• Exkurzia - SOŠ EK v Turni nad Bodvou
          • Exkurzia - SOŠ EK v Turni nad Bodvou

          • Dňa 25. 02. 2020 žiaci končiacich ročníkov našej školy navštívili s pani riaditeľkou, Ing. Dianou Jankovič, a výchovnou poradkyňou, Mgr. Máriou Slovinskou,  SOŠ EK v Turni nad Bodvou. SOŠ – elokované pracovisko v Turni nad Bodvou ponúka vzdelávanie v dvojročných učebných odboroch. Žiaci mali možnosť pozrieť si priestory školy, ako aj triedy, v ktorých prebieha praktická príprava.

            Zapísala: Školský poradca – kariérový poradca, výchovný poradca, školský koordinátor vo výchove a vzdelávaní: Mgr. Mária Slovinská

          • Mobilné planetárium - Oceanárium

          • Dňa 24. 02. 2020 na našu školu zavítalo moderné mobilné planetárium – Oceanárium, v spolupráci s „XvisionFoto company“, ktoré spríjemnilo žiakom I. stupňa popoludňajšie vyučovanie. Počas striedania sa v mobilnom planetáriu si žiaci spríjemnili čas fotografovaním, a zúčastnili sa špeciálneho individuálneho fotenia. Mobilné planetárium bolo tvorené špeciálnou kupolou, ktorá sa doslova ukryla v jednej z tried našej školy. V mobilnom planetáriu naši žiaci mohli mať dojem, že sú na morskom dne. Žiaci mali možnosť vidieť mnoho fascinujúcich obyvateľov koralových útesov, korytnačky, chobotnice, delfíny, žraloky a mnoho ďalších morských živočíchov. Žiaci sa takouto zážitkovou metódou naučili o podmorskom svete, a odniesli si so sebou aj veľa pozitívnych emócií a dojmov, na ktoré budú ešte dlho spomínať.

            Zapísala: Mgr. Mária Slovinská, zástupkyňa RŠ

          • Aktualizačné vzdelávanie pedagógov - Elektronická dokumentácia pedagóga

          • Dňa 14. 02. 2020 sa pedagogickí zamestnanci ZŠ Drienovec zúčastnili aktualizačného vzdelávania „Elektronická dokumentácia pedagóga“. Na tomto vzdelávaní získali pedagogickí zamestnanci potrebné informácie o elektronickej dokumentácii pedagóga, a svoje poznatky využijú vo svojej pedagogickej praxi na našej škole. Hlavným cieľom aktualizačného vzdelávania bolo využívanie EŽK, ETK, E-learning, katalógových listov a výpisov v elektronickej podobe, a aplikácie pre mobilné zariadenie Edupage. Špecifickými cieľmi sú debyrokratizácia, zjednodušenie práce učiteľa, zjednodušenie a modernizácia komunikácie medzi učiteľmi navzájom a medzi učiteľom a žiakom. Garantom vzdelávania bola Ing. Diana Jankovič – poverená funkciou RŠ, lektorom bola Mgr. Katarína Bernáthová – vedúca MZ ZŠ a školiteľom vzdelávania bola koordinátorka informatizácie na našej škole, pani asistentka Angela Šuverová, ktorá nás oboznámila s technikami využívania E – školských dokumentov. Všetci pedagogickí zamestnanci aktualizačné vzdelávanie úspešne ukončili, a získali osvedčenia. Zapisovanie dokumentov v elektronickej podobe ušetrí nielen čas pedagogických zamestnancov, ale hlavne šetrí životné prostredie.

            Zapísala: Ing. Diana Jankovič, poverená funkciou RŠ

          • Projekt Cyklomapy "Deti deťom"

          • Naša škola sa zapojila do projektu Ručne maľované cyklomapy „DETI – DEŤOM“. Žiaci našej školy pripravili maľby z Košického okolia, a tak prispeli do tvorby ručne maľovaných cyklomáp. Žiaci sa tak stali súčasťou tímu, ktorého usilovná práca priviedla na svetlo sveta jedinečnú mapu z nášho krásneho slovenského regiónu – Košice okolie. Žiaci, ktorí sa zapojili do projektu získali od spoločnosti Creative Business Studio „Ručne maľovanú cyklomapu – Košice okolie“, a boli ocenení diplomami.

             

            Zapísala: Mgr. Mária Slovinská

          • Matematická súťaž na I. stupni ZŠ

          • Dňa 28. 01. 2020 sa konala  matematická súťaž pre žiakov I. stupňa ZŠ, pod vedením pani učiteľky Mgr. Kataríny Bernáthovej.  Zúčastnili sa jej traja žiaci z každej triedy (1. – 4. ročník), celkovo 24 žiakov. Žiaci boli rozdelení do 4. kategórií. Úlohy obsahovali príklady z učiva daných ročníkov. Výsledky vyhodnotila porota v zložení Ing. Viktor Tóth, Ing. Henrieta Lenková a PhDr. Andrea Klajberová. V každej skupine sa vyhodnotilo 1., 2. a 3. miesto. Žiaci  boli odmenení vecnými cenami a diplomami.

            Výsledné poradie podľa jednotlivých kategórií:

            1. kategória- 1. ročník

            1. miesto – Ján Polyák

            2. miesto – Fernanda Polyáková

            3. miesto – Radomír Vološin

             

            2. kategória-2. ročník

            1. miesto – Kristián Horváth

            2. miesto – Sofia Horváthová

            3. miesto – Fernanda Čimpoješová

             

            3. kategória- 3.  ročník

            1. miesto – Margita Lukáčová

            2. miesto – Soňa Balogová

            3. miesto – Virgínia Horváthová

             

            4. kategória- 4.  ročník

            1. miesto – Erika Lukáčová

            2. miesto – Štefánia Horváthová

            3. miesto – Dajana Vološinová

             

            Zapísala: Mgr. Katarína Bernáthová - vedúca MZ pre I. stupeň ZŠ

          • Kŕmidlá

          • Čo myslíte, všetky vtáčiky odlietajú na zimu do teplých krajín? Nie, nie! To by tu bolo bez nich asi veľmi smutno.

            V zimných mesiacoch našu pomoc potrebujú nielen vtáčiky, ale aj lesná zver. Práve preto naši žiaci I. stupňa sa rozhodli potešiť a hlavne pomôcť vtáčikom. Spolu s pani učiteľkou Mgr. Máriou Šimkovou zhotovili spoločne jednoduché kŕmidlá pre našich operencov. Do vlastnoručne zhotovených kŕmidiel nasypali všelijaké dobroty, v podobe zrniečok a poprosili svojich väčších spolužiakov, aby ich rozvešali na školskom dvore.

            Pani učiteľka počas prípravy kŕmidiel vysvetlila a porozprávala prečo je potrebné starať sa o vtáčiky hlavne v tomto zimnom období, keď majú nedostatok potravy. 

            Vtáčiky vďačne privítali našu pomoc, o čom svedčili rýchlo vyprázdnené kŕmidlá.
            Kŕmidlá žiaci pravidelne kontrolujú a dopĺňajú semiačka podľa potreby. Kontrolu budú vykonávať dovtedy, kým nepríde vytúžená jar, lebo v zimnom období sa vtáčikom hľadá potrava veľmi ťažko.

             

            Zapísala: Mgr. Mária Šimková – koordinátorka ENV

          • Veselé Vianoce....

          • .....a  skutočne vynikajúco, perfektne oddychové, znamenité prázdniny pre všetkých. 

            Stretneme sa v škole znovu 8. januára 2020 v stredu. 

        • Posedenie pri jedličke
          • Posedenie pri jedličke

          • Posledný deň v škole, piatok 20.12. sa niesol v našej škole vo sviatočnej nálade. Žiaci prvého stupňa sa zišli po tri triedy v jednej miestnosti a žiaci druhého stupňa všetci spolu vo veľkej triede 6. A. Už od rána bol zhon, každý sa pripravoval na vianočný program. 

            Žiaci prvého stupňa si zaspievali pesničky, predniesli básničky, povinšovali si všetko dobré k vianočným sviatkom a niektorí rozdávali aj vlastnoručne vyrobené darčeky. 

            Žíaci druhého stupňa mali spoločný program, ktorý sa skladal z troch častí. V prvej časti žiaci spievali koledy a  druhú časť tvorila scénka o vzniku piesne Tichá noc. Po scénke zatancovali dievčatá 5. A moderný tanec s vianočnou tematikou. Smutným bodom bola rozlúčka deviatakov s ich triednou učiteľkou, ktorá od nás odchádzala. 

            Po skončení programu žiaci odišli na očákavané prázdniny a učitelia sa pred zaslúženou dovolenkou zišli na spoločnom slávnostnom obede. 

             

             

          • Vianočná výstavka

          • V dňoch 19. a 20. decembra 2019 sa už tradične na našej škole uskutočnila výstava vianočných prác. Žiaci prezentovali svoju zručnosť pri zhotovovaní vianočných výrobkov. Mali sme možnosť vidieť krásne ozdoby zhotovené z rôznych materiálov, ako recyklovaný vianočný stromček z fliaš, alebo snehuliaka z plastových pohárov, vianočný stromček z papiera. Po skončení výstavky si žiaci zobrali výrobky domov.

             

            Zapísala: Mgr. Kovácsová Anastázia

          • Koledovanie

          • Dňa 20. 12. 2019 sa žiaci prvého stupňa vybrali spolu s pani učiteľkami Mgr. Kristínou Kubinyiovou a Mgr. Máriou Šimkovou koledovať. V hornej budove ZŠ Drienovec navštívili každú triedu a popriali „Veselé Vianoce a šťastný nový rok“ svojim spolužiakom a pani učiteľkám. Ani tento rok sme nevynechali škôlkarov našej obce. Žiaci MŠ a ZŠ si navzájom zavinšovali pokoj a radosť v období Vianoc a všetko dobré do nového roka, zaspievali vianočné koledy. Naši malí „koledníci“ boli obdarovaní sladkosťami, ktoré si medzi sebou rozdelili a vianočnými pozdravmi. Ďakujeme!

            Zapísala: Mgr. Mária Šimková

          • Návšteva filmového predstavenia

          • Dňa 10. 12. 2019 sa na našej škole uskutočnila už tradičná školská akcia návšteva  kina v OC Optima. Filmového predstavenia sa zúčastnilo 70 žiakov I.- II. stupňa ZŠ, špeciálnych tried a 5 učitelia. Tento rok sme sa rozhodli pre film: „Mia a biely lev“, čo bolo veľmi dobré rozhodnutie, pretože sa nám film veľmi páčil, dokonca sme si na ňom aj poplakali. Pred predstavením si žiaci nakúpili rôzne občerstvenie: popcorn, coca-colu, nachos a pod. Po skončení predstavenia sme sa poprechádzali po nákupnom centre, nakúpili sme si rôzne dobroty v McDonalds a spokojní sme sa mohli vrátiť domov.  Žiaci aj učitelia si užili pekný deň, ktorý prebehol vo veľmi dobrej nálade.

            Zapísala: Mgr. Kristína Kubinyiová, koordinátorka ŽŠR

        • Mikuláš
          • Mikuláš

          • Od skorého rána sa deti našej školy a hlavne tí najmenší tešili na príchod vzácnej návštevy. Čakali Mikuláša s pomocníkmi anjelikmi a čertíkom. Mikuláš navštívil  žiakov v každej triede a zisťoval ako sa im darí. V navštívených triedach na neho čakalo prekvapenie, a to v podobe krátkeho kultúrneho programu, ktorému sa veľmi potešil. Žiaci privítali Mikuláša s veľkou  radosťou, zaspievali mu pesničky, zarecitovali básničky.  Pomocní anjeli sprevádzali cestu Mikuláša po školskom dvore a pomáhali mu rozdávať bohaté balíčky. Trošku u nás pobudol, oddýchol si a pripravil sa na ďalšiu cestu. Pred odchodom  sľúbil našim žiakom, že o rok k nám opäť určite s radosťou zavíta.

             

            Zapísala: Mgr. Mária Šimková

          • December

          • December je v kalendári,

            zima robí  čáry-máry.

            Bielou farbou  maľuje,

            s mrazom  valčík  tancuje.

             

            December k nám zavítal zas, snehom, zimou obdaril náš kraj. Tento mesiac sa nesie v  znamení sviatkov, na ktoré sa tešia deti aj dospelí. Príchod Mikuláša, Vianoc, mesiac plný darov. Sviatky treba privítať patrične, tak ako sa patrí v plnej krásne, a o to sme sa snažili aj my našou vianočnou výzdobou našich okien, parapetov, ale aj tried v dolnej budove našej ZŠ Drienovec. Pozývame vás na obhliadku našej tohtoročnej výzdoby zachytených na fotografiách. Na záver vám prajeme hromadu darčekov, čo srdce pohladia, rodinu a priateľov čo nikdy nezradia, k bohatstvu krôčik a ku šťastiu krok, nádherné Vianoce a šťastný Nový rok.

            Zapísala: Mgr. Mária Šimková 

          • Pani Zima

          •      „Šinú sa sánky  z brehu.

                  Vôkol  biely svet.

                 Kocúr labky v snehu

                 vykvitli  ako kvet.

             

                Mesiac má modré líca.

                Voľakde prechladol.

                Kuchárka metelica

                na torty sype..“

                                                  /Daniel Hevier/

            Už je tu. Najbelšie ročné obdobie v roku. Zima. Ujo Mráz nám nakreslí na oknách najkrajšie obrázky. My nemáme takú čarovnú moc, ale predsa sme skrášlili našu školu. Spoločne s našimi žiakmi sme vyzdobili zimnými dekoráciami naše triedy, nástenky, parapetné dosky a okná. Žiaci aj učitelia ŠT ZŠ Drienovec želajú krásnu bielu zimu.

             

            Zapísala: Mgr. Jana Zubrická

          • Matematická súťaž ŠT

          • Dňa 04. 12. 2019 sa na našej škole pod vedením pani učiteľky Ing. Lívie Tóthovej uskutočnila matematická súťaž „Najlepší počtár“, ktorej sa zúčastnili žiaci ŠT. Prítomná bola aj pani riaditeľka Ing. Diana Jankovič a pedagogická asistentka Eva Vislayová. Súťaže sa zúčastnili žiaci zo šiesteho až deviateho ročníka. Po vyhodnotení žiaci získali pekné vecné ceny.

            Vyhodnotenie prebiehalo v dvoch kategóriách: 

            1. kategória: 6. B, 7. B, 7. C

            1. miesto – Izabela Horváthová
            2. miesto – Dávid Forgáč - Horváth
            3. miesto – Júlia Horváthová

            2. kategória:  8. B, 9. B, 9. C,  

            1. miesto – Róbert Lukáč
            2. miesto – Alexander Horváth
            3. miesto – Tibor Horváth

            Zapísala: Ing. Lívia Tóthová, vedúca MZ ŠT

             

          • Exkurzia na DOD do SPŠ v Moldava nad Bodvou

          • Dňa 03. 12. 2019 sa žiaci končiacich ročníkov našej školy pod vedením pani riaditeľky, Ing. D. Jankovič, a pani zástupkyne, Mgr. M. Slovinskej, zúčastnili na „DOD“ v SOŠ v Moldave nad Bodvou.  Žiaci mali možnosť pozrieť si priestory školy, ako aj triedy, v ktorých prebieha praktická príprava. Našich žiakov po škole sprevádzali žiaci „SOŠ“, ktorí našim žiakom ponúkli o škole doplňujúce informácie. Žiaci mali možnosť sedieť v traktore, a vyskúšať si aké je to „byť šoférom“ a viesť motorové vozidlo (pod dohľadom zodpovedného pedagogického zamestnanca SOŠ). Atmosféra bola výborná a žiaci našej školy boli veľmi radi, že sa mohli zúčastniť na „DOD“, nakoľko im to pomôže aj pri výbere ich povolaní.

            Zapísala: Mgr. Mária Slovinská - školský poradca – kariérový poradca, výchovný poradca, školský koordinátor vo výchove a vzdelávaní

          • Matematická súťaž - Pytagoriáda

          • Dňa 29. 11. 2019 sa konala  matematická súťaž „Pytagoriáda“ pre žiakov II. stupňa ZŠ. Túto súťaž organizoval Ing. Roman Hiľovský.   Zúčastnili sa jej traja vybraní žiaci z každej triedy,  celkovo 18 žiakov. Žiaci boli rozdelení do 5. kategórií podľa jednotlivých ročníkov. Úlohy obsahovali príklady z učiva daných ročníkov. Výsledky vyhodnotila porota v zložení: Ing. Diana Jankovič, Mgr. Emil Takács  a Ing. Roman Hiľovský. V každej skupine sa vyhodnotilo 1., 2. a 3. miesto. Žiaci  boli odmenení vecnými cenami a víťazi jednotlivých kategórii dostali diplomy.

             

             Víťazi jednotlivých  kategórií:

            5. ročník:   Vanesa Rigová

            6. ročník:   Dženifera Horváthová

            7. ročník:  Adrián Zsiga

            8. ročník:  Ervin Horváth

            9. ročník:  Kevin Balog            

             

            Vypracoval: Ing. Roman Hiľovský                           

        • Červené stužky
          • Červené stužky

          • AIDS je celosvetový problém, ktorý sa dotýka aj Slovenska a každého z nás.

            Červené stužky sú symbolom a názvom celoslovenskej kampane boja proti AIDS. Kampaň sa uskutočňuje pod záštitou Kancelárie WHO na Slovensku a s podporou Ministerstva školstva vedy, výskumu a športu SR. Naša škola sa do tejto kampane zapojila 27. 10. 2019 akciou Živá červená stužka – keď žiaci i učitelia prišli do školy oblečení v červenom a vytvorili spolu živú červenú stužku a spoločne sa odfotili. Zúčastnili sa jej žiaci od nultého až po deviaty ročník ZŠ. Akcia sa konala v organizácii ŽŠR. Následne dňa 2. decembra si žiaci a učitelia pripli červené  stužky,  pripomínajúc si tým 1.december - deň boja proti AIDS. Červená stužka symbolizuje solidaritu v boji proti chorobe AIDS. Stužku navrhli členovia dobročinnej organizácie Visual AIDS v New Yorku v roku 1991 ako spomienku na tých, ktorí už tejto chorobe podľahli. Červená farba bola vybraná ako symbol krvi a života. 

            Zapísala: Mgr. Štefánia Hricková, koordinátorka prevencie drogových závislosti a iných   sociálno-patologických javov 

        • "Bocian 2019"
          • "Bocian 2019"

          • ŠOP SR, Správa Národného parku a Biosférickej rezervácie Slovenský kras v Brzotíne, spolupráci s Východoslovenským múzeom v Košiciach aj tento školský rok vyhlásili ekovýchovný program „Bocian 2019“. Do tohto programu sa zapojila aj naša škola a to žiaci 3. A a 3. B triedy. Našou úlohou bolo sledovať bocianie hniezdo od príletu bociana do našej obce, až do jeho odletu a naše pozorovania,  zápisky, fotografie spracovať formou plagátu s názvom „Žiadosť bociana bieleho o prechodný pobyt v obci“.

            Dňa 26. 11. 2019 sme sa zúčastnili vyhodnotenia súťaže v Gemerskej knižnici Pavla Dobšinského v Rožňave. Vyhodnotenia sa zúčastnili piati žiaci 3. A a 3. B triedy v sprievode pani učiteliek Mgr. Márie Šimkovej a Mgr. Kataríny Bernáthovej. Za účasť v prezentovaní školy svojim plagátom boli odmenení vecnými cenami, ktoré žiakov veľmi potešili. V rámci vyhodnotenia žiaci si mali možnosť vypočuť veľmi zaujímavú prednášku ornitológa RNDr. Miroslava Fulína, CSc., a zároveň sme si pozreli aj výstavku výtvarných prác „Môj sused bocian“, do ktorej prispeli svojimi kresbami aj žiaci našej školy. Počas návštevy mesta Rožňava sme si urobili krátku prehliadku na námestí, a žiaci  mali možnosť vyšantiť sa na detskom ihrisku. Počasie nám k tomu prialo, slniečko nás hrialo a naši žiaci odchádzali z mesta Rožňava  spokojní a so zážitkami, na ktoré budú dlho spomínať.

             

            Zapísala: Mgr. Mária Šimková - koordinátorka ENV

        • Halloween
          • Halloween

          • V utorok 29. októbra sa o druhej hodine popoludní začala obľúbená akcia žiakov I. stupňa ZŠ Halloweenska párty. Po príchode do školy ich čakalo sladké prekvapenie, ktoré im pripravili učitelia. Triedy boli tak isto vyzdobené všelijakými strašidelnými výtvormi žiakov, balónmi, pavučinami a netopiermi. Farbou na tvár sa žiaci navzájom vymaľovali, stali sa z nich rôzne strašidlá: bosorky, duchovia, kostry... Žiaci mali možnosť výberu aktivity, niektorí lúštili halloweenske osemsmerovky, tajničky, vymaľovávali omaľovánky a vyrezávali tekvice. Samozrejme nechýbala ani rozprávka, tanečná zábava a stoličkový tanec. Po zotmení sme spoločne na školskom dvore púšťali lampióny šťastia a v sprievode učiteľov sa odprevadili žiaci domov. Po ceste deťom svietili vymaľované lampičky, ktoré si sami vyrobili a učitelia si svietili lampiónmi. Nálada a atmosféra bola v tento deň vynikajúca a o rok si to zopakujeme opäť 😊

            Veľké ďakujem patrí všetkým zainteresovaným učiteľom za dobrú spoluprácu a kvalitne odvedenú akciu. Vďaka patrí aj pani riaditeľke, ktorá nám finančne prispela ku krásnej výzdobe.  

            Zapísala: Mgr. Kristína Kubinyiová, koordinátorka ŽŠR

  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje