• Matematická súťaž I. stupňa ZŠ
          • Matematická súťaž I. stupňa ZŠ

          • Matematická súťaž pod názvom „Pytagoriáda“ sa konala dňa 30. 11. 2016 pre žiakov I. stupňa ZŠ.  Zúčastnili sa jej dvaja žiaci z každej triedy, celkovo 16 žiakov. Žiaci si mohli porovnať svoje matematické vedomosti s ostatnými. Úlohy obsahovali príklady z učiva daných ročníkov. Výsledky vyhodnotila porota v zložení Ing. Eva Lukáčová, Ing. Roman Hiľovský, Mgr. Štefánia Hricková. Žiaci  boli odmenení vecnými cenami a diplomami. Na záver súťaže sa organizátor Ing. Roman Hiľovský poďakoval  všetkým zúčastneným za ich snahu a výborné výsledky.

            Výsledné poradie podľa jednotlivých ročníkov:

            Ročník

            1. miesto

            2. miesto

            3. miesto

            1.

            Imrich Horváth

            Marián Rigo

            Sofia Horváthová

            2.

            Valéria  Polyáková

            Dáša Baloghová

            Dušan Filka

            3.

            Erik  Horváth

            Kristián Rigo

            Jesika Polyáková

            4.

            Adrián Zsiga

            Letícia Ribárová

            Stanislav Lukáč

             

            Zapísal: Ing. Roman Hiľovský

        • Návšteva Mikuláša
          • Návšteva Mikuláša

          • Dňa 06. 12. 2016 prišiel našich žiakov pozdraviť a obdarovať Mikuláš. Navštívil deti v každej triede a zisťoval ako sa im darí. V jednotlivých  triedach na neho čakalo prekvapenie. Žiaci privítali starého dedka s veľkou  radosťou, zaspievali mu pesničky, zarecitovali básničky.  Pomocní anjeli sprevádzali cestu Mikuláša po školskom dvore a pomáhali mu rozdávať bohaté balíčky. Žiaci boli veľmi šťastní. Mikuláš upozornil žiakov nato, prečo musia vždy poslúchať. Na záver návštevy sa s Mikulášom aj odfotili.  Trošku u nás pobudol, oddýchol si a pripravil sa na ďalšiu cestu. Pred odchodom ešte nezabudol sľúbiť našim žiakom, že o rok k nám opäť určite s radosťou zavíta.

            Zapísala: Ing. Diana Jankovič

        • SVETOVÝ DEŇ BOJA PROTI AIDS
          • SVETOVÝ DEŇ BOJA PROTI AIDS

          • 1.december – je Svetový deň boja proti AIDS. Ľudia na celom svete si pripomínajú nebezpečenstvo prenosu tohto nevyliečiteľného vírusového ochorenia a zoznamujú sa s možnosťami prevencie. V tento deň sa na vyjadrenie podpory a spolupatričnosti  rozdávajú červené stužky, ktoré sú medzinárodným symbolom boja proti tejto smrteľnej chorobe. Aj naša škola sa tak, ako každý rok pripojila ku celosvetovej kampani, ktorá sa každoročne koná od roku 1988. Žiaci boli oboznámení s významom červených stužiek, ktoré si spolu s triednymi učiteľmi pripravili a mali pripnuté počas celého dňa.

             

            Zapísala: Mgr. Kristína Kubinyiová

        • Medzinárodný deň boja proti AIDS
          • Medzinárodný deň boja proti AIDS

          • 1. december je deň, kedy si ľudia pripomínajú jednu z najťažších chorôb na svete.  AIDS je choroba, ktorou trpia nielen samotní pacienti, ale aj ich rodiny. V tento deň sa naši žiaci oboznámili s touto chorobou, jej dôsledkami, ale v prvom rade s prevenciou ako sa jej dá vyhnúť. Pripli si navzájom červené stužky ako znak solidarity k obetiam tejto choroby.

            Zapísala: Mgr. Beatrix Komorová

        • Súťaž v športových disciplínach
          • Súťaž v športových disciplínach

          • V mesiacoch september-október 2016 sa priebežne podľa jednotlivých tried uskutočnili súťaže v športových disciplínach podľa plánu športových aktivít na školský rok 2016/2017.

            Súťaže sa zúčastnili vybraní žiaci z tried 1.A, 1.B, 2.A, 2.B, 3.A, 3.B, 4.A, 4.B, 5.A, 6.A, 7.A, 8.A.

            Súťažilo sa v týchto disciplínach :

            -        skok do diaľky z miesta,

            -        hod tenisovej loptičky do cieľa,

            -        nesenie pingpongovej loptičky na rakete,

            -        beh na 30 m.

            Žiaci, ktorí dosiahli najlepšie výsledky v jednotlivých kategóriách obdŕžali vecné ceny a diplomy. Sú to žiaci :

            -        za I. kategóriu : Rastislav Horváth (1.B)

            -        za II. kategóriu : Letícia Ribárová (4.B)

            -        za III. kategóriu : Ladislav Vološin (6.A)

            -        za IV. kategóriu : Viktor Balog (8.A)

             

            Zapísal: Ing. Viktor Tóth

        • Halloween party
          • Halloween party

          • Halloween je sviatok oslavovaný večer 31. októbra. Oslavujú ho predovšetkým deti oblečené v kostýmoch, ktoré koledujú a navštevujú susedov. Dňa 27. 10. 2016 sa pred jesennými prázdninami uskutočnila  tradičná Halloween party aj na našej škole so začiatkom o 13:00 hod.. Žiaci spolu s pani učiteľkami vyzdobili svoje triedy, vytvorili strašidelné postavičky a príšery. Všetky triedy vyrezávali tekvicové hlavy, pripravovali lampášiky. Pre žiakov bola pripravená prezentácia a film o histórii tohto sviatku. Pre najmenších žiakov boli pripravené omaľovánky a pre väčších zábavné pracovné listy.  Nielen žiaci, ale aj učitelia sa premenili na duchov, strašidlá a bosorky. Po zotmení sa zapaľovali sviečky v tekvičkách a v lampášikoch. Učitelia odprevadili žiakov až domov. Halloween party na našej škole patrí medzi najobľúbenejšie akcie počas školského roka.

            Zapísala: Ing. Viera Juhászová

        • Priateľské futbalové stretnutie so SOŠ Moldava nad Bodvou EP Medzev
          • Priateľské futbalové stretnutie so SOŠ Moldava nad Bodvou EP Medzev

          • Dňa 26. 10. 2016 sa uskutočnil priateľský zápas medzi mužstvami ZŠ Drienovec a SOŠ Moldava nad Bodvou EP Medzev. Zápas sa uskutočnil na multifunkčnom ihrisku dolnej budovy ZŠ Drienovec. Naši žiaci hrali proti starším spoluhráčom, čo sa prejavilo aj na výsledku. Hráči Medzeva zvíťazili nad našimi žiakmi. Za predvedený výkon sme sa poďakovali obidvom mužstvám. Víťazné mužstvo dostalo diplom a malú pozornosť. Cieľom futbalového zápasu bolo rozvíjanie priateľskej spolupráce medzi obidvoma školami.

            Zapísal: Ing. Roman Hiľovský

             

        • Čítame spolu
          • Čítame spolu

          •  Pri príležitosti Medzinárodného dňa školských knižníc sa na našej škole uskutočnilo 24. októbra 2016 spoločné čítanie rozprávkových príbehov. Cieľom bolo povzbudiť žiakov k čítaniu a  získaniu si väčšieho počtu priaznivcov literatúry. Žiaci si spolu so svojimi učiteľmi čítali rôzne rozprávkové príbehy od viacerých autorov, prípadne si čítali slovenské ľudové rozprávky. O zvýšenie čitateľskej gramotnosti sa zaujíma aj naša škola, ktorá aj takouto formou podporuje aktívne čítanie u žiakov.

             

            zapísala: Mgr. Mária Slovinská

        • Priateľské futbalové stretnutie so ZŠ s VJM Turňa nad Bodvou
          • Priateľské futbalové stretnutie so ZŠ s VJM Turňa nad Bodvou

          • Dňa 26. 10. 2016 sa uskutočnil priateľský minifutbalový zápas na našom multifunkčnom ihrisku medzi žiakmi ZŠ Drienovec a ZŠ s VJM Turňa nad Bodvou. Výber žiakov zahŕňal ročník narodenia od 01. 06. 2003 a mladší. Našu ZŠ reprezentovali žiaci z tried 5. A a 6. A. Hralo sa systémom 1 + 4, na hrací čas 2 x 20 minút. Stretnutie sa skončilo  víťazstvom našich žiakov v pomere 7 : 3 (po polčase 3 : 2). V úvode stretnutia odskočili naši žiaci od súpera na 3 : 0, ale hostia sa nevzdali a do polčasu znížili skóre na 3 : 2. V druhom polčase už dominovalo domáce družstvo, čo bolo ovplyvnené aj tým, že súper nastúpil na stretnutie s niekoľkými mladšími hráčmi. Góly za naše družstvo zaznamenali Zdeno Horváth 2x, Bartolomej Balogh 2x, Sebastián Horváth 2x, Ervín Horváth 1x. Po stretnutí si hráči športovo podali ruky a uznali kvality súpera. Hráči obidvoch družstiev dostali po stretnutí malé občerstvenie a rozlúčili sa s predsavzatím pokračujúcej spolupráce medzi oboma školami.

             

            Zapísal: Ing. Viktor Tóth

        • 16. október - Svetový deň výživy
          • 16. október - Svetový deň výživy

          • Pri príležitosti Svetového dňa výživy sa  18. október niesol v znamení zdravého životného štýlu aj na našej škole. Cieľom bolo podporiť konzumáciu ovocia a zeleniny u žiakov.  Triedni učitelia aj žiaci priniesli do školy rôzne druhy ovocia a zeleniny, ktorých šťavnatú chuť si žiaci vychutnali počas veľkej prestávky a dozvedeli sa, prečo je zdravá výživa v našom živote dôležitá. 16. október nás vyzýva zdravo jesť, aby sme sebe tým čo jeme neškodili, ale naopak, aby sme si život, ktorý máme vážili a aby sme ho chápali  ako  jedinečnú a neopakovateľnú hodnotu.

            Zapísala: Mgr. Kristína Kubinyiová

        • Jabĺčkový deň
          • Jabĺčkový deň

          •      Dňa 14. októbra 2016 sme v špeciálnych triedach uskutočnili už tradičnú akciu „Jabĺčkový deň“ pri príležitosti Svetového dňa zdravej výživy. Celý deň sa niesol v znamení zdravého životného štýlu s cieľom podporiť zdravie a konzumáciu ovocia u detí.  Žiaci aj učitelia priniesli do školy jablká rôznych farieb a odrôd. Počas dňa  v triedach  zhotovili výtvarné práce na danú tematiku a v kuchynke pripravili ovocné misy, nepečenú jablkovú tortu a palacinky. Žiaci sa tešili a vychutnali šťavnatú chuť jedného z najzdravších druhov ovocia.

            Zapísala: Mgr. Monika Štrompová

        • Účelové cvičenie špeciálnych tried
          • Účelové cvičenie špeciálnych tried

          • Dňa 13. 10. 2016 sa uskutočnilo účelové cvičenie pre žiakov špeciálnych tried.

            Cieľom účelového cvičenia bolo preveriť teoretické vedomosti, praktické návyky a postoje žiakov našej školy získané v oblasti riešenia mimoriadnych udalostí – civilná ochrana, zdravotná príprava, pobyt a pohyb v prírode, ochrana prírody, dopravná výchova a výchova k bezpečnému správaniu.

            Účelové cvičenie sa začalo vyhlásením varovného poplachu riaditeľkou školy, ktorá nariadila okamžitú evakuáciu žiakov na školský dvor, lebo v blízkosti hornej budovy ZŠ Drienovec zistili únik chemických látok. Všetci žiaci pod vedením triednych učiteľov sa presunuli na  školský dvor do bezpečnej zóny. Poriadková hliadka previedla kontrolu budovy školy a počtu žiakov. Na školskom dvore bolo pripravených päť stanovíšť – civilná ochrana, pohyb a pobyt v prírode, ochrana prírody, zdravotná príprava a dopravná výchova. Žiaci sa presúvali z jedného stanovišťa na druhé, odpovedali na vopred pripravené otázky a vykonávali praktické úlohy. Po splnení všetkých úloh sa konalo vyhodnotenie účelového cvičenia. Na  záver vedúca účelového cvičenia sa poďakovala žiakom aj učiteľom za účasť a ukončila účelové cvičenie rozchodom žiakov do tried.

            Zapísala: Mgr. Monika Štrompová

        • Medzinárodný deň starších osôb
          • Medzinárodný deň starších osôb

          • V mesiaci október si pripomíname Medzinárodný deň starších osôb. Je  dôležité, aby mladí ľudia nezabúdali na lásku a úctu, ktorou by mali zahŕňať svojich starých rodičov. Starí rodičia nás zahŕňajú láskou a každodennou pomocou. V dnešnom uponáhľanom svete deti majú iné záujmy a na svojich blízkych častokrát zabúdajú. Dňa 12. 10. 2016 sme si vysvetlili so žiakmi špeciálnych tried, prečo si treba svojich starých rodičov, ale aj cudzích starších ľudí vážiť a pomáhať im. Ako znak svojej úcty a lásky žiaci vyrobili vlastnoručné ďakovné pozdravy pre svojich starých rodičov.

            Zapísala: Mgr. Beatrix Komorová

        • Farebná jeseň
          • Farebná jeseň

          • Žiaci špeciálnych tried po svojom návrate do školských lavíc sa rozhodli vyzdobiť triedy a chodby našej školy. Ako inšpirácia im slúžila farebná jeseň, ktorá krásne zdobí prírodu okolo nás. Tradične využili aj zdobenie tekvíc, ktoré je pre jeseň typické. Využili možnosť vyskúšať si vyrezávanie, či aranžovanie tekvíc. Na naše výtvory sme právom hrdí, vidieť v nich našu snahu, fantáziu aj zručnosť, ktorú dúfame, že ocenia aj iní.

            Zapísala: Mgr. Slavka Szemenyáková a Mgr. Beatrix Komorová

        • Pasovanie nultákov
          • Pasovanie nultákov

          • 13. október 2016 bol v živote našich nultákov veľmi významným dňom. Boli pasovaní za riadnych žiakov  a prijatí do cechu školského.  Po príhovore koordinátora KP sa dostali k slovu naši milí nultáci, ktorí  museli absolvovať náročné úlohy a zložiť sľub, aby presvedčili komisiu a starších žiakov, že  sa budú učiť a správať tak, ako sa na správneho školáka patrí.  Každému žiačikovi zablahoželala pani riaditeľka a deti si odniesli domov pamätný list na tento deň. I napriek nepriaznivému počasiu prežili sme príjemní chvíle.

             Zapísala: Ing. Eva Lukácsová

             

             

        • Účelové cvičenie pre II. stupeň ZŠ
          • Účelové cvičenie pre II. stupeň ZŠ

          •      Účelové cvičenie pre 5., 6., 7. a 8. ročník ZŠ realizované na jeseň bolo obsahom zamerané na aktuálnu tematiku a na témy osvojené v predchádzajúcich ročníkoch, hlavne na riešenie mimoriadnych situácií. Účelové cvičenie sa uskutočnilo dňa 12. 10. 2016. Teoretická príprava sa uskutočnila dňa 11. 10. 2016 na troch vyučovacích hodinách.    

            Účelové cvičenie sa začalo vyhlásením varovného poplachu riaditeľkou školy, ktorá nariadila okamžitú evakuáciu žiakov na školský dvor. Po  kontrole budov a počtu žiakov poriadkovou hliadkou sa žiaci presunuli na multifunkčné ihrisko. Témy na jednotlivých stanovištiach boli nasledovné:

            ·       civilná ochrana,

            ·       pohyb a pobyt v prírode,

            ·       ochrana prírody,

            ·       zdravotná príprava,

            ·       dopravná výchova.

            Žiaci sa presúvali z jedného stanovišťa do druhého, odpovedali na vopred pripravené otázky a vykonávali praktické úlohy. Absolvovanie úloh sa zapisovalo do štartovného lístka. Po splnení všetkých úloh sa konalo vyhodnotenie účelového cvičenia. Na záver vedúca účelového cvičenia sa poďakovala každému  za usilovnú prípravu na účelové cvičenia, aj zo strany učiteľov, ako aj zo strany žiakov.

            Zapísala: Ing. Diana Jankovič

        • Coca-Cola Cup
          • Coca-Cola Cup

          • V školskom roku 2016/2017 sme sa opäť zúčastnili 3. ročníka futbalového turnaja
            Coca-Cola Cup. Zúčastniť sa ho mohli žiaci a žiačky druhého stupňa základných škôl. Naše mužstvo tvorili žiaci základnej školy ako aj žiaci špeciálnych tried. Boli sme zaradení do nultého kola, ktorý bol riešený KO systémom t.j. hrá sa na jeden víťazný zápas a víťaz postúpi do ďalšieho kola. Zápas
              sa     uskutočnil   dňa 06. 10. 2016  medzi žiakmi našej školy a žiakmi ZŠ ČSA 15, Moldava n/B.  Zápas trval 2 x 20 minút. Stav zápasu: ZŠ Drienovec : ZŠ ČSA 15  4: 6. Zápas  vyhralo mužstvo ZŠ ČSA 15 a postúpilo do ďalšieho kola. Naši žiaci dostali možnosť porovnať svoje zručnosti vo futbale s inými žiakmi. Skončili na poslednom mieste iba o skóre t.j. dali menší počet gólov. Chcel by som sa poďakovať za pomoc pri organizovaní zápasu  Ing. Diane Jankovič.

            Zapísal: Ing. Roman Hiľovský

        • Slávnostné otvorenie školského roka 2016/2017
          • Slávnostné otvorenie školského roka 2016/2017

          • Zafúkal vietor septembrový a otvoril bránu našej základnej školy ...

            Aj keď bolo počasie veľmi upršané, slávnostné otvorenie školského roka 2016/2017 sa uskutočnilo  dňa 05. 09. 2016 o 8:00 hodine v priestoroch dolnej budovy ZŠ Drienovec. Po zaznení Hymny SR sa prihovorili cez školský rozhlas  žiakom, rodičom, pedagógom i ostatným zamestnancom školy pani riaditeľka školy Ing. Viera Juhászová a pán starosta obce Drienovec Ing. Tibor Kočiš. Žiačka 8.A triedy Zsófia Ribárová na uvítanie predniesla báseň Eleny Čepčekovej - Prvý september. 

            Po organizačných pokynoch, ktoré prečítala pani  riaditeľka, si vyučujúci pripravili prvé triednické hodiny.

            Zapísala: Ing. Eva Lukácsová

          • Prázdniny!!!

          • Žiakom našej školy prajeme  príjemné prežitie prázdnin, rodičom žiakov, pedagogickým aj nepedagogickým zamestnancom pohodovú a krásnu dovolenku.

            Stretneme sa v septembri !

             

        • Školské výlety
          • Školské výlety

          • V dňoch 28. a 29. 06. 2016 sa žiaci ZŠ zúčastnili školského výletu – výstupu k zrúcanine Turnianskeho hradu.

            Žiaci s veľkým nadšením vystupovali k hradu, nachádzajúceho sa 360 m n. m.. Pozreli si turistickú informačnú tabuľu, ktorá obsahuje historické fakty a geografické informácie o objekte. Prečítali si tabuľu o zásadách správania sa v chránenej oblasti. Prezreli si zrúcaninu a obdivovali výhľad na okolie. Po osviežení sa presunuli do obce, kde sa zastavili pri pamätníku postaveného na počesť prvých pretekov Maratónu Mieru uskutočneného v roku 1924.  Pred odchodom autobusu mali možnosť kúpiť si zmrzlinu v cukrárni.  Výlet  mal veľký úspech, žiaci sa vrátili vyčerpaní, ale plní nových zážitkov a poznatkov z okolia svojho bydliska.

            Zapísala: Ing. Eva Parlagová

  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje