• Oznam

          • Na základe Rozhodnutia ministra s účinnosťou od 13.12.2021 sa na škole mimoriadne prerušuje prezenčné vyučovanie od 13.12.2021 do 17.12.2021 pre II. stupeň základnej školy a pre špeciálne triedy. 

            Vyučovanie pre II. stupeň ZŠ a špeciálne triedy bude prebiehať dištančnou formou. Bližšie informácie poskytnú triedni učitelia. 

            Žiaci od 0.-tého po 4.-tý ročník prídu do školy všetci ráno. Budú sa vyučovať 4 hodiny, do 11.15. 

             

            Rozhodnutie ministra s účinnosťou od 13. 12. 2021

             

          • 10. 12. – Medzinárodný deň ľudských práv

          • 10. decembra v roku 1948 bola v Paríži Valným zhromaždením OSN prijatá Všeobecná deklarácia ľudských práv. Od tohto roku si každý rok 10. decembra pripomíname Medzinárodný deň ľudských práv. Po ukončení druhej svetovej vojny sa členské štáty OSN zaviazali, že sa budú usilovať o všeobecné uznávanie a zachovávanie základných ľudských práv a slobôd.  Dôstojnosť, rovné a neodňateľné práva pre všetkých ľudí  sú základným predpokladom slobody, spravodlivosti, demokracie a mieru vo svete. 


            V rámci koordinátorstva Výchovy k manželstvu a rodičovstvu sme si aj na našej škole pripomenuli tento významný deň prostredníctvom rozhlasovej relácie. Pre žiakov je k dispozícií aj nástenka s tematikou ľudských práv. Táto akcia bola určená pre žiakov II. stupňa a žiakov špeciálnych tried.

             

            Zapísala: Mgr. Jana Zubrická – koordinátor Výchovy k manželstvu a rodičovstvu

          • Vianočná výzdoba ŠT

          • Jedna vločka, druhá vločka,
            Teta zima žmúri očká.
            Sánky si hneď osedláme
            A letíme k starej mame. 

            Na dvore nás sniežik zláka,
            Postavíme snehuliaka.
            Starká ešte mrkvu dá
            A snehuliak noštek má. 

            Poďme domov, už sa zmráka,
            Lyžovačka zajtra čaká.

             

            Po období čarokrásnej jesene k nám zavítala zima. Vďaka patrí všetkým žiakom  a pani učiteľkám špeciálnych tried, ktorí sa zapojili do skrášlenia našej školy.

            Touto cestou by sme chceli popriať všetkým učiteľom, žiakom a rodičom príjemné prežitie vianočných sviatkov.

             

            Zapísala: Mgr. Gabriela Jozsová

          • Mikulášska tradícia

          • V pondelok 06. 12. 2021 boli naši žiaci plní očakávaní a tešili sa na príchod „Mikuláša“, ktorý na našu školu zavítal v dopoludňajších hodinách.

            Žiaci 1. stupňa privítali vzácnu návštevu s veľkou radosťou, básničkami a pesničkami. „Mikuláš“ navštívil  žiakov v každej triede a zisťoval, ako sa im darí. Žiaci mu zaspievali pesničky, zarecitovali básničky a sľúbili, že nebudú hnevať svoje pani učiteľky a budú stále poslúchať. Pomocní anjeli sprevádzali cestu „Mikuláša“ po školskom dvore a pomáhali mu rozdávať balíčky. 

            Trošku u nás pobudol, oddýchol si a pripravil sa na ďalšiu cestu. Pred odchodom  sľúbil našim žiakom, že o rok k nám opäť určite s radosťou zavíta.

             

            Zapísala: Mgr. Mária Šimková

          • Svetový deň boja proti AIDS

          • Prvý decembrový deň je už od roku 1988 na celom svete venovaný boju proti AIDS. Jeho cieľom je upozorňovať ľudí na problém AIDS, zlepšiť ich vedomosti o tejto chorobe, jej šírení a najmä prevencii. Každý rok sa tento deň oslavuje pod novým heslom, ktoré poukazuje na rôzne aspekty problematiky AIDS vo svete. AIDS sa na svete objavilo v roku 1981, na Slovensku bol prvý prípad zaznamenaný v roku 1985. V súčasnosti je najviac HIV pozitívnych v Afrike, juhovýchodnej a východnej Ázii a v Latinskej Amerike. Symbolom svetového dňa proti AIDS je červená stužka. 

            Tento svetový deň si pripomenuli aj žiaci špeciálnych tried pripnutou červenou stužkou.

            Zapísala: Ing. Lívia Tóthová - koordinátor prevencie drogových závislostí a iných sociálno-patologických javov

          • Červené stužky

          • V dnešných dňoch opäť najväčší rozruch spôsobuje nepriaznivá epidemiologická situácia spôsobená vírusom Sars Cov 2, ktorá spôsobuje chorobu nazývanú covid. Zabúdame na ďalšie choroby spôsobené inými vírusmi. Napriek tomu sme si 1. decembra nezabudli pripnúť červenú stužku a pripomenúť Medzinárodný deň boja proti AIDS. Stužka nám symbolizovala krv ako základ života.

            Zapísala: Ing. Henrieta Lenková – koordinátor drogovej prevencie

          • 19. 11. - Svetový deň prevencie týrania a zneužívania detí

          • Vzhľadom na nepriaznivú epidemiologickú situáciu a prerušenie prezenčného vyučovania od 15. 11. do 26. 11. 2021 sa plánovaná akcia v mesiaci november na tému „Svetový deň prevencie týrania a zneužívania detí,“ ktorá bola určená pre žiakov II. stupňa a ŠT, zrealizovala až po opätovnom obnovení prezenčného vyučovania.

            Učiteľky ŠT a pani učiteľka Šimková oboznámili žiakov s dôležitosťou tohto svetového dňa. Triedni učitelia umiestnili na viditeľné miesto v triede plagáty so základnými informáciami ohľadom danej témy a dôležitými kontaktmi v prípade eventuálnej pomoci. 

            Pani učiteľka Parlagová ešte pred prerušením vyučovania so žiakmi v rámci krúžkovej činnosti vytvorila plagát na danú tému.

            Vzhľadom na nepriaznivú epidemiologickú situáciu a prerušenie prezenčného vyučovania od 15. 11. do 26. 11. 2021 sa plánovaná akcia v mesiaci november na tému „Svetový deň prevencie týrania a zneužívania detí,“ ktorá bola určená pre žiakov II. stupňa a ŠT, zrealizovala až po opätovnom obnovení prezenčného vyučovania.

            Učiteľky ŠT a pani učiteľka Šimková oboznámili žiakov s dôležitosťou tohto svetového dňa. Triedni učitelia umiestnili na viditeľné miesto v triede plagáty so základnými informáciami ohľadom danej témy a dôležitými kontaktmi v prípade eventuálnej pomoci. 

            Pani učiteľka Parlagová ešte pred prerušením vyučovania so žiakmi v rámci krúžkovej činnosti vytvorila plagát na danú tému.

            Zapísala: Mgr. Jana Zubrická – koordinátor výchovy k manželstvu a rodičovstvu

          • Európsky týždeň boja proti drogám

          • 15. 11. – 21. 11. 2021 bol Európsky týždeň boja proti drogám. Vzhľadom na prerušenie školskej výučby žiaci základnej školy ŠT si tieto dni pripomenuli po návrate do školy kresbami. Zámerom bolo upriamiť pozornosť na dôležitosť prevencie užívania drog – znížiť a odstrániť dopyt po nezákonných a nelegálnych drogách, a to najmä medzi deťmi a mladými ľuďmi.

            Zapísala: Ing. Lívia Tóthová - koordinátor prevencie drogových závislostí a iných sociálno-patologických javov

          • Oznam

          •  

            Karanténne opatrenia v ZŠ Drienovec neumožňujú realizovať prezenčné vyučovanie v Základnej škole Drienovec v období od 15.11.2021 do 26.11.2021. Prezenčné vyučovanie bude od 29.11.2021. 

            Vyučovanie sa bude realizovať dištančne. 

          • Výtvarná súťaž "Jeseň"

          • V októbri sa uskutočnila výtvarná súťaž pre špeciálne triedy našej školy.  Súťaž  bola v rámci environmentálnej výchovy a témou, na ktorú mali žiaci kresliť bola jeseň. Tejto súťaže sa zúčastnili všetci žiaci špeciálnych tried. Žiaci mali na výber aj rôzne obrázkové knihy  a obrázky, ktoré ich motivovali k práci. Žiaci pracovali veľmi pekne, boli disciplinovaní, práca sa im veľmi páčila. Cieľom tejto súťaže bolo rozvíjať estetické cítenie u detí a schopnosť zachytiť jesennú prírodu v jej krásach a farebnosti.

            Víťazmi  tejto súťaže sa stali: 1. Richard Balogh 6.B

                                                            2. Tibor Mátta 9.B

                                                            3. Štefan  Rybár 9.C

             

            Zapísala: Mgr. Magda Pelechová, PhD. - koordinátorka environmentálnej výchovy pre ŠT

          • Pasovanie nultákov

          • Každoročne sa v našej škole uskutočňuje  podujatie  dôležité pre našich  nultákov - PASOVANIE NULTÁKOV. Malé hlavičky  čakala prvá a veľká skúška. Mali za úlohu prejsť po lavičke, pekne sa predstaviť, pomenovať správne farby, ovocie aj zeleninu. V skúškach museli pani učiteľkám dokázať, že sú učenliví a zruční a stávajú sa   právoplatnými  žiakmi našej školy. Skúšky prebehli úspešne, všetci nultáci sa dočkali pasovania. Aby na tento deň tak skoro nezabudli, obdržali pamätné listy. Na konci nultáci zložili spoločne sľub, v ktorom prisľúbili, že sa budú v škole dobre správať a dosahovať také výsledky, aby boli na nich hrdé svoje triedne pani učiteľky a aj rodičia.

            Milí nultáci, vitajte v našej školskej rodine. Prajem Vám veľa úspechov a radosti z každého dňa, ktorý strávite v našej škole.

            Zapísala: Mgr. Kristína Kubinyiová

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Pasovanie nultákov.

          • Halloween

          • V tomto školskom roku sme posledný deň pred jesennými prázdninami venovali oslavám Halloweena. Táto akcia je jednou z tých, ktorú deti očakávajú najviac. Žiaci i učitelia sa pripravovali na túto oslavu. Ozdobovali triedy, vyrezávali tekvice, pripravovali masky a nechýbalo ani občerstvenie v triedach. Žiaci I. stupňa prišli v tento deň do školy popoludní. Obliekli si svoje masky, pani učiteľky im pomohli s maľovaním tváre a s úpravou vlasov, niektorí si aj zatancovali. Po zotmení sa zapálili sviečky v tekviciach a v lampiónoch. Všetci žiaci i učitelia sa zišli na školskom dvore, kde sa vypustil lampión šťastia. Následne sa strašidelný sprievod pohol zo školy. Učitelia odprevadili svojich žiakov až domov. Poďakovanie patrí všetkým triednym učiteľkám na I. stupni, ktoré urobili tento deň pre svojich žiakov nezabudnuteľným.

            Zapísala: Mgr. Kristína Kubinyiová - koordinátorka ŽŠR

             

          • Pani Jeseň

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Pani Jeseň.

            Jeseň je ročné obdobie, ktoré k nám prichádza vždy v rovnakom čase, niekedy ako švihnutím čarovného prútika sa zmení z teplých letných dní na pomaličky chladnejšie jesenné dni, ktoré často sprevádza vetrík so strašidelnými zvukmi, ktorý s modrastou oblohou vytvára neuveriteľnú atmosféru. Každučký rok po roku, ako krok po kroku je iná, no zároveň v  niečom rovnaká. Prichádza po lete a je obdobím, kedy nám príroda odovzdáva formou úrody svoje plody a pripravuje sa na zimný odpočinok. Pri tejto príležitosti aj žiaci našej školy sa snažili premeniť svoje triedy, okná, nástenky na jesennú prírodu. Jeseň v tomto roku je naozaj pekná, teplá, slnečná a preto sa ju snažme všetci naplno využiť.

             

            Zapísala: Mgr. Gabriela Jozsová

          • Súťaž zo slovenského jazyka "Ľudovít Štúr"

          • Dňa 25. 10. 2021 sa uskutočnil vďaka občianskemu združeniu BAFF SA 0. ročník školskej literárnej súťaže pod názvom „Ľudovít Štúr“. Súťaž sa uskutočnila v triede 8.A. Súťažilo 12 žiakov, pričom žiaci boli rozdelení do 4 skupín.  Súťaž bola vedená kvízovou formou. Víťazmi súťaže  boli:

            I. Kristián Rigo, Kristián Zsiga, Viktor Balog

            II. Zlatica Balogová, Dženifera Horváthová, Alžbeta Lukáčová

            Uvedení žiaci za pohotovosť v hľadaní odpovedí a správnu odpoveď  boli odmenení aj vecnými cenami z rúk predsedu organizácie p. Rusňáka

             Zapísal: Mgr.Rudolf Rusňák

          • Týždeň zdravia a boja proti stresu

          • Stále častejšie sa stretávame s názorom, že za mnohé ochorenia, ktoré nás sprevádzajú, môže stres. Je pravdou, že málokto si uvedomuje, že výživa a stres sú dve oblasti, ktoré sú spolu tesne spojené. Jedným z činiteľov, ktorý ovplyvňuje zvládanie stresu, je výživa. Okrem vyváženej a plnohodnotnej výživy pomáha odbúravať stres pokojný a dostatočne dlhý spánok, aktívny aj pasívny odpočinok, cvičenie, rekreačný šport, počúvanie hudby, vhodné koníčky, chovanie domácich miláčikov, dovolenka, pozitívne myslenie, smiech, hlboké pomalé dýchanie, meditácia.

            V tomto týždni 18.-22.10. si žiaci našej školy odbúravali stres na všetkých hodinách rôznymi aktivitami. Vyfarbovali maľovanky, lepili, spievali, smiali sa, cvičili, zahrali futbal, počúvali pri práci relaxačnú hudbu, pozerali rozprávky a filmy. Na hodinách etickej výchovy a biológie s pani učiteľkou Mgr. Máriou Šimkovou si žiaci pripravili aj chutné a vkusné ovocné a zeleninové dobroty, ktorými sa môžete inšpirovať vo fotogalérii.

            Zapísala: Ing. Henrieta Lenková – koordinátor drogovej prevencie

          • Jablkový deň

          • Maškrtiť sa dá aj zdravo! Aj v tomto školskom roku sme 21.10. spoločne oslávili deň jabĺk a zažili skvelý deň od nultých ročníkov po deviaty. Žiaci si vymaľovali jabĺčka, vypracovali rôzne tematické úlohy a na záver si pomaškrtili aj pripili výborným jabĺčkovým džúsom. Pani učiteľky aj tento rok boli veľmi aktívne a kreatívne. Pripravili pre žiakov zážitkové učenie a zaujímavé úlohy. Žiaci si svojimi prácami vyzdobili parapety, nástenky a hlavne uvedomili dôležitosť zdravej výživy.

             

            Zapísala: Ing. Henrieta Lenková – koordinátor drogovej prevencie

          • Jablkový deň

          • Jablko

            Nechcem to vravieť len tak naoko
            ale zo všetkého najviac milujem jablko.
            Milujem ho viac než maliny
            či kus Oravskej slaniny.
            Jablko je pre mňa všetko
            je môj otec, brat aj dedko.
            Keď ma niekto klaje do boku,
            zveriť sa môžem iba jablku.
            Toto ma štve a povedať som to chcel,
            vadí mi že ho prestrelil Viliam Tell.
            Jablko je aj základ vedy
            veď na hlavu padlo Izacovi vtedy.
            A keby neboli pažraví obaja
            mali by sme aj my kľúče od raja.
            Kto chce nech si aj poplače
            ale bez jablka by neboli koláče.
            A to keď chodím ako klát
            tak vtedy je z jablka destilát.
            Dievčatá možno sklamem hlboko
            ale moja láska je len JABLKO.

            Dňa 15. októbra 2021 sa v špeciálnych triedach Základnej školy Drienovec uskutočnil „Jablkový deň“. Žiaci si pochutnávali na chutných červených jablkách a pili sladký jablkový džús. Okrem toho zhotovovali rôzne práce s tematikou jablka. Týmto dňom žiaci poukázali na ovocie – jablko, aké je zdravé pre naše telo. Tak ako každý rok, aj tohto roku sa akcia vydarila a tešila sa veľkému záujmu zo strany žiakov.                                                          

            Zapísala: Ing. Lívia Tóthová     

  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje