• Exkurzia do Slovenského technického múzea v Košiciach
          • Exkurzia do Slovenského technického múzea v Košiciach

          • Dňa 27. 04. 2016 sa žiaci ZŠ Drienovec zúčastnili exkurzie do Slovenského technického múzea v Košiciach. Exkurzie sa zúčastnili žiaci, ktorí majú výborný prospech aj správanie a veľmi dobrú dochádzku. Exkurzie sa zúčastnilo 38 žiakov zo všetkých tried  1. až 7. ročníkov a 4 učitelia. Expozícia múzea je vynikajúca, žiaci sa dozvedeli mnoho nových zaujímavých informácií. Po ukončení prehliadky technických vynálezov a príslušenstiev sme sa cez Hlavnú ulicu v Košiciach presúvali  do obchodného centra Aupark, ale predtým sme navštívili Dóm sv. Alžbety. V Auparku si mohli žiaci vyskúšať živé efekty v 5D kine. Žiaci si v kaviarni pochutnali na zmrzline a potom sme sa autobusom o 12:20 hod. dopravili  späť do školy. Na exkurzii sme sa veľmi dobre cítili, oplatí sa učiť sa dobre!

            Zapísala: Ing. Diana Jankovič - organizátorka exkurzie

             

        • Deň Zeme
          • Deň Zeme

          • Stalo sa už tradíciou, že aj naša škola sa zapája do rôznych aktivít, ktorými vyjadruje svoje presvedčenie, že osud našej modrej planéty nám nie je ľahostajný. Preto aj tento rok 21. apríla sa naši žiaci v sprievode svojich učiteľov vybrali do ulíc vyčistiť našu obec. Aktivita sa vydarila, nazbierali veľké množstvo odpadkov, za čo patrí poďakovanie každému zúčastnenému.

        • Svetový deň vody - koláž
          • Svetový deň vody - koláž

          • Dňa 22. marca sme oslavovali Svetový deň vody. Pri príležitosti tohto dňa sme vytvárali virtuálnu klimatickú reťaz pod názvom #‎ClimateChain.
            1778 žiakov a žiačok z 24 škôl po celom Slovensku sa odfotilo s rozpaženými rukami. Medzi nimi boli i žiaci z našej školy. Naše deti tak vyjadrili solidaritu s deťmi, ktorých životné podmienky už klimatické zmeny ovplyvnili.

        • Tajomstvo stromu
          • Tajomstvo stromu

          • Výtvarnú súťaž vyhlásil Environmentálny klub Strom života v januári 2016 a uzávierka súťaže bola 15. marca 2016. Zaslané kresby, maľby, grafiky a kombinované techniky súťažili v dvoch kategóriách:

            1.kategória – MŠ a prvý stupeň ZŠ (5-10 rokov)
            2.kategória – druhý stupeň ZŠ a stredná škola (11-16 rokov).

            Dve žiačky našej školy získali diplom za zaujímavé dielo. Srdečne blahoželáme Erike Horváthovej zo 4. B a Marcele Balogovej zo 6. A triedy. 

            Zapísala: Mgr. Katarína Bernáthová

        • Matematický klokan
          • Matematický klokan

          •  

            Matematický klokan je medzinárodná matematická súťaž pre žiakov základných a stredných škôl. Vyhlasovateľom je asociácia Kangourou sans frontiéres (Klokan bez hraníc) so sídlom v Paríži. Organizátorom súťaže v Slovenskej republike je TALENTÍDA, n. o.
            V tomto školskom roku sa súťaž konala v pondelok  21. marca 2016 a zúčastnilo sa jej celkovo 22 žiakov našej školy. Školským koordinátorom  bol Ing. Peter Štark. Súťaž spočívala vo vypracovaní testu. Žiaci 1. ročníka ZŠ riešili 12 úloh, žiaci 2. – 4. ročníka riešili 18 úloh, žiaci 5. - 7. ročníka riešili 24 úloh. Na vypracovanie testu mali súťažiaci I. stupňa ZŠ 45 minút, ostatní 60 minút.  Testy boli zaslané na vyhodnotenie organizátorovi súťaže a ich výsledky boli zverejnené 12. apríla 2016. Vyhodnotenie súťaže sa vykoná v máji, keď nám organizátor súťaže zašle diplomy a vecné ceny.
            Najúspešnejší riešitelia z našej školy:

            1. miesto: Dáša Balogová   1. B

            2. miesto: Alžbeta Lukáčová  3. B

            3. miesto: Jozef Horváth  6. A

            Zapísal: Ing. Peter Štark.

        • Exkurzia Žiackej školskej rady do I. ZŠ v Moldave nad Bodvou
          • Exkurzia Žiackej školskej rady do I. ZŠ v Moldave nad Bodvou

          • Dňa 12. 04. 2016 sa členovia Žiackej školskej rady Základnej školy Drienovec zúčastnili exkurzie do I. ZŠ v Moldave nad Bodvou. Na návrh predsedu ŽŠR Viktora Baloga bol do Plánu práce ŽŠR zaradený bod v mesiaci apríl - Návšteva inej základnej školy a oboznámenie sa s prácou ŽŠR v tejto škole. Táto exkurzia mala slúžiť aj ako výmena skúseností ohľadom úloh v ŽŠR. Na žiadosť pani učiteľky Holečko Szabóovej nám vedenie školy v Moldave nad Bodovou umožnilo návštevu školy. Pani zástupkyňa nás previedla po celej budove školy, žiaci si mohli pozrieť odborné učebne a telocvičňu. Koordinátorka ŽŠR v Moldave nad Bodvou počas krátkej prednášky nás oboznámila so spôsobom práce ŽŠR na ich škole. Členovia ŽŠR odniesli so sebou niekoľko nápadov, ktoré určite budú implementované do Plánu práce ŽŠR v budúcom školskom roku. Týmto veľmi pekne ďakujeme I. ZŠ v Moldave nad Bodvou za možnosť organizovania tejto exkurzie.
            Po oficiálnej časti sa členovia ŽŠR zabavili na verejnom detskom ihrisku v Moldave nad Bodvou a pochutnali si aj na zmrzline.

            Zapísala: Ing. Diana Jankovič

        • Veľkonočný učiteľský ples
          • Veľkonočný učiteľský ples

          • Dňa 27. 03. 2016 kolektív ZŠ Drienovec organizoval Veľkonočný učiteľský ples v Kultúrnom dome Drienovec. Pri organizovaní boli nápomocní aj partneri školy a členovia obecného zastupiteľstva Drienovec, ktorí prispeli cennými darčekmi do tomboly. Do tanca nám hrala skupina New anonym, ktorá nás zabávala až do skorého rána. Prítomní učitelia z pedagogického zboru, ako aj hostia sa cítili veľmi dobre a príjemne sa zabavili. Týmto vyjadrujeme vďaku učiteľom, ktorí pomáhali pri výzdobe sály, ako aj pánovi starostovi, ktorý nám to všetko umožnil.

            Zapísala: Ing. Diana Jankovič

        • Čitateľská súťaž
          • Čitateľská súťaž

          • V mesiaci marec sa už tradične na našej škole uskutočňujú rôzne aktivity a súťaže spájané s knihami. Takou aktivitou bola aj čitateľská súťaž.

            Súťaž  sa uskutočnila 30. 03. 2016 a organizovala ju pani učiteľka Mgr. M. Šimková. Tejto akcie sa zúčastnili žiaci 0. – 7. ročníkov ZŠ. Úlohou žiakov bolo prečítať úryvky z obľúbených knižiek. Porota mala veľmi ťažkú úlohu. Žiaci zo všetkých ročníkoch dôsledne dbali na to, aby dodržiavali zásady správneho čítania. Tohtoročnej súťaže sa po prvýkrát zúčastnili aj naši najmenší žiaci - nultáci.

            Výhercovia boli odmenení diplomom a vecnými cenami a ostatní súťažiaci, ktorí síce nevyhrali, boli za reprezentovanie odmenení sladkosťou.

            Súťažiaci boli hodnotení v štyroch kategóriach s nasledovným umiestnením: 

            1. kategória - 0. ročník

                 Štefánia Horváthová

                 Erika Horváthová

            2. kategória – 1. a 2. ročník

             1. cena – Viktória Rigová

             2. cena – Kristián Rigo

             3. cena – Dezider Horváth

            3. kategória - 3. a 4. ročník

             1. cena – Zlatica Horváthová 

             2. cena – Ervín Horváth

             3. cena – Alžbeta Lukáčová

            4. kategória - 5., 6. a 7. ročník

             1. cena – Karol Čimpojes

             2. cena – Erika Dudyová

             3. cena – Laura Ribárová

             

            Zapísala: Mgr. Mária Šimková - vedúca MZ pre ZŠ

        • Deň učiteľov a tanečná súťaž
          • Deň učiteľov a tanečná súťaž

          • Dňa 23. 03. 2016 sa uskutočnilo posedenie pre kolektív učiteľov ZŠ Drienovec. Z tejto príležitosti bolo vyučovanie skrátené na štyri vyučovacie hodiny. Žiaci našej školy si mohli na tento deň pripraviť tanečnú choreografiu svojej tanečnej skupiny, ktorú mali vopred nahlásiť koordinátorke ŽŠR. Na tanečnú súťaž sa prihlásilo 15 skupín, ktoré hudobným sprievodom predviedli svoje tanečné schopnosti. Na konci súťaže boli vyhodnotené najlepšie tanečné skupiny, ktoré získali aj vecné dary. Všetky skupiny získali diplom za účasť. Súťaž otvárala aj ukončovala naša školská kapela.

            Slávnostné posedenie bolo otvorené príhovorom pani riaditeľky Ing. Viery Juhászovej, ktorá popriala  učiteľom veľa úspechov v ďalšej práci, veľa úspechov a šťastia v súkromnom živote a pedagogický optimizmus. Po  slávnostnom otvorení boli rozdané malé darčeky z príležitosti sviatku učiteľov, zároveň všetci učitelia si mohli vyzdvihnúť svoj lístok na Veľkonočný ples organizovaný školou.

            Zapísala: Ing. Diana Jankovič

        • Veľkonočná výstava
          • Veľkonočná výstava

          • Malý zajko v tráve čupí,
            sleduje jak jar sa budí.
            Všetko živé sa raduje,
            na Veľkú noc sa hotuje.
            Privítajme sviatky jari,
            nech sa všetkým dobre darí!

             V utorok dňa 22. marca  2016 sa uskutočnila na našej škole veľkonočná výstava plná pestrofarebných jarných kvetov a veselých zvieratiek.   Žiaci všetkých tried svedomito a s radosťou pripravovali  nádherné výrobky, aby  nám aj prostredníctvom  výstavy  priblížili atmosféru jari. Poďakovanie  patrí všetkým, ktorí prispeli svojou šikovnou  rukou a kreativitou.

            Zapísala: Mgr. Henrieta Holečko Szabóová

        • Čitateľská súťaž
          • Čitateľská súťaž

          • Dňa 16. 03. 2016  sa v špeciálnych triedach Základnej školy Drienovec uskutočnila čitateľská súťaž. Súťaže sa zúčastnilo  11 žiakov 5. až 9. ročníka ŠT.

            Žiaci mali na čítanie vopred pripravené texty. Porota počas čítania sledovala správnosť čítania, výslovnosť, intonáciu, dodržiavanie interpunkčných znamienok. Vyhodnotenie žiakov prebiehalo podľa kategórií.

             

            1. kategória: 5. B, 6. B, 7. B
            2. kategória: 8. A, 8. B, 8. C, 9. A, 9. B

            Žiaci boli odmenení vecnými cenami.

            Poradie bolo nasledovné:

            1. kategória

             

            1.  miesto – Július Horváth
            2.  miesto – Vanesa Ribárová
            3.  miesto – Marta Horváthová

             

            2. kategória

            1. miesto – Gejza Čimpoješ
            2. miesto – Enriko Lukáč
            3. miesto – Alexander Csemer

             

            Na záver sa pani učiteľka Ing. Lívia Tóthová všetkým zúčastnením poďakovala.

            Zapísala: Ing. Lívia Tóthová

        • Vesmír očami detí
          • Vesmír očami detí

          • Dňa 09. 03. 2016 sa v Hvezdárni v meste Medzev uskutočnilo vyhodnotenie výtvarnej súťaže "Vesmír očami detí". Naša škola, ktorá sa zapojila a prispela do súťaže svojimi prácami, dostala pozvanie na slávnostné odovzdávanie cien. Náš žiak Radoslav Lukáč zo 6. A triedy získal štvrté miesto v tretej kategórii. Škola prevzala ďakovný list za zapojenie sa do súťaže.

            Z výsledku sme sa všetci veľmi tešili.

        • Beseda "V zdravom tele zdravý duch"
          • Beseda "V zdravom tele zdravý duch"

          • Dňa 01. 03. 2016 sa uskutočnila beseda pre žiakov I. stupňa ZŠ. Žiakom bola premietnutá prezentácia „V zdravom tele, zdravý duch“.

            Dozvedeli sa zaujímavé poznatky o zdravej výžive, pitnom režime, starostlivosti o čistotu nášho tela a nášho okolia. Priblížili si význam pravidelného pohybu na čerstvom vzduchu. Žiaci sa aktívne zapájali do diskusie a kládli otázky.  V otázkach nadviazali na  svoje vedomosti o zdravej výžive a o význame čistoty a športu pre zdravý vývin organizmu.

            V závere vypracovali jednoduchý pracovný list, ktorý si doma mohli vyfarbiť.

            Zapísala: PhDr. Andrea Klajberová, koordinátor prevencie drogových závislostí a iných sociálno - patologických javov

             

        • Neomylné pero
          • Neomylné pero

          • Dňa 02. 03. 2016 sa uskutočnila na 1. a 2. stupni ZŠ súťaž "Neomylné pero", ktorú organizovala  pani učiteľka Mgr. Mária Šimková. Žiaci mali vypracovať pracovný list, ktorý pozostával z prepisu, opisu tlačeného a písaného textu, diktátu  a vyfarbenia obrázka. Porota mala ťažkú úlohu pri rozhodovaní o víťazovi v  jednotlivých kategóriách, nakoľko žiaci boli veľmi šikovní. Hodnotila sa úhľadnosť, krasopis a samozrejme  pravopisné chyby v diktátoch.  Žiaci boli ocenení vecnými cenami a nechýbala ani sladkosť.

            Súťažiaci sa umiestnili nasledovne:

            1. kategória  0. – 1. ročník   -  Dezider Horváth (1. B)

            2. kategória  2. – 3. ročník    -  Letícia Rybárová  (3. B)

            3. kategória  4. – 5. ročník    -  Kasandra Lukáčová (4. A)

            4. kategória  6. – 7. ročník   - Jozefína Horváthová (7. A)

             

            Zápisnicu zapísala: Mgr. Mária Šimková

        • Tajomný život v Slovenskom krase
          • Tajomný život v Slovenskom krase

          • Dňa 26. 02. 2016 sa konala beseda "Tajomný život v Slovenskom krase". Besedu viedla MVDr. Andrea Balážová, pracovníčka Správy NP Slovenský kras Brzotín. Žiaci 3. – 7. ročníka  našej ZŠ sa mali možnosť vydať za tajomstvami ukrytými v jaskyniach a zistiť, či sú povery o netopieroch pravdivé. Pozreli si aj film o netopieroch a na záver si poskladali netopiera z papiera.

            Zapísala: Mgr. Katarína Bernáthová, koordinátorka ENV

        • Aktivita "Dospievanie a prvé lásky"
          • Aktivita "Dospievanie a prvé lásky"

          •  

            V dňoch 10. 02. a 11. 02. 2016 sa uskutočnila aktivita s názvom „Dospievanie a prvé lásky“ pre žiakov 8. a 9. ročníka ŠT a pre žiakov 7. ročníka ZŠ. Na úvod sa žiaci porozprávali s pani učiteľkou o význame slova láska. Nakoľko sa blížil sviatok sv. Valentína,  žiaci vyrobili pekné Valentínky. Valentínky podarovali pre potešenie srdca a ako prejav lásky svojim blízkym. 

            Zapísala: Mgr. Slavka Szemenyáková

        • Valentínska pošta
          • Valentínska pošta

          • Už po tretíkrát sa na našej škole  konala akcia „Valentínska pošta“ - rozhlasové vysielanie, ktoré pripravila koordinátorka ŽŠR Ing. Diana Jankovič a členovia ŽŠR z jednotlivých tried. Koordinátorka ŽŠR rozdala pripravené lístočky pre členov ŽŠR, aby ich rozdali vo svojich triedach. Dňa 12. 02. 2016 „Valentínskou poštou“ posielali žiaci pozdravy pre kamarátov, pre učiteľky a asistentky na našej škole.  V odkazoch si žiaci priali veľa lásky, zdravia a šťastia, krásny „Deň sv. Valentína“. Táto akcia má svoj úspech na našej škole, všetci sme boli veľmi zvedaví na pozdravy a šťastní po ich vypočutí.

             

            Zapísala: Ing. Diana Jankovič

        • Karneval
          • Karneval

          • Dňa 05. 02. 2016 učitelia v spolupráci so Žiackou školskou radou organizovali na našej škole „Karneval“. V základných aj v špeciálnych triedach sa žiaci prezliekli do maškarného oblečenia, ktoré si sami zhotovili. Kreativita žiakom ani učiteľom nechýbala. Masky boli rôznorodé, napr. princezná, zajačik, robot, lekár, futbalista, kuchár atď. V triedach sa tancoval stoličkový tanec, žiaci aj učitelia sa veľmi dobre zabávali. Tanec žiakov sprevádzala aj živá hudba chlapcov zo  7. A triedy.

            Zapísala: Ing. Diana Jankovič

        • Hádankárske popoludnie
          • Hádankárske popoludnie

          • Dňa 22. 01. 2016 sa uskutočnila akcia "Hádankárske  popoludnie" pre žiakov 5. až 9. ročníka ŠT. Z každej triedy boli vybraní dvaja žiaci. Na začiatku sa žiaci zahrali na remeselníkov, kde dvaja s mimikou a gestikuláciou predviedli rôzne povolania a ostatní hádali. Neskôr žiaci museli uhádnuť rôzne zvuky vtákov. V závere  im pani učiteľka rozdala papieriky,  kde si každý prečítal svoju hádanku a pokúsil sa ju uhádnuť. Ani tu nikto nezostal zaskočený.  Žiaci úspešne a hravo hádanky uhádli. Pani učiteľka sa všetkým poďakovala a rozdala sladkú odmenu.

            Zapísala: Mgr. Slávka Szemenyáková

  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje