• Športový deň učiteľov
          • Športový deň učiteľov

          • Dňa 09. 05. 2014 sa uskutočnil „Športový deň učiteľov“ v K5 Bowling clube v Moldave nad Bodvou so začiatkom o 09:00 hod. Rezervované bowlingové dráhy sme si užívali do 11:30 hod., kedy nás čakal spoločný obed po bowlingovej súťaži. Úspešnosť v súťaži nebola prvoradá, dôležitým bolo budovanie dobrých vzťahov, vychutnávanie príjemnej atmosféry. Zábava bola veľmi dobrá, taktiež jedlo, nápoje a dezert boli výborné a chutné.

            Poďakovanie patrí všetkým zúčastneným, a aj personálu za profesionálne obsluhovanie nášho kolektívu ZŠ Drienovec.

             

            Zapísala: Ing. Diana Jankovič

        • Deň Zeme
          • Deň Zeme

          • Dňa 25. 04. 2014  pri príležitosti svetového  Dňa Zeme sa uskutočnila už tretí krát akcia -  Vyčistime našu obec. Tento školský rok sa zapojili do tejto akcie okrem žiakov ZŠ aj všetky špeciálne triedy. Jednotlivé triedy mali vopred podelené úseky v obci, ktoré mali vyčistiť. Na dvor sme zavesili logo  - vystreté dlane, ktoré symbolizujú  našu školskú akciu „Vyčistime našu obec“. 

                 Pri tejto príležitosti sa žiaci 1. stupňa ZŠ a 5. A triedy v sprievode svojich triednych učiteľov zišli na školskom dvore o 10.00 hod., kde dostali všetci jednorázové gumené rukavice a vrecia na odpadky. Po spoločnej fotografii a úvodných slovách koordinátorky environmentálnej výchovy, Mgr. Kataríny Bernáthovej, všetci vyrazili na vopred vymedzené úseky v obci, aby pozbierali odpadky zo zeme. Žiaci špeciálnych tried sa zišli na dvore hornej školy .V druhej časti akcie si žiaci špeciálnych tried vytvorili plagáty s environmentálnou tematikou. Po hodine a pol o 11. 30 hod.  sa všetky triedy vrátane špeciálnych tried vrátili späť do školy s plnými vrecami smetí. Po spoločnej fotografii s plnými vrecami a po dôkladnom umytí rúk odchádzali všetci žiaci aj učitelia spokojní  a s pocitom, že aspoň sčasti sa nám podarilo urobiť niečo pre našu planétu Zem.

             

            Poďakovanie patrí všetkým, ktorí sa podieľali na tejto akcii a  tešíme sa opäť na budúci rok.   

             

            zapísala:  Zapísala: Mgr. Katarína Bernáthová 

             

                                                            

             

        • Projekt "Záhrada"
          • Projekt "Záhrada"

          • Týmto školským rokom sme začali nový projekt "Záhrada": Založili sme našu školskú záhradku. Všetky triedy ZŠ dostali vymeraný kúsok záhradky, kde si za pomoci pani učiteliek mohli zasiať svoju obľúbenú zeleninu. Chlapci si vyskúšali rýľovanie pôdy a dievčatá sadenie a sejbu. Teraz už len čakáme na úrodu, z ktorej sa budeme spolu tešiť. Samozrejme nesmieme zabudnúť ani na to, že dobrej úrody sa dočkáme len vtedy, keď sa bude každá trieda o svoje políčko starať. 

             

            zapísala: Mgr. Mária Šimková

        • Tajomstvo stromu - výsledky výtvarnej súťaže
          • Tajomstvo stromu - výsledky výtvarnej súťaže

          • Dočkali sme sa výsledkov výtvarnej súťaže Tajomstvo stromu, ktoré nás nesmierne potešili. V kategórii žiakov do 10 rokov sa na 1. mieste umiestnila žiačka 2. B triedy Anna Horváthová. Edita Lukáčová z 2. A triedy získala cenu za zaujímavé výtvarné dielo vo výtvarnej súťaži. Obom našim žiačkam srdečne blahoželáme. 

            zapísala: Mgr. Katarína Bernáthová

        • Výstava veľkonočných výrobkov
          • Výstava veľkonočných výrobkov

          • Je už dlhoročnou tradíciou na našej škole organizovanie výstavky výrobkov s veľkonočnou tematikou.

            Organizátorkou výstavky  aj tento školský  rok bola pani učiteľka Mgr. Mária Šimková. Na výstavku prispeli svojimi výrobkami všetky triedy ZŠ od 0. – 5. ročník. Žiaci, ale aj naši učitelia mohli pozrieť vystavené výrobky v dňoch 14. – 15. apríla 2014.

            Aj tento rok sa potvrdila kreativita, šikovnosť a tvorivosť žiakov, ktorí sa právom mohli popýšiť krásnymi výrobkami. Určite bolo na čo pozerať a obdivovať, veď posúďte sami, pozrite si fotografie, ku ktorým netreba asi žiadny komentár.

            Zapísala: Mgr. Mária Šimková

          • Zorničkin Slávik

          • Dňa 14. 04. 2014 sa na našej škole uskutočnila spevácka súťaž ľudových piesní - Zorničkin Slávik. Tejto akcie sa zúčastnili žiaci druhého stupňa špeciálnych tried. Súťaž organizovala pani učiteľka Božena Hučková v priestore 7.A triedy, ktorá bola vopred tematicky vyzdobená. Cieľom súťaže bolo prehĺbiť u žiakov záujem o spev, ľudové pesničky a rozvíjať národné povedomie.

            Ocenení boli:

            Róbert Balog z 8. A -1. miesto, 

            Karin Balogová zo 7.A - 2. miesto, 

            Erika Horváthová a Marta Horváthová  z 5. B a 6. B - 3. miesto.

        • Deň narcisov
          • Deň narcisov

          • Dňa 11. 04. 2014 triedni učitelia ZŠ vo vlastných triedach a pani učiteľka PaedDr. Magdaléna Polcová v špeciálnych triedach uskutočnili besedu ku Dňu narcisov.

            Cieľom besedy bolo vysvetliť žiakom význam Dňa narcisov a cieľ finančnej zbierky pre onkologických pacientov. Poukázala na to čo znamená Liga proti rakovine a ako súvisí s narcisom, týmto neprehliadnuteľným žltým kvetom, ktorý je symbolom nádeje a porozumenia. Na škole sa tiež uskutočnila zbierka pre Spoločnosť detskej onkológie Košice. Do zbierky prispeli žiaci i zamestnanci školy. Zbierkou sme prispeli na pomoc tým, ktorí bojujú s rakovinou, touto veľmi vážnou a zákernou chorobou. 

        • 2. rozhlasové vysielanie ŽŠR
          • 2. rozhlasové vysielanie ŽŠR

          • Dňa 09. 04. 2014 sa uskutočnila na našej škole akcia - 2. rozhlasové vysielanie.  Členovia ŽŠR mali za úlohu vybrať tému, ktorú chceli prezentovať. Žiaci si vyberali z troch tém, každý tú, ktorú chcel prezentovať v rozhlasovom vysielaní. Témy boli nasledovné: 

            • Veľká noc,
            • Kniha - priateľ človeka,
            • Deň Zeme.

             

            Súčasťou vysielania bola aj hudba rôznych žánrov. 

             

            zapísala: Ing. Diana Jankovič

        • Akcia Žiackej školskej rady "Kniha - priateľ   človeka"
          • Akcia Žiackej školskej rady "Kniha - priateľ človeka"

          • Keďže mesiac marec je mesiacom knihy, tak členovia ŽŠR spolu s koordinátorkou ŽŠR pripravili akciu pre svojich spolužiakov. Táto akcia je súčasťou programu ŽŠR v školskom roku 2013/2014. Každý člen ŽŠR dostal rozprávkovú knižku, ktorú si v každej triede prečítali so svojimi spolužiakmi a pani učiteľkami. Koordinátorka ŽŠR Ing. Diana Jankovič pripravila pracovný list pre každú triedu, ktorú mali po prečítaní knižky vyplniť. Pracovné listy odovzdali členovia ŽŠR v dňoch 01. - 02. 04. 2014.

            Táto akcia bola organizovaná na našej škole prvýkrát. Dúfame, že mala dobrú výchovnú funkciu, priviedla žiakov bližšie ku knižkám a ku pochopeniu toho, aký nesmierny význam majú knihy v našom živote. 

             

            zapísala: Ing. Diana Jankovič

        • Týždeň pre vodu
          • Týždeň pre vodu

          • Environmentálny klub Strom života vyhlásil aj tento školský rok už 4. ročník súťaže Týždeň pre vodu. Podmienkou zaradenia do súťaže bolo zrealizovať aspoň tri súťažné aktivity pre zvolenú úroveň. Súťažné úlohy sme riešili posledný marcový týždeň. Prvá úroveň náročnosti bola určená pre 1. stupeň ZŠ a druhá úroveň náročnosti pre 2. stupeň ZŠ. Žiaci v 1. úrovni riešili nasledovné úlohy:

            Vodná sopka – pokus bol zameraný na princíp geotermálnej vody. Dokázali sme v ňom, že horúca voda je ľahšia ako studená voda. Žiaci mohli vidieť čo sa dialo s horúcou vodou vo fľaši,  ktorú sme zafarbili farbivom v akváriu so studenou vodou. Na tom istom princípe fungujú aj termálne pramene.

            Vodná abeceda – úlohou žiakov bolo vymýšľať slová na všetky písmená abecedy, ktoré súvisia s témou voda.

            Zvuky vody  – žiaci na základe prehratých zvukových ukážok mali uhádnuť pri akých činnostiach respektíve v akých situáciách daný zvuk vzniká.

            Žiaci v 2. úrovni náročnosti riešili úlohy:

            Vodná dúha – list červenej kapusty povarený vo vode nám vytvoril fialový roztok. Vývar z červenej kapusty je charakteristický tým, že sa sfarbuje podľa toho, v akom prostredí sa nachádza. Fialový roztok sme prilievali do citrónovej šťavy, coca coly, džúsu, pitnej vody, mlieka, slanej vody a čpavkovej vody. Žiaci sledovali ako menia farbu vyniknuté roztoky.

            Zachráň balón – úlohou žiakov bolo vymyslieť ako udržať nafúkaný balón v plameni sviečky po dobu  sekúnd bez toho aby nepraskol. Balón sme naplnili vodou a tak sme ho držali v plameni viac ako 30 sekúnd.

            Vodná mapa obce – úloha spočívala vo vytvorení mapy našej obce, v ktorej bolo treba prehľadne vyznačiť prvky z troch úloh.

            Úloha 1  - odfotografovať najvýznamnejšie vodné zdroje v obci, charakterizovať ich.

            Úloha 2 – nájsť historické obrázky o spolužití ľudí s vodou a vyznačiť na mape miesta ich vzniku.

            Úloha 3 -  odfotografovať ľuďmi vytvorené objekty súvisiace s vodou.

            Všetky úlohy boli zaslané do kancelárie Stromu života 31. marca 2014 a na vyhodnotenie súťaže čakáme.  V závere by som sa chcela poďakovať tým kolegom, ktorí pomáhali pri realizácii týchto úloh.

             

             

            zapísala: Mgr. Katarína Bernáthová

                                                                                                                           

        • Svetový deň zdravia
          • Svetový deň zdravia

          • Dňa 7. apríla 2014 sa uskutočnila beseda pri príležitosti Svetového dňa zdravia. Besedy sa zúčastnili žiaci z 8. A a 8. B triedy.

            7. apríl 1948 sa uznáva za dátum vzniku Svetovej zdravotníckej organizácie. Odvtedy oslavuje Svetová zdravotnícka organizácia a s ňou celý svet v tento deň Svetový deň zdravia. Svetová zdravotnícka organizácia každoročne vyhlasuje tému, ktorej bude Svetový deň zdravia venovaný. Téma na  rok 2014 : „Choroby prenášané vektormi“.

            Na začiatku besedy boli vysvetlené pojmy ako: zdravie, Svetový deň zdravia, zdravá výživa, zdravá životospráva, choroby prenášané vektormi ako napr. malária a ochorenia spôsobené infikovanými kliešťami. Potom nasledovala diskusia, do ktorej sa žiaci aktívne zapájali. Po diskusii nasledovala krátka rozcvička.

             

            zapísala: Mgr. Monika Štrompová

        • Najdlhší SABI had
          • Najdlhší SABI had

          • Naša škola sa v tomto školskom roku po prvý krát zaregistrovala do súťaže Milk - Agro. Úspešnou registráciou sme získali možnosť súťažiť vo všetkých kategóriách. Jednou z kategórií tejto súťaže bol najdlhší SABI had. Do tejto súťaže sa zapojili všetky triedy našej školy. Od novembra minulého roka sme zbierali všetky kelímky z výrobkov SABI a dôkladne sme ich s  našimi žiakmi vymývali a za pomoci pani asistentiek uskladňovali, aby sme z nich mohli vytvoriť najdlhšieho hada. Všetky triedy si navliekali od začiatku marca za pomoci triednych učiteľov aj asistentov kelímky po častiach, ktoré sme následne na školskom dvore zväzovali spolu do jednej časti. Náš had zo dňa na deň iba rástol a rástol až do konca marca vyrástol do dĺžky neuveriteľných 498 metrov. Manipulácia a fotografovanie nášho hada vôbec nebola jednoduchá. 10 najdlhších SABI hadov bude odmenených. Na výsledky súťaže čakáme. Touto cestou by som sa chcela poďakovať všetkým kolegom aj žiakom našej školy o pomoc a aktívnu účasť v tejto súťaži. Zároveň prosím všetkých učiteľov, aby aj naďalej zbierali kelímky, nakoľko sa chceme do súťaže zapojiť aj budúci školský rok  s cieľom náš tohoročný rekord prekonať.

             

             

            zapísala: Mgr. Katarína Bernáthová

          • Hviezdoslavov Kubín

          • Dňa 03. 04. 2014 sa uskutočnilo školské kolo súťaže "Hviezdoslav Kubín", ktorej sa zúčastnilo spolu 33 žiakov zo základných a špeciálnych tried. Žiaci boli rozdelení do piatich kategórií ( I., II., III. kategória - žiaci základných tried, IV a V. kategória - žiaci špeciálnych tried. )

            Súťaž otvorila a viedla p. učiteľka PaedDr. Magdaléna Polcová.

            V I. kategórii sa žiaci umiestnili nasledovne:

            1. miesto Letícia Ribárová z 1. B,
            2. miesto Alžbeta Lukáčová z 1. B,
            3. miesto Nikolas Horváth z 1. A.

             

            V II. kategórii sa žiaci umiestnili nasledovne:

            1. miesto Františka Klempárová z 3. A,
            2. miesto Jennifer Žigová z 2. A,
            3. miesto Erika Horváthová z 2. B.

             

            V III. kategórii sa žiaci umiestnili nasledovne:

            1. miesto Zsófia Ribárová z 5. A,
            2. miesto Mirela Balogová z 5. A,
            3. miesto Mikuláš Horváth zo 4. B.

             

            V IV. kategórii sa žiaci umistnili nasledovne:

            1. miesto Kristína Horváthová - Forgáčová zo 7. B,
            2. miesto Albín Kóňa zo 6. C,
            3. miesto Gabriela Csemerová zo 6. A.

             

            V V. kategórii sa žiaci umiestnili nasledovne:

            1. miesto Bartolomej Balogh z 9. A,
            2. miesto Mária Ribárová z 9. A,
            3. miesto Júlia Polyáková z 8. B. 

             

            zapísala: PaedDr. M. Polcová

        • Návšteva školskej knižnice
          • Návšteva školskej knižnice

          •  

            Žiaci tried  základnej školy od 0. A po 5. A, v dňoch 27. 03. a 28. 03. 2014 navštívili obecnú knižnicu obce Drienovec.

            Štvrtok – 27. 03. 2014

            12:05 – 12:50 – 3. A - Mgr. M. Šimková

                                    4. A -  Ing. R. Hiľovský

            12:55 – 13:35 – 0. A - Mgr. H. Holečko Szabóová

            13:40 – 14:25 – 2. A - Mgr. K. Bernáthová

                                    2. B - Ing. E. Parlagová

             

            Piatok – 28. 03. 2014

            08:00 – 08:40 – 3. A – Ing. D. Jankovič

            08:45 – 09:25 – 0. B  -  Ing. K. Vranaiová

            09:30 – 10:10– 1. A – Ing. E. Lukácsová

                                   1. B – PhDr. A. Klajberová

            10:15 – 10:55 – 3. B – Ing. V. Tóth

                                   4. B  -  Mgr. A. Halászová

            Pani asistentka Bc. P. Šimková pripravila žiakom prednášku o knižniciach a o rôznych druhoch kníh. Ďalšia časť prebiehala formou diskusie, žiaci mohli klásť otázky. Žiaci po diskusnej časti prezerali knižný fond knižnice. Žiakom sa beseda veľmi páčila a späť do školy odchádzali s novými cennými vedomosťami.

             

            Zapísala: Ing. Diana Jankovič

        • Deň učiteľov
          • Deň učiteľov

          • Dňa 28. 03. 2014 sa uskutočnil slávnostný obed pre kolektív učiteľov ZŠ Drienovec.

            Z tejto príležitosti bolo vyučovanie skrátené na štyri vyučovacie hodiny.

            Ranná zmena od 07:45 do 11:10

            Poobedňajšia zmena od 12:05 do 15:15

            Slávnostný obed bol otvorený príhovorom pani riaditeľky Ing. Viery Juhászovej, ktorá popriala  učiteľom veľa úspechov v ďalšej práci, veľa úspechov a šťastia v súkromnom živote a pedagogický optimizmus.

             

            Zapísala: Ing. Diana Jankovič

        • Čitateľská súťaž
          • Čitateľská súťaž

          • Dňa 25. 03. 2014 sa na našej škole ako každoročne uskutočnila súťaž v čítaní. Túto súťaž organizovala pani učiteľka M. Šimková. Záčastnili sa jej žiaci prvého až piateho ročníka základnej školy. Súťaž sa konala v rámci "Marca, mesiaca knihy ". Cieľom súťaže bolo hlavne zistiť úroveň čitateťskej gramotnosti. Úlohou žiakov bolo prečítať úryvok z knižky, ktorú pripravila pani učiteľka. Porota mala  veľmi ťažkú úlohu, lebo žiaci vo všetkých ročníkoch čítali naozaj veľmi dobre. 

            Žiaci boli hodnotení v štyroch kategóriach a umiestnili sa nasledovne: 

            1. kategória - 1. ročník

            1. cena - Alžbeta Lukáčová
            2. cena - Edmond Čimpoješ 
            3. cena - Adrián Zsiga

             

            2. kategória - 2. ročník

            1. cena - Ervín Horváth
            2. cena - Kasandra Lukáčová
            3. cena - Milena Lukáčová

             

            3. kategória - 3. ročník

            1. cena - Ladislav Vološin
            2. cena - Laura Ribárová
            3. cena - Erik Horváth

             

            4. kategória - 4. a 5. ročník

            1. cena - Peter Lukáč
            2. cena - Marieta Horváthová
            3. cena - Mirela Baloghová

             

            Všetci umiestnení boli ocenení diplomom a vecnou odmenou. 

             

            zapísala: Mgr. Mária Šimková

             

             

             

        • 22. marec - Svetový deň vody
          • 22. marec - Svetový deň vody

          • V dňoch 19. - 20. 03. 2014  sa uskutočnili dve besedy na tému: " 22. marec - Svetový deň vody" Beseda bola určená pre žiakov všetkých tried ŠT. Žiaci sa zapojili do besedy a odpovedali na položené otázky.Potom žiaci nakreslili nakreslili obrázky rastlín a zvierat pri vodných tokoch, zhotovili si nástenku k danej tematike. V závere si žiaci preverili vedomosti v kvíze. 

             

            zapísala: Mgr. M. Pelechová, PhD.

        • Exkurzia v SOŠ v Turni
          • Exkurzia v SOŠ v Turni

          • Dňa 20. 03. 2014 sa žiaci končiaci povinnú školskú dochádzku  zúčastnili exkurzie na SOŠ alokovaného pracoviska v Turni nad Bodvou. Exkurzie sa zúčastnili šiesti žiaci, triedna učiteľka PaedDr. M. Polcová a p. uč Mgr. A. Halászová. Po príchode nás privítali učitelia vyučujúci na SOŠ v Turni nad Bodvou. Informovali nás o učebných odboroch – výroba konfekcie a stavebná výroba. Naše dievčatá mali možnosť nahliadnuť na prácu žiačok pri praktických činnostiach. Pani majsterky nám ukázali výrobky, ktoré zhotovili žiačky na praktickom vyučovaní. Naši chlapci so žiakmi SOŠ v Turni si zahrali stolný pingpong. Cestou na autobusovú zastávku sme pozreli vystavené práce žiakov v Infocentre.

            Žiakom sa exkurzia  páčila, správali sa veľmi disciplinovane. Domov sme sa vrátili autobusom. 

             

            zapísala: Mgr. Andrea Halászová

        • Matematická súťaž Klokan
          • Matematická súťaž Klokan

          • Dňa 24. 03. 2014 o 09:30 hod. sa usktučnila medzinárodná matematická súťaž "Klokan". Všetci súťažiaci z každej triedy ZŠ Drienovec písali matematické testy v rovnakom čase. Žiaci prvých ročníkov písali testy v počítačovej učebni zvlášť od ostatných súťažiacich, nakoľko im pani učiteľka čítala zadania úloh. Žiaci prvého stupňa ZŠ písali testy 45 minút, mali 18 úloh. Žiaci druhého stupňa písali testy 60 minút, mali 24 úloh. Každý žiak dostal štítok s predtlačeným čiarovým kódom a čisté pomocné papiere. 

            Koordinátorkou súťaže bola pani uč. Ing. D. Jankovič. Pedagogický tím súťaže tvorili Mgr. M. Šimková, Bc. P. Šimková a PhDr. A. Klajberová. Súťaže sa zúčastnilo 16 žiakov. Žiaci zaznačovali odpovede do odpoveďových hárkov. Vyplnené testy poslala koordinátorka súťaže na uvedenú adresu organizátora ešte v deň súťaže. Výsledky súťaže budú zverejnené 14. 04. 2014 na stránke www.matematickyklokan.sk

  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje