• Účelové cvičenie špeciálnych tried

          • Dňa 19. 09. 2022 sa uskutočnilo účelové cvičenie pre žiakov špeciálnych tried ZŠ Drienovec. Teoretická príprava sa uskutočnila deň predtým na troch vyučovacích hodinách.

            Cieľom účelového cvičenia bolo preveriť teoretické vedomosti, praktické návyky a postoje žiakov našej školy v  oblasti riešenia mimoriadnych udalostí.

            Účelové cvičenie sa začalo vyhlásením varovného poplachu pani učiteľky Mgr. Gabriely Jozsovej, ktorá nariadila okamžitú evakuáciu žiakov na školský dvor. Všetci žiaci pod vedením triednych učiteľov sa presunuli na školský dvor do bezpečnej zóny. Poriadková hliadka pani učiteľka Mgr. Gabriela Jozsová previedla kontrolu školy a počtu žiakov. Vzhľadom k chladnému a daždivému počasiu, po nástupe žiakov a podaní hlásenia, všetci žiaci pod vedením svojich triednych učiteliek sa naspäť presunuli do tried, kde boli pripravené stanovištia - civilná ochrana, pohyb a pobyt v prírode, ochrana prírody, zdravotná príprava a dopravná výchova. Žiaci sa presúvali z jedného stanovišťa na druhé, odpovedali na vopred pripravené otázky a vykonávali praktické úlohy. Po splnení všetkých úloh sa konalo vyhodnotenie účelového cvičenia.

            Na záver sa vedúca účelového cvičenia Ing. Lívia Tóthová poďakovala žiakom aj učiteľom za účasť a ukončila účelové cvičenie.

            Zapísala: Ing. Lívia Tóthová – vedúca ÚČ

          • Účelové cvičenie na II. stupni ZŠ

          • Účelové cvičenie sa uskutočnilo dňa 19. 09. 2022. Bolo zamerané na preverenie teoretických vedomostí, praktických návykov a postojov žiakov našej školy, ktoré môžu využiť pri riešení mimoriadnych situácií v oblasti civilnej ochrany, pri pohybe a pobyte v prírode, v cestnej premávke. Cieľom bolo aplikovať teoretické poznatky zdravotníckej prípravy do praxe a vychovávať k ochrane prírody, rozvíjať telesnú zdatnosť, vytrvalosť a učiť žiakov riešiť vzniknuté situácie s pokojom a rozvahou.

            Účelové cvičenie sa začalo vyhlásením varovného poplachu riaditeľkou školy, ktorá nariadila okamžitú evakuáciu žiakov na školský dvor. Po kontrole budov a počtu žiakov poriadkovou hliadkou sme sa presunuli na bezpečné miesto. Plán účelového cvičenia vypracovala vedúca účelového cvičenia PhDr. Andrea Klajberová spolu s vedúcimi jednotlivých stanovíšť.

            Témy na jednotlivých stanovištiach boli nasledovné: civilná ochrana, pohyb a pobyt v prírode, ochrana prírody, zdravotná výchova a dopravná výchova.

            Žiaci sa presúvali z jednotlivého stanovišťa do druhého, odpovedali na vopred pripravené a prebraté otázky, vykonávali jednotlivé praktické úlohy. Žiaci si určili vedúceho skupiny, ktorý mal pri sebe štartovný lístok. Vedúci stanovíšť zapisovali absolvovanie úloh a svojím podpisom potvrdzovali ich prítomnosť. Po absolvovaní jednotlivých stanovíšť sa vykonala kontrola počtu žiakov a pomôcok poriadkovou hliadkou a vyhodnotenie, kde vedúci jednotlivých stanovíšť hodnotili vedomosti, zručnosti, šikovnosť žiakov. Vedúca účelového cvičenia sa poďakovala žiakom, vedúcim jednotlivých stanovíšť a tiež učiteľom, ktorí vykonávali dozor a koordinovali žiakov.

            Zapísala: PhDr. Andrea Klajberová

             

          • Slávnostné otvorenie školského roka 2022/2023

          • "Prázdniny sa pominuli,
            začína sa škola.
            Naša trieda nedočkavo
            nás všetkých už volá."

            Septembrom končí leto, čas dovoleniek a prázdnin a začína opäť školský rok plný povinností. Po dvojmesačnej prestávke aj naša škola otvorila svoje brány. Po hymne SR a úvodných slovách poverenej riaditeľky Mgr. Kataríny Bernáthovej a pána starostu Ing. Štefana Bacsóa sa oficiálne začal školský rok 2022/2023. Obaja privítali všetkých žiakov aj učiteľov našej školy a popriali úspešný školský rok. Zvlášť privítali žiakov prvého ročníka. Všetci rodičia aj žiaci boli poučení o pokynoch, ktoré sa týkajú nového školského roka. Veľa úspechov, odhodlania a vytrvalosti, milí žiaci a učitelia!

            PhDr. Andrea Klajberová
            poverená zástupkyňa RŠ

             

    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje