• Nie je škola ako škola

          • V mesiaci február sa uskutočnila beseda so žiakmi 8. A triedy ZŠ a pre žiakov 8. B a 8. C triedy ŠT na tému „Nie je škola ako škola“. Besedu viedla Mgr. Gabriela Jozsová – výchovná poradkyňa.  Žiakov oboznámila so školským systémom SR, vysvetlila rozdiel medzi súkromnou a štátnou školou, učebným odborom a študijným odbornom. Oboznámila ich o tom, aké rozdiely sú medzi gymnáziom, strednou odbornou školou, stredným odborným učilišťom, združenou strednou školou a konzervatóriom. Žiaci sa zaujímali aj o možnosti absolvovania autoškoly na SOŠ agrotechnickej, ktorá takúto autoškolu poskytuje. Žiakom sa beseda páčila, aktívne sa zapájali do diskusie.

            Mgr. Gabriela Jozsová

          • Neomylné pero

          • ​​Dňa 21. 02. 2024 sa na našej škole uskutočnila pre žiakov 1. stupňa súťaž "Neomylné pero". Súťaž pre žiakov pripravila pani učiteľka PhDr. Andrea Klajberová. Naši súťažiaci mali možnosť ukázať ako ovládajú pravopis slovenského jazyka a prepis tlačeného textu. Pani zástupkyňa Mgr. Katarína Bernáthová a pani učiteľka  Mgr. Henrieta Holečko Szabóová mali ťažkú úlohu pri rozhodovaní o víťazovi v jednotlivých kategóriách, hodnotili úhľadnosť, krasopis a pravopisné chyby v diktátoch. Víťazi v jednotlivých kategóriách získali diplom a vecné ceny, ktoré im odovzdali pani zástupkyňa Mgr. Katarína Bernáthová a pani riaditeľka PaedDr. Monika Štrompová. Všetkým zúčastneným žiakom blahoželáme a ďakujeme za účasť.

            1. ročník         1. miesto –   Sofia Horváthová 1. B

                                    2. miesto –  Adrián Vološin 1. B

            2. ročník         1. miesto –   Jenifer Horváthová 2. A

                                    2. miesto – Justin Horváth 2. B

            3. ročník         1. miesto –   Marián Horváth 3. A    

                                    2. miesto – Tomas Horváth   3. B    

            4. ročník         1. miesto –  Dora Horváthová 4. A

            PhDr. Andrea Klajberová

          • Beseda k téme Domáce násilie

          • ​​​V triedach 5. B – 8. B a 5. C sa so žiakmi uskutočnila beseda s prezentáciou na tému  „Domáce násilie“. Nie je to ojedinelý jav v domácom prostredí. Násilie, neostáva bez následkov. Ani fyzické, ani psychické týranie. Obeťou býva i dieťa. Ak sa odohráva doma a bez nahlásenia úradom, dieťa na to, čo sa mu stalo v detstve nezabudne. Navždy zostane poznačené. Kruté zaobchádzanie a zneužívanie si odnáša do svojho života. Zväčša vychováva svoje deti pre neho známym spôsobom. Násilie páchané na deťoch je možné pozorovať denne a všade. Čo je domáce násilie? Krátka prezentácia napovie. Stačí si skopírovať priloženú adresu https://youtu.be/aLzrSsn3sAA

            Ing. Lívia Tóthová - koordinátor prevencie drogových závislostí     

          • Ponuka strednej školy

          • Dňa 19. 02. 2024 sa uskutočnila beseda  pre žiakov deviatych ročníkov a žiakov končiacich povinnú školskú dochádzku.   Besedu pre žiakov špeciálnych tried viedla hlavná majsterka Ing. Jolana Spišáková a obohatila ju aj zaujímavým obrazovým materiálom. Žiakov oboznámila  s možnosťami štúdia na Strednej odbornej škole v Moldave nad Bodvou. V rámci dvojročného štúdia si žiaci môžu vybrať spomedzi dvoch odborov a to technické služby v autoservise a praktické práce.  Žiakom sa beseda páčila, boli veľmi aktívni a svojimi otázkami prejavili záujem o uvedené odbory.

            Mgr. Gabriela Jozsová

          • Komunálne voľby

          • Dňa 16. 02. 2024 sa v rámci občianskej náuky uskutočnila interaktívna hodina pod názvom „Komunálne voľby“. Aktivita sa realizovala v triede 8. A a priblížila žiakom komunálne voľby. Zúčastnilo sa 10 žiakov, ostatní boli neprítomní. Akcia prebiehala za prítomnosti pani zástupkyne Mgr. Kataríny Bernáthovej a učiteľov Mgr. Emila Takácsa, Ing. Henriety Lenkovej, ktorí sa do nej ako členovia volebnej komisie aj priamo zapojili. Žiaci si vopred spomedzi seba na post starostu obce Drienovec vybrali troch kandidátov. Každý volič sa musel najskôr preukázať občianskym preukazom, potom dostal hlasovací lístok s menami kandidátov a obálku na odovzdanie svojho tajného hlasu. Hlasovalo sa za improvizovanou plentou. Po ukončení volieb sa urna otvorila a volebná komisia sčítala získané hlasy. Víťazom komunálnych volieb na post starostu obce sa so siedmymi hlasmi stal Marián Rigó. Volili sa aj kandidáti na poslancov do obecného zastupiteľstva, do ktorého boli zvolení Sabrina Fiľková, Andrea Horváthová a Dajana Vološinová. Zmyslom aktivity bolo demonštrovať žiakom význam, priebeh a dôležitosť volieb v demokratickom štáte a zároveň ich aj motivovať k účasti v reálnych voľbách.

            Mgr. Emil Takács

          • Svetový deň mokradí

          • Úvod

            Svetový deň mokradí pripadá každoročne na 2. februára a pripomíname si ho od roku 1971. Stav mokradí úzko súvisí s kvalitou života ľudí. Aj v katastri našej obce sa pod názvom „Drienovská mokraď“ takáto významná oblasť nachádza. Známa je aj tým, že sa tam nachádza ornitologický stacionár sledujúci a skúmajúci vtáčiu migráciu.

            „Ornitologický stacionár Drienovec“ je jediný svojho druhu na Slovensku a možno ho považovať za európsky unikát. Celoročne monitoruje vtáčie druhy už od roku 2006. Zaznamenali tu už vyše 130 druhov vtákov a ročne sa tu okrúžkuje viac ako 20 000 jedincov.

            Tento deň sme si pripomenuli spoločne so žiakmi  4. A, 5. A, 6. A triedy našej ZŠ. Pani učiteľka Mgr. Mária Šimková pripravila pre žiakov zaujímavú besedu na danú tému s prezentáciou a krátkymi videami, ktoré žiakom priblížili túto oblasť.

             

            Mgr. Mária Šimková – koordinátor ENV

          • Matematická súťaž na II. stupni

          • Dňa 01. 02. 2024 sa uskutočnila v rámci školy Matematická súťaž. Súťaže sa zúčastnili žiaci  5. až 9. ročníka. Z každého ročníka  súťažili 3 žiaci. V každom ročníku sa preberá iné učivo a preto sú  žiaci na rôznej vedomostnej úrovni. Preto žiaci súťažili v 5. kategóriách. Víťazi jednotlivých kategórii dostali kalkulačku a sladkú odmenu. Chcel by som sa poďakovať Mgr. Anne Kulíkovej a PaedDr. Monike Štrompovej za pomoc  s organizáciou matematickej súťaže.

             

            Víťazi jednotlivých kategóriách:

            5. ročník:   Radomír Vološin

            6. ročník:  Kristián Horváth

            7. ročník:  Virgína Horváthová

            8. ročník: Erika Lukáčová

            9. ročník:  Alex Vološin

            Ing. Roman  Hiľovský

          • Zber hračiek pre Materskú školu Drienovec

          • Ďalšou úspešnou akciou školského parlamentu sa stala zbierka hračiek pre Materskú škôlku v obci Drienovec. V decembri sa učitelia našej školy spojili a vytvorili zbierku kníh a hračiek pre škôlkarov v triedach Hviezdička a Mesiačik. Detičky spoločne s pani učiteľkami  veľmi sa hračkám potešili a srdečne poďakovali štedrým darcom. Po rozbalení hračiek a knižiek sa naši škôlkari nevedeli dočkať, kedy sa s nimi môžu s radosťou pohrať. Samozrejme im to bolo okamžite umožnené, čo je vidieť aj na rozžiarených tváričkách našich najmenších.

            Mgr. Beatrix Komorová - koordinátor Školského parlamentu

          • Matematická súťaž na I. stupni

          • Dňa 31.01.2024 sa na prvom stupni našej Základnej školy v Drienovci uskutočnila matematická súťaž. Žiaci súťažili v štyroch skupinách. Prvú skupinu tvorili súťažiaci - žiaci 1. ročníka. Druhú  skupinu tvorili súťažiaci - žiaci 2. ročníka. Tretiu skupinu tvorili súťažiaci-  žiaci 3. ročníka a poslednú štvrtú skupinu tvorili súťažiaci -  žiaci 4. ročníka. Súťažiaci riešili úlohy zamerané na sčítanie, odčítanie, násobenie, porovnávanie čísel a dopĺňanie číselného radu. Úlohy boli konštruované na základe vzdelanostných kritérií určeného pre daný ročník. Výherné miesta v skupinách boli rozdelené na základe počtu tried a žiakov daného ročníka, aby každý zúčastnený žiak mal rovnakú šancu na výhru.

             

            Výsledky súťaže:

             

            1. skupina

            1. miesto – Sofia Horváthová 1.B

            2. miesto – Milan Horváth 1.B

            2. skupina

            1. miesto – Viktória Vološinová 2.B

            2. miesto – León Csemer 2.B

            3. miesto –  Milan Klempár 2.A

            3. skupina

            1. miesto – Tomas Horváth 3.B

            2. miesto –  Marián Horváth 3.A

            4. skupina

            1. miesto – Palóma Vološinová 4.A

             

            Porotu tvorili pani učiteľky Valéria Veresová, Jana Zubrická a Tímea Parlag Župčánová.

            Žiaci dostali za umiestnenia na výherných miestach diplom a malú odmenu.

            Víťazom ešte raz gratulujeme.

            Mgr. Valéria Veresová

          • Aktualizačné vzdelávanie učiteľov

          • V dňoch  19. 01. 2024 a 26. 01. 2024 sa pedagogickí zamestnanci našej školy zúčastnili aktualizačného vzdelávania. Témou školenia bola tvorba  interaktívnych testov v programe ALF.  Školenie viedla školská digitálna koordinátorka Ing. Henrieta Lenková. Počas školenia si učitelia zopakovali didaktické zásady tvorby testov, vyskúšali tvorbu rôznych typov otázok, vyhľadávanie, sťahovanie obrázkov, ktoré použili v testových otázkach. Zaujímavosťou školenia bola tvorba hlasových inštrukcií a nahrávanie k testových otázkam ako doplnok. Pre učiteľov bolo takéto praktické aktualizačné vzdelávanie veľkým prínosom a stretlo sa s pozitívnou spätnou väzbou.

            Ing. Henrieta Lenková

    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje