• Futbalový turnaj

          •  

            Dňa 27. 05. 2022 sa uskutočnil na našej škole „Futbalový turnaj ZŠ Drienovec“, ktorého sa zúčastnili chlapci zo všetkých ročníkov. Boli vytvorené štyri skupiny podľa vekových kategórií, so štyrmi družstvami:

            1. skupina: 0.A, 0.B, 1.A, 1.B

            Výsledky:

            0.A – 0.B   2 : 6

            1.A – 1.B   7 : 3

            Zápas o 3. miesto: 0.A – 1.B   1 : 1 (na penalty 5 : 6)

            Zápas o 1. miesto: 1.A – 0.B   6 : 1

            Konečné poradie : 1. 1.A, 2. 0.B, 3. 1.B, 4. 0.A

            2. skupina: 2.A, 3.A, 3.B, 4.A

            Výsledky:

            2.A – 3.B   1 : 6

            3.A – 4.A   0 : 5

            Zápas o 3. miesto: 2.A – 3.B   4 : 0

            Zápas o 1. miesto: 3.B – 4.A   5 : 5 (na penalty 2 : 3)

            Konečné poradie : 1. 4.A, 2. 3.B, 3. 2.A, 4. 3.A

            3. skupina: 5.A, 6.A+5.B, 6.B, 7.A

            Výsledky:

            5.A – 6.B   1 : 4

            7.A – 6.A+5.B   5 : 1

            Zápas o 3. miesto: 5.A – 6.A+5.B   1 : 1 (na penalty 2 : 1)

            Zápas o 1. miesto: 7.A – 6.B   3 : 1

            Konečné poradie : 1. 7.A, 2. 6.B, 3. 5.A, 4. 6.A+5.B

            4. skupina: 8.A, 9.A, 9.B, 9.C+7.B

            Výsledky:

            8.A – 9.A  - za stavu 0 : 4  došlo k hrubému nešportovému správaniu (fyzická potýčka) medzi družstvami, následne boli obe triedy z turnaja diskvalifikované.

            Zápas o 1. miesto: 9.B – 9.C+7.B   0 : 5

            Konečné poradie : 1. 9.C+7.B, 2. 9.B

            Družstvá  v skupinách na prvých troch miestach obdržali diplomy a víťazi jednotlivých skupín boli ocenení putovným pohárom a futbalovými loptami. Na záver turnaja pani riaditeľka poďakovala všetkým triedam za účasť a príkladné povzbudzovanie svojich spolužiakov a vyslovila prianie v pokračovaní tohto podujatia aj v budúcom roku.

            Zapísal: Ing. Viktor Tóth - koordinátor športových podujatí

          • Neomylné pero

          • Dňa 24.05. 2022 sa na našej škole uskutočnila tradičná súťaž „Neomylné pero,“ ktorej sa zúčastnili žiaci II. stupňa.  Porotu tvorili Mgr. Rudolf Rusňák, Mgr. Emil Takács a riaditeľka Mgr. Katarína Bernáthová. Žiaci, ktorí sa umiestnili na prvých troch miestach získali vecné ceny.

            Zoznam víťazov:

            1. miesto -  Dušan  Fiľka, 7. A,

            2. miesto -  Alžbeta Lukáčová, 9. A,

            3. miesto -  Bianka Aduová, 8. A.

             

            Zapísal: Mgr. Rudolf Rusňák

             

          • Deň matiek

          • Druhá májová nedeľa sa už roky neoddeliteľne spája s krásnym sviatkom – Dňom matiek. Slávenie tohto sviatku siaha hlboko do minulosti a aj dnes je pre každého úplnou samozrejmosťou a radosťou môcť svojej mame popriať k tomuto sviatku všetko najlepšie. Práve pri tejto príležitosti si pre všetky mamičky a babičky naši žiaci z I. stupňa pripravili 20. mája 2022 krásny program. Pripravili veľkú náruč básní, piesní a predviedli sa i skvelým tancom. Pestrý program bol plný lásky a radosti a mamičky sa v ňom dozvedeli to, čo určite každá z nich tušila – že ich deti ich nesmierne ľúbia.

            Vďaka patrí aj pani učiteľkám, ktoré sa postarali o prípravu žiakov a za príjemné predpoludnie.

            Zapísala: Mgr. Kristína Kubinyiová

          • Súťaž z angličtiny

          • Dňa 17.05.2022 sa uskutočnila súťaž v anglickom jazyku pre žiakov I. stupňa, konkrétne pre žiakov tretieho a štvrtého ročníka. Žiaci 3.A a 3.B triedy tvorili prvú kategóriu a žiaci 4.A triedy tvorili druhú kategóriu. U žiakov sa overovali ich vedomosti z gramatiky, z čítania v anglickom jazyku a zo slovnej zásoby. Žiaci, ktorí sa umiestnili na prvých troch miestach v oboch kategóriách získali vecné ceny.

            Zoznam víťazov I. kategórie :

            1. Veronika Vološinová (3.A)
            2. Viktória Horváthová (3.B)
            3. Jozefína Horváthová (A)   

            Zoznam víťazov II. kategórie :

            1. Kristián Horváth (4.A)
            2. Andrea Lukáčová (4.A)
            3. Kristián Balog (4.A)

             

            Zapísala : Mgr. Tímea Župčánová

          • Hviezdoslavov Kubín

          • Dňa 17.05. 2022 sa na našej škole uskutočnila súťaž Hviezdoslavov Kubín, ktorej sa zúčastnili žiaci II. stupňa.  Porotu tvorili Mgr. Rudolf Rusňák, Mgr. Emil Takács a riaditeľka Mgr. Katarína Bernáthová. Žiaci, ktorí sa umiestnili na prvých troch miestach získali vecné ceny.

            Zoznam víťazov:

            1. miesto -  Sabrina Fiľková, 6. A,

            2. miesto -  Viktor Balog, 8. A,

            3. miesto -  Eduard Rybár, 9. A.

             

             

            Zapísal: Mgr. Rudolf Rusňák

          • Výtvarná súťaž

          • Tak ako každý rok, ani tento nebol výnimkou a na našej škole sa dňa 13. 05. 2022 uskutočnila výtvarná súťaž.  Tejto súťaže sa zúčastnili žiaci špeciálnych tried. Úlohou žiakov bolo nakresliť „Košík s ovocím‟.

            Po úvodnom rozhovore o význame ovocia pre naše zdravie sa žiaci s elánom pustili do práce. Všetky práce boli veľmi pekné, preto sa porote rozhodovalo veľmi ťažko. Tí, čo nezískali ocenenie, boli odmenení sladkou odmenou. Práce, ktoré žiaci vytvorili, budú zdobiť chodbu našej školy.

            Všetkým zúčastneným žiakom ďakujeme a víťazom blahoželáme.

            Víťazmi súťaže sa stali:

            1. Štefan Rybár

            2. Richard Balogh

            3. Nikolas Horváth

            Zapísala: Mgr. Gabriela Jozsová

          • Motivačná exkurzia - Jump Arena

          • Dňa 05. mája 2022 sa naši žiaci zúčastnili motivačnej exkurzie do JUMP ARÉNY v Košiciach. Exkurzie sa zúčastnilo 28 žiakov od 0. ročníka po 8. ročník a traja učitelia. Zúčastnili sa žiaci s veľmi dobrým prospechom a správaním. Odchod bol o dvanástej hodine na obed spred budovy ZŠ. Cesta bola veľmi príjemná. Po príchode do Jump Arény nás privítali animátori s úsmevom, rozdali každému protišmykové ponožky, ktoré si žiaci mohli odniesť domov a vysvetlili nám, ako sa má skákať v aréne bezpečne a zároveň nám pustili bezpečnostné video, po ktorom sa už mohla začať zábava. Vyskúšali sme 29 trampolín, penovú jamu, 2 veže na skoky do airbagu, pri ktorom sme zažili adrenalín voľného pádu, kde po skoku sme dopadli  do vzduchom naplneného air bagu, smečovanie, interactiv jump,  kde sa testuje rýchlosť, reakcie, vizuálna ostražitosť, koordinácia ruky a oka a presnosť skákania, penovú jamu a High Performance trampolíny, ktoré umožňujú odraziť sa vyššie a robiť preklápanie, krútenie, triky, ktoré nám predviedol na konci jeden z animátorov Jump arény. Objavovali sme svoje schopnosti a limity.

            Žiakom aj učiteľom sa v Jump aréne veľmi páčilo, každý si priniesol so sebou nové zážitky a utvrdili sa v tom, že slušne sa správať a učiť sa, sa naozaj oplatí 😊

             

            Zapísala: Mgr. Kristína Kubinyiová, koordinátorka ŽŠR

          • Medzinárodný deň matiek

          • Deň matiek sa už veľa rokov slávi druhú májovú nedeľu. V tento deň sa minimálne v myšlienkach vraciame k najdôležitejšej žene nášho života – k tej, ktorá nás porodila, ktorá sa o nás starala, vychovávala nás, uprednostňovala naše potreby a priania pred tými svojimi, ktorá sa snažila dať nám do života to najlepšie. Maminka je tá, ktorá nám pofúkala rozbité koleno, utrela slzy po prvom rozchode, ktorá vždy stála pri nás a vždy tu pre nás bola. V detstve pre nás mama predstavuje slnko, okolo ktorého sa točí celý svet.

            Druhý májová týždeň na druhom stupni vzdelávania ZŠ Drienovec sa uskutočnila  na hodinách INF, THD, HUV, VYV aktivita venovaná matkám. Žiaci na jednotlivých vyučovacích hodinách tvorili prezentácie na tému Deň matiek, nacvičili piesne pre mamu, vyrobili prekvapenie pre matku a fotili sa pred nástenkou. Na fotkách vidieť aktivitu žiakov a výsledky ich práce na týchto aktivitách.

            Zapísala:  Ing. Eva Parlagová

             

          • Deň narcisov v špeciálnych triedach

          • V mesiaci apríl sa uskutočnila beseda na tému: Narcis. Pripomenuli sme si touto aktivitou Deň narcisov.  Narcis je symbolom prejavu podpory, záujmu, solidarity, nádeje a spolupatričnosti s ľuďmi s onkologickou diagnózou. Ochorenie môže postihnúť kohokoľvek. S touto myšlienkou žiaci kreslili svoje výkresy. Žiakom sa táto aktivita veľmi páčila.

            Zapísala: Mgr. Magda Pelechová, PhD. - kooridnátor ENV pre ŠT
             

          • Beseda - Kultivované dospievanie

          • „Kto nikdy nebol dieťaťom, nemôže sa stať dospelým.“  

                                              

                                                                                                                       Charlie Chaplin

             

            Dňa 28. 04. 2022 pani učiteľka Mgr. Jana Zubrická (koordinátorka VMR), uskutočnila so žiačkami 5. B triedy besedu na tému Kultivované dospievanie – Potreba zvýšenej hygieny v období dospievania a dôležitosť správnej výživy pre správny rast a vývoj.

            Koordinátorka VMR žiačky oboznámila so základnými zmenami, ktoré nastávajú u dievčat v ich veku a vysvetlila žiačkam nielen dôležitosť zvýšenej hygieny v tomto veku, ale aj dôležitosť správnej výživy pre správny rast a vývoj. Žiačkam predviedla rôzne kozmetické, hygienické výrobky potrebné k základnej hygiene dievčat a zdravé a nezdravé potraviny, ktoré sú obzvlášť dôležité pre správny vývoj. Dievčatá pracovali za pomoci koordinátorky s pracovnými listami k danej tematike.

                                                    

            Zapísala: Mgr. Jana Zubrická – koordinátor VMR

    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje