• Účelové cvičenie žiakov špeciálnych tried

          • Účelové cvičenie pre žiakov špeciálnych tried bolo obsahom zamerané na aktuálnu tematiku a na témy osvojené v predchádzajúcich ročníkoch. Účelové cvičenie sa uskutočnilo dňa 19. 06. 2015. Teoretická príprava sa uskutočnila 18. 06. 2015 na dvoch vyučovacích hodinách.

            Účelové cvičenie sa začalo vyhlásením varovného poplachu riaditeľkou školy Ing. Vierou Juhászovou, ktorá nariadila okamžitú evakuáciu žiakov na školský dvor. Po kontrole budovy a počtu žiakov poriadkovou hliadkou Bc. Kristínou Kubinyiovou sme sa presunuli na obecné futbalové ihrisko. Plán účelového cvičenia vypracovala vedúca účelového cvičenia Mgr. Monika Štrompová spolu s vedúcimi jednotlivých stanovíšť:

            1. stanovište: civilná ochrana – Mgr. Viera Karašová,

            2. stanovište: pohyb a pobyt v prírode – Mgr. Slavka Szemenyáková,

            3. stanovište: ochrana prírody – Mgr. Magda Pelechová, PhD.,

            4. stanovište: zdravotná výchova – Mgr. Gabriela Jozsová,

            5. stanovište: dopravná výchova – Ing. Lívia Tóthová.

            Žiaci sa presúvali z jednotlivého stanovišťa na druhý, odpovedali na vopred pripravené otázky, vykonávali jednotlivé praktické úlohy. Žiaci si určili vedúceho skupiny, ktorý mal pri sebe štartovný lístok. Po absolvovaní stanovíšť všetkými triedami sme sa vrátili naspäť na školský dvor, kde sa vykonala kontrola počtu žiakov a vyhodnotenie účelového cvičenia. Na záver sa vedúca účelového cvičenia poďakovala každému za usilovnú prípravu na účelové cvičenie.

             

             

            Zapísala: Mgr. Monika Štrompová

        • Beseda "Boj proti drogám"
          • Beseda "Boj proti drogám"

          •  

            Dňa 16. 06. 2015 sa pre žiakov špeciálnych tried 5.B, 7.A, 7.B, 7.C  triedy uskutočnila beseda a vyhotovenie plagátu na tému „Boj proti drogám“.

            Hlavným cieľom bolo oboznámiť žiakov s podstatou, formami a nebezpečnými dôsledkami užívania drog. Na konci besedy žiaci vyhotovili plagát na tému „Boj proti drogám“.

            zapísala: Ing. Lívia Urbanová

        • Beseda s hasičmi
          • Beseda s hasičmi

          • Dňa 08. 06. 2015 pre žiakov špeciálnych tried sa uskutočnila beseda s hasičmi. Táto akcia prebehla v priestoroch kultúrno-športového areálu obce Drienovec. Pani učiteľky spolu so svojimi žiakmi sa presunuli na uvedené miesto, kde ich už čakalo hasičské auto a pripravení hasiči. Predviedli im svoju hasičskú výstroj, ktoré používajú pri zásahoch.

            Žiakov najviac zaujalo vybavenie ich auta, ich výstroj a výzbroj, ktoré používajú pri vyprosťovaní z auta a pri záchrane ľudského života. Žiaci boli upozorení  na nebezpečenstvo zakladania ohňa v období sucha.

            Žiaci mali veľkú radosť z besedy, hasičom kládli otázky, na ktoré im odpovedali. Na záver sa žiaci fotili s hasičmi pri hasičskom aute.

            zapísala: Mgr. Gabriela Jozsová

        • Zber papiera
          • Zber papiera

          • Dňa 03. 06. 2015 sa uskutočnil na našej škole odvoz papiera, ktorý žiaci aj učitelia zhromažďovali po celý školský rok. Chlapci 3. A, 5. A a 6. A triedy naložili papier na nákladné auto Zberných surovín. Spolu sa nám podarilo nazbierať 550 kg papiera. Ďakujeme všetkým učiteľom aj žiakom, ktorí sa zapojili do súťaže.

             

            zapísala: Mgr. Katarína Bernáthová, koordinátorka ENV

        • Návšteva ArtFarmu
          • Návšteva ArtFarmu

          • V dňoch od 02. 06. 2015 do 04. 06. 2015 naši žiaci  navštívili  priestory  umeleckého dvora ArtFarm.

            Žiaci sa  zamerali  na výrobu  tabla pre nulté ročníky a tiež ročníky, ktoré ukončili prvý a druhý stupeň vzdelávania na ZŠ. Ďalšie ročníky maľovali obrazy, ktoré majú zdobiť exteriér našej školy.  Účelom tejto aktivity bolo posilniť a rozvíjať výtvarné schopnosti a kreativitu našich žiakov za  prítomnosti mentorky tohto podujatia pani Jany Zitovej, ktorá má dlhoročné výtvarné skúsenosti so žiakmi.

            Aktivita bola veľmi úspešná, pani Zitová bola s prácou našich žiakov veľmi spokojná. Konečné podoby tabiel sa dokončujú v jednotlivých triedach a budú predvedené na záver školského roka počas rozlúčky tried.

            Zapísala: koordinátorka KSP Ing. Eva Parlagová

        • Beseda „ Boj proti fajčeniu„
          • Beseda „ Boj proti fajčeniu„

          • Dňa 26. 05. 2015 sa pre žiakov z 5.B, 6.B, 7.A, 7.B, 7.C, 8.A, 8.B, 9.A, 9.B ročníkov špeciálnych tried uskutočnila beseda a vyhotovenie plagátu na tému „Boj proti fajčeniu“.

            Hlavným cieľom bolo oboznámiť žiakov s podstatou, formami a nebezpečnými dôsledkami fajčenia. Na konci besedy, žiaci vyhotovili plagát na tému „Boj proti fajčeniu“.

            Každý deň zomierajú ľudia na následky fajčenia. Na Slovensku ročne cigaretový dym zabije 11 – tisíc ľudí.

            Žiaci počas besedy získali nasledovné informácie:

            • V každej cigarete je 15 rozličných látok, ktoré spôsobujú rakovinu
            •  Človek fajčiaci balíček cigariet denne a každý deň   v roku bude mať vo svojich pľúcach asi liter dechtu
            •  Každá vyfajčená cigareta skracuje život fajčiara o 8 minút
            •  Fajčenie cigariet môže byť tak fyzicky, ako aj psychicky návykové
            •  Cvičenie neeliminuje negatívne účinky fajčenia
            •  90 percent fajčiacich ľudí hovorí, že by chceli prestať
            •  Cigarety sú častou príčinou ťažkých domácich požiarov
            •  Viac ako 30 miliónov fajčiarov prestalo fajčiť

             

            zapísala: Ing. Lívia Urbanová

        • Športový deň učiteľov
          • Športový deň učiteľov

          • Dňa 30. 05. 2015 sa uskutočnil „Športový deň učiteľov“ na multifunkčnom ihrisku ŽŠ Drienovec so začiatkom o 09:00 hod. Učitelia spoločne varili guláš, piekli slaninu a rôzne dobroty, ktoré sú typické pre záhradnú party. Nálada bola výborná, ktorá pretrvala až do večerných hodín.

            Poďakovanie patrí všetkým zúčastneným.

             

            Zapísala: Ing. Diana Jankovič

        • „Disco ZŠ Drienovec“ - „Deň detí“
          • „Disco ZŠ Drienovec“ - „Deň detí“

          • Dňa 29. 05. 2015 sa uskutočnila diskotéka na školskom multifunkčnom ihrisku. Tejto akcie sa zúčastnili všetky triedy ŽŠ Drienovec.

            Diskotéka sa začala o 17:00 hod. a trvala do 21:30 hod. Žiaci aj učitelia sa zabávali veľmi dobre. Učitelia odprevadili žiakov až domov.

            Výzdobu ihriska zabezpečili p. uč. Mgr. K. Bernáthová a Mgr. H. Holečko Szabóová. Hudbu zabezpečili Ing. D. Jankovič, Bc. P. Šimková a Bc. K. Kubinyiová.

            Ďakujeme všetkým zúčastneným za pomoc pri organizovaní a za výbornú atmosféru.

             

            Zapísala: Ing. Diana Jankovič, koordinátorka ŽŠR

        • Deň matiek  - výroba darčekov
          • Deň matiek - výroba darčekov

          • Druhá májová nedeľa patrila všetkým mamám. Tento rok sme si Deň matiek pripomenuli 10. mája. Je to deň, kedy je príležitosť vyjadriť svoju lásku mamkám a obdarovať ich darčekom. Žiaci ŠT sa rozhodli vyrobiť malé darčeky spolu s pani učiteľkami. Výrobkami chceli povedať svojím mamám, ako ich majú radi, čo pre nich znamenajú a vyjadriť im vďačnosť za všetko, čo pre nich robia. Deti sa pri výrobe darčekov veľmi snažili a tvorili ich s láskou.

            Zapísala: Mgr. Viera Karašová

        • Futbalový turnaj
          • Futbalový turnaj

          • Dňa 20. 05. 2015 sa uskutočnil na našej škole druhý ročník „Futbalového turnaja ZŠ Drienovec“, ktorého sa zúčastnili chlapci zo všetkých ročníkov. Organizovanie futbalového turnaja bolo v pláne Žiackej školskej rady. Boli vytvorené štyri skupiny, kde chlapci boli rozdelení nasledovne:

             

             

            Rozpis jednotlivých skupín:

            Dievčatá boli v triedach s pani učiteľkami, avšak počas zápasov vlastných spolužiakov sa premenili na roztlieskavačky. Fandili svojim spolužiakom až do ukončenia zápasov v danej skupine.

            Víťazi turnaja:

            1. skupina – 1. B trieda

            2. skupina – 3. A trieda

            3. skupina – 4. A trieda

            4. skupina – 9. B trieda

            Nálada bola fantastická. Počas prestávok hrala hudba. Vyhodnotenie turnaja prebiehalo v štyroch etapách. Postupne sa vyhodnocovali výsledky každej skupiny. Chlapci boli odmenení diplomom pre triedu pri skončení na  1. – 4. miestach a sladkosťami. Víťazi skupín získali futbalovú loptu pre triedu a trofej turnaja ZŠ Drienovec.

            Rozhodcami futbalového turnaja boli pán učiteľ Ing. Viktor Tóth a pán učiteľ Ing. Roman Hiľovský, ktorí odviedli výbornú prácu. Komentátorkami boli koordinátorka turnaja Ing. Diana Jankovič a pani asistentka Bc. Petra Šimková. Za foto – video dokumentáciu patrí poďakovanie pani asistentke Angele Šuverovej.

            Poďakovanie patrí aj všetkým učiteľom za usilovnú prípravu, za dozor počas zápasov, za prípravu plagátov a za prípravu pomôcok potrebných na organizovanie futbalového turnaja.

             

             

            Zapísala: Ing. Diana Jankovič, koordinátorka ŽŠR

             

        • Deň matiek
          • Deň matiek

          • Dňa 15.05.2015 sa uskutočnilo na školskom dvore dolnej budovy ZŠ Drienovec slávnostné podujatie z príležitosti Medzinárodného dňa matiek. Podujatia sa zúčastnili všetci žiaci základnej školy. Program bol rozdelený na tri základné časti – literárna časť sa vyjadrila formou príhovoru žiačky Žofie Ribárovej k rodičom a básničkami venovanými mamičkám žiakov. Hudobná časť programu sa realizovala zborovým spevom piesne pre mamičku, ktorú spievali všetci účastníci podujatia a pohybovú časť programu tvorilo tanečné vystúpenie žiakov nultých ročníkov, prvých ročníkov a dievčat tretieho až šiesteho ročníka. Kultúrny program sa končil skladbou, počas ktorej všetci žiaci odovzdali svojim mamám vopred pripravené darčeky. Atmosféru podujatia stupňovali emocionálne naladené piesne a k príležitosti vytvorené estetické plagáty s tematikou MDM. Slávnosť mala pomerne vysokú úroveň, čo je zásluhou  všetkých učiteľov, ktorým za spoluprácu veľmi pekne ďakujem.  Žiaci vystupovali s veľkým nasadením,  záujmom,  nadšením a dosiahli sme, že rmamičky mali veľkú radosť zo svojich detí. 

            zapísala: Ing. Eva Parlagová

             

        • Exkurzia do Leteckého múzea
          • Exkurzia do Leteckého múzea

          • Dňa 12. 05. 2015 sa žiaci ZŠ Drienovec zúčastnili exkurzie do Leteckého múzea v Košiciach. Exkurzie sa zúčastnili žiaci, ktorí majú výborný prospech aj správanie a veľmi dobrú dochádzku. Exkurzie sa zúčastnilo 45 žiakov zo všetkých tried  0. - 6. ročníkov a 4 učitelia. Expozícia múzea je vynikajúca, žiaci sa dozvedeli mnoho nových zaujímavých informácií. Žiaci si mohli sadnúť do vystaveného lietadla a vyskúšať riadenie riadiacou pákou. Prednáška sprievodcu múzea bola na veľmi dobrej úrovni. Po ukončení prehliadky lietadiel a príslušenstva sme sa presunuli na Hlavnú ulicu v Košiciach, kde sme sa občerstvili zmrzlinou. Pani učiteľka Ing. E. Parlagová nám zabezpečila možnosť vstupu do Štátneho divadla v Košiciach, kde nám umožnili vidieť zákulisné časti divadla. Na záver našej exkurzie sme navštívili Dóm sv. Alžbety. Autobusom sme sa dostavili späť do školy o 12:40 hod..

             

             

            Zapísala: Ing. Diana Jankovič

        • EKOmóda 2015
          • EKOmóda 2015

          • Dňa 6. mája 2015 sa uskutočnila na našej škole módna prehliadka EKO móda 2015, ktorej sa zúčastnili žiaci nultého až šiesteho ročníka ZŠ Drienovec.  Táto  prehliadka  bola výnimočná tým, že hviezdy drienovského odevného dizajnu predstavili výber zo svojej tvorby, aj najnovšie modely vyrobené z odpadových materiálov. Modely vznikli recykláciou reklamných letákov, novín, plastových kelímkov, plastových fliaš, roliek z toaletných papierov, igelitových tašiek a vrecúšok, tetrapakov, kovových fólií a iných podobných materiálov.

            Porota mala ťažkú úlohu  zo všetkých krásnych modelov vybrať tri najkrajšie modelky  a jeden chlapčenský model, ako aj  udeliť ocenenia trom najkreatívnejším dizajnérom. Víťazmi EKO módy 2015 sa stali:

            Miss EKO móda 2015 – modelka zo 6. A triedy

            1. vicemiss EKO móda 2015 – modelka z 3. A triedy

            2. vicemiss EKO móda 2015 – modelka z 0. B triedy

            Mr. EKO móda 2015 – model zo 4.A triedy

            Cenu EKO „Najlepšia návrhárka a šička modelov“ získali:

            Zlatú Cenu EKO:  Mgr. Katica Bernáthová

            Striebornú Cenu EKO:  Ing. Dianka Jankovič

            Bronzovú Cenu EKO: Mgr.  Andrejka Halászová

             

            Víťazom a oceneným blahoželáme!

            zapísala: Ing. Eva Lukácsová

        • Zorničkin Slávik
          • Zorničkin Slávik

          • Dňa 28. 04. 2015 sa konala spevácka súťaž “Zorničkin Slávik“ pre 5. – 9. ročník špeciálnych tried. Súťažiacich hodnotila porota, ktorú tvorili pani riaditeľka Ing. Viera Juhászová, pani učiteľka Mgr. Gabriela Jozsová a pani učiteľka Ing. Lívia Tóthová. Na súťaži bola prítomná aj pani zástupkyňa Ing. Diana Jankovič.

            Umiestnenie žiakov bolo nasledovné:

            1. miesto – Albín Kóňa 7. C

            2. miesto – Milan Lukács 8. A + Ondrej Horváth 8. B,  Štefan Horváth 7. B

            3. miesto – Fernando Kóňa 5. B, Marián Horváth 6. B

            Odmenení boli všetci žiaci diplomom, vecnými cenami ako aj sladkosťou.

            Zapísala: Mgr. Monika Štrompová, vedúca MZ pre ŠT

        • Staň sa požiarnikom
          • Staň sa požiarnikom

          • Dňa 23. 04. 2015 sa v Hvezdárni v meste Medzev uskutočnilo vyhodnotenie výtvarnej súťaže "Staň sa požiarnikom". Naša škola, ktorá sa zapojila a prispela do súťaže svojimi prácami, dostala pozvanie na slávnostné odovzdávanie cien. Náš žiak  Radoslav Lukáč z 5. A triedy získal prvé miesto v druhej kategórii. Naša pani riaditeľka prevzala ďakovný list za zapojenie sa do tejto súťaže.

            Z výsledku sme sa všetci veľmi tešili.

        • Hviezdoslavov Kubín ŠT
          • Hviezdoslavov Kubín ŠT

          • Dňa 17. 04. 2015 sa uskutočnilo školské kolo súťaže v prednese poézie a prózy „Hviezdoslavov Kubín“ pre 5. – 9. ročník špeciálnych tried. Túto súťaž organizovala pani učiteľka Mgr. Monika Štrompová.

            Žiaci boli rozdelení do dvoch kategórií:

            I. kategória: 5. B, 6. B, 7. A, 7. B, 7.C

            II. kategória: 8. A, 8. B, 9. A, 9. B.

            Porotu tvorili pani zástupkyňa Ing. Diana Jankovič, pani učiteľka Mgr. Slavka Szemenyáková a pani učiteľka Mgr. Gabriela Jozsová. Na súťaži bola prítomná aj pani riaditeľka Ing. Viera Juhászová.

            V I. kategórií sa žiaci umiestnili nasledovne:

            1. miesto – Petra Lukáčová 7. A

            2. miesto – Marta Horváthová 6. B

            3. miesto – Alžbeta Csemerová 7. C

            V II. kategórií sa žiaci umiestnili nasledovne:

            1. miesto – Mária Horváthová 9. B

            2. miesto – Alexander Csemer 8. A

            3. miesto – Kristína Horváthová – Forgáčová 8. B

            Za účasť:

            Richard Balog 5. B, Erika Horváthová 7. B, Albín Kónya 7. C, Juliana Polyáková 9. A.

            Odmenení boli všetci žiaci diplomom, vecnou odmenou a sladkosťou.

             

            Zapísala: Mgr. Monika Štrompová, vedúca MZ pre ŠT

        • Týždeň pre vodu
          • Týždeň pre vodu

          • Environmentálny klub Strom života vyhlásil aj tento školský rok už 5. ročník súťaže Týždeň pre Vodu. Súťaž bola vyhlásená pri príležitosti Svetového dňa vody (22. marec 2015), ktorý vyhlásila OSN v roku 1992. Súťažné úlohy sme riešili posledný marcový týždeň od 23. – 27. marca 2015. Každý ročník mal zadelené súťažné úlohy podľa náročnosti.  Žiaci  riešili nasledovné úlohy:

            Náš vodný svet – žiaci prvého ročníka si zahrali  divadlo, kde každý žiak predstavoval jeden prvok z vybraného ekosystému. Postupne však došlo k nejakej katastrofe a bolo treba zachytiť, ako reagovali jednotlivé zložky ekosystému na tento jav. My sme si vybrali ekosystém rybníka a prírodnou  katastrofou bol zamorený priestor.

            Utopená voda – žiaci tretieho ročníka dokázali pokusom, že olej dokáže plávať na vode.

            Kto to je? Žiaci druhých ročníkov riešili krížovku. Riešením krížovky bol názov vtáčika, ktorého bolo treba nakresliť.

            Voda nad zlato – žiaci štvrtých ročníkov napísali  sľub o vhodnom správaní sa voči vode a spísali zoznam prehreškov voči vode.

            Vodníci – žiaci šiesteho ročníka  čistili miestny potok pri obchode.

            Záchranári – žiaci šiesteho ročníka zachraňovali kocku ľadu z pohára bez toho, aby sa jej dotkli rukami. Mohli ja jej dotknúť iba šnúrou.

            Všetky úlohy boli zaslané do kancelárie Stromu života 31. marca 2015. Za úspešne zvládnuté úlohy sme získali diplom za vynikajúce výsledky. V závere by som sa chcela poďakovať tým kolegom, ktorí pomáhali pri realizácii týchto úloh.

        • Slávik Drienovca
          • Slávik Drienovca

          • Dňa 15. 04. 2015 sa konala spevácka súťaž Slávik Drienovca 2015, na ktorej sa zúčastnili žiaci zo všetkých tried nultého až šiesteho ročníka Základnej školy Drienovec. Žiaci si piesne volili sami. Podmienkou bolo, aby zaspievali slovenskú ľudovú pieseň, ktorá má aspoň dve slohy. Súťažiaci boli rozdelení do piatich kategórií. Súťažiacich hodnotila trojčlenná porota v zložení: Ing. Viera Juhászová, riaditeľka školy, a pani učiteľky Ing. Eva Lukáčová a Mgr. Mária Šimková. Umiestnenie žiakov bolo nasledovné:      

            I. kategória – tvorili ju žiaci 0. a 1. ročníka 

             1. miesto – Dáša Balogová, 0. B

             2. miesto – Viktória Lukáčová, 0.A

             3. miesto – Zdenka Gažiová, 1. A

            II. kategória – tvorili ju žiaci 2. ročníka        

            1. miesto – Letícia Ribárová, 2. B                                                                 

            2. miesto – Alžbeta Lukáčová, 2. B                                                                    

            3. miesto – Edmond Čimpoješ, 2.  B

            III. kategória – tvorili ju žiaci 3. ročníka       

            1. miesto – Ervín Horváth, 3. A                                                       

            2. miesto – Zlatica Horváthová, 3. A                                                                   

            3. miesto – Kasandra Lukáčová, 3. A

            IV. kategória – tvorili ju žiaci 4. ročníka    

             1. miesto – Štefánia Horváthová , 4. A

             2. miesto – Sebastián Horváth, 4. A

             3. miesto – Laura Ribárová, 4. A

            V. kategória – tvorili ju žiaci 5. a 6. ročníka

             1. miesto – Viktor Balog, 6. A

             2. miesto – Vojtech Zsiga, 6. A

             3. miesto – Jozefína Horváthová, 6. A

            Výhercom blahoželáme a ďakujeme za účasť všetkým súťažiacim aj porote. 

             

            zapísala: Mgr. Katarína Bernáthová

        • Deň Zeme
          • Deň Zeme

          • Aj tento školský rok sa dňa 22. 04. 2015 žiaci našej školy v sprievode svojich učiteľov pri príležitosti Dňa Zeme vyberú do ulíc vyčistiť našu obec.

             

  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje