• Farby jesene
          • Farby jesene

          • Začiatkom jesene, keď príroda mení svoje farby, aj  žiaci nultého až deviateho ročníka ZŠ  pripravili plagáty na tému "Farby jesene" a vyzdobili parapety okien školy dekoráciami, ktoré pripravili z jesenných plodov - tekvíc, gaštanov,  šípok, tráv a listov.  Plagáty s jesennou tematikou zdobia okná a parapety našej školy a sú krásnou vizitkou šikovnosti našich žiakov. Tieto výtvory si môžu prezrieť  všetci žiaci, učitelia a návštevníci školy v priestoroch ZŠ.

            Zapísala: Ing. Eva Lukácsová

        • Minimaratón
          • Minimaratón

          • Dňa 05. 10. 2017 sa uskutočnil 3. ročník školskej bežeckej súťaže pod názvom „Minimaratón“. Beh sa uskutočnil v uliciach našej dediny so štartom a cieľom pred dolnou budovou ZŠ.  Žiaci boli rozdelení do kategórií: I. kategória - 5. A a 6. A a II. kategória - 7. A, 8. A a 9. A; zvlášť chlapci a dievčatá. Beh sa realizoval hromadným štartom všetkých pretekárov, pričom z jednej triedy súťažili dvaja chlapci a dve dievčatá. Celkový počet pretekárov teda činil 20. Víťazmi pretekov podľa kategórií boli :

            I. kategória – chlapci : Peter Horváth (6. A)

            I. kategória – dievčatá : Alžbeta Lukáčová (5. A)

            II. kategória – chlapci : Erik Horváth (9. A)

            II. kategória – dievčatá : Mária Csemerová (8. A)

            Uvedení žiaci obdržali za pekné výkony diplomy, a boli odmenení aj vecnými cenami. Bežecká súťaž sa odohrávala za ideálneho počasia na beh a za povzbudzovania žiakov II. stupňa našej ZŠ, ktorí vytvorili výbornú športovú atmosféru.

             

            Zapísal:Ing. Viktor Tóth – koordinátor športových podujatí

        • Slávnostné otvorenie nového školského roka 2017/2018
          • Slávnostné otvorenie nového školského roka 2017/2018

          • Zazvonil zvonec a otvorili sa brány našej základnej školy ...

            Slávnostné otvorenie školského roka 2017/2018 sa uskutočnilo  04.09.2017 o 8:30h. v priestoroch ZŠ Drienovec. Po zaznení Hymny SR sa prihovorili k  žiakom, rodičom, pedagógom i ostatným zamestnancom školy pani riaditeľka školy Ing. Viera Juhászová a pán starosta obce Drienovec Ing. Tibor Kočiš. Žiačky 3.A triedy Vanesa Rigová a Valéria Polyáková na uvítanie predniesli básničky  Dobré ráno škola a Po lete. 

            Po slávnostnom otvorení žiaci dostali od triednych učiteľov prvé organizačné pokyny týkajúce sa chodu školy.

            Všetkým žiakom prajeme bohaté vedomosti, veľa úspechov, dobré výsledky a známky, bohaté zážitky, málo vymeškaných hodín a len tých najlepších učiteľov.

             

            Zapísala: Ing. Eva Lukácsová

          • Oznamujeme rodičom a žiakom Základnej školy Drienovec, že slávnostné otvorenie školského roka 2017/2018 sa uskutoční dňa 04. 09. 2017 o 8:30 hodine v dolnej budove školy, pri kostole.

        • Slávnostné ukončenie školského roka
          • Slávnostné ukončenie školského roka

          • Posledný júnový deň na našej škole,  na slávnostnom zhromaždení sme  symbolicky  zatvorili brány  končiaceho školského roka 2016/2017.  Na dva mesiace sa zatvorili brány školy a žiakom  sa začali prázdniny – čas, na ktorý sa všetci už tak tešili. Po štátnej hymne a otvorení slávnostného zhromaždenia, vystúpili žiaci nultého a  štvrtého ročníka ZŠ a končiaceho deviateho ročníka ŠT. Všetci nám  ukázali svoje tablá. Po rozlúčke deviatakov predniesla svoj prejav riaditeľka ZŠ Ing. Viera Juhászová a k prítomným sa prihovoril aj starosta obce Ing. Tibor Kočiš. Na rozlúčku nám zatancovali šikovné  žiačky 7.A a 8. A .

            Zapísala: Ing. Eva Lukácsová

        • Školský výlet nultákov
          • Školský výlet nultákov

          • Školský výletík našich najmenších žiakov sa uskutočnil dňa 27. 06. 2017. Organizovali ju pani triedne učiteľky Mgr. K. Bernáthová a Mgr. M. Šimková. Výlet nultákov bol v obci Drienovec na detskom ihrisku, kde sa mohli do sýtosti vyšantiť. Po šantení a krátkom občerstvení a oddychu si naši žiaci pochutnali na sladkom studenom nanuku, následne si dali krátku prechádzku po obci.

             

            Zapísala: Mgr. Mária Šimková

        • Bocianí deň
          • Bocianí deň

          • Dňa 22. 06. 2017 sa konala  na našej škole  akcia „Bocianí deň“ pri príležitosti Svetového dňa sťahovavého vtáctva, ktorý pripadá každoročne na 10. mája. Akciu viedla MVDr. Andrea Balážová, pracovníčka Správy NP Slovenský kras Brzotín. Žiaci 0. – 8. ročníka  našej školy si mali možnosť vypočuť prednášku a pozrieť krátky film o bocianoch. Potom sa všetci  premiestnili na školský dvor, kde nasledovali rôzne aktivity v skupinách: chytanie rybičiek, stavanie bocianieho hniezda, chôdza na bocianích nohách, skladanie puzzle a kvíz o bocianovi. 

             

            Zapísala: Mgr. Katarína Bernáthová, koordinátorka ENV

        • Školský výlet ŠT
          • Školský výlet ŠT

          • Dňa 28. 06. 2017 sa uskutočnil školský výlet pre žiakov špeciálnych tried. Žiaci navštívili Letecké múzeum a Planetárium v Košiciach.

            Expozícia Leteckého múzea je veľmi dobrá a zaujímavá, žiaci sa dozvedeli veľa nových zaujímavých informácií. Najviac ich zaujala expozícia starých aut. Aj Planetárium sa veľmi páčil žiakom, získali veľa užitočných informácií o hviezdach, planétach. Po prednáške a rozprávke žiaci mali možnosť kúpiť si sladkosti a pohrať sa na detskom ihrisku.

             

            Zapísala: Mgr. Monika Štrompová

        • Výtvarná súťaž
          • Výtvarná súťaž

          • Tak ako každý rok sa 28. 06. 2017 uskutočnila na našej škole  výtvarná súťaž, kde vybraní žiaci z každej triedy od nultého po siedmy ročník, si mali možnosť zvoliť ľubovoľnú tému a ľubovoľnú techniku kreslenia. Deti boli veľmi kreatívne, všetci použili svoju fantáziu a porote sa rozhodovalo veľmi ťažko, pretože z tých krásnych výtvarných prác museli vybrať tie najkrajšie. Boli 4 kategórie, kde I. kategóriu tvorili žiaci nultého a prvého ročníka, II. kategóriu žiaci druhého a tretieho ročníka, III. kategóriu štvrtáci a piataci a IV. kategóriu šiestaci a siedmaci.  

            Poradie bolo nasledovné:

            I. kategória

            1. miesto: Andrea Horváthová (1. B)

            2. miesto: Virgínia Horváthová (0. B)

            3. miesto: Jessica Lukáčová (1. A)

            II. kategória

            1. miesto: Viktória Lukácsová (2. A)

            2. miesto: Štefan Rybár (3. A)

            3. miesto: Rebeka Horváthová (2. A)

            III. kategória

            1. miesto: Ondrej Cifra (4. B)

            2. miesto: Edita Lukáčová (5. A)

            3. miesto: Jiřina Čimpoješová (4. B)

            IV. kategória

            1. miesto: Erika Horváthová (6. A)

            2. miesto: Miroslav Horváth (7. A)

            3. miesto: Radoslav Lukáč (7. A)

             

            Víťazom gratulujeme smiley

            Zapísala: Mgr. Kristína Kubinyiová

             

        • Športový deň učiteľov
          • Športový deň učiteľov

          • Dňa 23. 06. 2017 sa uskutočnil „Športový deň učiteľov“ na multifunkčnom ihrisku ŽŠ Drienovec so začiatkom o 09:00 hod. Učitelia po ukončení klasifikačnej porady spoločne pripravili ingrediencie do kotlíkového guláša, na ktorom sme si všetci pochutnali. Na športový deň boli pozvaní aj zamestnanci obecného úradu, pán starosta, ako aj členovia Rady školy pri ZŠ Drienovec a  pred obedom si učitelia vyskúšali svoju šikovnosť v športových disciplínach, ktoré boli dopredu pripravené. Po tejto časti sa grilovali jedlá typické pre záhradnú party. Nálada bola výborná, ktorá trvala až do večerných hodín.

            Poďakovanie patrí všetkým zúčastneným.

            Zapísala: Ing. Diana Jankovič

        • Školský výlet 8. A
          • Školský výlet 8. A

          • Dňa 27. 06. 2017 sa uskutočnil školský výlet pre žiakov 8. A triedy. Po vzájomnej dohode sme sa rozhodli, že toho roku navštívime naše krásne Vysoké Tatry a cestou späť si urobíme krátku prehliadku Spišského hradu. Žiaci sa veľmi tešili na tento školský výlet, ktorý bol pre nich špecifický diaľkou, ktorú sme museli prekonať. Výletu sa zúčastnilo 10 žiakov a triedna učiteľka Ing. Diana Jankovič. V prvej časti sme sa poprechádzali okolo Štrbského plesa, v druhej časti sme sa poprechádzali na Spišskom hrade. Pri každej zastávke sme sa porozprávali o fyzicko-geografických podmienkach daného územia a o historických faktoch. Žiaci sa veľmi tešili, že mohli navštíviť tieto miesta a vychutnali každú minútu školského výletu.

            Zapísala: Ing. Diana Jankovič

        • Výtvarná súťaž ŠT
          • Výtvarná súťaž ŠT

          • Tak ako každý rok, ani tento nebol výnimkou a na našej škole sa dňa 12. 06. 2017 uskutočnila výtvarná súťaž.  Tejto súťaže sa zúčastnili žiaci špeciálnych tried. Žiaci mali za úlohu ľubovoľnou technikou vytvoriť svoj najkrajší obraz. Všetky práce boli veľmi pekné, preto sa porote rozhodovalo veľmi ťažko. Tí, čo nezískali ocenenie, boli odmenení sladkou odmenou.

            Víťazmi súťaže sa stali:

            1. Gregor Rybár

            2. Zsolt Polyák

            3. Štefan Horváth

            Práce, ktoré žiaci vytvorili budú zdobiť chodbu našej školy.

            Zapísala: Mgr. Gabriela Jozsová

        • Multikultúrna súťaž
          • Multikultúrna súťaž

          • Multikultúrna súťaž  sa uskutočnila 06. 06. 2017 a organizovala ju pani učiteľka Mgr. M. Šimková. Táto akcia na našej škole sa uskutočnila už druhýkrát. Tejto akcie sa mohli zúčastniť žiaci 4. – 8. ročníkov ZŠ.

            Úlohou žiakov bolo pripraviť si poéziu, prózu alebo pieseň v jazyku maďarskom, rómskom, anglickom alebo ruskom a tým sa prezentovať. Porota mala veľmi ťažkú úlohu. 

            Výhercovia boli odmenení diplomom a vecnými cenami.

            Súťažiaci boli hodnotení v troch  kategóriách a bola udelená aj cena poroty. Úspešní súťažiaci: 

            6. A trieda: Štefánia Horváthová – anglická pieseň

            7. A trieda: Mikuláš Horváth – anglická báseň

                               Miroslav Horváth – anglická pieseň

                               Marcela Balogová – maďarská pieseň

            8. A trieda: Erika Dudyová – ruská báseň, anglická báseň

                               Jozefína Horváthová – maďarská pieseň

                               Viktor Balog – rómska pieseň

             

            Zapísala: Mgr. Mária Šimková - vedúca MZ pre ZŠ

        • Beseda s lekárkou
          • Beseda s lekárkou

          • Dňa 06. 06. 2017 sa uskutočnila beseda s pani doktorkou MUDr. Blahovskou pre špeciálne triedy Základnej školy v Drienovci. Téma besedy  sa zaoberala  protidrogovou prevenciou. Žiakom sa beseda páčila a aktívne sa do nej zapájali formou otázok k jednotlivým témam. Dozvedeli sa, ktoré sú najbežnejšie legálne drogy, s ktorými sa môžu stretnúť. Zdôverili sa pani doktorke aj s tým, kto už nejakú drogu vyskúšal a aké mal po ňom pocity. Následne pani doktorka vysvetlila čo sa v priebehu užitia danej drogy udialo v jeho mladom tele a aké to bude mať pre neho dôsledky. Na záver besedy uviedla pani doktorka aj reálne prípady, s ktorými sa ona sama stretla vo svojej praxi.

            Pani doktorke za zaujímavú besedu pekne ďakujeme.

            Zapísala: Mgr. Beatrix Komorová

        • Cvičíme pre zdravie
          • Cvičíme pre zdravie

          • Dňa 18. 05. 2017 sa na našej škole uskutočnila akcia s názvom „Cvičíme pre zdravie“, ktorej sa zúčastnili 2 žiačky z každej triedy I. aj II. stupňa ZŠ. Na začiatku sa oboznámili  s dôležitosťou  pohybu  pre naše zdravie a keďže bolo pekné slnečné počasie, spoločne sme si zacvičili na multifunkčnom ihrisku, kde hudba samozrejme nechýbala. Našim dievčatám sa táto akcia veľmi páčila, postavili sa k tomu naozaj pozitívne a zodpovedne.

            Zapísala: Mgr. Kristína Kubinyiová

        • Spevácka súťaž ŠT
          • Spevácka súťaž ŠT

          • Dňa 22.  05. 2017 sa uskutočnila spevácka súťaž. Do tejto súťaže sa zapojilo 10 žiakov ŠT, všetky ročníky.

            Na 1. mieste sa umiestnil žiak Albín Kóňa z 9. A, na 2. mieste sa umiestnil žiak Július Horváth zo 7. B a 3. miesto získal žiak Ondrej Horváth zo 6. B. Všetci žiaci prejavili radosť zo spevu a v závere sa p. učiteľka poďakovala porote a žiakom za účasť.

            Zapísala: Mgr. Slavka Szemenyáková

        • Disco ZŠ Drienovec - MDD
          • Disco ZŠ Drienovec - MDD

          • Dňa 02. 06. 2017 sa uskutočnila diskotéka na školskom multifunkčnom ihrisku, ktorú organizovali učitelia pre žiakov našej školy. Túto akciu organizovala naša škola už piatykrát sviatku detí – MDD. Tejto akcie sa zúčastnili všetky triedy ŽŠ Drienovec. Diskotéka sa začala o 17:00 hod. a trvala do 21:30 hod.. DJ-mi na tejto „dance-party“ boli chlapci z 8. A triedy, ktorí sa postarali o výbornú hudbu.  Žiaci aj učitelia sa veľmi dobre zabávali. Učitelia odprevadili žiakov až domov.

            Ďakujeme všetkým zúčastneným za pomoc pri organizovaní akcie a za dobrú atmosféru.

             

            Zapísala: Ing. Diana Jankovič

        • Účelové cvičenie  ŠT
          • Účelové cvičenie ŠT

          • Dňa 02. 06. 2017 sa uskutočnilo účelové cvičenie pre žiakov špeciálnych tried. Teoretická príprava sa uskutočnila deň predtým.

            Cieľom účelového cvičenia realizované na jar bolo preveriť teoretické vedomosti, praktické návyky a postoje žiakov našej školy získané pri výučbe učiva OČAP (Ochrana človeka a prírody) v oblasti riešenia mimoriadnych udalostí – civilná ochrana, zdravotná príprava, pobyt a pohyb v prírode, ochrana prírody, dopravná výchova.

            Účelové cvičenie sa začalo vyhlásením varovného poplachu riaditeľkou školy, ktorá nariadila okamžitú evakuáciu žiakov na školský dvor. Všetci žiaci pod vedením triednych učiteľov sa presunuli na školský dvor do bezpečnej zóny. Poriadková hliadka previedla kontrolu budovy školy a počtu žiakov. Na školskom dvore bolo pripravených päť stanovíšť – civilná ochrana, pohyb a pobyt v prírode, ochrana prírody, zdravotná príprava a dopravná výchova. Žiaci sa presúvali z jedného stanovišťa na druhé, odpovedali na vopred pripravené otázky a vykonávali praktické úlohy. Po splnení všetkých úloh sa konalo vyhodnotenie účelového cvičenia.

            Na záver vedúca účelového cvičenia sa poďakovala žiakom aj učiteľom za účasť a ukončila účelové cvičenie.

             

            Zapísala: Mgr. Monika Štrompová

        • Účelové cvičenie  ZŠ
          • Účelové cvičenie ZŠ

          • Účelové cvičenie pre 5. ročník, 6. ročník, 7. ročník a 8. ročník ZŠ realizované na jar bolo obsahom zamerané na aktuálnu tematiku a na témy osvojené v predchádzajúcich ročníkoch, hlavne na riešenie mimoriadnych situácií. Účelové cvičenie sa uskutočnilo dňa   02. 06. 2017.  Teoretická príprava sa uskutočnila dňa 01. 06. 2017 na troch vyučovacích hodinách. Účelové cvičenie sa začalo vyhlásením varovného poplachu riaditeľkou školy, ktorá nariadila okamžitú evakuáciu žiakov na školský dvor. Po kontrole budov a počtu žiakov poriadkovou hliadkou sme sa presunuli na multifunkčné ihrisko. Plán účelového cvičenia vypracovala vedúca účelového cvičenia Ing. Diana Jankovič spolu s vedúcimi jednotlivých stanovíšť.

            Témy na jednotlivých stanovištiach boli nasledovné:

            • civilná ochrana,
            • pohyb a pobyt v prírode,
            • ochrana prírody,
            • zdravotná výchova,
            • dopravná výchova.

             

            Žiaci sa presúvali z jednotlivého stanovišťa do druhého, odpovedali na vopred pripravené a prebraté otázky, vykonávali jednotlivé praktické úlohy. Žiaci si určili vedúceho skupiny, ktorý mal pri sebe štartovný lístok. Vedúci stanovíšť zapisovali absolvovanie úloh a svojím podpisom potvrdzovali ich prítomnosť. Po absolvovaní jednotlivých stanovíšť sa vykonala kontrola počtu žiakov a pomôcok poriadkovou hliadkou a vyhodnotenie účelového cvičenia, kde vedúci jednotlivých stanovíšť hodnotili vedomosti, zručnosti, šikovnosť žiakov. Vedúca účelového cvičenia sa poďakovala každému za usilovnú prípravu na účelové cvičenie, aj zo strany učiteľov, ako aj zo strany žiakov.

            Vypracovala: Ing. Diana Jankovič

        • Exkurzia do SOŠ Moldava nad Bodvou
          • Exkurzia do SOŠ Moldava nad Bodvou

          • Dňa 23. 05. 2017 sa uskutočnila exkurzia na Strednú odbornú školu v Moldave nad Bodvou.

            Exkurzie sa zúčastnili žiaci ôsmeho ročníka ZŠ a žiaci deviateho ročníka ŠT. Po príchode nás privítala pani zástupkyňa RNDr. Silvia Mosorjaková. Potom sa žiakov ujala Ing. Gabriela Bányászová, ktorá im pútavou formou porozprávala o študijných a učebných odboroch, ktoré môžu študovať  na tejto škole. Medzitým si žiaci deviateho ročníka ŠT pozreli krajčírsku dielňu,  kde im pani majsterka ukázala výrobky, ktoré v tejto krajčírskej dielni vyrábajú.

            Druhá časť exkurzie smerovala do dielní, v ktorých žiaci tejto školy vykonávajú praktickú činnosť.

            Žiakom sa exkurzia veľmi páčila a motivovala ich pri výbere povolania.

             

            Zapísala: Mgr. Gabriela Jozsová

  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje