• Deň matiek

          • Nie je nič vzácnejšie ako byť matkou. Všetky matky určite potvrdia, že byť mamou je niečo nádherné, napĺňajúce, radostné, zároveň aj zodpovedné, často náročné, niekedy bolestné. Pre každého je mama tou najdôležitejšou osobou na svete.

            Keďže aktuálna situácia nám nedovoľuje stretnúť sa pri tejto krásnej príležitosti, naši žiaci si uctili svoje mamičky vlastnoručne vyrobenými srdiečkami a nazbieranou kytičkou.

            Zapísala: Mgr. Kristína Kubinyiová

          • Zdravá strava - základ zdravia

          • Zdravie človeka je dar, od ktorého závisí kvalita života, a preto je našou prvoradou úlohou chrániť si ho. Hlavne v tomto období, keď okolo nás číha koronavírus COVID-19. Základom nášho zdravia je aj pestrá strava. Na návrh koordinátora prevencie drogovej závislosti a iných sociálno - patologických javov pre ŠT Ing. Lívie Tóthovej sa uskutočnil projekt Pestrá strava – základ zdravia. Pani koordinátorka poprosila všetkých triednych učiteľov, aby oboznámili žiakov s plagátom – Pestrá strava je základ zdravia, zároveň poprosili žiakov, aby podľa svojich možností pripravili z ovocia, zeleniny pestré a zdravé jedlo. Pripravené jedlo žiaci mali odfotiť a fotografie poslať triednym učiteľom.

            Projekt sa celkom dobre vydaril, o čom svedčia aj fotografie.

            Poďakovanie patrí všetkým žiakom a učiteľom, ktorí sa zapojili do projektu Pestrá strava – základ zdravia.

             

            Zapísala: Ing. Lívia Tóthová – koordinátor prevencie drogovej závislosti a iných sociálno - patologických javov

          • POĎAKOVANIE

          • Pedagogický kolektív ZŠ Drienovec vyjadruje poďakovanie všetkým žiakom a rodičom za aktívnu činnosť pri dištančnom vzdelávaní.

          • Deň Zeme 2020

          • Už 50 rokov si v tento deň 22. apríla pripomíname „Deň Zeme“ venovaný našej krásnej planéte Zem. Tento rok je výzva Dňa Zeme obzvlášť naliehavá, pretože sa koná v tieni celosvetovej pandémie ochorenia COVID-19. Sviatok vznikol v roku 1970 ako reakcia na rozsiahle poškodenie životného prostredia.

            Naša škola už tradične v tento deň organizuje akciu pod názvom „Vyčistime si našu obec“. V tejto mimoriadnej situácii, v akej sa teraz nachádzame sa táto akcia nemohla uskutočniť tradičným spôsobom, na aký sme si zvykli. Na návrh koordinátorky ENV pani učiteľky Mgr. Márii Šimkovej, sa však akcia úspešne uskutočnila trošku netradičným spôsobom.

            Pani koordinátorka poprosila všetkých triednych učiteľov, aby svojim žiakom tento sviatok pripomenuli a poprosili ich, aby v okolí svojich domov alebo v ich blízkosti zberom smetia  prírodu odbremenili. Samozrejme boli upozornení na dodržiavanie všetkých hygienických pokynov. Žiaci si mali navzájom urobiť fotografie, ktoré následne mali poslať svojim triednym učiteľom. Do akcie sa zapojili žiaci I. aj II. stupňa našej ZŠ.

            Akcia sa aj takýmto netradičným spôsobom úspešne uskutočnila, o čom svedčia fotografie, ktoré si môžete pozrieť v našom fotoalbume.

            Poďakovanie patrí všetkým zúčastneným žiakom, ale aj učiteľom, ktorí sa do tejto akcie aktívne zapojili a taktiež prispeli svojimi fotografiami.

            Nezabudnime, že ochrana prírody a životného prostredia je pre zachovanie našej jedinečnej planéty nevyhnutná.

             

             

             

            Zápisnicu zapísala: Mgr. Mária Šimková – koordinátor ENV

             

            Do galérie Deň Zeme 2020 boli pridané fotografie. 

          • Zápis žiakov do školy

          • Zápis na plnenie povinnej školskej dochádzky v základnej škole na školský rok 2020/2021 sa uskutočnil na našej školy 20. apríla 2020. Zápis sa konal  bez osobnej prítomnosti detí.

            V  dôsledku ohrozenia života a zdravia detí, žiakov alebo zamestnancov škôl a školských zariadení na základe rozhodnutia hlavného hygienika a záverov Ústredného krízového štábu, ktoré je zapríčinené šírením respiračného ochorenia vyvolaného novým koronavírusom COVID-19 v nadväznosti na prerušenie od 16. marca je prerušené vyučovanie na školách a školských zariadeniach do odvolania.

            Rodičia boli informovaní o zápise formou obecného rozhlasu a taktiež cez internetovú stránku školy. Mali sme k dispozícii aj plagát na úradnej tabuli obce.

            Keďže rodičia nemali možnosť zapísať svoje dieťa elektronicky, veľký dôraz sme kládli na dodržiavanie hygienicko-epidemiologických opatrení. Rodičia boli disciplinovaní, koordináciu príchodov riadili terénni sociálni pracovníci, tým pádom zápis prebehol plynule a rýchlo.

            Zapísaných bolo 21 detí za prítomnosti pani riaditeľky Ing. Diany Jankovič, pani zástupkyne Mgr. Márie Slovinskej, vedúcej MZ ZŠ Mgr. Kataríny Bernáthovej a pani učiteľky Mgr. Kristíny Kubinyiovej.

            Rozhodnutia o prijatí dieťaťa budú vydané do 30. júna 2020. 

             

             

            Zapísala dňa 21. 04. 2020 Ing. Diana Jankovič – poverená funkciou RŠ

          • Moja malá záhradka

          • V mesiaci február naša škola dostala ponuku na zapojenie sa do súťaže obchodného reťazca KAUFLAND, ktorý ponúkal kompletný set na pestovanie rastlín, vďaka ktorému  sa deti – žiaci naučia starať o rastliny. Do súťaže našu školu zaregistrovala pani učiteľka Mgr. Mária Šimková. Registrácia bola úspešná, a tak v mesiaci marec nám bol doručený balík.

            Aj napriek situácii, ktorá nastala a to je prerušenie vyučovania na školách vyvolaného koronavírusom COVID-19 sa rastlinky podarilo zasadiť a do súťaže sa zapojiť. Podmienkou bolo napísanie krátkej rozprávky o raste rastliniek a taktiež fotodokumentácia posadených rastlín.

            Všetky podmienky boli splnené, teraz nám nič iné neostáva len čakať, možno to šťastíčko zavíta do našej školy.

             

            Zápisnicu zapísala: Mgr. Mária Šimková – koordinátor ENV

          • Priebeh domáceho vyučovania na našej škole

          • Základnú školu Drienovec navštevujú väčšinou žiaci zo sociálne znevýhodneného prostredia. Napriek tomu vďaka veľkej snahe kolektívu ZŠ Drienovec, ktorý od 16. marca s plným nasadením pracuje na možnostiach zachovania kontaktu so svojimi žiakmi, môžeme povedať že vyučovanie na diaľku sa stále zlepšuje.  Keďže väčšina rodín nemá prístup na internet, nevlastní počítač, či tlačiareň, snažíme sa kontaktovať žiakov a rodiny rozličnými spôsobmi. Využívame pomoc terénnych sociálnych pracovníkov, nepedagogických pracovníkov a pomoc rodičov, ktorí sú ochotní rozdávať tlačené pracovné listy, učivá v papierovej forme. Vytvárame návody na využívanie rôznych portálov, návrhy na samoštúdium, vzájomne si posielame nápady a návrhy na zlepšenie komunikácie. Naša škola začala využívať stránku Edupage od 14. februára, napriek tomu elektronické komunikácia s niektorými žiakmi funguje. Učitelia hľadajú kontakty na rodičov, súrodencov, a sú aj takí, ktorí komunikujú so svojimi žiakmi osobne. Nesmierna vďaka patrí všetkým, ktorí aj v dnešnej ťažkej situácii to  nevzdávajú, a snažia sa pomáhať, zadávajú zmysluplné úlohy na udržanie záujmu o učenie. Nemáme ľahkú prácu, ale všetci berieme do úvahy, že naši žiaci nemajú veľa možností. Staviame sa k tomu pozitívne a budeme sa snažiť až do konca prerušenia vyučovania na školách.

             

            Ing. Diana Jankovič – poverená funkciou RŠ

          • Deň učiteľov 2020

          • Milé kolegyne a milí kolegovia,

            z príležitosti nášho sviatku sa Vám chcem v mene vedienia  školy poďakovať za vašu prácu v prospech našej školy, za ochotu pomôcť, za ústretovosť a usilovnosť v každom smere.

            Zo srdca Vám prajem veľa zdravia, radosti z práce a z dosiahnutých výsledkov, dobré a podnetné prostredie pre ďalšie tvorivé aktivity.

             

            S pozdravom

             

            Ing. Diana Jankovič - poverená funkciou RŠ

          • Oznam - prerušenie vyučovania na školách!

          • Minister školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky v dôsledku ohrozenia života a zdravia detí, žiakov alebo zamestnancov škôl a školských zariadení na základe rozhodnutia hlavného hygienika a záverov Ústredného krízového štábu, ktoré je zapríčinené šírením respiračného ochorenia vyvolaného novým koronavírusom COVID-19 v nadväznosti na prerušenie od 16. marca 2020 do 29. marca 2020 prerušuje aj naďalej vyučovanie na školách a školských zariadeniach v období od 30. marca 2020 do odvolania.

            Týmto opatrením nie je vylúčená možnosť zabezpečenia vzdelávania, resp. samoštúdia detí a žiakov inou ako prezenčnou formou. Toto obdobie nie je obdobím školských prázdnin, ide o osobitný režim preventívnych opatrení na predchádzanie šírenia ochorenia COVID-19. Riaditelia zabezpečia podľa podmienok a možností samoštúdium žiakov prostredníctvom elektronickej komunikácie s pedagogickými zamestnancami školy.

            Všetky dôležité informácie nájdete na internetovej stránke: https://www.ucimenadialku.sk/

             

             

             

             

          • Upozornenie pre žiakov a rodičov.

          • Vážení rodičia, milí žiaci!

            V období prerušenia vyučovania v školách vyučovanie realizujeme v online forme. V nasledujúcom období bude prebiehať samoštúdium žiakov cez stránku Edupage a ďalších internetových portálov. 

             

        • OZNAM - Dôležité!!!
          • OZNAM - Dôležité!!!

          • Ministerka školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky podľa ustanovenia § 3 ods. 8 vyhlášky č. 231/2009 Z. z. Ministerstva školstva SR o podrobnostiach o organizácii školského roka na základných školách, na stredných školách, na základných umeleckých školách, na praktických školách, na odborných učilištiach a na jazykových školách v dôsledku ohrozenia života a zdravia detí, žiakov alebo zamestnancov škôl a školských zariadení na základe rozhodnutia hlavného hygienika a záverov Ústredného krízového štábu, ktoré je zapríčinené šírením respiračného ochorenia vyvolaného novým koronavírusom COVID-19 prerušuje vyučovanie na školách a školských zariadeniach v období

            od 16. marca 2020 do 27. marca 2020

            vrátane. Riaditelia zabezpečia podľa podmienok a možností samoštúdium žiakov prostredníctvom elektronickej komunikácie s pedagogickými zamestnancami školy.V nadväznosti na vývoj epidemiologickej situácie zostáva v platnosti zákaz organizovania športových podujatí, výletov, exkurzií, súťaží a predmetových olympiád realizovaných v sústave škôl a školských zariadení.

            Termíny prijímacích skúšok na stredné školy na overenie špeciálnych schopností, zručností alebo nadania sa presúvajú na obdobie od 30. marca 2020 do 30. apríla 2020. Pre jednotlivé stredné školy konkrétne termíny určia okresné úrady, odbory školstva v spolupráci s riaditeľmi škôl.

            Testovanie žiakov 9. ročníkov základných škôl a žiakov 4. ročníkov gymnázií s osemročným vzdelávacím programom sa uskutoční v pôvodnom termíne, t. j. 1. apríla 2020.

             

            Usmernenie Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR

          • OZNAM - Dôležité!

          • Základná škola Drienovec  informuje zamestnancov, rodičov a žiakov, že po konzultácii s Úradom verejného zdravotníctva na základe rozhodnutia zriaďovateľa a vedenia školy, škola bude zatvorená  do 16.03.2020 pre elimináciu šírenia respiračného ochorenia vyvolaného koronavírusom COVID-19. O ďalšom postupe Vás budeme informovať. 

        • Karneval
          • Karneval

          •  „Čo je tu dnes? Veľký bál či dáky karneval? Sprievod masiek krúži v kruhu, jedna maska strieda druhú.“ Takto presne to vyzeralo aj na našom karnevale. Posledný februárový deň si žiaci prvého stupňa spríjemnili tradičným fašiangovým karnevalom. Deti ani učitelia sa nedali zahanbiť a ukázali nám, že fantázii sa medze nekladú. Miestami sme mali pocit, že sme sa ocitli v rozprávkovom svete, kde sme stretli princezné, víly, Červenú čiapočku, malé lienky, Batmana, Supermana, chodiaci Popcorn a ďalších superhrdinov. Naše triedy sa premenili na jednu úžasnú karnevalovú párty, kde sme si spoločne zatancovali a zasúťažili. O rok sa opäť tešíme znova, že sa aspoň na chvíľu prenesieme do sveta rozprávok, tanca a zábavy 😊

            Zapísala: Mgr. Kristína Kubinyiová - koordinátorka ŽŠR

          • Neomylné pero

          • Dňa 25. 02. 2020 sa na našej škole uskutočnila súťaž "Neomylné pero" pre žiakov 1. stupňa. Naši súťažiaci mali vypracovať pracovný list, ktorý pozostával z prepisu, opisu tlačeného textu, diktátu  a vyfarbenia obrázka. Porota, ktorá pozostávala z pani učiteľky Mgr. Kataríny Bernáthovej, Mgr. Kristíny Kubinyiovej, Ing. Henriety Lenkovej mala ťažkú úlohu pri rozhodovaní o víťazovi v jednotlivých kategóriách, nakoľko žiaci boli veľmi šikovní. Hodnotila sa úhľadnosť, krasopis a pravopisné chyby v diktátoch. 

            Žiaci, ktorí sa umiestnili na prvých troch miestach získali diplom a vecné ceny. Žiaci nultých ročníkov získali za účasť diplom a vecné ceny. Víťazom zablahoželala aj pani riaditeľka Ing. Diana Jankovič.

            Súťažiaci sa umiestnili nasledovne:

            1. kategória     1. miesto –   Radomír Vološin 1. A

                                    2. miesto –  Viktória Horváthová 1. B

                                    3. miesto –  Ján Polyák 1. A

            2. kategória     1. miesto –   Džesika Gažiová 2. A

                                    2. miesto –  Kristián Horváth 2. A

                                    3. miesto –  Adrián Vološin 2. B

            3. kategória     1. miesto –   Ricardo Vološin 3. B

                                    2. miesto –  Larisa Horváthová 3. A

                                    3. miesto –  Soňa Balogová 3. B

            4. kategória     1. miesto –   Erika Lukáčová 4. A

                                    2. miesto –  Andrea Horváthová 4. B

                                    3. miesto –  Štefánia Horváthová 4.

             

            Zapísala: PhDr. Andrea Klajberová

  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje