všetkých úloh sa konalo vyhodnotenie účelového cvičenia.

            Na záver vedúca účelového cvičenia sa poďakovala žiakom aj učiteľom za účasť a ukončila účelové cvičenie.

            Zapísala: Mgr. Monika Štrompová

        • Účelové cvičenie
          • Účelové cvičenie

          • Účelové cvičenie pre 5.ročník, 6. ročník, 7. ročník, 8. ročník a 9. ročník ZŠ realizované na jeseň bolo obsahom zamerané na aktuálnu tematiku a na témy osvojené v predchádzajúcich ročníkoch, hlavne na riešenie mimoriadnych situácií. Účelové cvičenie sa uskutočnilo dňa 18. 10. 2017.  Teoretická príprava sa uskutočnila dňa 17. 10. 2017 na troch vyučovacích hodinách. Účelové cvičenie sa začalo vyhlásením varovného poplachu riaditeľkou školy, ktorá nariadila okamžitú evakuáciu žiakov na školský dvor. Po kontrole budov a počtu žiakov poriadkovou hliadkou sme sa presunuli na multifunkčné ihrisko. Plán účelového cvičenia vypracovala vedúca účelového cvičenia Ing. Diana Jankovič spolu s vedúcimi jednotlivých stanovíšť.

            Témy na jednotlivých stanovištiach boli nasledovné:

            • civilná ochrana,
            • pohyb a pobyt v prírode,
            • ochrana prírody,
            • zdravotná výchova,
            • dopravná výchova.

             

            Žiaci sa presúvali z jednotlivého stanovišťa do druhého, odpovedali na vopred pripravené a prebraté otázky, vykonávali jednotlivé praktické úlohy. Žiaci si určili vedúceho skupiny, ktorý mal pri sebe štartovný lístok. Vedúci stanovíšť zapisovali absolvovanie úloh a svojím podpisom potvrdzovali ich prítomnosť. Po príchode späť do školy sa vykonala kontrola počtu žiakov a pomôcok poriadkovou hliadkou a vyhodnotenie účelového cvičenia, kde vedúci jednotlivých stanovíšť hodnotili vedomosti, zručnosti, šikovnosť žiakov. Vedúca účelového cvičenia sa poďakovala každému za usilovnú prípravu na účelové cvičenie, aj zo strany učiteľov, ako aj zo strany žiakov.

            Zapísala: Ing. Diana Jankovič

        • Jablčkový deň
          • Jablčkový deň

          • Pri príležitosti Svetového dňa výživy sa 16. október niesol v znamení zdravého životného štýlu aj na našej škole. Cieľom bolo podporiť u žiakov konzumáciu ovocia a zeleniny. Triedni učitelia, ale aj žiaci priniesli do školy rôzne druhy ovocia a zeleniny. Žiaci si  vychutnali rôzne druhy ovocia počas veľkej prestávky.  

            Zapísala :  Mgr. Štefánia Hricková

        • Medzinárodný deň úcty k starším
          • Medzinárodný deň úcty k starším

          • Väčšina ľudí ak sa začne rozprávať o starších ľuďoch, hneď si spomenú na svojich starých rodičov. Vybavia sa im spomienky z osláv, alebo z prázdnin. Možno, že si uvedomia koľko vecí ich svoji starí rodičia naučili, alebo si spomenú na trpezlivosť, ktorú pri vnúčatách potrebovali. A aj keď  sa podarilo niečo vnúčatám vystrojiť, brali to s nadhľadom a s ležérnym úsmevom. Otázka však znie:  „Koľko krát sme im tieto veci oplatili? Koľko krát im tu lásku a trpezlivosť oplácame mi?“, teraz keď to potrebujú práve oni! Našim cieľom je, aby si túto otázku naši žiaci nekládli iba v jediný deň v roku, ale aby tieto skutočnosti mali stále na pamäti. Pritom je to jedno či pôjde o ich priameho príbuzného, alebo o celkom cudziu osobu na druhej strane cesty. Aby si tieto veci lepšie uvedomili využívame besedy, ktoré nie sú iba opísané v teóriách, ktoré deti nudia, ale každé dieťa má priestor, aby sa na túto tému vyjadrilo samé. Nebolo tomu inak ani teraz  a ako odmenu si žiaci svojpomocne vyrobili ozdobné ďakovné kartičky, ktoré písali a zdobili s veľkou láskou pre svojich starých rodičov.

            Zapísala: Mgr. Beatrix Komorová

        • Pani Jeseň
          • Pani Jeseň

          • Mesiac september je výnimočný nielen tým, že sa žiaci opäť vracajú do svojich lavíc, ale v tomto mesiaci sa aj príroda mení. Príroda okolo nás sa ukazuje vo svojich najkrajších a najpestrejších farbách. Preto aj žiaci a učitelia našej školy nezaháľali a snažia sa každý rok rovnako, avšak predsa stále odlišne, držať krok s nádherným ročným obdobím. Naše triedy zdobia krásne pestrofarebné  listy na nástenkách, ktoré zobrazujú originálne predstavy žiakov o jeseni a aj prvky, ktoré nepochybne k nej patria. Vyzdobili sme nielen naše triedy, ale aj naše parapetné dosky pestrými a mnohotvarými ozdobnými tekvicami.  Dúfame, že naša práca a naše úsilie sa budú páčiť aj iným. Žiaci aj učitelia ŠT ZŠ Drienovec prajú všetkým výnimočne krásnu jeseň.

            Zapísala: Mgr. Beatrix Komorová

        • Jablčkový deň ŠT
          • Jablčkový deň ŠT

          • Dňa 16. októbra 2017 sme v špeciálnych triedach uskutočnili už tradičnú akciu „Jabĺčkový deň“ pri príležitosti Svetového dňa zdravej výživy. Celý deň sa niesol v znamení zdravého životného štýlu s cieľom podporiť zdravie a konzumáciu ovocia u detí.

            Žiaci aj učitelia priniesli do školy jablká rôznych farieb a odrôd. Počas celého dňa v triedach pripravovali vlastnoručne vyrobené maľované jablká, ovocné misy, jablkovú šťavu ako aj jablká v župane. Žiaci sa tešili a vychutnali šťavnatú chuť jedného z najzdravších druhov ovocia.

             

            Zapísala: Mgr. Monika Štrompová

        • Pasovanie nultákov
          • Pasovanie nultákov

          • 11. október 2017 sa zapísal ako významný deň v živote našich nultákov - boli pasovaní za riadnych žiakov  a prijatí do cechu školského. Bola to skúška ich prvých vedomostí a zručností, ktoré získali za krátku dobu, čo začali plniť školské povinnosti.  Po príhovore koordinátora KP dostali sa k slovu naši milí nultáci, ktorí  museli absolvovať náročné úlohy a tak presvedčiť komisiu, že budú oprávnemými žiakmi našej školy. Slávnostne sľúbili, že sa budú učiť a správať sa tak, ako sa na správneho školáka patrí.  Každému žiačikovi zablahoželala pani riaditeľka a deti si odniesli domov pamätný list na tento deň. Krátkymi básnčkami pozdravili nultákov žiaci 2. A a 2. B triedy.

            Zapísala: Ing. Eva Lukácsová, koordinátor kultúrnych podujatí

  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje