• Zvečni si svoje odtlačky rúk na školskom dvore
          • Zvečni si svoje odtlačky rúk na školskom dvore

          • Z príležitosti oslavy prvého jarného dňa a taktiež  na počesť "Medzinárodného dňa šťastia" sa uskutočnila akcia na školskom dvore. Táto akcia bola prekvapením pre žiakov ako aj pre učiteľov. jednotliví triedni učitelia sa zhromaždili po výzve cez školský rozhlas na školskom dvore. Pani učiteľka Mgr. M. Šimková a pani asistentka Bc. P. Šimková namaľovali žiakom ruky a pani zástupkyňa Ing. D. Jankovič koordinovali žiakov pri odtláčaní rúk na "múriku šťastia". Žiaci si mali zapamätať miesto svojho odtlačku, aby si aj po rokoch mohli spomenúť na svoje školské časy.

        • Hádankárske popoludnie
          • Hádankárske popoludnie

          • Koncom februára sa uskutočnila akcia Hádankárske popoludnie.  Dňa 24. 02. 2014 si vyskúšali svoje schopnosti žiaci zo VI. A, VI. C, VII. B, VIII. B v počte 9 žiakov. Druhé stretnutie sa konalo dňa 27. 02. 2014 s 8  žiakmi z tried VI. B, VII. A, VIII. A a IX. A..

            ŽIaci sa zahrali na remeselníkov,  pričom ostatní sa  snažili uhádnuť predvádzané povolania. Tiež sa popasovali s napodobňovaním zvukov v prírode. Dobre sa im darilo aj pri hádankách, ktoré im pripravila pani učiteľka. Žiakom sa hádanky páčili, boli pre nich poučné a niektoré aj vtipné. Na záver každý účastník dostal sladkú odmenu. 

            zapísala Mgr. Szemenyáková

             

        • Akcia Stop fajčeniu
          • Akcia Stop fajčeniu

          • Dňa 27. 02. 2014 sa uskutočnila pre žiakov I. stupňa ZŠ beseda na tému – Stop fajčeniu, ktorej sa zúčastnilo 30 žiakov. Pani učiteľka A. Klajberová premietla žiakom prezentáciu o škodlivosti fajčenia.

            Fajčenie má škodlivý vplyv na zdravie človeka a má svoj podiel aj na znečisťovaní životného prostredia. Žiaci sa dozvedeli zaujímavé informácie o fajčení, aké choroby spôsobuje fajčenie, čo je to závislosť, aké škodlivé látky obsahuje cigaretový dym, čo je to pasívne fajčenie.

            Žiaci sa  aktívne zapájali do diskusie, kládli otázky a podelili sa o svoje skúsenosti s fajčením. Na konci prezentácie žiaci pomocou obrázkov spoločne navrhli aktivity, ktoré môžu vykonávať namiesto fajčenia, napr. rôzne športové aktivity, tanec, počúvanie hudby, hra s kamarátmi, prechádzka v prírode, maľovanie, čítanie kníh.

            Žiaci mali k dispozícii materiál, pomocou ktorého vedeli rozlíšiť znaky fajčiara a nefajčiara. Tento materiál si odniesli domov, obrázky mohli doma vyfarbiť a na základe nich porozprávať rodičom o škodlivosti fajčenia. 

            Zapísala: PhDr. Andrea Klajberová

             

             

        • Deň otvorených dverí na SOU Alejová 6, Košice
          • Deň otvorených dverí na SOU Alejová 6, Košice

          • Dňa 14. 02. 2014 sa piati žiaci z 9. A triedy a rodičia žiaka Mareka Csemera a Dezidera Zsigu zúčastnili exkurzie na SOU Alejovej v Košiciach pri príležitosti „Dňa otvorených dverí”. Exkurzie sa zúčastnila triedna učiteľka PaedDr. M. Polcová a výchovná poradkyňa p. učiteľka Mgr. A. Halászová.

            Po príchode nás privítala výchovná poradkyňa PhDr. Ľudmila Oravcová, ktorá všetkým dospelým  ponúkla kávu, deťom čaj a zákusky. Pani výchovná poradkyňa nám predstavila školu formou prezentácie. Podotkla, že všetky učebné odbory sú trojročné, študenti ukončia štúdium záverečnou skúškou a dostanú výučný list. Po prezentácii sme pozreli jednotlivé učebné odbory, kde žiaci pracovali pri praktických činnostiach. Žiaci nahliadli do jednotlivých tried, odborných učební, do počítačovej učebne, kde vyskúšali prácu s interaktívnou tabuľou a do posilňovne, kde si aj zacvičili pod vedením učiteľa. Žiakom a rodičom sa exkurzia veľmi páčila, žiaci sa správali veľmi disciplinovane. Domov sme sa vrátili autobusom. 

            zapísala: Mgr. Andrea Halászová

        • Metodický deň učiteľov špeciálnych tried
          • Metodický deň učiteľov špeciálnych tried

          • Dňa 10. 02. 2014 sa uskutočnil Metodický deň učiteľov špeciálnych tried. Učitelia diskutovali o výsledkoch i aktuálnych problémoch vo výchove a vyučovaní, podelili sa so svojimi skúsenosťami a poznatkami. V prezentačnej časti pani vedúca MZ, PaedDr. Magdaléna Polcová odprezentovala aktivity, ktoré sa uskutočnili v školskom roku 2012/2013. Odprezentované boli aj integrované vyučovania, predvedené vyučujúcim za minulý školský rok a video z integrovaného vyučovania hodín: etická výchova, sloh, geografia u pani učiteľky Polcovej pod názvom "Cestujeme po Slovensku". 

            V závere vedenie školy kladne hodnotilo prezentačnú časť metodického dňa. Pani vedúca MZ sa všetkým prítomným poďakovala za spoluprácu. 

        • Valentínska pošta
          • Valentínska pošta

          • Dňa 14. 02. 2014 sa uskutočnila na našej škole akcia - Valentínska pošta. Členovia ŽŠR mali za úlohu pozbierať rozdané lístočky od svojich spolužiakov, na ktoré mali napísať svoje odkazy na Deň sv. Valentína. Moderátori - členovia žiackej školskej rady formou rozhlasového vysielania prečítali tieto odkazy svojim spolužiakom, učiteľom, asistentkám, kamarátom. Rozhlasové vysielanie trvalo 20 - 30  minút, v rannej aj poobedňajšej zmene, v hornej i v dolnej budove školy. Súčasťou vysielania bola aj krátka legenda o kňazovi sv. Valentínovi a hudba. 

             

            zapísala: Ing. Diana Jankovič

        • Karneval
          • Karneval

          • Dňa 07. 02. 2014 sa už tradične na našej škole konal "Karneval".

            Žiaci sa svedomite pripravovali, rozmýšľali, vymýšľali a zhotovovali svoje masky. Pri zhotovovaní masiek pomáhali aj triedni učitelia. V deň karnevalu sa chodby a triedy premenili na plesové sály a naši žiaci sa premenili na rozprávkové postavičky, filmových hrdinov a na zvieratká. Poďakovanie patrí aj všetkým učiteľom a asistentkám, ktorí prispeli k vytvoreniu príjemnej zábavy. 

            Po skončení zábavy žiaci odchádzali plní radosti a už teraz sa tešia na karneval, ktorý sa určite bude  konať aj ďalší školský rok. 

             

            Zapísala: Mgr. Mária Šimková

        • Obvodné kolo McDonalds Cup
          • Obvodné kolo McDonalds Cup

          • Dňa 30.1.2014 sa uskutočnilo obvodné kolo minifutbalového turnaja McDonalds Cup, ktorého sa zúčastnili žiaci ôsmich základných škôl. Tento futbalový turnaj sa odohral v telocvični ZŠ Čaňa.  Náš výber v počte 9 žiakov tvorili žiaci tried 3.A, 3.B, 2.A, a 1.A.

            Jednotlivé školy boli vylosované do dvoch štvorčlenných skupín, z ktorých postupovali do ďalších bojov družstvá umiestnené na prvých dvoch miestach. Naša škola sa postupne stretla so žiakmi z Kysaku, Moldavy nad Bodvou  a z Poproča. Stretnutia sa hrali na 1x20 minút, v počte 1 + 4, veková kategória bola : žiaci narodení po 1.9.2003.

            V prvom stretnutí odohrali naši žiaci vyrovnaný zápas s Kysakom, nakoniec rozhodla presnejšia koncovka súpera, ktorý vyhral v pomere 4 : 2. Naše góly zaznamenali žiaci Sebastián Horváth a Ervín Horváth.

            V druhom stretnutí sa naši žiaci postavili voči neskoršiemu celkovému víťazovi celého turnaja Moldave nad Bodvou, s ktorým dosiahli prijateľnú prehru 1 : 3. Gól za naše družstvo zaznamenal Sebastián Horváth. V tomto zápase jednoznačne dominovala herná kvalita súpera, ktorý to nedokázal pretaviť do vyššieho gólového rozdielu.

            V poslednom stretnutí skupiny súperom našich žiakov bola ZŠ Poproč. Stretnutie, v ktorom mal miernu prevahu súper sa skončilo našou prehrou v pomere 0 : 3. Tento zápas bol zároveň aj naším posledným, nakoľko sme nepostúpili zo skupiny.

            Našimi najlepšími hráčmi na turnaji boli Sebastián Horváth a Ervín Horváth, ktorí odohrali stretnutia prakticky bez striedania. O občerstvenie a hladký priebeh turnaja sa postarali domáci organizátori ZŠ Čaňa, ktorým za to patrí vďaka.

            Naši žiaci po skončení svojho účinkovania pochválili celkovú atmosféru futbalového turnaja a pripomenuli, že radi sa zúčastnia aj budúcoročného podujatia.

             

             

            zapísal: Ing.Viktor Tóth – koordinátor športových činností 

        • Predkolo McDonalds Cup
          • Predkolo McDonalds Cup

          • Dňa 20.1.2014 sa uskutočnilo predkolo minifutbalového turnaja McDonalds Cup, v ktorom sa naša škola stretla so žiakmi ZŠ s VJM Turňa nad Bodvou. Zápas, v ktorom mohli nastúpiť žiaci narodení po 1.9.2003, sa odohral v telocvični na ZŠ Turňa nad Bodvou. Stretnutie sa hralo v počte 1+4, 2-krát 15 minút. Náš výber v počte 10 žiakov tvorili žiaci tried 3.A, 3.B, 2.A, 1.A a 1.B.

            Zápas sa skončil výsledkom 7:4 v náš prospech, po polčase 2:3. Góly za naše družstvo zaznamenali : Sebastián Horváth 3x, Ervín Horváth 2x, Erik Horváth, Viktor Rigo. Po zápase, v ktorom žiaci podali dobrý výkon, boli odmenení sladkou odmenou. Toto víťazstvo znamená, že naši žiaci postúpili do obvodného kola, ktoré sa uskutoční na ZŠ Čaňa dňa 30.1.2014, kde sa bude hrať turnajovým spôsobom za účasti ôsmich základných škôl.

        • Neomylné pero
          • Neomylné pero

          • Dňa 28. 01. 2013 sa uskutočnila na 1. stupni a 2. stupni ZŠ súťaž "Neomylné pero", ktorú organizovala pani učiteľka Mária Šimková. Súťaže sa zúčastnili všetky ročníky, od nultákov po piatakov. Žiaci mali za úlohu vypracovať pracovný list, ktorý pozostával z prepisu, opisu tlačeného a písaného textu, diktátu a vyfarbenia obrázka. Porota, ktorá pozostávala z pani riaditeľky Viery Juhászovej, pani zástupkyne Diany Jankovič a pani učiteľky Evy Lukáčovej hodnotila úhľadnosť, krasopis a samozrejme zavážili i pravopisné chyby v diktátoch. Žiaci boli ocenení v kategóriach podľa ročníkov. Umiestnili sa nasledovne:

            1. kategória - 0. ročník

            • Bianka Aduová
            • Erik Horváth
            • Jennifer Vološinová

             

            2. kategória - 1. ročník

            • Alexander Horváth
            • Stanislav Lukáč
            • Alžbeta Lukáčová

             

            3. kategória - 2. ročník

            • Ervín Horváth
            • Kasandra Lukáčová
            • Jennifer Dančová

             

            4. kategória - 3. ročník

            • Frederika Klempárová
            • Štefánia Horváthová
            • Kevin Balog

             

            5. kategória - 4. a 5. ročník

            • Jozefína Horváthová
            • Mikuláš Horváth
            • Peter Lukáč.

             

            Žiaci boli odmenení vecnými cenami a tí, ktorí si neodniesli žiadnu cenu dostali sladkosť za účasť. 

             

        • OZNAM
          • OZNAM

          •  

             

             

             

             

             

             

             

             

            Vianočné prázdniny trvajú

            od 23. 12. 2013

            do 07. 01. 2014

            Vyučovanie sa začína

            08. 01. 2014

            Prajeme krásne Vianoce a šťastný Nový rok všetkým ľuďom dobrej vôle.

        • Návšteva filmového predstavenia
          • Návšteva filmového predstavenia

          • Už tradičnej návštevy filmového predstavenia v decembri sa tohoto roku zúčastnilo 51 žiakov. Tak ako aj predchádzajúce roky navštívili kino Cinemax v OC Optima a tentokrát si pozreli animovanú rozprávku Turbo 3D. Po filme navštívili v obchodnom centre McDonald, kde si kúpili občerstvenie a pochutnali aj na zmrzline. Za vzorné správanie dostali deti od personálu McDonaldu šiltovky. Vrátili sa domov bohatší o nové zážitky. 

             

             

        • Červené stužky
          • Červené stužky

          • Dňa 2. decembra pri príležitosti Svetového dňa boja proti AIDS sa uskutočnila na I. stupni ZŠ akcia Červené stužky. 

            Žiaci boli oboznámení s významom nosenia červenej stužky a získali informácie o AIDS, chorobe, na ktorú zomierajú na celom svete milióny ľudí. Nosením červenej stužky žiaci i učitelia vyjadrili solidaritu a podporu  tým, ktorí ochoreli na túto zákernú chorobu a spomínali na tých, ktorí jej podľahli. Vyjadrili nádej, že vynález lieku na liečbu a zdolanie tejto choroby je v blízkej bdúcnosti. 

             

        • Vyhodnotenie súťaže Spoločenstvo stromov
          • Vyhodnotenie súťaže Spoločenstvo stromov

          • Naša snaha pri riešení úloh v súťaži Spoločenstvo stromov vyhlásenej environmentálnym klubom Strom života bola ocenená diplomom. Kým vlani to bol diplom iba za účasť v súťaži, tento školský rok to bolo za výborné výsledky. Vedúca klubu Drienkáčikovia ďakuje všetkým zúčastneným žiakom aj triednym učiteľom za spoluprácu a ochotu pri riešení aktivít.  Našu aktivitu a snahu si môžete pozrieť aj na videozázname Stromu života. 

             

        • Európsky týždeň boja proti drogám (18. 11. 2013 – 24. 11. 2013)
          • Európsky týždeň boja proti drogám (18. 11. 2013 – 24. 11. 2013)

          •  

                 Tretí novembrový týždeň si každoročne pripomíname Európsky týždeň boja proti drogám, ktorý bol vyhlásený z iniciatívy Európskej únie.  Tento školský rok ho sprevádzala  aktivita vytvoriť si plagát na tému „Nenič svoje múdre telo“.

                Žiaci špeciálnych tried sa snažili rôznymi výtvarnými technikami vytvoriť diela, ktorými by upozornili na nebezpečenstvo užívania drog, najmä najpoužívanejšej drogy a to cigariet. Veríme, že pri týchto aktivitách žiaci získali informácie, ktoré im pomôžu zrieknuť sa v živote drogy, ktorá oberá človeka o to najcennejšie  –  o slobodu a následne o život

        • Jablkový deň v špeciálnych triedach
          • Jablkový deň v špeciálnych triedach

          •  

            Najčastejšie spomínané slovo 14. 11. 2013 bolo JABLKO. Pre žiakov špeciálnych tried pod vedením pani učiteľky Karašovej sa uskutočnil  Jablkový deň. Tento deň sa žiaci dozvedeli o ňom všetko, čo sa dalo. Riešili zaujímavé úlohy a pripravené aktivity. Na záver mali zhotoviť najoriginálnejšie jabĺčko. Odmenou pre nich bol diplom a koláčik. Keďže skutočné jabĺčka nevydržia dlho, zjedli sme ich. Na pamiatku nám ostali tie namaľované. Okrem toho sme urobili aj niečo pre svoje zdravie.

          • Hodnotiaca porada

          • Dňa 18. 11. 2013 o 13°° hod.

            sa uskutoční Hodnotiaca  porada

            za I. štvrťrok školského roka 2013/2014.

        • Spoločenstvo stromov
          • Spoločenstvo stromov

          •      Aj tento školský rok sme sa zapojili do druhého ročníka ekovýchovnej súťaže Stromu života na tému „Stromy“. Túto súťaž vyhlásila environmentálna organizácia Strom života, ktorej  členmi sú aj žiaci našej školy. Súťaž bola vyhlásená  pri príležitosti  Stredoeurópskeho dňa stromov, ktorý je v stredoeurópskych krajinách ustanovený na 20. október.

                 Spoločenstvo stromov je kolektívnou súťažou a je určená pre všetky platné Kluby Stromu života. Ak má byť Klub hodnotený a chce získať diplom, musí zrealizovať aspoň 4 aktivity. Súťažné aktivity boli  rozdelené na 2 úrovne náročnosti. Jednotlivé úlohy boli rozdelené tak, aby sa do súťaže zapojili všetky triedy.

                 Naša škola zrealizovala 6 aktivít.

            ·  Tvoríme prírodu – úlohou žiakov bolo použitím prírodných materiálov vytvoriť umelecké diela ľubovoľnou technikou. Na túto aktivitu sme použili naše jesenné plagáty, ktoré robili všetky triedy nultého až piateho ročníka ZŠ.

            ·    Dvojice stromu  - do tejto súťaže sa zapojili žiaci 1. A, 1. B, 3. A a 3. B triedy. Úlohou žiakov bolo vystrihnúť obrázky listov a plodov z koláže,  vytvoriť z nich správne dvojice a nalepiť ich k príslušnému názvu stromu.

            ·      Tajnička – žiaci 2. A a 3. A triedy riešili tajničku. Vylúštením tajničky sme dostali  názov profesie človeka, ktorý stromom rozumie a vie ich dobre ošetriť.

            ·    Papierová taška – žiaci 4. B triedy  zhotovovali podľa šablóny papierovú tašku, ktorú si nakoniec  vyzdobili podľa vlastnej fantázie.

            ·    Mach-ľovanie alebo mossgraffity – žiaci 5. A triedy si za pomoci triednej učiteľky,  z machu, kyslého mlieka, vody a cukru pomocou mixéra pripravili zmes na mach-ľovanie. Na drsnú stenu naniesli túto masu v tvare stromu. Machové dielo je potrebné v prvých týždňoch rozprašovačom navlhčiť. Čas ukáže ako sa machové dielo vydarilo.

            ·     Strom života – do tejto aktivity sa zapojili všetky triedy 1. – 5. ročníkov. Úloha spočívala vo výsadbe stromčekov v areáli našej školy. Do aktivity sme zapojili aj našich rodičov, ktorí nám pripravili jamy pre výsadbu stromčekov.

                 Všetky tieto aktivity boli zaslané do kancelárie Stromu života a na vyhodnotenie súťaže čakáme. 

        • Halloween
          • Halloween

          • Ako minulý rok aj v tomto školskom roku sme posledný deň pred jesennými prázdninami venovali oslavám Halloweena. Táto akcia už druhýkrát je jednou z tých, ktorú deti očakávajú najviac. Žiaci i učitelia sa pripravovali na túto oslavu. Ozdobovali triedy, vyrezávali tekvice, pripravovali masky. Počasie nám prialo, žiaci mohli pracovať aj na školskom dvore. Niektorí zostávali i po vyučovaní. 

            29. októbra prišli do školy všetky triedy popoludní. Po pár hodinách učenia si žiaci konečne mohli obliecť svoje masky. Pani učiteľky im pomohli s maľovaním tváre a s úpravou vlasov. Po zotmení sa zapálili sviečky v tekviciach a v lampiónoch. Všetci žiaci i učitelia sa zišli na školskom dvore, kde sa vypustili lampióny štastia. Následne sa strašidelný sprievod pohol zo školy. Učitelia odprevadili svojich žiakov až domov. 

             

             

  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje