• Naj nástenka - jeseň
          • Naj nástenka - jeseň

          • Dňa  26.09.2014 sa žiaci našej školy zapojili do výtvarnej súťaže pod názvom ,,Naj nástenka - jeseň“. Prosíme žiakov, rodičov, učiteľov a priateľov našej školy, aby hlasovali za naše odfotografované jesenné nástenky. Podporiť našich  šikovných žiakov môžete prostredníctvom hlasovania na nasledovnej webovej stránke:   www.talentagent.sk/sutaz3.php. Za cenné hlasy vopred ďakujeme. smiley

             

            PS: Taktiež môžete hlasovať cestou SMS. Na číslo 7009 treba poslať SMS v tvare talent 33000. Cena SMS je 1,60 eur a pridá nám 200 bodov.

        • Skrášľovanie školského dvora
          • Skrášľovanie školského dvora

          • Dňa  17. 09. 2014 sa organizovala brigáda učiteľov v dolnej budove ZŠ. Zo starej neupravenej budovy sa nám podarilo spoločnými silami vytvoriť dielo rozprávkových farieb, pričom sme nepotrebovali nič viac iba farby, štetce a elán učiteľov. Bočnú stenu skrášľujú diela žiakov jednotlivých tried, ktoré vytvorili v tvorivom dome ART FARM Drienovec. Z výsledku sme sa všetci veľmi tešili.

             

            zapísala: Ing. Diana Jankovič

        • Otvorenie školského roka 2014/2015
          • Otvorenie školského roka 2014/2015

          • Začal sa nový školský rok 2014/2015. Slávnostné otvorenie sa konalo na školskom dvore pri dolnej budove Základnej školy o 8:30 hod. Slávnosť sa začala príhovorom pani riaditeľky Ing. Viery Juhászovej, ktorá privítala  prítomných a predstavila nových učiteľov, pani učiteľku Mgr. Karolínu Kulčárovú a pána učiteľa Ing. Petra Štarka. Po materskej dovolenke sa vrátila pani učiteľka Ing. Lívia Tóthová.  Pani riaditeľka sa poďakovala pánovi starostovi, že školu vždy podporuje a neustále nám pomáha. V tomto školskom roku bude do našej školy chodiť 263 žiakov, ktorí sa budú učiť v 19 triedach. V škole bude vyučovať 21 učiteľov a 3 pedagogické asistentky.

            Slávnosť sa ukončila príhovorom žiačky 6. A triedy, Zsófie Ribárovej a krátkou kultúrnou vložkou.

            Prajeme všetkým zdravý, pohodový a úspešný školský rok!

        • LETNÉ PRÁZDNINY
          • LETNÉ PRÁZDNINY

          • 30. júna sa pre našich žiakov začali letné prázdniny. Učitelia ešte tvrdo pracujú do 04. 07. 2014, kedy opustia školu a budú oddychovať do 22. 08. 2014 na zaslúženej dovolenke. 

        • Ukončenie školského roka 2013/2014
          • Ukončenie školského roka 2013/2014

          • Dňa 27. 06. 2014  sme slávnostne ukončili školský rok 2013/2014 kultúrnym programom. Akcia sa realizovala v priestoroch  Dolnej školy na školskom dvore. Koordinátorkou programu bola pani učiteľka Ing. Eva Parlagová. 

            Na  slávnosť bol pozvaný starosta obce ako aj všetci pedagogickí zamestnanci,  žiaci a rodičia,  ktorí prišli pozrieť svoje deti. Slávnosť sa otvárala básňou o vzdelaní. Po slávnostnom akte a pani riaditeľkou oficiálne ukončenom školskom roku sa dostali k slovu žiaci, ktorí sa poďakovali všetkým učiteľom za trpezlivú a obetavú prácu. Žiaci nultých ročníkov sa predviedli tablom a peknými básničkami, žiaci končiaci vzdelávanie na prvom stupni ZŠ sa lúčili tiež tablom a ďakovným príhovorom predovšetkým triednym učiteľom. Kultúrny program sa končil ukážkou tanečných schopností žiakov našej školy, ktorí  sa pokúsili  napodobniť veľké rómske hudobné osobnosti. Najmenší chlapci napodobňovali hudobníkov hrajúcich na hudobných nástrojoch, starší žiaci sa predviedli v rôznych tancoch.

            Program mal veľký úspech v radoch žiakov, učiteľov i rodičov. Po skončení podujatia sa žiaci rozišli na zaslúžené prázdniny. 

            zapísala: Ing. Eva Parlagová

        • Výtvarná súťaž ZŠ
          • Výtvarná súťaž ZŠ

          • Dňa 26. 06. 2014 sa uskutočnila výtvarná súťaž tried 0. - 5. ročníka základnej školy. Žiaci mali za úlohu vytvoriť diela s tematikou "Čo najradšej maľujem". Malí výtvarníci svoje práce mohli vytvárať ľubovoľnou technikou. Práce našich žiakov boli originálne. 

            Výtvarnú súťaž organizovala Mgr. Mária Šimková. 

            Umiestnenia:

            1. kategória - 1. miesto - Letícia Ribárová 1. B, 2. miesto -  Stanislav Lukáč 1. A, 3. miesto - Erik Horváth 0. B
            2. kategória - 1. miesto - Bartolomej Balogh 3. A, 2. miesto -  Kasandra Horváthová 3. B, 3. miesto - Edita Lukáčová 2. A
            3. kategória - 1. miesto - Peter Lukáč 5. A, 2. miesto -  Jozefína Horváthová 5. A, 3. miesto - Radoslav Lukáč 4. A

            Dňa 27. 06. 2014 boli práce z tejto súťaže vystavené na školskom dvore, kde si ich mohli pozrieť žiaci, učitelia a rodičia našich žiakov. 

            zapísala: Mgr. Mária Šimková

        • Výlet 0. A triedy do Drienoveckých kúpeľov
          • Výlet 0. A triedy do Drienoveckých kúpeľov

          • Dňa 24.06.2014 sa žiaci 0.A triedy zúčastnili školského výletu do Drienoveckých kúpeľov, doprovod im robila triedna učiteľka Mgr. Henrieta Holečko Szabóová a pani asistentka Bc. Petra Šimková.

            Školský výlet sa realizoval formou turistiky a pobytu na čerstvom vzduchu. Po príchode do kúpeľov si žiaci pozreli umelo vytvorené jazierko a s nadšením pozorovali pávy, oddýchli si v parku a zašantili si na šmýkačke.

            Cestu domov si spríjemnili recitovaním  riekaniek a spievaním pesničiek.

            zapísala: Mgr. Henrieta Holečko Szabóová

        • Školský výlet do Zádielskej doliny
          • Školský výlet do Zádielskej doliny

          •  

            V dňoch 24. 06. a 25. 06. 2014  sa žiaci I. stupňa a II. stupňa ZŠ  zúčastnili koncoročného školského výletu do Zádielskej doliny.  Dňa 24. 06. sa zúčastnili A – triedy, 41 žiakov a 6 učiteľov. Dňa 25. 06. sa zúčastnili B – triedy, 36 žiakov a 4 učitelia. Autobus sa dostavil pred budovu ZŠ o 7:45. Najlepšími východiskami do doliny sú obce Zádiel a Bôrka. Prvú trasu smerom do Zádielskej doliny sme si vybrali cez obec Bôrka. Žiaci sa občerstvili školskou desiatou a nákupom sladkostí v Zádielskej chate – Ranč. Po osviežení sa žiaci venovali relaxačným, športovým a oddychovým činnostiam, ktoré boli v plnej miere zaslúžené za celoročnú usilovnú prácu. Druhú trasu sme si vybrali prechádzku po červenej turistickej značke cez „Náučný chodník Zádielska tiesňava“ do obce Zádiel. Počas prechádzky po doline sme si užívali krásy prírody Národného parku Slovenský kras. Autobus sa dostavil pred budovu školy o 12:3 0. Vedúcimi zájazdu 24. 06.  bola organizátorka výletu Ing. Diana Jankovič a 25. 06. pán učiteľ Ing. Viktor Tóth.

             Zapísala: Ing. Diana Jankovič

        • „Noc v škole“ – diskotéka
          • „Noc v škole“ – diskotéka

          • Dňa 20. 06. 2014 vo večerných hodinách sa konal už druhý ročník akcie „Noc v škole“ – diskotéka pre žiakov I. stupňa, 5. ročníka ZŠ a pre triedu 5.B a 6. B ŠT. Učitelia už v poobedňajších hodinách začali pracovať na výzdobe multifunkčného ihriska, na príprave zvukovej a svetelnej techniky. Diskotéka sa začala o 17:30. Zábava bola úžasná, DJ- kami disco party boli Ing. Diana Jankovič a Bc. Petra Šimková, ktoré sa pripravili  s poriadnou dávkou tanečnej hudby.  Diskotéku si užívali žiaci, ako aj učitelia. O video – foto dokumentáciu sa starala pani asistentka Angela Šuverová. Posledná skladba odznela o 21:20. Po nástupe žiakov a kontrole školského dvora, učitelia odprevadili svojich žiakov domov. Pomoc pri organizovaní „Disco party“ nám poskytol aj Obecný úrad Drienovec, pretože k dispozícii sme mali hliadku obce, ktorí spolu s učiteľmi boli dozorom počas tejto akcie. Poďakovanie patrí všetkým zúčastneným žiakom za výbornú náladu a správanie, učiteľom za usilovnú prípravu, výbornú spoluprácu, za organizovanie tejto akcie vo večerných hodinách, a taktiež hliadke Obce Drienovec za zabezpečenie hladkého priebehu akcie.

             

             Zapísala: Ing. Diana Jankovič

        • Akcia "ART-FARM"
          • Akcia "ART-FARM"

          • Koordinátorka pre kultúrno-spoločenské podujatia v dňoch 5.,12. a 18. júna uskutočnila plánovanú výtvarnú aktivitu ART FARM. Akcia sa realizovala v priestoroch neziskovej organizácie ARTFARM  pôsobiacej v obci Drienovec, kam chodia deti rôznych vekových kategórií nielen z blízkeho okolia, ale z celého východného Slovenska.  Z našej školy sa akcie zúčastnili žiaci prvého až piateho ročníka ZŠ. Z každej triedy dvaja žiaci mali možnosť za pomoci učiteliek a výtvarných odborníkov ART FARMU tvoriť štýlom „umelca“.  Vytvorili sa krásne obrazy veľkosti 50x50 cm a dve triedne tablá pre žiakov nultých a štvrtých ročníkov. Obrazy sú maľované na  taký  podkladový materiál, aby sa dali umiestniť na školskom dvore a skrášlili exteriér našej školy.  Žiaci si mohli zároveň pozrieť aj celý objekt, v ktorom sa nachádzajú rôzne výstavy  súvisiace s výtvarným umením. U žiakov zožala najväčší úspech ceruzková výstava.  

            zapísala: Ing. Eva Parlagová

        • Beseda "Agresivita a šikanovanie v škole"
          • Beseda "Agresivita a šikanovanie v škole"

          • Dňa 06. 06. 2014 sa pre žiakov 3., 4., 5. ročníkov ZŠ a 12. 06. 2014 sa pre žiakov špeciálnych tried  uskutočnila beseda s tematikou ,,Agresivita a šikanovanie v škole “.

            Hlavným cieľom bolo oboznámiť žiakov s podstatou, formami a nebezpečnými dôsledkami agresivity a šikanovania  v škole. Šikanovanie sa v súčasnom období stáva vážnym problémom, ktorý sa prejavuje v školách a školských zariadeniach a ktorému je potrebné venovať neustálu pozornosť.

            Žiaci získali nasledovné informácie:

            • prejavy agresivity a šikanovania,
            • efektívne riešenie problémov súvisiacich s agresivitou a šikanovaním,
            •  schopnosť samostatne sa rozhodovať a nepodliehať nátlaku  rovesníka alebo rovesníkov,
            • akceptácia iných názorov, postojov bez prvkov agresivity,
            • dôležité telefónne čísla,
            • skutočný príbeh o šikanovanom dievčatku.

             

            Žiaci sa do besedy aktívne zapájali formou otázok a vlastných osobných skúseností.

             

            zapísala: Mgr. Andrea Halászová

        • Beseda o hygiene ľudského tela
          • Beseda o hygiene ľudského tela

          •  

            Dńa 10. 06. 2014 sa na našej škole uskutočnila beseda pod názvom "Hygiena ľudského tela" . Besedu organizovala zdravotná  organizácia pod vedením slečny Silvie Klempárovej. Beseda bola zameraná na hygienu celého tela. Zaoberali sa témami: ako si správne umývať zuby, ako sa správne starať o vlasy a o celkovú hygienu tela. Slečna Klempárova odprezentovala interaktívnu prezentáciu za spoluúčasti žiakov. Žiaci mali možnosť vyskúšať si svoje vedomosti v rámci pripravených úloh. Počas diskusie boli veľmi aktívni. Žiaci boli odmenení sladkosťou a omaľovánkou za aktivitu a správne odpovede. 

             

            zapísala: Mgr. Mária Šimková

        • Návšteva Centra voľného času Cvrček
          • Návšteva Centra voľného času Cvrček

          • Dňa 27. 05. 2014 sa žiaci I. a II. stupňa  základnej školy s doprovodom pani učiteliek Mgr. Bernáthovej a Mgr. Halászovej  zúčastnili školskej aktivity v Centre voľného času v Moldave nad Bodvou. Po príchode autobusom do Moldavy sme najprv navštívili detské ihrisko, kde sa žiaci mohli trochu  pohrať. Ďalšia cesta viedla do Centra voľného času, kde nás pani riaditeľka Ing. Tóthová privítala a posadila do sály. Na scéne sa objavili rómske deti, ktoré nám predviedli divadelné predstavenie o chudobnom a ťažkom živote Rómov, ktorí  hľadali prácu u pána Boha. Divadelné predstavenie bolo spojené s rómskymi tancami a rómskymi pesničkami. Nakoniec dievčatá zatancovali moderný tanec. Po divadelnom predstavení si chlapci zahrali stolný futbal, dievčatá hry na počítači. Posledná zastávka bola zmrzlina v meste. Domov sme sa vrátili autobusom. 

            Zapísala: Mgr. A. Halászová

        • Futbalový turnaj
          • Futbalový turnaj

          • Dňa 30. 05. 2014 sa uskutočnil na našej škole prvý ročník futbalového turnaja, ktorého sa zúčastnili chlapci zo všetkých tried ZŠ Drienovec. Organizovanie futbalového turnaja bolo v pláne Žiackej školskej rady. Boli vytvorené štyri skupiny, kde boli chlapci rozdelení nasledovne:

            Pedagogický dozor bol vopred určený. Dievčatá boli v triedach s pani učiteľkami, avšak počas zápasov vlastných spolužiakov sa premenili na roztlieskavačky. Fandili svojim spolužiakom až do ukončenia zápasov v danej skupine.

            V prvej skupine sa víťazmi stali chlapci z 1. B triedy, v druhej skupine chlapci z 3.A triedy, v tretej skupine chlapci z tried  5.B – 6.B, 6. A a zo štvrtej skupiny sa víťazmi stali chlapci z 9. A triedy.

            Nálada bola fantastická, pri polčasoch hrala hudba. Vyhodnotenie turnaja prebiehalo v dvoch etapách. Najprv sa uskutočnili vyhodnotenia zápasov 1. a 2. skupiny a po ukončení turnaja vyhodnotenia zápasov 3. a 4. skupiny. Chlapci boli odmenení diplomom pre triedu pri skončení na 1. – 3. miestach a cenami, ktoré vopred pripravili triedni učitelia. Chlapci na štvrtých miestach boli odmenení drobnými cenami, diplomom za účasť a sladkosťami.

            Rozhodcami futbalového turnaja boli pán učiteľ Ing. Viktor Tóth a pán učiteľ Ing. Roman Hiľovský, ktorí odviedli výbornú prácu. Komentátorkami boli koordinátorka turnaja Ing. Diana Jankovič a pani asistentka Bc. Petra Šimková.

            Poďakovanie patrí všetkým učiteľom za usilovnú prípravu, za dozor počas zápasov a za pripravovanie pomôcok potrebných na organizovanie futbalového turnaja.

            Vypracovala: Ing. Diana Jankovič

        • Účelové cvičenie a didaktické hry ZŠ
          • Účelové cvičenie a didaktické hry ZŠ

          • Účelové cvičenie pre 5. ročník realizované na jar bolo obsahom zamerané na aktuálnu tematiku a na témy osvojené v predchádzajúcich ročníkoch, hlavne na riešenie mimoriadnych situácií. Účelové cvičenie sa uskutočnilo dňa 28. 05. 2014.  Teoretická príprava sa uskutočnila 27. 05. 2014 na dvoch vyučovacích hodinách. Účelové cvičenie sa začalo vyhlásením varovného poplachu riaditeľkou školy, ktorá nariadila okamžitú evakuáciu žiakov na školský dvor. Po kontrole budov a počtu žiakov poriadkovou hliadkou sme sa presunuli na obecné futbalové ihrisko. Plán účelového cvičenia vypravovala vedúca účelového cvičenia Ing. Diana Jankovič spolu s vedúcimi jednotlivých stanovíšť.

            Témy na jednotlivých stanovištiach boli nasledovné:

            • civilná ochrana,
            • pohyb a pobyt v prírode,
            • ochrana prírody,
            • zdravotná výchova,
            • dopravná výchova.

             

            Žiaci sa presúvali z jednotlivého stanovišťa do druhého odpovedali na vopred pripravené a prebraté otázky, vykonávali jednotlivé praktické úlohy. Žiaci si určili vedúceho skupiny, ktorý mal pri sebe štartovný lístok. Vedúci stanovíšť zapisovali absolvovanie úloh a svojim podpisom potvrdzovali ich prítomnosť. Po príchode späť do školy sa vykonala kontrola počtu žiakov a pomôcok poriadkovou hliadkou a vyhodnotenie účelového cvičenia, kde vedúci jednotlivých stanovíšť hodnotili vedomosti, zručnosti, šikovnosť žiakov. Vedúca účelového cvičenia sa poďakovala každému za usilovnú prípravu na účelové cvičenie, aj zo strany učiteľov , ako aj zo strany žiakov.

            Vypracovala: Ing. Diana Jankovič

        • Účelové cvičenia  špeciálnych tried
          • Účelové cvičenia špeciálnych tried

          • Dňa 27. 05. 2014 sa uskutočnilo účelové cvičenie pre špeciálne triedy základnej školy. Účelového cvičenia sa zúčastnili žiaci špeciálnych tried.

            Cieľom praktickej časti účelového cvičenia bolo preveriť praktické návyky žiakov získané pri výučbe učiva OČAP v oblasti riešenia mimoriadnych udalostí – civilná ochrana, pobyt a pohyb v prírode, ochrana prírody, zdravotná príprava, dopravná výchova.

             

            Zapísala: Mgr. Monika Štrompová

        • Exkurzia do Dobšinskej ľadovej jaskyne
          • Exkurzia do Dobšinskej ľadovej jaskyne

          • Dňa 22. 05. 2014 sa žiaci základnej školy Drienovec zúčastnili „Exkurzie do Dobšinskej ľadovej jaskyne“ ležiacej v NP Slovenský raj. Exkurzie sa zúčastnili žiaci s výborným prospechom, správaním a dochádzkou. Dobšinská ľadová jaskyňa patrí medzi najvýznamnejšie ľadové jaskyne na svete. Od roku 2000 je zaradená do svetového prírodného dedičstva UNESCO. Naša exkurzia sa začala príchodom autobusu a nástupom žiakov o 7:45hod. Po príchode na parkovisko v osade Dobšinská Ľadová Jaskyňa sa žiaci občerstvili školskou desiatou a potom sme sa mohli vybrať na turistiku po náučnom chodníku. Náučný chodník je 470 metrov dlhý s výškovým prevýšením 66 metrov. Je na ňom päť informačných panelov. Jaskyňa je od parkoviska vzdialená asi kilometer. Do jaskyne sme mali vstup o 11:00 hod.  Prehliadka trvala 30 minút. Teplota v jaskyni bola - 2 °C. Turistický sprievodca jaskyne nás oboznámil so zaujímavými informáciami a faktami o jaskyni. Bohatá výzdoba, ľadové útvary nás uchvátili. Na konci prehliadky boli naši žiaci pochválení za vzorné správanie počas prehliadky. Po zostupe do osady si naši žiaci kupovali suveníry na pamiatku. Pred budovu ZŠ sme dorazili o 13:45 hod. Žiaci aj učiteľský dozor mali z exkurzie veľký zážitok. Výborne učiaci sa a vzorne správajúci sa žiaci si tento „výletík“ zaslúžili a dúfame, že v takom počte sa aj budúci rok vyberieme na novú neznámu bádateľskú cestu.


            Vypracovala: Ing. Diana Jankovič

        • Návšteva Poľnohospodárskeho družstva Drienovec
          • Návšteva Poľnohospodárskeho družstva Drienovec

          • Na návštevu Poľnohospodárskeho družstva Drienovec dňa 29. 04. 2014 sme sa veľmi tešili. Svoju návštevu sme vopred ohlásili dňa 22. 04. 2014. Pracovníčka družstva nám ukázala celý objekt družstva. Vysvetlila nám spôsob živočíšnej a rastlinnej výroby, pretože výroba je zameraná aj na živočíšnu aj na rastlinnú výrobu. V dnešnej dobe nie je to veľmi populárne zamestnanie, avšak naša sprievodkyňa – pracovníčka družstva má rada svoju prácu. Zaujímavá je  hlavne viditeľná úroda, dospievanie mláďat, pozorovanie zvierat a dobrý kolektív. Žiaci boli radi, že získali nové vedomosti a skúsenosti. 

            Zapísala: Ing. Diana Jankovič

        • Kultúrny program na "Deň matiek" - ZŠ
          • Kultúrny program na "Deň matiek" - ZŠ

          • Dňa 21.5.2014 sa uskutočnila na škole  oslava Dňa matiek. Realizovala sa na školskom dvore a zúčastnili sa  jej všetky triedy  od nultého po piaty ročník. Podstatnú časť podujatia tvorilo divadelné predstavenie s názvom: Život je rozprávka. Žiaci jednotlivých tried vystupovali v roli  kvetiniek, zvieratiek a rozprávkových postavičiek: Janko Hraško,  Červená Čiapočka, Janko a Marienka, Snehulienka, Popoluška a svadba  princeznej Mirely - dcéry kráľa Emanuela. Počas hodinového programu  prejavilo svoje herecké schopnosti 83 žiakov. Na záver deti  odovzdali mamičkám darčeky.

             

             

            Zapísala: Ing. Eva Parlagová

        • Kultúrny program špeciálnych tried na "Deň matiek"
          • Kultúrny program špeciálnych tried na "Deň matiek"

          •    Druhá májová nedeľa už tradične patrí všetkým mamám. Deň matiek je príležitosť povedať našim mamičkám ako ich máme radi a vyjadriť im našu vďačnosť za všetko čo pre nás urobili.

               Dňa 13. 05. 2014 sa uskutočnila oslava „Deň matiek“ v hornej budove základnej školy, kde vystúpili žiaci špeciálnych tried. Žiaci sa predstavili básničkami, pesničkami i rómskym a moderným tancom. Školský dvor bol vyzdobený plagátmi, ktoré vyrobili jednotlivé triedy. 

            zapísala: Mgr. Monika Štrompová

  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje