• Jabĺčkový deň

          • Pri príležitosti Svetového dňa výživy sa 16. október niesol v znamení zdravého životného štýlu na škole. Cieľom bolo podporiť u žiakov konzumáciu ovocia. Žiaci i učitelia doniesli do školy jablká a rôzne ovocie, pochutnali si na nich na veľkej prestávke. Porozprávali sa o tom, prečo je dôležité jesť veľa ovocia a zeleniny a tejto tematike sa venovali aj na hodinách výtvarnej výchovy a pracovného vyučovania. 

            Zapísala: Mgr. Štefánia Hricková

          • Mesiac úcty k starším

          • Jeseň, ktorej obdobím momentálne prechádzame, je až poeticky krásna. Nádherný čas, kedy sú stromy okolitých lesov odeté do pestrofarebných šiat a v diaľave už belejú končiare vrchov. Všetko je jasné, priezračné a čisté. Ostré slnečné lúče prerážajú chladné závany vetra a hladia naše tváre. Jeseň je naozaj krásna. A v jednom zo svojich mesiacov, ktorý sme nedávno začali, nám pripomína jednu z najvzácnejších cností, ktorá môže byť zrodená v duši človeka. Je ňou úcta k starším. Úcta k tým, ktorí tvrdo pracovali, aby sa nám žilo lepšie. Úcta k tým, ktorí sa každý deň vzdávali radostí, ktoré im život ponúkal, aby urobili šťastnými nás, ich deti. Úcta k naším otcom a k naším mamám. K naším prarodičom. Ku všetkým, ktorí si zodrali svoje ruky, aby naše zostali hladké a nepoškvrnené. S týmto krásnym príhovorom si žiaci vo 8. ročníku ŠT pod vedením pani učiteľky Ing. Lívie Tóthovej pripomenuli „Úctu k starším“ a vyrobili krásne pozdravy pre svojich najbližších.

             

            Zapísala: Ing. Lívia Tóthová

          • Športové súťaže

          • V mesiacoch september - október 2018 sa priebežne podľa jednotlivých tried uskutočnili súťaže v športových disciplínach, podľa plánu športových aktivít na školský rok 2018/2019.

            Súťaže sa zúčastnili vybraní žiaci z tried 1.A, 1.B, 2.A, 2.B, 3.A, 3.B, 4.A, 4.B.

            Súťažilo sa v týchto disciplínach :

            -          skok do diaľky z miesta,

            -          hod tenisovej loptičky do cieľa,

            -          nesenie pingpongovej loptičky,

            -          beh na 30 m.

            Žiaci, ktorí dosiahli najlepšie výsledky v jednotlivých ročníkoch obdržali vecné ceny a diplomy. Sú to :

            -          za prvý ročník : Adrián Horváth (1.B)

            -          za druhý ročník : Jaroslav Horváth (2.A)

            -          za tretí ročník : Rastislav Horváth (3.B)

            -          za štvrtý ročník : Aneta Polyáková (4.B)

             

            Zapísal: Ing. Viktor Tóth

          • Pasovanie nultákov

          • 15. október 2018 sa stal  významným dňom v živote našich nultákov – boli slávnostne pasovaní za riadnych žiakov  a prijatí do cechu školského. Bola to prvá previerka ich  vedomostí a zručností, ktoré získali od chvíle, čo zasadli do školských lavíc.  Po príhovore koordinátorky KP dostali sa k slovu naši nultáci. Absolvovali náročné úlohy, ktorými museli presvedčiť komisiu, že budú oprávnemými žiakmi našej školy. Na záver slávnostným sľubom sľúbili, že sa budú učiť a správať sa tak, ako sa na správneho školáka patrí.  Každému žiačikovi zablahoželala pani riaditeľka a deti si odniesli domov pamätný list na tento deň. Žiaci  2. A  a  2. B triedy, pomocou triednych učiteliek, pripravili krátky program, ktorým spestrili túto akciu  a nultákom predviedli, čo všetko sa môžu v škole naučiť.

            Zapísala: Ing. Eva Lukácsová

          • Účelové cvičenie žiakov tried II. stupňa ZŠ a špeciálnych tried

          • Dňa 12. 10. 2018 sa uskutočnilo účelové cvičenie pre  žiakov na II. stupni ZŠ – v dolnej budove ZŠ a žiakov špeciálnych tried – v hornej budove ZŠ. Teoretická príprava sa uskutočnila deň predtým na troch vyučovacích hodinách.

            Cieľom účelového cvičenia realizovaného na jeseň bolo preveriť teoretické vedomosti, praktické návyky a postoje žiakov našej školy v oblasti riešenia mimoriadnych udalostí.

            Účelové cvičenie sa začalo vyhlásením varovného poplachu riaditeľkou školy, ktorá nariadila okamžitú evakuáciu žiakov na školský dvor. Všetci žiaci pod vedením triednych učiteľov sa presunuli na školský dvor do bezpečnej zóny. Poriadkové hliadky previedli kontrolu budov školy a počtu žiakov. Na školských dvoroch boli pripravené stanovištia – civilná ochrana, pohyb a pobyt v prírode, ochrana prírody, zdravotná príprava a dopravná výchova. Žiaci sa presúvali z jedného stanovišťa na druhé, odpovedali na vopred pripravené otázky a vykonávali praktické úlohy. Po splnení všetkých úloh sa konalo vyhodnotenie účelového cvičenia.

             Na záver sa vedúci účelového cvičenia poďakovali žiakom aj učiteľom za účasť a ukončili účelové cvičenie.

             

            Zapísala: Mgr. Beatrix Komorová

          • Farby jesene

          • Začiatkom októbra, keď sa farby prírody zo zelenej menia na žltú, oranžovú, červenú, bordovú až hnedú, aj  žiaci nultých až deviateho ročníka ZŠ  pripravili plagáty na tému Farby jesene a vyzdobili parapety okien školy jesennými dekoráciami, ktoré pripravili z jesenných prírodnín -  gaštanov,  plodov šípky, tráv, kvetov, listov a pod.  Plagáty s jesennou tematikou zdobia okná a parapety našej školy a sú vizitkou nápaditosti pani učiteliek a šikovnosti našich žiakov. Tieto výtvory si môžu prezrieť  všetci žiaci, učitelia a návštevníci školy v priestoroch ZŠ.

             

            Zapísala: Ing. Eva Lukácsová

          • Minimaratón

          • Dňa 05. 10. 2018 sa uskutočnil 4. ročník školskej bežeckej súťaže pod názvom „Minimaratón“. Beh sa uskutočnil v uliciach našej dediny so štartom a cieľom pred dolnou budovou ZŠ. Súťažilo sa v kategórií I. (5. A, 6. A) a kategórií II. (7. A, 8. A, 9. A), zvlášť chlapci a dievčatá. Beh sa realizoval hromadným štartom všetkých pretekárov, pričom z jednej triedy súťažili dvaja chlapci a dve dievčatá. Celkový počet pretekárov teda činil 20. Víťazmi pretekov podľa kategórií a pohlavia boli :

            I. kategória – chlapci : Štefan Horváth (5. A)

            I. kategória – dievčatá : Jiřina Čimpoješová (6. A)

            II. kategória – chlapci : Peter Horváth (7. A)

            II. kategória – dievčatá : Mária Csemerová (9. A)

            Uvedení žiaci obdržali za pekné výkony diplomy, a boli odmenení aj vecnými cenami. Bežecká súťaž sa odohrávala za ideálneho počasia na beh a za povzbudzovania žiakov II. stupňa našej ZŠ, ktorí vytvorili výbornú športovú atmosféru.

            Zapísal: Ing. Viktor Tóth

          • Výlet do Košíc

          • Dňa 23. septembra sa tretiaci zúčastnili víkendového výletu do Košíc s triednou učiteľkou Mgr. Kristínou Kubinyiovou a asistentkou Angelou Šuverovou.  Bola to odmena za najčistejšiu triedu za školský rok 2017/2018. Pôvodne to malo byť divadelné predstavenie v Štátnom divadle v Košiciach, ale kvôli náhlej chorobe hercov bolo predstavenie zrušené. Napriek tomu sme si malý výlet užili. Zúčastnili sme sa prehliadky Dómu sv. Alžbety, navštívili sme mobilné planetárium, nákupné centrum Aupark a pomaškrtili sme si na všelijakých dobrôtkach v cukrárni Aida. Aby sme sa nevrátili domov hladní, nemohli sme vynechať ani McDonalds. Pre spestrenie zážitku cestou späť sme využili vlakovú dopravu, ktorú si deti veľmi užívali. Žiaci sa vrátili domov s novými nezabudnuteľnými zážitkami.

            Zapísala: Mgr. Kristína Kubinyiová

        • Slávnostné otvorenie školského roka 2018/2019
          • Slávnostné otvorenie školského roka 2018/2019

          • Slávnostné otvorenie školského roka 2018/2019 sa uskutočnilo  03.09.2018 o 8:00 hod. na dvore dolnej budovy ZŠ Drienovec. Po zaznení Hymny SR sa prihovorili k  žiakom, rodičom, pedagógom a ostatným zamestnancom školy pán starosta obce Drienovec Ing. Tibor Kočiš a riaditeľka školy PaedDr. Monika Štrompová. Žiačka 4. A triedy Vanesa Rigová na uvítanie predniesla básničku „Každý sa vráti rád“.   

            Po oficiálnej časti si triedni učitelia pripravili prvé triednické hodiny.

            Žiakom prajeme zdravý, pohodový a úspešný školský rok, len tie najlepšie známky, za ktorými budú  nové, bohaté poznatky.

             

            Zapísala: Ing. Eva Lukácsová

              

        • Škola volá
          • Škola volá

          • Srdečne  Vás pozývame do nových a vynovených priestorov Základnej školy Drienovec na slávnostné otvorenie školského roka 2018/2019, ktoré sa uskutoční dňa 03. 09. 2018 o 8:00 hodine na školskom dvore dolnej budovy. 

          • Slávnostné ukončenie školského roka

          • Dňa 29.júna 2018 na našej škole  sa uskutočnilo slávnostné zhromaždenie z príležitosti ukončenia školského roka 2017/2018.  

            Po otvorení slávnostného zhromaždenia koordinátorkou KP Ing. Evou Lukácsovou vystúpili žiaci nultého,  štvrtého ročníka , 9. A triedy ZŠ a 9. B ŠT a ukázali svoje tablá.

            Po rozlúčke deviatakov predniesla svoj prejav riaditeľka ZŠ Ing. Viera Juhászová a k prítomným sa prihovoril aj starosta obce Ing. Tibor Kočiš.

            Na dva mesiace sa zatvorili brány školy a žiakom  sa začali prázdniny – čas, na ktorý sa všetci už tak tešili.

             

            Zapísala: Ing. Eva Lukácsová

          • Výtvarná súťaž ZŠ

          • Dňa 28.júna 2018 sa na školskom dvore uskutočnila výtvarná súťaž žiakov ZŠ. Žiaci mali za úlohu nakresliť svoj „obľúbený obrázok“, mohli kresliť ľubovoľnou technikou. Čestné uznanie „Najlepšieho výtvarníka ročníka“ získali v:

            • nultom ročníku Andrea LUKÁČOVÁ,
            • prvom ročníku Bartolomej HORVÁTH,
            • druhom ročníku Andrea HORVÁTHOVÁ,
            • treťom ročníku Rebeka HORVÁTHOVÁ,
            • štvrtom ročníku Viktor BALOGH,
            • piatom ročníku Imrich HOTVÁTH,
            • šiestom ročníku Adrián HORVÁTH
            • ôsmom ročníku Jozef HORVÁTH
            • deviatom ročníku Jozefína HORVÁTHOVÁ.

            Všetci súťažiaci boli obdarení vecnými cenami. Súťažiacim blahoželáme!

             

            Zapísala: Ing. Eva Lukácsová

          • Výlet - Ochtinská jaskyňa

          • Dňa 27. 06. 2018 sa uskutočnil školský výlet pre triedy 2. B, 3. A, 3. B, 4. A, 6. A, 8. A a pre špeciálne triedy.

             Po vzájomnej dohode sme sa rozhodli, že toho roku navštívime Ochtinskú aragonitovú jaskyňu a mesto Rožňava. Cieľom nášho výletu bolo návšteva prírodného fenoménu, rekreácia a oddych. Po prehliadke v jaskyni sme sa pobrali na cestu do Rožňavy, kde po prechádzke na námestí sme si dali občerstvenie a zmrzlinu. Žiaci počas celého dňa sa cítili dobre, správali sa disciplinovane a odchádzali domov s novými a príjemnými zážitkami a poznatkami.

             

            Zapísala: PaedDr. Monika Štrompová

          • Výlet - Košice Zoo a Bobovka

          • Dňa 26. 06. 2018 sa uskutočnil školský výlet pre žiakov 1. A, 1. B, 2. A a 9. A triedy. Triedy 1. A a 1. B navštívili ZOO  a triedy 2. A a 9. A. sa šli previezť po Bobovej dráhe v Kavečanoch. Výletu sa zúčastnilo 26 žiakov a štyri triedne učiteľky Mgr. Mária Šimková, Mgr. Katarína Bernáthová, Mgr. Kristína Kubinyiová a Ing. Diana Jankovič. Žiaci sa veľmi tešili, že mohli vidieť zvieratká, ktoré poznali iba z obrázkov a mohli si vyskúšať rýchlu jazdu na bobovej dráhe.  Najväčšiu radosť im spôsobilo, že sa mohli vyšantiť na detskom ihrisku v areáli ZOO. Všetci sme sa dobre cítili a budeme s úsmevom spomínať na náš výlet.

             

            Zapísala: Mgr. Katarína Bernáthová

          • Výlet na Turniansky hrad

          • Dňa 26. 06. 2018 sa konal školský výlet na Turniansky hrad. Tohto výletu sa zúčastnili žiaci 6.A a 7.A triedy. Doprava bola autobusovou linkou. Žiaci sa na výlete správali disciplinovane a počúvali pokyny učiteľov. Na začiatku sme si prezreli obec - Turňa nad Bodvou, a potom sme  sa presunuli miernou chôdzou na Turniansky hrad. Po exkurzii hradu sme sa zastavili na výbornú zmrzlinu.

            Zapísala : Mgr. Štefánia Hricková

          • Športový deň učiteľov

          • Dňa 21. 06. 2018 sa uskutočnil „Športový deň učiteľov“ v maďarskej obci Hidvégardó. Športový deň sa konal vo vidieckom dome „Matusz vendégház“, kde sa učitelia zabývali na dva dni. Príchod učiteľov bol o 14:00 hod., kde ich čakal vopred navarený guláš. Kuchári sa postarali o chutný obed. V poobedňajších hodinách mali učitelia voľný program, mohli si vyskúšať vírivku. Vo večerných hodinách sa začala grilovačka a zábava do neskorých nočných hodín. Na druhý deň sme oddychovali až do obeda, spoločne sme sa naobedovali a ukončili teambuilding kolektívu ZŠ Drienovec.

             Poďakovanie patrí všetkým zúčastneným.

            Zapísala: Ing. Diana Jankovič

        • Hudobná súťaž "Drienovský slávik"
          • Hudobná súťaž "Drienovský slávik"

          • Drienovský slávik je súťaž v interpretácii ľudovej alebo populárnej piesne v slovenskom jazyku, podľa vlastného výberu. Tento rok sa súťaž konala 14. júna. Zúčastnili sa jej žiaci piateho až deviateho ročníka ZŠ.  Žiaci nám predviedli aj svoj talent v hraní na hudobných nástrojoch. Slávikom Drienovca sa stal žiak 9. A, Viktor Balog. Zúčastnení boli ocenení diplomami a vecnými cenami. 

             

        • Matematický klokan
          • Matematický klokan

          • Matematický klokan je najväčšia medzinárodná matematická súťaž na svete. Vlani súťažilo na Slovensku 55863 žiakov a tento rok  65580 žiakov.                                              
            Súťaž sa konala  19. marca 2018. Súťaže sa zúčastnilo 18 žiakov našej školy. Žiaci boli rozdelení do dvoch skupín. Prvú skupinu tvorili žiaci 1. ročníka a druhú skupinu tvorili  žiaci 2. - 9. ročníka. Žiaci 1. ročníka ZŠ riešili 12 úloh, žiaci 2. – 4. ročníka riešili 18 úloh, žiaci 5. - 8. ročníka riešili 24 úloh. Na vypracovanie testu mali súťažiaci I. stupňa ZŠ 45 minút, ostatní 60 minút. Vyhodnotenie súťaže sa vykonalo v máji. Školským šampiónom sa stala Valéria Polyáková, ktorá dostala štyroch klokanov, pretože predbehla viac ako 74.5 % súťažiacich vo svojej kategórii.

            Najúspešnejší riešitelia z našej školy:

            1. miesto: Valéria  Polyáková  3. A

            2. miesto: Ervin Horváth  6. B

            3. miesto: Adrián Zsiga 6. A

             

            Vypracoval: Ing. Roman Hiľovský

        • Futbalový turnaj ZŠ Drienovec 2018
          • Futbalový turnaj ZŠ Drienovec 2018

          • Dňa 07. 06. 2018 sa uskutočnil na našej škole piaty ročník „Futbalového turnaja ZŠ Drienovec“, ktorého sa zúčastnili chlapci zo všetkých ročníkov našej školy. Organizovanie futbalového turnaja bolo v pláne Žiackej školskej rady. Boli vytvorené štyri skupiny, kde chlapci boli rozdelení nasledovne:

            1. skupina

            0. A – 6 hráčov

            0. B – 7 hráčov

            1. A – 5 hráčov

            1.  B – 5 hráčov

            2. skupina

            2. A – 6 hráčov

            2. B – 6 hráčov

            3. A – 6 hráčov

            3.  B – 9 hráčov

            3. skupina

            4. A – 9 hráčov

            4. B – 8 hráčov

            5. A – 8 hráčov

            5.  B + 5. C – 7 hráčov

            6. A – 6 hráčov 

            6. B – 5 hráčov

            4. skupina

            7. A – 8 hráčov

            7. B – 6 hráčov

            7. C – 8. B – 6 hráčov

            8.  A – 6 hráčov

            9. A  – 7 hráčov

            Dievčatá boli v triedach s pani učiteľkami, avšak počas zápasov vlastných spolužiakov sa premenili na roztlieskavačky. Fandili svojim spolužiakom až do ukončenia zápasov v danej skupine.

            Víťazi turnaja:

            1. skupina – 1. A trieda

            2. skupina – 3. A trieda

            3. skupina – 6. A trieda

            4. skupina – 8. A trieda

             

            Nálada bola fantastická.. Vyhodnotenie turnaja prebiehalo v štyroch etapách. Postupne sa vyhodnocovali výsledky každej skupiny. Chlapci boli odmenení diplomom pre triedu pri skončení na 1. – 4. miestach a sladkosťami. Víťazi skupín získali futbalovú loptu pre triedu, trofej a medailu turnaja ZŠ Drienovec.

            Rozhodcami futbalového turnaja boli pán učiteľ Ing. Viktor Tóth a pán učiteľ Ing. Roman Hiľovský, ktorí odviedli výbornú prácu. Komentátorkou bola koordinátorka turnaja Ing. Diana Jankovič. Za foto – video dokumentáciu patrí poďakovanie pani asistentke Angele Šuverovej.

            Poďakovanie patrí aj všetkým učiteľom za usilovnú prípravu, za dozor počas zápasov, za prípravu plagátov a za prípravu pomôcok potrebných na organizovanie futbalového turnaja.

             

            Zapísala: Ing. Diana Jankovič, koordinátorka ŽŠR

             

  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje