• Športové súťaže

          • V mesiacoch september - október 2019 sa priebežne podľa jednotlivých tried uskutočnili súťaže v športových disciplínach, podľa plánu športových aktivít na školský rok 2019/2020.

            Súťaže sa zúčastnili vybraní žiaci z tried 1.A, 1.B, 2.A, 2.B, 3.A, 3.B, 4.A, 4.B.

            Súťažilo sa v týchto disciplínach :

            • skok do diaľky z miesta,
            • hod tenisovej loptičky do cieľa,
            • nesenie pingpongovej loptičky,
            • beh na 30 m.

            Žiaci, ktorí dosiahli najlepšie výsledky v jednotlivých ročníkoch obdržali vecné ceny a diplomy. Sú to :

            • za prvý ročník : Ladislav Lacko (1.A)
            • za druhý ročník : Kristián Lukáč (2.A)
            • za tretí ročník : Kristián Horváth (3.A)
            • za štvrtý ročník : Andrea Horváthová (4.B)

            Zapísal: Viktor Tóth, koordinátor športových podujatí

          • Školenie " Datakabinet - inšpirácia bez hraníc"

          • Dňa 23. 10. 2019 sa pedagogickí zamestnanci ZŠ Drienovec zúčastnili aktualizačného vzdelávania „Datakabinet - inšpirácia bez hraníc“. O preškolení práce so vzdelávacím portálom získala škola certifikát.

             

            Zapísala: Ing. Diana Jankovič, ZRŠ

        • Priateľské futbalové zápasy
          • Priateľské futbalové zápasy

          • Dňa 17. 10. 2019 sa uskutočnil priateľský minifutbalový zápas na našom multifunkčnom ihrisku medzi žiakmi ZŠ Drienovec a ZŠ s VJM Turňa nad Bodvou. V zápase v ktorom sa predstavili vybraní žiaci z tried 4.A, 4.B, 5.A a 6.A, hralo systémom 1 + 5, na hrací čas 2 x 20 minút. Stretnutie sa skončilo víťazstvom našich žiakov v pomere 7 : 6 (po polčase 5 : 3). Góly nášho výberu zaznamenali žiaci Ľudovít Horváth 2x, Christofer Csemer 2x, Štefan Lukáč, Adam Horváth a Štefan Horváth. Po stretnutí si hráči športovo podali ruky a rozlúčili sa s predsavzatím pokračujúcej spolupráce medzi oboma školami. 

            Zapísal: Ing. Viktor Tóth, koordinátor športových podujatí

            ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

            Dňa 17. 10. 2019 sa uskutočnil priateľský zápas medzi mužstvami ZŠ Drienovec a ZŠ VJM Turňa nad Bodvou. Zápas sa uskutočnil na multifunkčnom ihrisku dolnej budovy ZŠ Drienovec. Zápas sa hral 2 x 25 minút. Zvíťazili žiaci ZŠ Turňa nad Bodvou v pomere 8:5, pričom prvý polčas vyhrali žiaci ZŠ Drienovec v pomere 3:2. Za predvedený výkon sme sa poďakovali obidvom mužstvám. Cieľom futbalového zápasu bolo vytvoriť nové priateľstva a spoluprácu medzi dvoma školami.

            Zapísal: Ing. Roman Hiľovský, vedúci futbalového krúžku

          • Jablčkový deň

          • Dňa 17. októbra sa  na Základnej škole konal jabĺčkový deň. Žiaci spolu učiteľmi si doniesli do školy jablká, aby si na nich pochutnali a dozvedeli sa prečo sa majú jablká jesť. Týmto dňom žiaci poukázali na to  ako je jablko zdravé.  

             Zapísala: Mgr. Štefánia Hricková, koordinátorka protidrogovej prevencie.

          • Jablčkový deň ŠT

          • Dňa 16. októbra 2019 sa v špeciálnych triedach Základnej školy Drienovec uskutočnil „Jabĺčkový deň“. Žiaci spoločne s pani učiteľkami si pripravovali chutné jedlá z jabĺčok. Okrem toho zhotovovali rôzne práce s tematikou jablka. Týmto dňom žiaci poukázali na ovocie – jablko, aké je zdravé pre naše telo. Tak ako každý rok, aj tohto roku sa akcia vydarila a tešila sa veľkému záujmu zo strany žiakov.

            Zapísala: Ing. Lívia Tóthová, vedúca MZ ŠT      

          • Farby jesene

          • Začiatkom októbra, keď sa farby prírody zo zelenej menia na žltú, oranžovú, červenú, bordovú až hnedú, aj  žiaci nultého až deviateho ročníka ZŠ  pripravili plagáty na tému Farby jesene a vyzdobili parapety a okná školy jesennými dekoráciami, ktoré pripravili z jesenných prírodnín -   plodov šípky, tráv, kvetov, listov a tekvíc.  Plagáty s jesennou tematikou zdobia okná a parapety našej školy a sú vizitkou nápaditosti pani učiteliek a šikovnosti našich žiakov. Tieto výtvory si môžu prezrieť  všetci žiaci, učitelia a návštevníci školy v priestoroch ZŠ.

            Zapísala: Mgr. Kovácsová Anastázia

          • Pasovanie nultákov

          • Na našej škole sa už stalo tradíciou, že každý rok v októbri naši nultáci predvedú svoje doposiaľ nadobudnuté vedomosti. Ani tento rok nebol výnimkou a tak 15. októbra 2019 sa nám predstavili naše dva nulté ročníky. Nakoľko materinský jazyk našich žiakov je iný ako vyučovací jazyk školy, je veľkým úspechom, že naši najmenší – nultáčikovia už po mesiaci poznajú všetky farby v slovenskom jazyku, vedia sa predstaviť svojim krstným menom a rozumejú základným pokynom. Po úspešnom zvládnutí týchto úloh, pani riaditeľka odovzdala žiakom pamätné listy. Všetci žiaci boli veľmi šikovní, dané úlohy zvládli na jednotku. Zásluhu na tom mali aj ich triedne pani učiteľky, ktoré žiakov na tento deň svedomito pripravili. Naše deti veľmi radi tancujú a spievajú, čo nám predviedli aj v tento deň žiaci prvého ročníka.

            Všetkým žiakom I. stupňa, ale hlavne našim nultákom prajeme veľa usilovnosti do učenia a pani učiteľkám veľa trpezlivosti k tomuto peknému povolaniu 😊

             

            Zapísala: Mgr. Kristína Kubinyiová, koordinátorka kultúrnych podujatí

          • Pani jeseň

          •      „Jeseň pani bohatá, farbí stromy do zlata, premaľúva celý sad. Zletel vietor šiky-miky, hojdá všetky konáriky, vraj by stromy zobliecť rád.“

                                                                                                                      Mária Rázusová-Martáková

            Čarovné obdobie plné pestrofarebných farieb, dozrievajúcich plodov, zmien počasia nazývame jeseň. Pomaličky po horúcich letných dňoch sa k nám vkráda so svojim chladným počasím. Ulice sú plné opadaného lístia, ktoré nám krásne šuštia pod nohami. S príchodom jesene sa mení nielen príroda, ale začína sa aj nový školský rok. Aj naši žiaci si tieto zmeny všimli a spoločne sme sa snažili vyzdobiť jesennými obrázkami, dekoráciami naše triedy, nástenky, parapetné dosky a okná. Žiaci aj učitelia ŠT ZŠ Drienovec želajú každému čarovnú jeseň.

            Zapísala: Mgr. Jana Zubrická

          • Mesiac úcty k starším

          • V tomto svete je toho toľko pre nás všetkých! Len keby sme mali oči, ktoré to vidia, srdce, ktoré to ľúbi a dlaň, ktorou by sme si to zobrali...

            Október je mesiacom úcty k starším. V tomto duchu žiaci špeciálnych tried vyhotovili darčeky pre svojich rodičov, starých rodičov a prarodičov.  Aj takto  vyjadrili svoju úctu k starým ľuďom. Úctu k tým, ktorí tvrdo pracovali, aby sa nám žilo lepšie. Úctu k tým, ktorí sa vzdávali radostí, ktoré im život ponúkal, aby urobili šťastnými nás, ich deti. 

             

            Zapísala: Ing. Lívia Tóthová,  koordinátor prevencie drogových závislostí  a iných sociálno-patologických javov

          • Účelové cvičenie špeciálnych tried

          •  Dňa 04. 10. 2019 sa uskutočnilo účelové cvičenie pre žiakov špeciálnych tried – v hornej budove ZŠ. Teoretická príprava sa uskutočnila deň predtým na troch vyučovacích hodinách.

            Cieľom účelového cvičenia realizovaného na jeseň bolo preveriť teoretické vedomosti, praktické návyky a postoje žiakov našej školy v oblasti riešenia mimoriadnych udalostí.

            Účelové cvičenie sa začalo vyhlásením varovného poplachu riaditeľkou školy PaedDr. Monikou Štrompovou, ktorá nariadila okamžitú evakuáciu žiakov na školský dvor. Všetci žiaci pod vedením triednych učiteľov sa presunuli na školský dvor do bezpečnej zóny. Poriadková hliadka pedagogická asistentka Eva Vislayová previedla kontrolu školy a počtu žiakov. Na školskom dvore boli pripravené stanovištia – civilná ochrana, pohyb a pobyt v prírode, ochrana prírody, zdravotná príprava a dopravná výchova. Žiaci sa presúvali z jedného stanovišťa na druhé, odpovedali na vopred pripravené otázky a vykonávali praktické úlohy. Po splnení všetkých úloh sa konalo vyhodnotenie účelového cvičenia.

            Na záver sa vedúca účelového cvičenia Ing. Lívia Tóthová poďakovala žiakom aj učiteľom za účasť a ukončila účelové cvičenie.


            Zapísala: Ing. Lívia Tóthová, vedúca ÚC

          • Beseda o duálnom vzdelávaní

          • Dňa 07. 10. 2019 sa na našej škole organizovala beseda s pani Gabrielou Lackovou (z Dual Point Košice), ktorá prezentovala našim žiakom informácie o duálnom vzdelávaní. Besedy sa zúčastnili žiaci z tried končiacich ročníkov ZŠ (8. A, 9. A). Duálne vzdelávanie ponúka množstvo možností v technických profesiách, cestovnom ruchu, obchode a v ďalších oblastiach. Na tejto besede sa žiaci dozvedeli o možnostiach štúdia prostredníctvom duálneho vzdelávania.

             

            Zapísala: Mgr. Mária Slovinská, výchovná poradkyňa

          • Priateľský futbalový zápas

          • Dňa 04. 10. 2019 sa uskutočnil priateľský zápas medzi mužstvami ZŠ Drienovec a Strednou odbornou školou Košice – pobočka Turňa nad Bodvou. Zápas sa uskutočnil na multifunkčnom ihrisku dolnej budovy ZŠ Drienovec. Zápas sa hral 2x 30 minút. Zvíťazili žiaci ZŠ Drienovec v pomere 8:7. Za predvedený výkon sme sa poďakovali obidvom mužstvám. Cieľom futbalového zápasu bolo vytvoriť nové priateľstva a spoluprácu medzi dvoma školami.

            Zapísal: Ing. Roman Hiľovský, vedúci futbalového krúžku

          • Minimaratón

          • Dňa 04. 10. 2019 sa uskutočnil 5. ročník školskej bežeckej súťaže pod názvom „Minimaratón“. Beh sa uskutočnil v uliciach našej dediny so štartom a cieľom pred dolnou budovou ZŠ. Súťažilo sa v kategórií I. (5. A, 6. A) a kategórií II. (7. A, 8. A, 9. A), zvlášť chlapci a dievčatá. Beh sa realizoval hromadným štartom všetkých pretekárov, pričom z jednej triedy súťažili dvaja chlapci a dve dievčatá. Celkový počet pretekárov teda činil 20. Víťazmi pretekov podľa kategórií a pohlavia boli :

            I. kategória – chlapci : Kristián Zsiga (6. A)

            I. kategória – dievčatá : Jesika Polyáková (6. A)

            II. kategória – chlapci : Eduard Rybár(7. A)

            II. kategória – dievčatá : Alžbeta Lukáčová (8. A)

            Uvedení žiaci obdržali za pekné výkony diplomy, a boli odmenení aj vecnými cenami. Bežecká súťaž sa odohrávala v oblačnom počasí za povzbudzovania žiakov II. stupňa našej ZŠ, ktorí vytvorili výbornú športovú atmosféru.

             

            Vypracoval: Ing. Viktor Tóth, koordinátor športových podujatí

          • Výtvarná súťaž

          • Dňa 26.júna 2019 sa v našej škole uskutočnila výtvarná súťaž žiakov ZŠ. Žiaci mali možnosť nakresliť svoj „obľúbený obrázok“, mohli kresliť ľubovoľnou technikou. Čestné uznanie „Najlepšieho výtvarníka ročníka“ získali v:

            • nultom ročníku Veronika VOLOŠINOVÁ,
            • prvom ročníku Kristián BALOGH,
            • druhom ročníku Eva HORVÁTHOVÁ,
            • treťom ročníku Erika HORVÁTHOVÁ,
            • štvrtom ročníku Sebastián LUKÁČ,
            • piatom ročníku Viktor BALOGH,
            • ôsmom ročníku Erika HORVÁTHOVÁ
            • deviatom ročníku Jozef HORVÁTH.

            Všetci súťažiaci boli obdarení vecnými cenami. Súťažiacim blahoželáme!

            Zapísala: Ing. Eva Lukácsová

          • Účelové cvičenie žiakov na II. stupni ZŠ

          • Účelové cvičenie pre 5., 6., 7., 8. a 9. ročník ZŠ realizované na jeseň bolo zamerané na aktuálnu tematiku a na témy osvojené v predchádzajúcich ročníkoch, hlavne na riešenie mimoriadnych situácií. Účelové cvičenie sa uskutočnilo dňa 04. 10. 2019.  Teoretická príprava sa uskutočnila dňa 03. 10. 2019 na troch vyučovacích hodinách. Účelové cvičenie sa začalo vyhlásením varovného poplachu riaditeľkou školy, ktorá nariadila okamžitú evakuáciu žiakov na školský dvor. Po kontrole budov a počtu žiakov poriadkovou hliadkou sme sa presunuli na bezpečné miesto. Plán účelového cvičenia vypracovala vedúca účelového cvičenia Ing. Diana Jankovič spolu s vedúcimi jednotlivých stanovíšť.

            Témy na jednotlivých stanovištiach boli nasledovné:

            • civilná ochrana,
            • pohyb a pobyt v prírode,
            • ochrana prírody,
            • zdravotná výchova,
            • dopravná výchova.

            Žiaci sa presúvali z jednotlivého stanovišťa do druhého, odpovedali na vopred pripravené a prebraté otázky, vykonávali jednotlivé praktické úlohy. Žiaci si určili vedúceho skupiny, ktorý mal pri sebe štartovný lístok. Vedúci stanovíšť zapisovali absolvovanie úloh a svojím podpisom potvrdzovali ich prítomnosť. Po absolvovaní jednotlivých stanovíšť sa vykonala kontrola počtu žiakov a pomôcok poriadkovou hliadkou a vyhodnotenie účelového cvičenia, kde vedúci jednotlivých stanovíšť hodnotili vedomosti, zručnosti, šikovnosť žiakov. Vedúca účelového cvičenia sa poďakovala každému za usilovnú prípravu na účelové cvičenie, aj zo strany učiteľov, ako aj zo strany žiakov.

            Vypracovala: Ing. Diana Jankovič, ZRŠ

          • Školské výlety

          • Turniansky hrad

            Dňa 21. 06. 2019 sa uskutočnil školský výlet na Turniansky hrad pre žiakov 1. A, 1. B a 2. B triedy. Výletu sa zúčastnilo 22  žiakov a tri triedne učiteľky, PhDr. Andrea Klajberová, Bc. Nika Jašeková a Mgr. Katarína Bernáthová. Do Turne nad Bodvou sme sa dostali autobusom SAD, ktorý mal odchod o 7.50 hod. Následne sme sa presunuli do podhradia a potom nasledoval samotný výstup na hrad. Napriek miernemu svahu a veľkému teplu nám výstup trval necelú hodinu. Prekrásny výhľad, ktorý sa nám naskytol, našu únavu vynahradil. Po výstupe sme si všetci oddýchli, zjedli desiatu a prezreli si informačnú tabuľu o hrade. Po prebádaní zrúcanín hradu sme sa presunuli do Turne nad Bodvou, kde sme sa osviežili zmrzlinou. Na autobusovej zastávke sme všetci zmokli. Aspoň sme sa ochladili, ako hovorili žiaci. Autobusom o 12.35 hod. sme prišli späť do Drienovca.   Na výlete sme sa veľmi dobre cítili a budeme naňho s úsmevom spomínať.

            Hvezdáreň Medzev

            V tomto roku školskom roku  sa žiaci druhého stupňa ZŠ spolu s triednymi učiteľmi rozhodli, že navštívia „Hvezdáreň Medzev“. Boli to žiaci z tried 5. A, 6. A, a 7. A. K nim sa pridali aj žiaci z nižších ročníkov a to žiaci 2. A, 3. B, 4. A triedy. Výletu sa zúčastnilo 38 žiakov. Dozor nad žiakmi vykonávali p. učiteľka Ing. Eva Parlagová, Mgr. Mária Šimková, Ing. Roman Hiľovský, Mgr. Emil Takács.

            Cieľom výletu bola návšteva „Hvezdárne“ v meste Medzev. Z prednášok a po samotnej exkurzii po hvezdárni sme sa dozvedeli veľa zaujímavého o vesmíre, planétach, atď. Neskôr sme si urobili krátku prehliadku samotného mesta. Po prechádzke na námestí sme si v parku oddýchli a dali občerstvenie. Žiaci počas celého dňa sa cítili dobre, správali sa disciplinovane a odchádzali domov s novými a príjemnými zážitkami a poznatkami.

             

          • Otvorenie školského roka 2019/2020

          • Básne štvrtáčok definitívne ukončili prázdninové obdobie a pripomenuli nám, že sa začína nový kolobeh školských povinností. Slávnostné otvorenie školského roka 2019/2020 sa uskutočnilo 02. septembra 2019 na školskom dvore v ZŠ Drienovec. Na školskom dvore sme privítali našich žiakov, medzi nimi aj našich najmenších – nultáčikov a nezabudlo sa ani na naše pani učiteľky a pánov učiteľov. Po oficiálnej časti sa nultáci so svojimi pani učiteľkami premiestnili do svojich tried, aby sa zoznámili so svojim novým prostredím.

            Pani riaditeľka PaedDr. Monika Štrompová popriala všetkým úspešný školský rok, dostatok síl a energie.

            Milí žiaci, želáme Vám, aby ste sa v škole cítili dobre, skoro ako doma.

             

            Zapísala: Mgr. Kristína Kubinyiová, koordinátorka kultúrnych podujatí

          • Hviezdoslavov Kubín

          • Dňa 21. 06. 2019 sa na našej škole uskutočnila súťaž Hviezdoslavov Kubín, ktorej sa

            zúčastnili žiaci 2. stupňa. Naši súťažiaci recitovali poéziu Milana Rúfusa, Daniela Heviera, či Ľubomíra Feldeka. Porotu tvorili naši učitelia: Mgr. Mária Slovinská, Mgr. Emil Takács, Mgr. Viera Jenčová, Mgr. Emil Takács, a nechýbala ani naša pani riaditeľka, PaedDr. Monika Štrompová. Všetci súťažiaci získali za účasť sladkú odmenu. Žiaci, ktorí sa umiestnili na prvých priečkach získali vecné ceny.

             

            Zoznam víťazov:

            1.kategória     

            1. miesto: Zlatica Balogová

            2. miesto: Tatiana Horváthová  

            3. miesto: Alžbeta Lukáčová

            2. kategória     

            1. miesto: Mikuláš Horváth

            Zapísala: Mgr. Mária Slovinská 

        • Ukončenie školského roka
          • Ukončenie školského roka

          • Dňa 28. júna 2019 sa na našej škole  uskutočnilo slávnostné zhromaždenie z príležitosti ukončenia školského roka 2018/2019.  

            Po otvorení slávnostného zhromaždenia koordinátorkou KP Ing. Evou Lukácsovou vystúpili žiaci nultého,  štvrtého ročníka , 9. A triedy ZŠ a 9. B ŠT a ukázali svoje tablá.

            Po rozlúčke deviatakov predniesla svoj prejav riaditeľka ZŠ PaedDr. Monika Štrompová  a k prítomným sa prihovoril aj starosta obce Ing. Tibor Kočiš.

            Na dva mesiace sa zatvorili brány školy a žiakom  sa začali prázdniny – čas, na ktorý sa všetci už tak tešili.

            Zapísala: Ing. Eva Lukácsová

          • Slávik Drienovca

          • Dňa 20. 06. 2019 sa konala spevácka súťaž Slávik Drienovca 2019, na ktorej sa zúčastnili  žiaci zo všetkých tried nultého až štvrtého ročníka Základnej školy Drienovec. Žiaci si piesne volili sami, prípadne s pomocou učiteľa hudobnej výchovy.  Podmienkou bolo, aby to bola slovenská ľudová pieseň. Súťažiaci boli rozdelení do dvoch kategórií. Prvú kategóriu tvorili žiaci 1. a 2. ročníka a druhú kategóriu žiaci 3. a 4. ročníka. Žiaci nultého ročníka boli ocenení za účasť. Súťažiacich hodnotila trojčlenná porota v zložení: RNDr. Irena Pavlinská, PhDr. Andrea Klajberová a Mgr. Mária Šimková. Umiestnenie žiakov bolo nasledovné:      

            I. kategória

             1. miesto – Džesika Gažiová, 1. A

             2. miesto – Monika Balogová, 2. A

             3. miesto – Ricardo Vološin, 2. B

            II. kategória

            1. miesto – Edita Horváthová, 3. B

            2. miesto – Rebeka Horváthová, 4. A

            3. miesto – Dezider Horváth, 4. B

            Výhercom blahoželáme a ďakujeme za účasť všetkým súťažiacim aj porote. 

             

            Zapísala: Mgr. Katarína Bernáthová

  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje