• Deň učiteľov

          • Milé kolegyne a milí kolegovia,
            dovoľte mi, aby som Vám v mene vedenia školy vyjadrila hlbokú úctu a veľké poďakovanie za Vašu krásnu a náročnú prácu, za obetavosť a odhodlanosť s akými formujete mladú generáciu. Učiteľstvo je nielen povolaním, je predovšetkým krásnym a jedinečným poslaním. Zasvätili ste mu celý svoj život a vykonávate ho s veľkou láskou.
            Z príležitosti nášho sviatku Vám prajem najmä pevné zdravie a veľa pozitívnej energie do ďalších dní, ďakujem Vám za všetko, čo robíte v tomto náročnom období pre svojich žiakov v prospech našej školy.

            PaedDr. Monika Štrompová – riaditeľka školy

             

        • 21. marec - Deň boja proti rasovej diskriminácii
          • 21. marec - Deň boja proti rasovej diskriminácii

          • Vďaka odvážnej vzbure obyvateľov Juhoafrickej republiky sa 21. marca slávi na celom svete Medzinárodný deň boja proti rasovej diskriminácii.


            Ľudia sa od seba odlišujú. Je prirodzené, že každý z nás je iný, jedinečný, svojský. Napokon otázka rasy, pohlavia, či svetonázoru je už len jednou z ďalších stránok ľudskej bytosti a jej života, ktorou sa odlišuje, či približuje voči ostatným. Tolerancia je schopnosť akceptovať a nakoniec i uznať, že  každý z nás je iný. Aj napriek tomuto zisteniu je však možné žiť spolu v súlade. Žiť a nechať žiť! Heslo, ktoré by novo dobému, civilizovanému človeku 21. storočia malo byť bližšie väčšmi, než čokoľvek iné.

            ZŠ Drienovec - ŠT si tiež pripomenuli tento významný deň.

            Obliekli sme sa do čierno – bielej kombinácie.

            Zapísala: Ing. Lívia Tóthová – koordinátorka pre protidrogovú prevenciu pre ŠT

        • 21. marec - Medzinárodný deň lesov
          • 21. marec - Medzinárodný deň lesov

          • Les predstavuje mimoriadne cenné spoločenstvo, ktoré nám ponúka nenahraditeľné prírodné funkcie a pre ľudstvo má tak svoje jedinečné a najmä nezastupiteľné miesto.

            Organizácia spojených národov vyhlásila Medzinárodný deň lesov ešte v roku 2012. Práve v tento deň, ktorý predstavuje určitú oslavu lesov a ich existenciu, je preto potrebné pripomínať verejnosti a šíriť informácie o ich význame, dôležitosti ochrany a udržateľnom rozvoji všetkých druhov lesov pre súčasné aj budúce generácie.

            Tento deň sme si pripomenuli aj s našimi najmenšími, a to s 0. A a 0. B triedou. Pani učiteľka Mgr. Mária Šimková pripravila pre našich najmenších pracovný list na danú tému. Žiaci sa za pomoci svojich pani učiteliek dozvedeli veľa zaujímavostí o našich lesoch, pracovali veľmi usilovne, o čom svedčia aj vypracované, vymaľované pracovné listy a fotografie.

             

            Zapísala: Mgr. Mária Šimková – koordinátor ENV

        • 21. marec - Svetový deň Downovho syndrómu - Ponožková výzva
          • 21. marec - Svetový deň Downovho syndrómu - Ponožková výzva

          • V tento deň sme si mohli pripomenúť jedinečnosť ľudí s Downovým syndrómom a túto myšlienku podporiť aj tým, že sme si obuli ponožky, ktoré spolu vôbec nemuseli ladiť. Naopak, mali byť čo najrozdielnejšie – farbou či veľkosťou.

            Do tejto výzvy sme sa s radosťou zapojili i my a tak sme mali možnosť špeciálnym spôsobom myslieť na týchto ľudí. Lebo každý je iný, jedinečný a práve naša individualita robí svet krásnym.

            V mene Žiackej školskej rady ĎAKUJEM žiakom a všetkým pedagogickým zamestnancom, ktorí sa zapojili do tejto výzvy  a ukázali, že osud ľudí s Downovým syndrómom im nie je ľahostajný.

            Žijeme v náročnej dobe a práve takéto výzvy sú zrkadlom ľudskej solidarity a lásky. 

            ♥ Ďakujeme! ♥                                                                   

             

            Zapísala:  Mgr. Kristína Kubinyiová - koordinátorka ŽŠR

             

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Ponožková výzva.

        • Deň vody
          • Deň vody

          • Valné zhromaždenie OSN schválilo na svojom 47. zasadnutí v decembri 1992 v Rio de Janeiro rezolúciu, ktorá 22. marec vyhlásila za Svetový deň vody.

            Kampaň Organizácie spojených národov (OSN) v rámci Svetového dňa vody každoročne poukazuje na efektívnejšie využívanie vody, ktoré pomôže zmierniť  sucho a nedostatok vody, znečistenie vôd a taktiež znižuje skleníkové plyny.

            Voda nás sprevádza počas celého života, od narodenia až do posledného dňa nášho života.  Svetový deň vody je vždy jedinečnou príležitosťou pripomenúť všetkým mimoriadnu dôležitosť vody pre zachovanie životného prostredia i pre rozvoj ľudskej spoločnosti. Tento deň sme si pripomenuli aj my na našej škole. Pani učiteľka Mgr. Mária Šimková pre všetkých žiakov od 1. – 9. ročník ZŠ pripravila online formou jednoduchú aktivitu, a to zhotovenie projektu alebo nakreslenie obrázka na tému „Voda“. Obrázky a projekty nájdete v našej fotogalérii.

             

            Zapísala: Mgr. Mária Šimková – koordinátor ENV

        • Dôležitý oznam!!!
          • Dôležitý oznam!!!

          •  

             

             

             

            Vážení rodičia, zákonní zástupcovia žiakov a žiaci,

            oznamujeme Vám,

            že od 22. 03. 2021 (pondelok) bude obnovené prezenčné vzdelávanie žiakov 1. stupňa ZŠ.

            Nástup žiakov do školy bude podmienený:

            - negatívnym testom na COVID-19 aspoň jedného z rodičov, zákonných zástupcov žiaka nie starším ako 7 dní;

            - ak rodič, zákonný zástupca prekonal ochorenie COVID–19 a má o jeho prekonaní doklad nie starší ako tri mesiace.

            Prosíme rodičov, zákonných zástupcov, aby dňa 22. 03. 2021 (pondelok) ráno odprevadili svoje deti do školy, priniesli so sebou potvrdenie o výsledku testu na COVID-19 a podpísali potrebné tlačivá – Čestné vyhlásenie.

             

            Ďakujeme

            PaedDr. Monika Štrompová - RŠ

          • Jar

          • Stačí sa len obzrieť vôkol seba a krásy jari máte hneď vedľa seba.

            Snežienky so sklonenou hlávkou, potešia každého s dobrou dušou.

            Na rad prídu fialky, tulipány, narcisy a stromy, kríky, ktoré rozbalia svoje púčiky.

            Slniečko zasvieti, teplé lúče zamieri, na našu Zem dopadnú, všetku pliagu zaženú. (Ivi)

             

            Jar je jedno z ročných období v miernom teplotnom pásme. Astronomicky začína jarnou rovnodennosťou okolo 20. marca. Jar z meteorologického hľadiska začína omnoho skôr. Vždy je to k dátumu 1. marec. Je to preto, lebo v meteorológii sa rozdeľujú ročné obdobia na základe charakteristického ročného chodu klimatologických prvkov. V rímskej mytológii bola bohyňou jari pôvodne Venuša.

            Prebúdzanie sa jari

             Príroda sa nám už prebúdza zo zimného spánku. Tak, ako sa strieda deň a noc, striedajú sa aj ročné obdobia.

            Možno mi dáte za pravdu, že jar je najkrajšia časť roka, kedy sa zem prebúdza zo zimného spánku. Všetko naokolo začína rozvoniavať novým životom. Spopod bielej snehovej  pokrývky sa vynárajú hlávky našej  prvej jarnej kvetinky, bielučkej snežienky, ktorú prifarbujú zelené lístočky. Narcisy, fialky a tulipány si ešte skromne ležia učupené v tráve, chrániac si svoje hlávky od jemných jarných mrazíkov a nedočkavo čakajúc na to, aby omámili svojou krásou a vôňou každého, kto sa k ním priblíži.

            Všetko sa prebúdza. Spoza tmavých oblakov sa opäť usmieva ešte zaspaté slniečko a svojimi teplými lúčmi odomyká stromom puky. Jar je nádherná, je priateľka lesov, lúk, záhrad.

            Jarná príroda má svoje čaro, prináša do života radosť a dobrú náladu. Aj v týchto ťažkých a smutných dňoch nám jar určite prináša aspoň kúsok radosti, dobrej nálady a radosť zo života. Jar nás ťahá žiť vonku, nie je to však vždy možné, máme obdobie, ktoré nám to naplno nedovolí, ale aspoň pár fotografií vám posielam s prianím, aby sme prvý jarný deň privítali v zdraví,  dobrej nálade a s veľkou dávkou radosti zo života.

             

            Zapísala: Mgr. Mária Šimková – koordinátor ENV

          • Domáce násilie

          • Ako vedľajší efekt karantény v tomto neľahkom období sa častokrát objavuje aj domáce násilie. Strach z COVID-19 robí s ľuďmi svoje a aj samotná karanténa dokáže poriadne poznačiť psychiku . Ak sa k tomu pridá ďalší „vedľajší efekt“ koronavírusu, ktorým je ekonomická nestabilita, môže nastať problém. Stresové obdobia v nás odhaľujú to najhoršie a preto nie je prekvapujúce, že od začiatku pandémie vo svete prudko stúpol počet prípadov domáceho násilia.

            Čo robiť ak sa to týka aj teba?  

            Ak bojuješ s týmto neetickým a negatívnym javom vo vašej rodine alebo vieš o niekom, kto potrebuje pomoc, bezodkladne kontaktujte linku 0800 300 700 alebo 0800 212 212 alebo napíšte podnet na tyranie@genpro.gov.sk.

             

            Zapísala: Ing. Henrieta Lenková – koordinátor drogovej prevencie

        • Oznam
          • Oznam

          • Vážení rodičia, zákonní zástupcovia žiakov a žiaci,

            na základe rozhodnutia zriaďovateľa školy a z dôvodu pretrvávajúcej nepriaznivej pandemickej situácie v našej obci bude aj naďalej

            od 01. 03. 2021 do odvolania prerušené školské vyučovanie

            a škola bude zabezpečovať dištančné vzdelávanie pre všetkých žiakov.

            Dištančná forma výučby tak ako doteraz bude prebiehať online formou cez stránku Edupage a ďalších internetových portálov. Upozorňujeme žiakov, že sú povinní prihlásiť sa na stránku Edupage, kde prebieha výučba a samoštúdium cez internet.

          • Deklarácia práv dieťaťa

          • „Etika úcty k životu nerobí rozdiel medzi vyšším a nižším,

            medzi cennejším a menejcennejším životom“.

            A. Schweitzer

            Práva dieťaťa boli vyhlásené už v roku 1959 OSN. V roku 1979 v medzinárodnom roku  dieťaťa sa začalo pracovať na Dohovore o právach dieťaťa, ktorý je historickou dohodou štátov, preto má veľkú podporu. Slovenská republika sa k nemu pripojila v roku 1990. Obsahujú 10 morálnych princípov, ktoré potvrdzujú, že „ľudstvo je povinné dať dieťaťu to najlepšie, čo má“ a toto by sa malo dodržiavať. Aj v tejto nepriaznivej epidemiologickej situácii nesmieme zabudnúť na tých najzraniteľnejších, na deti a hlavne na žiakov našej školy.

            Desať základných práv dieťaťa:

            1. Právo na rovnosť bez rozdielu rasy, náboženstva, pôvodu, postavenia.

            2. Právo na zdravý duševný a telesný vývoj.

            3. Právo na meno a štátnu príslušnosť

            4. Právo na výživu, bývanie a zdravotnícke služby.

            5. Právo na zvláštnu opateru pri telesnom, duševnom alebo sociálnom postihnutí.

            6. Právo na lásku, porozumenie, starostlivosť.

            7. Právo na bezplatné vzdelávanie, hru a zotavenie.

            8. Právo na prednostnú ochranu a pomoc

            9. Právo na ochranu pred zanedbávaním, krutosťou a využívaním.

            10. Právo na ochranu pred diskrimináciou a na výchovu v duchu znášanlivosti, mieru a bratstva.

             

            Zapísala: Ing. Henrieta Lenková – koordinátor drogovej prevencie

          • Oznam

          • Oznamujeme žiakom a zákonným zástupcom žiakov, že v termíne

            od 22.02.2021 do 28.02.2021 budú JARNÉ PRÁZDNINY.

             

          • Oznam k otváraniu škôl k 8.2.2021

          •  

            Vzhľadom na zlú epidemickú situáciu v obci a v zmysle nariadenia zriaďovateľa školy Vám oznamujem, že

            Základná škola Drienovec od 8. februára 2021 ostáva zatvorená

            a naďalej bude prebiehať dištančná forma výučby. Žiadame všetkých žiakov, aby pristupovali k učeniu zodpovedne a pravidelne každý deň.

            Ďakujem

            PaedDr. Monika Štrompová - RŠ

          • Návrat žiakov do školy

          • Vážení rodičia, zákonní zástupcovia žiakov a žiaci,
            Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky zverejnilo plán návratu žiakov do škôl.

            Podľa tohto plánu žiaci I. a II. stupňa sa budú od 11. 01. 2021 vzdelávať dištančne.

            Dištančná forma výučby bude prebiehať online formou cez stránku Edupage a ďalších internetových portálov.

          • Vianočné prázdniny

          • Vianočné prázdniny sú od 21.12.2020 do 8.1.2020. Prajeme krásne Vianoce, veľa oddychu, radosti  a pohody  v kruhu najbližších.  Na základe aktuálnych informácií sa stretneme znovu 11.1.2021. 

             

          • Starostlivosť o vtáčiky v zimnom období

          • Bocian, lastovička, trasochvost, to sú vtáčiky, s ktorými sa určite v zime nestretneme. Odlietajú totiž do Afriky alebo južnej Európy, aby si užili slniečko a aby im nebola u nás zima. No a čo so vtáčikmi, ako napr. sýkorky, ďatle, penice, ktoré zostávajú? Tak tým musia pomôcť ľudia. V zimnom období im pomáhame prežiť tak, že im ponúkame vhodnú potravu.

            Žiaci I. stupňa našej školy sa spolu s pani učiteľkou Mgr. Máriou Šimkovou rozhodli, že vtáčikom pomôžu a vlastnoručne im pripravia kŕmidlá. Pri zhotovovaní kŕmidiel pani učiteľka vysvetlila žiakom, prečo je potrebné starať sa o vtáčiky v zimnom období, aké krmivá sú vhodné pre vtáčiky. Žiaci sa naučili  aj to, že nesprávnym prikrmovaním by mohli vtáčikom ublížiť. Dozvedeli sa, že vtáčiky nikdy nesmieme prikrmovať omrvinkami z kvaseného pečiva, koláčov, chlebom, zemiakmi, slanými potravinami a skazenými odpadkami.

            Zhotovené kŕmidlá si spoločne zavesili na školský plot a nasypali semiačka. Dohodli sa, že kŕmidlá budú kontrolovať a semiačka dopĺňať podľa potreby.

             

            Zapísala: Mgr. Mária Šimková – koordinátorka ENV

          • Výstava plagátov

          • Dňa 14. 12. 2020 okná našej školy sa sfarbili do farieb vianočných. Žiaci nultého až štvrtého ročníka ZŠ pripravili plagáty na tému December a vyzdobili okná  školy peknými zimnými plagátmi. Plagáty zo zimnou tematikou zdobia okná a parapety našej školy a sú vizitkou nápaditosti pani učiteliek a šikovnosti našich žiakov. Tieto výtvory si môžu prezrieť všetci žiaci, učitelia školy v priestoroch ZŠ.

            Zapísala: Mgr. Kovácsová Anastázia,  Mgr. Horváthová Bianka

             

          • Vianočná výzdoba

          • Vôňa medu, ihličia, dobrôt plný stôl,
            atmosféra vianočná, liek na každý bôľ.
            Je to čas vianočný, keď stromček sa ligoce,
            zo srdca prajeme Vám prekrásne Vianoce.

            Blížia sa Vianoce, čas otvárania ľudský sŕdc, najkrajšie a najradostnejšie sviatky v roku. Čas radosti, veselosti, lásky, pokoja… Čas, keď sa môžeme na chvíľu pristaviť, zamyslieť sa nad čarom a atmosférou vianočných sviatkov.

            Neodmysliteľnou súčasťou Vianoc je typická vianočná výzdoba, ktorá dotvára čaro Vianoc. Adventné vence, vianočné aranžmá, vyzdobené okná, parapety, chodby, triedy, krášlia  dolné budovy našej školy v tomto predvianočnom období. Pozývame vás na obhliadku našej tohtoročnej výzdoby zachytených na fotografiách.

            Na záver vám prajem more lásky, šťastia hodiny, v kruhu svojej rodiny. Užite si spoločne krásne sviatky vianočné.

             

            Zapísala: Mgr. Mária Šimková 

  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje