• Zimné radovánky
          • Zimné radovánky

          • V utorok 26. 01. 2016 sa uskutočnila akcia  "Zimné radovánky". Zúčastnili sa ich vybraní žiaci z 5.  až 7. ročníka ZŠ.  Z každej triedy sa vybrali 2 žiaci. Žiaci sa oboznámili s lyžami a s detskými bobami, ktoré si potom aj vyskúšali. Najviac sa zabavili pri spúšťaní sa na detských boboch. Nakoniec všetci žiaci hádzali snehové gule na kruhový terč o priemere 30 cm zo vzdialenosti 4 m. Každý žiak hádzal 5 snehových gúľ. Najúspešnejší trafili terč trikrát.

            Zapísal: Ing. Roman Hiľovský

        • McDonald´s Cup - predkolo
          • McDonald´s Cup - predkolo

          • Dňa 28. 01. 2016 sa uskutočnilo predkolo v minifutbale žiakov McDonald´s Cup-u. Žreb prisúdil našej škole žiakov ZŠ Jasov. Stretnutie sa uskutočnilo v telocvični ZŠ Jasov. Hralo sa systémom 1+ 4, na 2 x 30 minút.   Zápas sa skončil víťazstvom žiakov ZŠ Drienovec v pomere 5 : 4, po polčase 3 : 3. Za naše družstvo góly zaznamenali Rybár Štefan 2, Rybár Eduard 2, Lukáč Otto 1. Toto víťazstvo pre našu školu znamená účasť na obvodnom kole McDonald´s Cup-u, ktoré sa uskutoční 09. 02. 2016 v ZŠ Čaňa. Naši žiaci prejavili radosť z postupu na toto športové podujatie.

            Zapísal: Ing. Viktor Tóth

        • Deti deťom
          • Deti deťom

          • V rámci súťaže „Deti deťom“, ktorá sa konala v decembri,  žiaci našej školy zhotovovali vianočné pozdravy z recyklovaného papiera, ktorý si sami vyrobili. Každá trieda zhotovila pozdrav podľa vlastnej fantázie. Do súťaže sa zapojili všetky triedy 1. – 7. ročníka ZŠ. Pozdravy sme zaslali do centra Stromu života.  Naša škola získala diplom za zaujímavé dielo a reklamné predmety, ktoré nás  potešili.

             

            Zapísala: Mgr. Katarína Bernáthová, koordinárorka ENV  

        • Posedenie pri jedličke
          • Posedenie pri jedličke

          • Dňa 22. 12. 2015 sme krásnym vianočným programom ukončili kalendárny rok 2015. Žiaci pripravili svoje vystúpenia za pomoci učiteľov. Vianočný program bol zaujímavý, bohatý, na ktorý sme sa už viac týždňov tešili. Žiaci spievali koledy, krásne vianočné pesničky a vinšovačky, najstarší žiaci zahrali divadelnú hru na tému narodenie Ježiša Krista. Pri svetle vianočných prskaviek sme si popriali veselé Vianoce a šťastný Nový rok. Po ukončení programov sa žiaci pobrali na oslavu zimných vianočných prázdnin, učitelia oslavovali koniec roka a vianočné sviatky pri vlastnoručne varenej kapustnici. Bohatého Ježiška a úspešný Nový rok prajú žiaci a kolektív ZŠ Drienovec.

            PF 2016

            Zapísala: Ing. Diana Jankovič

        • Beseda o rodine
          • Beseda o rodine

          • Dňa 17. 12. 2015 sa uskutočnila beseda s názvom „Úplná a neúplná rodina a jej dôsledky". Táto beseda bola odprezentovaná pre žiakov 5., 6. a 7. ročníka ZŠ Drienovec. Žiaci sa do besedy aktívne zapájali a odpovedali na zadané otázky. Porozprávali  sa o význame rodiny, oboznámili sa s pojmami úplná a neúplná rodina a dospeli k názoru, že  rodina je najdôležitejšia vec v živote človeka. V závere žiaci vyplnili dotazník k danej téme. Pani učiteľka sa žiakom poďakovala a popriala im lásku a pokoj v ich rodine.

            Zapísala: Mgr. Slavka Szemenyáková

        • Vianočná výstava
          • Vianočná výstava

          • Vianoce sú predo dvermi,

            tešíme sa na ne veľmi.

            Stromček svieti krásne, jasne,

            je to celé ako vo sne.

            Stromček krásne veselo,

            čo to žiari spod neho?

            No predsa  vianočné výrobky našich šikovných žiakov. Pod stromčekom sa nám skrývajú nezbední snehuliaci, anjelici, Mikulášikovia, ale aj adventné vence vyrobené rôznou výtvarnou technikou.  Do akcie sa zapojili žiaci všetkých tried ZŠ od 0. – 7. ročníka. Žiaci spolu s učiteľmi mohli pozrieť  a obdivovať výstavku výrobkov, ktorá sa uskutočnila 21. decembra 2015. Tí, ktorí výstavku nemohli vidieť naživo, majú možnosť pozrieť si fotografie, ktoré boli pridané do fotoalbumu.

            Poďakovanie patrí všetkým učiteľom a pani asistentkám za usmernenie a podporovanie svojich žiakov.

            Zapísala: Mgr. Henrieta Holečko Szabóová

        • Koledovanie
          • Koledovanie

          • Dňa 21. 12. 2015 žiaci ZŠ Drienovec ako tradične sa vybrali  koledovať a vinšovať do obce. Navštívili Obecný úrad Drienovec, hornú budovu ZŠ Drienovec a Materskú školu. Žiaci zaspievali vianočné koledy a zavinšovali pokoj a radosť v období Vianoc a všetko dobré do Nového roka.

            Zapísala: Ing. Diana Jankovič

        • Detská omša
          • Detská omša

          • S nápadom uskutočniť „Vianočnú detskú omšu“ pre našich žiakov sme sa obrátili na nášho pána farára Mgr. Alexa Bartku. Dňa 21. 12. 2015 v obecnom kostole mali žiaci možnosť spovedať sa a následne nato prijať sviatosť Božiu. V rámci detskej omše žiaci mali možnosť zaspievať vianočné koledy. Pán farár v rámci kázne priblížil žiakom históriu kresťanského náboženstva a udalosti predvianočného a vianočného obdobia. Vianočnej detskej omše sa zúčastnili žiaci 0. A, 5. A, 6. A a 7. A triedy s pani učiteľkou Mgr. Kristínou Kubinyiovou a Ing. Dianou Jankovič. Po ukončení omše nás pán farár pozval na Faru kresťanskej obce, aby nám priblížil spôsob života farára a ukázal nám vianočnú výzdobu na fare. Po ukončení sa pani riaditeľka Ing. Viera Juhászová poďakovala a odovzdala pánovi farárovi vianočný darček. Týmto by sme sa chceli poďakovať pani učiteľke Mgr. Kristíne Kubinyiovej za výborný nápad a pánovi farárovi za uskutočnenie Vianočnej detskej omše.

             

            Zapísala: Ing. Diana Jankovič

        • Prichádza čas Vianoc
          • Prichádza čas Vianoc

          • V mesiaci december k nám každoročne zavíta Pani Zima. My, žiaci 5. až 9. ročníkov špeciálnych tried základnej školy Drienovec, spoločne s našimi pani učiteľkami ju vítame s nadšením a s otvorenou náručou. S radosťou jej chystáme  darčeky a vianočné dekorácie, ktorými jej potešíme srdiečko. Nahliadnite preto do našich tried a potešte sa spoločne s nami s našou tohtoročnou zimnou výzdobou.

            Zapísala: Mgr. Beatrix Komorová

        • Filmové predstavenie v OC Optima
          • Filmové predstavenie v OC Optima

          • Dňa 16. 12. 2015 sa žiaci ZŠ Drienovec zúčastnili školskej akcie „Návšteva kina“. Filmového predstavenia sa zúčastnilo 51 žiakov I. - II. stupňa ZŠ, špeciálnych tried a 4 učitelia. Kino-sála bola rezervovaná v OC Optima na 3D rozprávku „Hotel Transylvánia 2“. Autobus sa dostavil pred dolnú budovu ZŠ o 7:45 hod.. Pred predstavením si kúpili občerstvenie – mini-popcorn s coca-colou.  V obchodnom centre sme navštívili aj hračkárstvo „Dráčik“. Autobus sa dostavil pred budovu školy o 12:30. Žiaci sa veľmi tešili, rozprávka bola veľmi zaujímavá, nálada bola výborná.

            Zapísala: Ing. Diana Jankovič

        • Matematická súťaž  „Pytagoriáda“
          • Matematická súťaž „Pytagoriáda“

          • Matematická súťaž pod názvom „Pytagoriáda“ pre žiakov všetkých ročníkov ZŠ sa konala dňa 08. 12. 2015 pre I. stupeň ZŠ a dňa 10. 12. 2015 pre II. stupeň ZŠ a zúčastnilo sa jej celkovo 38 žiakov našej školy. Prípravou a organizáciou súťaže bol poverený Ing. Peter Štark. K vyhodnoteniu výsledkov bola zriadená komisia v zložení Ing. Eva Lukáčová, Mgr. Mária Šimková, PhDr. Andrea Klajberová a Ing. Peter Štark. Úlohy obsahovali príklady z učiva daných ročníkov. Na záver súťaže bolo vyhodnotenie a odmeňovanie  žiakov za prítomnosti riaditeľky školy Ing. Viery Juhászovej a zástupkyne riaditeľky Ing. Diany Jankovič.  Žiaci  dostali pekné vecné ceny a diplomy. Na konci súťaže sa pán učiteľ Ing.  Peter Štark všetkým zúčastnením poďakoval za ich snahu a výborné výsledky, ktoré dosiahli.

            Výsledné poradie podľa jednotlivých ročníkov:

            ročník

            1. miesto

            2. miesto

            3. miesto

            1.

            Dušan Fiľka

            Dáša Balogová

            Valéria Polyáková

            Pavlína Horváthová

            Vanesa Rigová

            2.

            Viktor Balog

            Erik Horváth

            Ľudovít Horváth

            3.

            Adrián Zsiga

            Stanislav Lukáč

            Alexander Horváth

            4.

            Erika Horváthová

            Ervín Horváth

            Juliana Horváthová

            5.

            Laura Ribárová

            Erik Horváth

            Kevin Balog

            6.

            Frederika Csemerová

            Jozef Horváth

            Mikuláš Horváth

            7.

            Zsofia Ribárová

            Vojtech Zsiga

            Peter Lukáč

             

            Zapísal: Ing. Peter  Štark 

        • Návšteva Mikuláša
          • Návšteva Mikuláša

          • Dňa 07. 12. 2015 navštívil našu školu Mikuláš. Buchot a krik pomocných čertov a anjelov sprevádzal cestu Mikuláša po školskom dvore. Žiaci privítali starého dedka s veľkou  radosťou, zaspievali mu pesničky, zarecitovali básničky. Žiaci boli veľmi šťastní. Mikuláš upozornil žiakov nato, prečo musia vždy poslúchať.  Samozrejme, že náš „Mikuláš“ bol veľmi štedrý a ako odmenu za pekné kultúrne programy rozdával balíčky plné sladkostí. Trošku u nás pobudol, oddýchol si a pripravil sa na ďalšiu cestu. Pred odchodom ešte nezabudol sľúbiť našim žiakom, že o rok k nám opäť určite s radosťou zavíta.

            Zapísala: Ing. Diana Jankovič

        • Červené stužky
          • Červené stužky

          • Dňa 1. decembra si celý svet pripomína Svetový deň boja proti AIDS. Pri tejto príležitosti sa aj na našej škole organizovala akcia "Červené stužky". Červená stužka je symbolom boja proti AIDS, symbolizuje solidaritu v boji proti tejto chorobe. Červená farba je symbolom krvi a života. Cieľom tohto dňa je zvýšiť povedomie o ochorení, ukázať medzinárodnú solidaritu v boji proti AIDS, podporiť pokrok v oblasti prevencie a liečby a poukázať na to, že AIDS je celosvetový problém, ktorý sa dotýka každého z nás.

            Žiaci si stužky pripravili sami pre seba s pomocou učiteľov, navzájom si ich pripínali, a tak mohli hlbšie pochopiť ich význam a hodnotu. Stužku mali pripnutú žiaci aj učitelia počas celého dňa. Na nástenke bol vyvesený oficiálny plagát celoslovenskej kampane Červené stužky a informácie o tejto akcii.

            Zapísala: PhDr. Andrea Klajberová

        • Najlepší počtár
          • Najlepší počtár

          • Dňa 25. 11. 2015 v Základnej škole Drienovec na II. stupni  ŠT pod vedením pani učiteľky Ing. Lívie Tóthovej a asistentky Petry Šimkovej sa uskutočnila matematická súťaž „Najlepší počtár“. Súťaže sa zúčastnilo 10 žiakov od 5. až po 9. ročník ŠT. Triedy boli rozdelené do 2 kategórií:              

            1. kategória: 5. B, 6. B, 7. B ŠT

            2. kategória: 8. A, 8. B, 8. C, 9. A, 9. B ŠT

            Úlohy boli vopred pripravené a obsahovali príklady z učiva z daných ročníkov. Žiaci počas celého času pracovali pozorne a ticho. Na záver súťaže bolo celkové vyhodnotenie a odmeňovanie  žiakov, ktoré prebiehalo podľa jednotlivých kategórií.  Žiaci, ktorí vyhrali dostali pekné vecné ceny a diplomy.

            Vyhodnotenie súťažiacich v jednotlivých kategóriách:

            1.  kategória: 5. B, 6. B, 7. B ŠT

             

            1. miesto – Alexander Horváth
            2. miesto – Richard Balog, Július Horváth
            3. miesto – Marta Horváthová

             

            1. kategória:  8. A, 8. B, 8. C, 9. A, 9. B ŠT

             

            1. miesto – Alžbeta Csemerová, Alexander Csemer
            2. miesto – Gejza Čimpoješ
            3. miesto – Erika Horváthová

             

            Zapísala: Ing. Lívia Tóthová

        • Jabĺčkový deň v triedach ŠT
          • Jabĺčkový deň v triedach ŠT

          • Dňa 26. 11. 2015 sa v špeciálnych triedach uskutočnila akcia „Jabĺčkový deň“. Celý deň sa niesol v znamení zdravého životného štýlu s cieľom podporiť zdravie a konzumáciu ovocia u detí.

            Žiaci aj učitelia priniesli do školy jablká a počas dňa v triedach pripravovali maľované jablká, ovocné misy, jablkovú šťavu a piekli koláčiky.

            Žiakom sa táto akcia veľmi páčila.

             

            Zapísala: Mgr. Monika Štrompová

        • Beseda s pediatrom
          • Beseda s pediatrom

          • Dňa 20.11.2015 opäť do našej školy zavítala detská lekárka MUDr. Zuzana Lukácsová, aby našim  žiakom porozprávala na tému: „Ošetrenie rán a prvá pomoc pri úrazoch“. Svoju prednášku pani doktorka zamerala na vysvetlenie a objasnenie základných pravidiel  poskytnutia prvej pomoci pri úrazoch, ktoré sa vyskytujú pri hrách, v domácnosti, na ulici. Pani doktorka porozprávala žiakom, ako  a s čím treba vyčistiť a dezinfikovať rany, čím sa ošetrujú uštipnutia osou alebo včelou, ako sa ošetrujú popáleniny, aké dôležité je vedieť, či bol pes, ktorý spôsobil uhryznutie,  očkovaný proti besnote a pod.

            Na záver prednášky žiaci dostali propagačné materiály - ako si udržiavať zdravie. Prednáška zanechala v deťoch silný pozitívny dojem. Aktívne sa zapájali do diskusie a  odpovedali na otázky pani doktorky. Najväčšiu radosť mali, keď svoje teoretické vedomosti mohli prakticky vyskúšať a svojmu kamarátovi ošetrili hlavu, ruku, nohu alebo prst.

             

            Zapísala: Ing. Eva Lukácsová

        • Návšteva tvorivého domu Art - Farm Drienovec
          • Návšteva tvorivého domu Art - Farm Drienovec

          • V dňoch od 20. 11. 2015 a 24. 11. 2015 naši žiaci  navštívili  priestory  umeleckého dvora Art Farm v našej obci. Žiaci sa  zamerali  na tvorbu plagátov na témy xenofóbia, feminizmus, rasizmus, homofóbia a pod. Žiaci 6. a 7. ročníka si vypočuli prednášku pani Zitovej, ktorá na základe plagátov z projektu vysvetlila spomenuté pojmy. Podľa vopred pripravených plagátov pána Vološina sa žiaci rozhodli, na ktorú tému si vytvoria svoj vlastný plagát. Pomocou týchto umeleckých diel žiaci reflektovali svoj názor na aktuálnu tému.  Aktivita bola veľmi úspešná, pani Zitová bola s prácou našich žiakov veľmi spokojná. Základná škola Drienovec v mene našich žiakov sa chce poďakovať tvorivému domu za angažovanie našich žiakov v týchto zaujímavých projektoch, ktoré majú dôležitú výchovnú funkciu.

            Zapísala: Ing. Diana Jankovič

        • „Burza - ZŠ Drienovec“
          • „Burza - ZŠ Drienovec“

          • Naša škola v spolupráci so Žiackou školskou radou organizovala dňa 19. 11. 2015 „Burzu ZŠ Drienovec“. Finančné prostriedky, ktoré sme získali z predaja našich výrobkov použijeme pri mimoškolských aktivitách. Žiaci predávali pri stánkoch kávu, čaj, horúcu čokoládu, šatstvo, palacinky a koláče, vianočné ozdoby, módne doplnky a pohľadnice. Peniaze získali naši žiaci aj so svojím talentom, dievčatá vystupovali svojou tanečnou choreografiou. Naši chlapci, ale aj dievčatá  zahrali futbalový zápas a samozrejme hrala aj naša školská kapela. Rodičia aj žiaci sa cítili veľmi dobre, dokonca si niektorí aj zatancovali na školskom dvore. Všetkým veľmi pekne ďakujeme za účasť.

            Zapísala: Ing. Diana Jankovič

        • Coca-Cola Cup
          • Coca-Cola Cup

          • V školskom roku 2015/2016 sme sa opäť zúčastnili  futbalového turnaja Coca-Cola Cup. Zúčastniť sa ho mohli žiaci a žiačky:

            • druhého stupňa základných škôl,
            • gymnázií s osemročným vzdelávacím programom  (prima - kvarta),  
            • narodení medzi 1. 1. 2000 - 23. 9. 2003.

             

            Naše mužstvo tvorili žiaci základnej školy ako aj žiaci špeciálnych tried. Boli sme poverení organizáciou turnaja, na ktorom sa zúčastnili 3 mužstvá:  ZŠ Drienovec, ZŠ Turňa nad Bodvou a  Základná škola s VJM Turňa nad Bodvou. Turnaj sa uskutočnil dňa 04. 11. 2015 na futbalovom ihrisku v Drienovci, kde hralo každé mužstvo proti každému mužstvu 2 x 20 minút. Turnaj vyhralo mužstvo Základnej školy s VJM, ktoré zvíťazilo v oboch svojich stretnutiach.

             Celkové poradie:

            1. Základná škola s VJM Turňa nad Bodvou
            2. Základná škola Turňa nad Bodvou
            3. Základná škola Drienovec

             

            Naši žiaci dostali možnosť porovnať svoje zručnosti vo futbale s inými žiakmi. Skončili na poslednom mieste iba o skóre t.j. dali menší počet gólov.

            Poďakovanie za pomoc pri organizovaní turnaja patrí Ing. Diane Jankovič, Ing. Viktorovi Tóthovi a Angele Šuverovej.

            Zapísal: Ing. Roman Hiľovský

             

             

  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje