• Účelové cvičenie

          • Účelové cvičenie pre 5. ročník, 6. ročník, 7. ročník, 8. ročník a 9. ročník ZŠ bolo zamerané na riešenie mimoriadnych situácií. Účelové cvičenie sa uskutočnilo dňa 21. 09. 2023.  Teoretická príprava sa uskutočnila dňa 20. 09. 2023 na troch vyučovacích hodinách. Účelové cvičenie sa začalo vyhlásením varovného poplachu riaditeľkou školy, ktorá nariadila okamžitú evakuáciu žiakov na školský dvor. Po kontrole budov a počtu žiakov poriadkovou hliadkou sme sa presunuli na bezpečné miesto. Plán účelového cvičenia vypracovala vedúca účelového cvičenia Mgr. Katarína Bernáthová spolu s vedúcimi jednotlivých stanovíšť.

             

            Témy na jednotlivých stanovištiach boli nasledovné:

            • civilná ochrana,
            • pohyb a pobyt v prírode,
            • ochrana prírody,
            • zdravotná výchova,
            • dopravná výchova.

            Žiaci sa presúvali z jednotlivého stanovišťa na druhé, odpovedali na vopred pripravené a prebraté otázky, vykonávali jednotlivé praktické úlohy. Žiaci si určili vedúceho skupiny, ktorý mal pri sebe štartovný lístok. Vedúci stanovíšť zapisovali absolvovanie úloh a svojím podpisom potvrdzovali ich prítomnosť. Po absolvovaní jednotlivých stanovíšť sa vykonala kontrola počtu žiakov a pomôcok poriadkovou hliadkou a vyhodnotenie účelového cvičenia, kde vedúci jednotlivých stanovíšť hodnotili vedomosti, zručnosti, šikovnosť žiakov. Vedúca účelového cvičenia sa poďakovala žiakom, vedúcim jednotlivých stanovíšť a tiež učiteľom, ktorí vykonávali dozor a koordinovali žiakov.

            Mgr. Katarína Bernáthová

          • Účelové cvičenie žiakov špeciálnych tried

          • Dňa 21. 09. 2023 sa uskutočnilo účelové cvičenie pre žiakov špeciálnych tried ZŠ. Dňa 20. 09. 2023 sa uskutočnila Teoretická príprava. Cieľom účelového cvičenia bolo preveriť teoretické vedomosti, praktické návyky a postoje žiakov našej školy, získané pri výučbe učiva OČAP v oblasti riešenia mimoriadnych udalostí – civilná ochrana, zdravotná príprava, pobyt a pohyb v prírode, ochrana prírody, dopravná výchova a výchova k bezpečnému správaniu.

            Účelové cvičenie sa začalo vyhlásením varovného poplachu pani riaditeľky PaedDr. Moniky Štrompovej, ktorá nariadila okamžitú evakuáciu žiakov na školský dvor. Všetci žiaci pod vedením triednych učiteľov sa presunuli na školský dvor do bezpečnej zóny. Poriadková hliadka pani asistentky Evy Vislayovej, previedla kontrolu školy a počtu žiakov. Po nástupe žiakov na školskom dvore a podaní hlásenia, sa všetci žiaci pod vedením svojich triednych učiteliek sa naspäť presunuli do tried, kde boli pripravené stanovištia - civilná ochrana, pohyb a pobyt v prírode, ochrana prírody, zdravotná príprava a dopravná výchova. (V okolí školy  sa pracuje na kanalizácii, preto pre vyšší hluk, účelové cvičenie bolo presunuté do tried školy). Žiaci sa presúvali z jedného stanovišťa na druhé, odpovedali na vopred pripravené otázky a vykonávali praktické úlohy. Po splnení všetkých úloh sa konalo vyhodnotenie účelového cvičenia.

            Ing. Lívia Tóthová – vedúca ÚČ

          • Slávnostné otvorenie školského roka 2023/2024

          • Ani sme sa nenazdali a 2 mesiace prázdnin sú za nami. Oddýchnutí a plní elánu tak môžeme začať nový školský rok 2023/2024. Žiaci sa po prázdninách s radosťou a nadšením zvítali so svojimi kamarátmi a učiteľmi. V inej situácii boli prváčikovia, ktorí sa spolu v sprievode svojich rodičov zoznámili s novým prostredím a pani učiteľkami. Veríme, že sa v našej škole budú cítiť dobre, naučia sa mnoho nových poznatkov a nadobudnú nové priateľstvá. 

            Dúfame, že tento školský rok bude pre našich žiakov úspešným, počas ktorého nebude chýbať chuť do učenia, aby sme o 10 mesiacov mohli s radosťou a hrdosťou povedať, že sme to zvládli!

            Ing. Henrieta Lenková

    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje