• Účelové cvičenie ŠT

          • Dňa 01. 06. 2018 sa uskutočnilo účelové cvičenie pre žiakov špeciálnych tried. Teoretická príprava sa uskutočnila deň predtým na troch vyučovacích hodinách.

            Cieľom účelového cvičenia realizované na jar bolo preveriť teoretické vedomosti, praktické návyky a postoje žiakov našej školy získané pri výučbe učiva OČAP (Ochrana človeka a prírody) v oblasti riešenia mimoriadnych udalostí.

            Účelové cvičenie sa začalo vyhlásením varovného poplachu riaditeľkou školy, ktorá nariadila okamžitú evakuáciu žiakov na školský dvor. Všetci žiaci pod vedením triednych učiteľov sa presunuli na školský dvor do bezpečnej zóny. Poriadková hliadka previedla kontrolu budovy školy a počtu žiakov. Na školskom dvore bolo pripravených päť stanovíšť – civilná ochrana, pohyb a pobyt v prírode, ochrana prírody, zdravotná príprava a dopravná výchova. Žiaci sa presúvali z jedného stanovišťa na druhé, odpovedali na vopred pripravené otázky a vykonávali praktické úlohy. Po splnení všetkých úloh sa konalo vyhodnotenie účelového cvičenia.

            Na záver vedúca účelového cvičenia sa poďakovala žiakom aj učiteľom za účasť a ukončila účelové cvičenie.

             

            Zapísala: PaedDr. Monika Štrompová

        • „Disco ZŠ Drienovec“ - „Medzinárodný deň detí“
          • „Disco ZŠ Drienovec“ - „Medzinárodný deň detí“

          • Dňa 01. 06. 2018 sa uskutočnila diskotéka na školskom multifunkčnom ihrisku, ktorú organizovali učitelia pre žiakov našej školy. Túto akciu organizovala naša škola už šiestykrát k sviatku detí – MDD. Tejto akcie sa zúčastnili všetky triedy ŽŠ Drienovec. Diskotéka sa začala o 17:00 hod. a trvala do 21:15 hod.. O výbornú hudbu sa postaral žiak DJ Erik z 9. A triedy. Žiaci aj učitelia sa veľmi dobre zabávali. Po skončení diskotéky učitelia odprevadili žiakov až domov.

            Ďakujeme všetkým zúčastneným za pomoc pri organizovaní akcie a za dobrú atmosféru.

             

            Zapísala: Ing. Diana Jankovič, koordinátorka ŽŠR

        • Maľovanie v tvorivej dielni ArtFarm.
          • Maľovanie v tvorivej dielni ArtFarm.

          • Už niekoľko rokov naši žiaci navštevujú začiatkom leta tvorivú dielňu ArtFarm. Tento rok to bolo koncom mája. Podľa pripraveného harmonogramu sa vystriedali žiaci zo všetkých tried. V rámci akcie maľovali obrazy, alebo podklady pre svoje tablo a mohli si tiež prezrieť výstavné priestory. 

            Ďakujeme pani učiteľke Eve Parlagovej za organizáciu a koordináciu celej akcie a taktiež pani Zitovej z tvorivej dielne za spoluprácu a fotografie. 

             

        • Účelové cvičenie ZŠ
          • Účelové cvičenie ZŠ

          • Účelové cvičenie pre 5.ročník, 6. ročník, 7. ročník, 8. ročník a 9. ročník ZŠ realizované na jar bolo obsahom zamerané na aktuálnu tematiku a na témy osvojené v predchádzajúcich ročníkoch, hlavne na riešenie mimoriadnych situácií. Účelové cvičenie sa uskutočnilo dňa 01. 06. 2018.  Teoretická príprava sa uskutočnila dňa 31. 05. 2018 na troch vyučovacích hodinách. Účelové cvičenie sa začalo vyhlásením varovného poplachu riaditeľkou školy, ktorá nariadila okamžitú evakuáciu žiakov na školský dvor. Po kontrole budov a počtu žiakov poriadkovou hliadkou sme sa presunuli na multifunkčné ihrisko. Plán účelového cvičenia vypracovala vedúca účelového cvičenia Ing. Diana Jankovič spolu s vedúcimi jednotlivých stanovíšť.

             

            Témy na jednotlivých stanovištiach boli nasledovné:

            • civilná ochrana,
            • pohyb a pobyt v prírode,
            • ochrana prírody,
            • zdravotná výchova,
            • dopravná výchova.

             

            Žiaci sa presúvali z jednotlivého stanovišťa do druhého, odpovedali na vopred pripravené a prebraté otázky, vykonávali jednotlivé praktické úlohy. Žiaci si určili vedúceho skupiny, ktorý mal pri sebe štartovný lístok. Vedúci stanovíšť zapisovali absolvovanie úloh a svojím podpisom potvrdzovali ich prítomnosť. Po ukončení sa vykonala kontrola počtu žiakov poriadkovou hliadkou a vyhodnotenie účelového cvičenia vedúcimi jednotlivých stanovíšť. Vedúci hodnotili vedomosti, zručnosti a šikovnosť žiakov. Vedúca účelového cvičenia sa poďakovala každému za usilovnú prípravu na účelové cvičenie zo strany učiteľov, ako aj zo strany žiakov.

             

            Vypracovala: Ing. Diana Jankovič

          • Priateľský futbalový zápas

          • Dňa 30. 05. 2018 sa uskutočnil priateľský zápas medzi mužstvami ZŠ Drienovec a Strednej odbornej školy Turňa nad Bodvou. Zápas sa uskutočnil na multifunkčnom ihrisku dolnej budovy ZŠ Drienovec. Zápas sa skončil nerozhodne v pomere 8:8. O výsledku rozhodli trestné strieľania, kde vyhrali naši súperi. Za predvedený výkon sme sa poďakovali obidvom mužstvám. Cieľom futbalového zápasu bolo nadviazanie priateľskej spolupráce medzi obidvoma školami.

             

            Zapísala: Ing. Diana Jankovič

          • Spevácka súťaž ŠT

          • Dňa 25. 05. 2018 sa v špeciálnych triedach konala spevácka súťaž. Súťažiaci boli rozdelení do troch kategórii. Prvú kategóriu tvorili žiaci 5. B a 5. C triedy, druhú kategóriu žiaci 6. B a 7. B triedy a tretiu kategóriu žiaci 8. B a 9. B triedy. Súťažiacich hodnotila porota v zložení: pani učiteľka Ing. Lívia Tóthová a pani asistentka Ing. Henrieta Lenková. Výhercovia boli odmenení diplomom a vecnými cenami.

             

            Umiestnenie žiakov bolo nasledovné:

            I. kategória

            1. miesto – Kevin Horváth, 5. C

            2. miesto – Alexander Horváth, 5. C

            3. miesto – Lívia Balogová, 5. B

             

            II. kategória

            1. miesto – Róbert Lukáč, 7. C

            2. miesto – Július Horváth, 7. B

            3. miesto – Alexander Horváth, 7. B

             

            III. kategória

            1. miesto – Marián Horváth, 9. B

            2. miesto – Július Horváth, 8. B

            3. miesto – Renáto Csemer, 8. B

             

            Zapísala: PaedDr. Monika Štrompová

          • Hviezdoslavov Kubín 1. stupeň ZŠ

          • Dňa 25. 05. 2018 sa na našej škole uskutočnilo školské kolo súťaže Hviezdoslavov Kubín, ktorého sa zúčastnili žiaci 1. stupňa. Porotu tvorili učitelia: Mgr. Mária Šimková, Mgr. Mária Slovinská a Mgr. Štefánia Hricková. Súťaž sa konala aj za účasti našej zástupkyne Ing. Diany Jankovič. Hodnotilo sa v dvoch kategóriách. Prvú kategóriu tvorili žiaci 1. a 2. ročníka a druhú kategóriu žiaci 3. a 4. ročníka. V týchto kategóriách každý umiestnený žiak získal hodnotné ceny. Žiaci, ktorí sa neumiestnili dostali sladkú odmenu. Vecnými cenami boli takisto ohodnotení naši najmenší žiaci z nultých ročníkov, ktorí nabrali odvahu na súťaži zarecitovať.

             

            Zoznam umiestnených žiakov:

            1. kategória   1. miesto: Erika Lukáčová, 2.A

                                   2. miesto: Ricardo Vološin, 1.B

                                   3. miesto Larisa Horváthová, 1.A

             

            2. kategória   1. miesto: Vanesa Rigová, 3.A

                                   2. miesto: Jesika Polyaková, 4.B

                                   3. miesto: Tatiana Horváthová, 3.A

             

            Zapísala: Mgr. Viera Jenčová

        • Beseda "10 naj Slovenského krasu"
          • Beseda "10 naj Slovenského krasu"

          • Dňa 23. 05. 2018 sa konala na našej škole beseda s pracovníčkou Správy NP Slovenského krasu v Brzotíne, MVDr. Andreou Balážovou. Besedy sa zúčastnili žiaci zo všetkých tried 0. až 9. ročníka ZŠ. Účastníci si na úvod mali možnosť pozrieť krátky film pri príležitosti Medzinárodného dňa biodiverzity, ktorý bol 22. mája. Vo filme mohli vidieť rozmanitosť našej krásnej prírody. Po filme si vypočuli zaujímavú prednášku o rastlinách, živočíchoch  a prírodných úkazoch nachádzajúcich sa v Slovenskom krase, ktorého sme aj my súčasťou. Záver besedy sa niesol v hravom duchu na školskom dvore, keď si žiaci mali možnosť zahrať sa na les.  

            Zapísala: Mgr. Katarína Bernáthová, koordinátorka ENV       

          • Slávik Drienovca 2018

          • Dňa 21. 05. 2018 sa konala spevácka súťaž Slávik Drienovca 2018, ktorej sa zúčastnili  žiaci zo všetkých tried nultého až štvrtého ročníka Základnej školy Drienovec. Žiaci si piesne volili sami, prípadne s pomocou učiteľa hudobnej výchovy.  Podmienkou bolo, aby to bola slovenská ľudová pieseň. Súťažiaci boli rozdelení do dvoch kategórií. Prvú kategóriu tvorili žiaci 1. a 2. ročníka a druhú kategóriu žiaci 3. a 4. ročníka. Žiaci nultého ročníka boli ocenení za účasť. Súťažiacich hodnotila trojčlenná porota v zložení: Ing. Viera Juhászová, riaditeľka školy, Mgr. Kristína Kubinyiová a Mgr. Viera Jenčová. Umiestnenie žiakov bolo nasledovné:      

            I. kategória

             1. miesto – Štefánia Horváthová, 2. A

             2. miesto – Bartolomej Horváth, 1. A

             3. miesto – Edita Horváthová, 2. B

            II. kategória

            1. miesto – Rebeka Horváthová, 3. A                                                                 

            2. miesto – Jennifer Vološinová, 4. A                                                                    

            3. miesto – Alex Vološin, 3. B

            Výhercom blahoželáme a ďakujeme za účasť všetkým súťažiacim aj porote. 

            Zapísala: Mgr. Katarína Bernáthová

        • Exkurzia pre žiakov s výborným prospechom, správaním a s veľmi dobrou dochádzkou
          • Exkurzia pre žiakov s výborným prospechom, správaním a s veľmi dobrou dochádzkou

          • Dňa 16. 05. 2018 sa žiaci ZŠ Drienovec zúčastnili exkurzie s motivačným účelom na Bobovú dráhu v Košiciach, avšak z dôvodu nepriaznivého počasia nebola pojazdná. Plánom B bola návšteva obchodného centra Optima, kde sme si dali zmrzlinu a poprechádzali sme sa po obchodoch. Exkurzie sa zúčastnili žiaci, ktorí majú výborný prospech aj správanie a veľmi dobrú školskú dochádzku. Exkurzie sa zúčastnilo 34 žiakov zo všetkých tried  od 1. po 9. ročník a 4 učitelia. Žiaci, ako aj učitelia sa cítili veľmi dobre. Autobusom sme sa dostavili späť do dolnej budovy školy o 11:45 hod..

            Zapísala: Ing. Diana Jankovič, organizátorka exkurzie

          • Hviezdoslavov Kubín

          • Dňa 15. 05. 2018 sa na našej škole uskutočnila súťaž Hviezdoslavov Kubín, ktorej sa zúčastnili žiaci  2. stupňa. Naši súťažiaci recitovali poéziu Milana Rúfusa, Daniela Heviera, či Ľubomíra Feldeka. Porotu tvorili naši učitelia: Mgr. Mária Slovinská, PhDr. Andrea Klajberová, Mgr. Viera Jenčová, Bc. Nika Bugárová, Mgr. Emil Takács, a nechýbala ani naša pani riaditeľka Ing. Viera Juhászová a pani zástupkyňa Ing. Diana Jankovič. Všetci súťažiaci získali za účasť sladkú odmenu. Žiaci, ktorí sa umiestnili na prvých miestach získali vecné ceny.

            Zoznam víťazov:

            1. kategória     1. miesto: Adrián Zsiga                    

            2. kategória     1. miesto: Jenifer Žigová

            3. kategória     1. miesto: bez účasti

            4. kategória     1. miesto: Mikuláš Horváth

            5. kategória     1. miesto: Erika Dudyová

             

            Zapísala: Mgr. Mária Slovinská

          • Hviezdoslavov Kubín - ŠT

          • Dňa 11. 05. 2018 sa v špeciálnych triedach pod vedením pani učiteľky Ing. Lívie Tóthovej uskutočnila súťaž v prednese poézie a prózy - Hviezdoslavov Kubín. Súťaže sa zúčastnilo sedem žiakov z piateho až deviateho ročníka.

            Porotu tvorili pani učiteľky: Ing. Lívia Tóthová, PaedDr. Monika Štrompová a pani asistentka Ing. Henrieta Lenková. Porota sledovala tempo prednesu, výslovnosť, intonáciu a dodržiavanie interpunkčných znamienok. Na záver súťaže bolo celkové vyhodnotenie a odmeňovanie  žiakov. Žiaci, ktorí vyhrali, dostali pekné vecné ceny a diplomy a ostatní pochvaly za účasť a sladkú odmenu.

            Ocenení:

            1. miesto – Alexander Horváth, 5. C

            2. miesto – Kevin Rigó, 6. B

            3. miesto – Ivana Horváthová, 6. B

            3. miesto -  Július Horváth, 7. B

             

            Zapísala: Ing. Lívia Tóthová

        • Deň matiek
          • Deň matiek

          • Máj je mesiac lásky.  Jednou z najkrajších podôb lásky je  láska materinská. Byť mamou nie je samozrejmosť, je to dar. Aj keď sú to prebdené noci, strach, obavy či starosti, všetko to vyváži radosť a láska v detských očkách. Mamy si zaslúžia kvietok lásky a úcty za každý deň. Svoju lásku, úctu a poďakovanie z úprimného srdiečka vyjadrili v programe svojim mamám a starým mamám žiaci ZŠ Drienovec 11. mája 2018. Krásne spievali, recitovali, veselo tancovali a  potešili všetkých prítomných z príležitosti osláv Dňa matiek.

            Ďakujeme všetkým vystupujúcim deťom za program, ich pani učiteľkám  a pánom učiteľom za jeho prípravu a nácvik.

            Na záver vystúpenia mamičky a babičky dostali krásne, vlastnoručne vyrobené darčeky od svojich detí.

            Zapísala: Ing. Eva Lukácsová - koordinátor kultúrnych podujatí

          • Staň sa ilustrátorom

          • Žiačka našej školy Erika Horváthová zo 6. A triedy získala 3. miesto v súťaži Staň sa ilustrátorom VII., ktorú organizovala  Hvezdáreň v Medzeve. Našej úspešnej maliarke blahoželáme a ďakujeme pani učiteľke Ing. Eve  Parlagovej za jej pozitívnu motiváciu pri tvorbe.

             Zapísala: Ing. Eva Lukácsová

          • Neomylné pero - 2. stupeň ZŠ

          • Dňa 24. 04. 2018 sa na našej škole uskutočnila súťaž Neomylné pero, ktorej sa zúčastnili žiaci  2. stupňa. Naši súťažiaci pracovali s pracovnými listami, ktoré pozostávali z prepisu textu, krátkeho diktátu a vyfarbenia obrázka. Porotu tvorili naši učitelia: Mgr. Mária Slovinská, Mgr. Viera Jenčová, Bc. Nika Bugárová, Mgr. Emil Takács, a nechýbala ani naša pani riaditeľka Ing. Viera Juhászová a pani zástupkyňa Ing. Diana Jankovič. Žiaci boli veľmi šikovní, a porota mala preto ťažkú úlohu pri rozhodovaní o víťazoch. Žiaci, ktorí sa umiestnili na prvých miestach získali zaujímavé ceny.

            Zoznam víťazov:

            1. kategória     1. miesto: Jiřina Čimpoješová                      

            2. kategória     1. miesto: Kasandra Lukáčová

            3. kategória     1. miesto: Ladislav Vološin

            4. kategória     1. miesto: Mikuláš Horváth

            5. kategória     1. miesto: Vojtech Zsiga

                                                          

            Zapísala: Mgr. Mária Slovinská

          • Volejbalový zápas

          • Tento školský rok novinkou v pláne žiackej školskej rady bol nápad na organizovanie volejbalového zápasu medzi učiteľmi a žiakmi. Na zápas sa mohli prihlásiť žiaci, ako aj učitelia. Žiacky tím tvorili chlapci od šiesteho po deviaty ročník. Cieľom turnaja bolo, aby žiaci spoznali aj iný šport, a aby si vytvorili kladný  vzťah k volejbalu. Volejbalový zápas sa hral na tri víťazné sety, kde učiteľský tím zdolal žiacky tím. Výsledný stav 3:1  neodradil žiakov a vyzvali učiteľov na odvetu, ktorá by sa mala konať v priebehu mesiaca máj. Žiakom sa táto akcia veľmi páčila. Všetkým zúčastneným veľmi pekne ďakujeme, ako aj za podporu obecenstva. Účelom bola snaha vytvorenia záujmu žiaka pre súťaženie, pre vlastné potešenie, pre dosiahnutie dokonalosti, pre vývoj zručnosti alebo pre akúkoľvek kombináciu týchto cieľov. Žiak si rozvíja schopnosti a osvojuje vedomosti, zručnosti a návyky, ktoré sú súčasťou zdravého životného štýlu nielen počas školskej dochádzky, ale i v dospelosti.

             

            Zapísala: Ing. Diana Jankovič, koordinátorka ŽŠR

          • Staň sa požiarnikom

          • Žiaci našej školy sa zapojili do 7. ročníka výtvarnej súťaže „Staň sa požiarnikom“, ktorej organizátorom boli Kultúrne Centrum Údolia Bodvy a Rudohoria a Dobrovoľný hasičský zbor v Medzeve. Náš žiak Kevin Balog zo 7. A triedy získal 1. miesto v III. kategórii.  Cenu Kultúrneho centra získal Miroslav Horváth z 8. A triedy.

             Naša Základná škola dostala Ďakovný list za účasť žiakov v tejto výtvarnej súťaži.

            Zapísala: Ing. Eva Lukácsová

        • Deň Zeme - Vyčistime si našu obec
          • Deň Zeme - Vyčistime si našu obec

          • Dňa 23. 04. 2018  pri príležitosti svetového  Dňa Zeme sa uskutočnila už siedmykrát akcia -  Vyčistime našu obec. Do tejto akcie sa zapojili opäť všetky triedy našej školy. Triedy mali vopred podelené úseky v obci, ktoré mali vyčistiť. Všetci žiaci  našej školy v sprievode svojich triednych učiteľov sa zišli na školskom dvore o 12.00 hod. Každá trieda dostala rukavice a vrecia na odpad, potom všetci vyrazili na určené miesto, aby pozbierali odpadky zo zeme. Po pozbieraní odpadkov sa triedy vrátili na školský dvor s plnými vrecami smetí, kde si všetci umyli ruky a po dobre vykonanej práci si oddýchli, zjedli desiatu a o 14.00 hod. žiaci s dobrým pocitom odchádzali domov.

            Poďakovanie patrí všetkým, ktorí svojou prácou podieľali na tejto akcii a  tešíme sa opäť na budúci rok.                                                     

            Zapísala: Mgr. Katarína Bernáthová, koordinátorka environmentálnej výchovy

        • Tanečná súťaž
          • Tanečná súťaž

          • Dňa 20. 04. 2018 sa uskutočnil štvrtý ročník tanečnej súťaže na našej škole. Žiaci našej školy si mohli na dnešný deň pripraviť tanečnú choreografiu svojej tanečnej skupiny, ktorú mali vopred nahlásiť koordinátorke ŽŠR. Všetci žiaci našej školy sa zišli na školskom dvore a zábava sa mohla začať. Po oficiálnej časti tejto akcie nasledovala samotná súťaž, na ktorú sa prihlásilo 15 skupín, ktoré hudobným sprievodom predviedli svoje tanečné schopnosti. Porotu tvorili učitelia našej školy. Na konci súťaže boli vyhodnotené najlepšie tanečné skupiny, ktoré získali diplom a vecné dary. Všetkým zúčastneným veľmi pekne ďakujeme za usilovnú prípravu a za účasť!

             

            Zapísala: Ing. Diana Jankovič, koordinátorka ŽŠR

  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje