• Svetový deň bez tabaku - beseda v špeciálnych triedach

          • 31. máj - tento deň bol vyhlásený Svetovou zdravotníckou organizáciou za Svetový deň bez tabaku (World No Tobacco Day). Zmyslom 31. mája je zlepšiť informovanie o nepriaznivých zdravotných následkoch fajčenia v mladom veku a podporiť všetky aktivity a chrániť deti a mládež pred aktívnym, ale aj pasívnym fajčením. Pomocou zaujímavých kresieb aj žiaci špeciálnych tried základnej školy vyjadrili svoj názor na škodlivosť fajčenia.

            Zapísala: Ing. Lívia Tóthová - koordinátor prevencie drogových závislostí a iných sociálno-patologických javov

          • Brigáda v areáli školy

          • Dňa 27. mája 2021 sme zopakovali našu pravidelnú brigádu za účelom vyčistenia a skrášlenia nášho školského areálu, ktorú organizovala pani učiteľka Mgr. Mária Šimková.

            Brigády sa zúčastnili žiaci 3. A a 4. B triedy spolu s pani zástupkyňou Mgr. Katarínou Bernáthovou a  pani učiteľkou PhDr. Andreou Klajberovou.

            Vyčistili sme našu predzáhradku, naše skalky, osadili sme nové kvetináče s kvietkami,  pretriedili sme zahustené konáre tují, okrasných kríkov, vytrhali burinu, nasypali čerstvú zeminu a mulčovaciu kôru. Vyčistili sme areál od smetí, upravili chodníky, pozametali celý školský dvor, poliali sme kvietky na našich parapetoch.

            Slniečko nám prialo a tak sa nám podarilo úplne všetko čo sme si naplánovali. Poobede ostal za nami obrovský kus práce.

            Veľká vďaka  všetkým žiakom a pani učiteľkám  za spoluprácu, areál našej školy vyzerá teraz krajšie a čistejšie.

             

            Zapísala: Mgr. Mária Šimková – koordinátor ENV

          • Hviezdoslavov Kubín - I. stupeň ZŠ

          • Minulý týždeň sa na našej škole uskutočnilo školské kolo súťaže v umeleckom prednese poézie a prózy Hviezdoslavov Kubín. Súťaže sa zúčastnili žiaci prvého stupňa. Aj napriek sťaženým podmienkam všetci súťažiaci zvládli prípravu bravúrne, o čom svedčia aj vynikajúce výkony. Víťazi sú všetci, ktorí sa takýmto úžasným spôsobom rozhodli predniesť mnoho krásnych diel a zanechať v nás pekný umelecký zážitok. V rámci vyhodnotenia si deti prevzali pochvaly, diplomy a malé prekvapenia. Srdečne blahoželáme.

            Žiaci z nultého ročníka si zaslúžili pochvalu za účasť:

            Natália Horváthová 0. A, Marián Horváth 0. A, Diana Horváthová 0. B a Tomas Horváth 0. B.

            1. kategória 1. – žiaci – 2. ročníka

            1. miesto Paloma Vološinová A
            2. miesto Alžbeta Horváthová 1. A
            3. miesto Mário Varga 1. A

             

            2. kategória – žiaci 3. – 4. ročníka

            1. miesto Bianka Aduová 3. B
            2. miesto Džesika Gažiová 3. A
            3. miesto Ľuboš Vološin 4. B

            Zapísala: Mgr. Kristína Kubinyiová

          • Výtvarná súťaž špeciálnych tried

          • Dňa 14. mája 2021 sa uskutočnila výtvarná súťaž v jednotlivých triedach. Triedne učiteľky zadali tému žiakom a vyhodnotili najkrajšie práce vo svojej triede. Témou tohtoročnej súťaže bola Jar. Víťazi dostali za svoj úspech odmenu.

            Ocenení žiaci :

             5. B a 6. B – Richard Balog, Markus Horváth

             5. C a 8. C – Štefan Rybár

             7. B – Jozef Rigo, Marieta Horváthová

             8. B – Lívia Baloghová

             9. B – Paulína Baloghová

             

            Zapísala: Mgr. Martina Sedláková

        • Čitateľská súťaž v špeciálnych triedach
          • Čitateľská súťaž v špeciálnych triedach

          • Dňa 13. mája 2021 sa uskutočnila čitateľská súťaž v jednotlivých triedach. Triedne učiteľky rozdali žiakom texty na čítanie a vyhodnotili najlepšieho čitateľa triedy. Textami na čítanie boli Starý Bodrík a vlk a Bájka o zajacovi a korytnačke. Víťazi dostali za svoj úspech malú odmenu.

             

            Najlepší čitatelia tried:

             

            5. B a 6. B – Sebastián Lukáč, Richard Balog

            5. C a 8. C – Alexander Polyák, Štefan Rybár

            7. B – Viktória Rigová

            8. B – Alexander Horváth

            9. B – Eva Horváthová

             

            Zapísala: RNDr. Irena Pavlinská

          • Deň matiek

          • Vzhľadom na trvajúcu pandemickú situáciu, pri príležitosti Dňa matiek, ani tento rok sme nemohli privítať programom "naše" mamičky a babičky na školskom dvore, tak sme im spravili radosť aspoň malým darčekom, ktoré vyrobili naši žiaci s pomocou svojich učiteľov a deti ich odovzdali svojim rodičom. Dúfame, že na budúci rok ich už potešíme aj tancom, básničkami a pesničkami.

            Zapísala: Mgr. Kristína Kubinyiová – koordinátorka ŽŠR

          • „DEŇ ZEME“ – vyčistime si obec - akcia ZŠ

          • „Teraz, keď sme sa už naučili lietať v povetrí ako vtáci a potápať sa ako ryby, ostáva nám už len jediné - naučiť sa žiť na Zemi ako ľudia.“

            George Bernard Shaw
             

            Zem je náš život, náš domov, je našou láskou, šťastím a radosťou, je  jednoducho našim bytím. Naša planéta „ZEM“ mala  opäť  svoj veľký deň. Naši žiaci, aj v tejto  súčasnej a neľahkej situácii, nezabudli na 22. apríl – „Deň Zeme“. Ich šikovné ruky, kreativita a nápady sa prejavili v krásnych farbách, v projektoch a maľbách, ktoré vyhotovili v tento deň.

            Svojou pracovitosťou  a snahou pomohli aj k väčšej čistote v našom okolí. Ako každý rok, tak aj teraz vyzbierali mnoho odpadkov po nevychovaných  spoluobčanoch, ktorí si stále mýlia našu krásnu prírodu so smetiskom. Do práce sa zapojili žiaci I. aj II. stupňa ZŠ. Pozitívne nás ohodnotila verejnosť – okoloidúci,  tak trochu začudovane rozmýšľali, čo robíme, ale veľmi nás povzbudili.

            Dôležité je však to, aby sa naši žiaci starali o prírodu nielen na Deň Zeme, ale takými akciami získavali kladný vzťah k prírode  počas celého školského roka, aby si uvedomovali, že to robíme pre našu krásnu prírodu, aby si uvedomili, ako ju  veľmi potrebujeme k svojmu životu…

            Ďakujem učiteľom, aj žiakom, ktorí sa zapojili do akcie. Pripájam aj zopár aktuálnych fotografií.

             

             

            Zapísala: Mgr. Mária Šimková – koordinátor ENV

          • Deň Zeme - akcia špeciálnych tried

          • Dňa 22 . 04 . 2021 sa uskutočnila akcia na oslavu svetového Dňa Zeme.


            Žiaci špeciálnych tried výtvarne znázornili tento sviatok, kreslili výkresy a plagáty na tému: „Deň Zeme“. Potom sa uskutočnila akcia zameraná na upratovanie nášho okolia školy a obce Drienovec. Každá trieda mala pridelený svoj úsek, na ktorom zbierala odpadky. Všetky vrecia s odpadom žiaci zhromaždili na školskom dvore. Žiaci sa pri tejto akcii aj odfotili. Akcia sa im veľmi páčila. Tohto roku odpadu nebolo až tak veľa ako po iné roky, to znamená, že  vzdelávanie žiakov v environmentálnej výchove má svoj význam.

            Zapísala: Mgr. Magda Pelechová, PhD. - koordinátor pre environmentálnu výchovu ŠT

          • Oznam

          • Od 26. 04. 2021 podľa rozhodnutia MŠVVaŠ SR sa povinne otvára II. stupeň základnej školy a špeciálnych tried. Do školy nastupujú všetci žiaci. Žiaci sa budú učiť v špeciálnych triedach ráno, v základnej škole poobede od 12:00 hod.. Účasť všetkých žiakov je povinná.

            Nástup žiakov do školy bude podmienený:

            - negatívnym testom na COVID-19 žiaka II. stupňa a aspoň jedného z rodičov, nie starším ako 7 dní;

            - ak žiak,  rodič, prekonal ochorenie COVID–19 a má o jeho prekonaní doklad nie starší ako tri mesiace,

            - ak rodič bol zaočkovaný proti ochoreniu COVID–19 prvou dávkou vakcíny a od tohto očkovania uplynulo aspoň 4 týždne pri vakcíne AstraZeneca a pri ostatných vakcínach keď bol zaočkovaný aj druhou dávkou a od tohto očkovania uplynulo 14 dní.

            Rodič a žiak musí mať platný negatívny test na Covid-19 nie starší ako 7 dní. Prosíme rodičov, aby v pondelok prišli do školy so svojimi deťmi, mali so sebou negatívny test a podpísali potrebné tlačivá.

            Ďakujeme


            Návrat_do_škôl_2021_od_26._04._2021.pdf
          • Návrat žiakov druhého stupňa do školy

          • Oznamujeme  žiakom, ich rodičom, zákonným zástupcom, že na základe rozhodnutia MŠVVaŠ SR od 19. 04. 2021 sa povinne otvára II. stupeň základnej školy a špeciálnych tried.

            Do školy nastupujú všetci ôsmaci a deviataci. Ostatní žiaci – piataci, šiestaci a siedmaci sa budú učiť v malých skupinkách 5+1.

            Žiaci sa budú učiť v špeciálnych triedach ráno, v základnej škole poobede od 12:00 hod.. Účasť všetkých žiakov je povinná!

            Nástup je podmienený:

            - negatívnym testom na COVID-19 žiaka a aspoň jedného z rodičov, nie starším ako 7 dní;

            - ak žiak,  rodič, prekonal ochorenie COVID–19 a má o jeho prekonaní doklad nie starší ako tri mesiace.

            Rodič a žiak musí mať platný negatívny test na Covid-19. Prosíme rodičov, aby v pondelok prišli do školy so svojimi deťmi, mali so sebou negatívny test a podpísali potrebné tlačivá.

            Ďakujeme

            Návrat_do_škôl_2021_od_19._04._2021.pdf

            Rozhodnutie_MŠVVaS_SR_s_účinnosťou_od_19._04._2021.pdf



          • „Deň narcisov – boj proti rakovine“

          • Žltý narcis. Kvet, ktorý je symbolom jari a nádeje. Už 24 rokov patrí ľuďom, ktorí vo svojom živote počuli krutú diagnózu: rakovina.  Choroba, ktorá má niekedy veľmi rýchly spád. Ale na druhej strane, choroba s ktorou človek bojuje dlhé roky. Každoročne si v apríli pripomíname tých, ktorí bojujú s touto chorobou. Deň narcisov by mal byť veľmi dôležitý pre každého z nás. V celoročnom zhone, pri všetkých povinnostiach, práci, strese a  starostiach, zastaviť sa a  poďakovať za svoje zdravie.

            Aj my sme si dnes pripomenuli tento deň krátkym rozhlasovým vysielaním.  Žiaci si ako prejav empatie, ľudskosti a spolupatričnosti vyfarbili žltý narcis a pripli na nástenku ako pripomienku na správnu životosprávu a prevenciu voči tejto chorobe.

             

            Zapísala: Ing. Henrieta Lenková – koordinátor drogovej prevencie

          • 7. apríl - Svetový deň zdravia

          • Od roku 1950 je 7. apríl v kalendári takmer všetkých krajín na svete, vrátane Slovenska, zapísaný ako Svetový deň zdravia.

            Zdravie človeka je dar, od ktorého závisí kvalita života, a preto je našou prvoradou úlohou chrániť si ho. Hlavne v tomto období, keď okolo nás číha koronavírus COVID-19. Základom nášho zdravia je aj pestrá strava.

             

            Zapísala: Ing. Lívia Tóthová – koordinátorka drogovej prevencie a iných patologických javov pre ŠT

          • Veľká noc

          • Tak ako každý rok aj tohto roku sa uskutočnila v škole Veľkonočná výstava, ale tohtoročná výstavka kvôli Covid-19 bola nezvyčajná. Tento školský rok si deti nemohli pozrieť práce iných tried, každá trieda vyzdobila vlastnú triedu. Podmienka pri realizovaní tejto aktivity bola príprava výrobkov s veľkonočnou tematikou. Do výstavky sa zapojili žiaci 1. stupňa pod vedením triednych učiteľov.

            Po návrate do školy pred Veľkonočnými sviatkami žiaci s učiteľkami vytvorili veľkonočné výzdoby. Každá trieda vyzdobila svoju triedu jarnými a veľkonočnými dekoráciami. Vytvárali vajíčka, kuriatka, plagáty a vyzdobili okná a parapety jarnými výzdobami.

            Poslaním tejto výstavky bolo ukázať tvorivosť a šikovnosť našich žiakov, prezentovaním svojich prác na tejto výstavke.

             

            „Nie je to klam, ani čary, sú tu krásne sviatky jari.

            Naplň sa láskou, pokojom, každučké srdce, každý dom!

            Buďte verní starým zvykom, nech šibe len korbáčikom.

            By jemný dotyk korbáča, vám líce slzou nezmáčal.

            Kto rozum má – pochopí, slabúčko vodou pokropí.

            Pre všetkých dobrých šibačov, chystajte misu koláčov.

            Ešte vínko, nie však moc, tak veselú Veľkú noc!“

             

            Zapísala: Mgr. Bianka Horváthová

        • Oznam
          • Oznam

          • Na základe rozhodnutia MŠVVaŠ SR Základná škola Drienovec obnovuje prezenčné vyučovanie pre všetkých žiakov 1. stupňa od 12. 04. 2021 (pondelok).

            Podmienkou nástupu žiaka do školy je:

            • negatívny test na Covid-19 aspoň jedného rodiča/zákonného zástupcu, ktorý žije so žiakom v spoločnej domácnosti nie starší ako 7 dní (preukáže sa ním rodič/zákonný zástupca v deň nástupu žiaka);

            • potvrdenie od lekára o prekonaní ochorenia Covid-19 (nie staršie ako tri mesiace);

            • čestné vyhlásenie o bezinfekčnosti a súhlas so spracovaním osobných údajov.

            Prosíme rodičov, aby v prvý deň nástupu žiaka do školy (12. 04. 2021 -  pondelok) osobne sprevádzali svoje dieťa, priniesli so sebou výsledok testu, podpísali čestné vyhlásenie o bezinfekčnosti a súhlas so spracovaním osobných údajov a dodržiavali platné epidemiologické opatrenia.

             

            Žiaci 2. stupňa ZŠ a ŠT pokračujú v dištančnom vzdelávaní.

             

  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje