• Výtvarná súťaž v ŠT

          • Zápísala: Mgr. Magda Pelechová PhD - koordinátor pre environmentálnu výchovu     ​​​​​​​​​​

                                                                                   

          • Minimaratón v ŠT

          • Dňa 13. 10. 2022 sa uskutočnil II. ročník školskej bežeckej súťaže pod názvom „Minimaratón“ pre žiakov špeciálnych tried.  Minimaratón sa uskutočnil na  ulici vedľa hornej budovy  ZŠ. Súťažilo sa v dvoch  skupinách t. j. chlapcov a dievčat.  Tieto skupiny boli ešte rozdelené do dvoch kategórií. Prvú  kategóriu tvorili žiaci  5. a 6. ročníka. Druhú  kategóriu tvorili žiaci 7., 8. a 9. ročníka.  Žiaci bežali podľa kategórií t. j. najprv bežali žiaci  5. a 6. ročníka a potom žiaci 7., 8. a 9. ročníka.  Celkový počet pretekárov bol 20.

            Víťazmi pretekov  sú:

            Chlapci:

            I. Kategória: Erik Balog (6. B)

            II. Kategória: Radoslav Žiga (7. B)

            Dievčatá:

            I. Kategória: Dajana Horváthová  (6. B)

            II. Kategória: Anna Horváthová (9. B)

            Ing. Roman Hiľovský - koordinátor športových podujatí                   

          • 17. november 1989

          • ​​​​​

            Nežná revolúcia a vysokoškoláci - Na vysokej

            Sloboda a demokracia - pojmy vystihujúce život v našej spoločnosti. Sloboda prejavu, cestovania či právo podieľať sa pri rozhodovaní o veciach verejných, to všetko dnes považujeme za samozrejmosť. Ešte koncom minulého storočia však bola situácia vo vtedajšom Československu úplne iná a o jej zlepšenie bolo treba bojovať. Tieto boje vyvrcholili 17. novembra 1989 a mali za dôsledok pád komunistickej moci.

            Za symboly tejto udalosti môžeme označiť aj štrnganie kľúčmi alebo zapálené sviečky. Túto významnú udalosť našich dejín si dnes na hodine dejepisu pripomenuli žiaci 9. ročníka, ktorým bolo vysvetlené prečo a ako k tejto zmene došlo a ako táto udalosť zmenila a zlepšila životy obyvateľov.

             

             

             Zapísal: Mgr. Emil Takács

          • Halloween

          • Halloween - tradícia pochádza zo starodávneho keltského sviatku Samhain. Kelti týmto sviatkom oslavovali ukončenie leta a začiatok zimy. Bol to podľa nich sviatok, ktorému ďakovali za úrodu. Taktiež sa snažili komunikovať s duchmi, prinášali dary zosnulým predkom či veštili aká bude nadchádzajúca zima. Verili, že v túto čarovnú noc sa duše mŕtvych vracajú na zem a snažia sa ovládnuť všetko živé. Vo zvyku mali obliekať si strašidelné masky a maľovali sa vo viere, že v prestrojení sa zapáčia zlým duchom a tí ich potom nechajú na pokoji. 

            Vo štvrtok 27. 10. 2022 posledný deň pred jesennými prázdninami sme si aj my so žiakmi I. stupňa pripomenuli tento sviatok. Žiaci prišli do školy oblečení aj v strašidelných maskách, kostýmoch, ostatným žiakom namaľovali pani učiteľky na tvár masky od výmyslu sveta. Celé poobedie boli pre žiakov pripravené zábavné úlohy, omaľovánky, rozprávky aj diskotéka. V triedach nechýbalo ani občerstvenie pre deti - sladkosti, chipsy, cukríky, limonáda. Výzdoba v triedach bola veľmi kreatívna, jedna trieda bola krajšia ako druhá. Na konci tohto dňa sa žiakom zapálili sviečky v lampášikoch, ktoré si sami zhotovili a v sprievode svojich učiteliek sa odprevadili domov.

            Deťom sa tento deň veľmi páčil a s radosťou mohli odísť na jesenné prázdniny.

            Fotografie z tejto akcie nájdete vo fotoalbume Halloween.

            Zapísala: Mgr. Kristína Kubinyiová -  koordinátorka ŠP

             

          • Deň starých rodičov

          •                                                                           

            Zapísala: Mgr. Jana Zubrická – koordinátor VMR

          • Pasovanie prvákov

          • 14. október bol v živote našich prváčikov veľmi významným dňom. Boli pasovaní za riadnych žiakov a prijatí do cechu školského. Nebolo to však jednoduché. Museli splniť rôzne úlohy. Ukázali nám, koľko sa už od septembra naučili. Každú úlohu hravo zvládli a na konci zložili prvácky sľub. My ostatní im prajeme, aby im tento titul vydržal a aby sa im na ceste životom darilo aspoň tak ako doteraz. Veľa úspechov, prváci!

            Mgr. Kristína Kubinyiová - koordinátorka KP

          • Jablkový deň v ŠT

          • Popis: https://i.pinimg.com/564x/0e/46/58/0e4658597ca2169268e4e74bc0dd9ea2.jpg

             

            Akým prínosom je jablko pre naše telo?

            Vedeli ste, že 1 jablko denne:

            – pomáha pri bolestiach hlavy a závratoch
            – čistí pečeň
            – pomáha pri zápche a hnačke
            – pomáha pri bolesti kĺbov
            – posilňuje ďasná
            – zlepšuje funkciu srdca
            – prečisťuje celý organizmus

            Tak neváhajte a nezabúdajte denne na 1 jabĺčko.

            Dňa 19. 10. 2022 prebehol v špeciálnych triedach každoročný Deň jabĺčka. Nezabudli sme si pripomenúť, prečo nám tak jablká chutia. Žiaci vyfarbovali a ochutnávali sladké jablká, ktoré rozvoniavali po celej chodbe školy.  

            Zapísala: Ing. Lívia Tóthová    

          • BBC micro:bit na ZŠ Drienovec

          •  

            ​​​​Informatika má významné postavenie vo vzdelávaní, pretože rovnako ako matematika rozvíja myslenie žiakov, ich schopnosť analyzovať a syntetizovať, zovšeobecňovať, hľadať vhodné stratégie riešenia problémov a overovať ich v praxi.

            V školskom roku 2022/2023 sa na našej základnej škole otvoril nový krúžok s názvom „Hravá informatika“. Krúžok je zameraný na rozvíjanie algoritmického myslenia a je určený pre žiakov II. stupňa ZŠ. Na motiváciu a inováciu profesijných zručností žiakov sa prvý krát na škole objavil malý programovateľný minipočítač BBC micro:bit.

            Práca s micro:bitom vo vyučovacom procese by mohla zatraktívniť hodiny informatiky, zvýšiť záujem žiakov o tento predmet a rozvíjať gramotnosť v digitálnej a počítačovej oblasti. Programovanie a kódovanie smeruje k zlepšeniu algoritmického zmýšľania a zefektívneniu výchovno-vzdelávacieho procesu. 

            Po úvodnej hodine sa žiaci pustili do práce. S veľkým záujmom a elánom skúšali prvé kroky a tvorbu vlastných animácií pomocou micro:bit-u.

            Zapísala: Ing. Henrieta Lenková - vedúca krúžku

          • Úcta k starším

          •  

            "Teplá dlaň a sivé vlasy,Popis: https://i.pinimg.com/564x/f1/83/40/f18340e2b816b7b71bfe2007bcb37461.jpg  

            dobré srdce lásku hlási.

            Vždy objatie a úsmev milý,

            hoc ubúdajú im už sily.

            To je naša babka, dedko,

            prababka či prapradedko.

            Majú pre nás dobrú radu,

            k tomu sladkú čokoládu.

            Potrebujú našu lásku,

            čo vyhladí každú vrásku.

            Aby sme ich v úcte mali,

            vždy s láskou ich privítali.

                                                                     Dali by nám veru všetko,

                                                                     naša babka aj náš dedko."

             

            Zavítala k nám jeseň a s ňou Október – Mesiac úcty k straším. Čas prejaviť úctu tým skôr narodeným, čas keď je treba vysloviť milé slovo, vysloviť poďakovanie a prianie.  Uctime si ich sviatok krátkou básničkou, milým úsmevom, malou kytičkou, milým slovom.                                                                    

            Zapísala: Ing. Lívia Tóthová - koordinátor prevencie protidrogovej závislostí a iných sociálnopatologických javov     

          • Minimaratón

          • Dňa 05. 10. 2022 sa uskutočnil 7. ročník školskej bežeckej súťaže pod názvom „Minimaratón“. Beh sa uskutočnil v uliciach našej dediny so štartom a cieľom pred dolnou budovou ZŠ. Súťažilo sa v kategórií I. (5. A, 6. A) a kategórií II. (7. A, 8. A, 9. A), zvlášť chlapci a dievčatá. Beh sa realizoval hromadným štartom všetkých pretekárov, pričom z jednej triedy súťažili dvaja chlapci a dve dievčatá. Celkový počet pretekárov teda činil 20. Víťazmi pretekov podľa kategórií a pohlavia boli :

            I. kategória – chlapci : Ricardo Vološin (6. A)

            I. kategória – dievčatá : Andrea Lukáčová (5. A)

            II. kategória – chlapci : Kristián Zsiga (9. A)

            II. kategória – dievčatá : Dajana Vološinová (7. A)

            Uvedení žiaci obdržali za pekné výkony diplomy, a boli odmenení aj vecnými cenami. Bežecká súťaž sa odohrávala za ideálneho počasia na beh a za povzbudzovania žiakov II. stupňa našej ZŠ, ktorí vytvorili výbornú športovú atmosféru.

                                                                       

            Ing. Viktor Tóth – koordinátor športových podujatí ZŠ

          • Naša príroda je našim bohatstvom

          • V dňoch 20.09. a 27.09. 2022 sa uskutočnili vďaka projektu Naša príroda je našim bohatstvom – Amare veša, amaro barvaľipen dva workshopy pod vedením lektora PhDr. Rudolfa Rusňáka pre 1. a 2. stupeň ZŠ Drienovec. Žiaci sa zážitkovou formou dozvedeli o potrebe ochrany prírody. Zistili, kde sa v ich okolí nachádzajú chránené územia a ako sa správať v prírode. Pokračovali spoznávaním zvieracích stôp. Taktiež diskutovali o potrebe zberu odpadkov z lesných porastov, o používaní alternatívnych obalov, či využívaní plátenných tašiek.
            Zásadným krokom bolo zasadenie desiatich stromčekov na pôde ZŠ, o ktoré sa spoločnými silami budú žiaci starať, nakoľko už vďaka workshopom vedia, ako sa k prírode správať.

            Zapísal: PhDr. Rudolf Rusňák

          • Účelové cvičenie špeciálnych tried

          • Dňa 19. 09. 2022 sa uskutočnilo účelové cvičenie pre žiakov špeciálnych tried ZŠ Drienovec. Teoretická príprava sa uskutočnila deň predtým na troch vyučovacích hodinách.

            Cieľom účelového cvičenia bolo preveriť teoretické vedomosti, praktické návyky a postoje žiakov našej školy v  oblasti riešenia mimoriadnych udalostí.

            Účelové cvičenie sa začalo vyhlásením varovného poplachu pani učiteľky Mgr. Gabriely Jozsovej, ktorá nariadila okamžitú evakuáciu žiakov na školský dvor. Všetci žiaci pod vedením triednych učiteľov sa presunuli na školský dvor do bezpečnej zóny. Poriadková hliadka pani učiteľka Mgr. Gabriela Jozsová previedla kontrolu školy a počtu žiakov. Vzhľadom k chladnému a daždivému počasiu, po nástupe žiakov a podaní hlásenia, všetci žiaci pod vedením svojich triednych učiteliek sa naspäť presunuli do tried, kde boli pripravené stanovištia - civilná ochrana, pohyb a pobyt v prírode, ochrana prírody, zdravotná príprava a dopravná výchova. Žiaci sa presúvali z jedného stanovišťa na druhé, odpovedali na vopred pripravené otázky a vykonávali praktické úlohy. Po splnení všetkých úloh sa konalo vyhodnotenie účelového cvičenia.

            Na záver sa vedúca účelového cvičenia Ing. Lívia Tóthová poďakovala žiakom aj učiteľom za účasť a ukončila účelové cvičenie.

            Zapísala: Ing. Lívia Tóthová – vedúca ÚČ

          • Účelové cvičenie na II. stupni ZŠ

          • Účelové cvičenie sa uskutočnilo dňa 19. 09. 2022. Bolo zamerané na preverenie teoretických vedomostí, praktických návykov a postojov žiakov našej školy, ktoré môžu využiť pri riešení mimoriadnych situácií v oblasti civilnej ochrany, pri pohybe a pobyte v prírode, v cestnej premávke. Cieľom bolo aplikovať teoretické poznatky zdravotníckej prípravy do praxe a vychovávať k ochrane prírody, rozvíjať telesnú zdatnosť, vytrvalosť a učiť žiakov riešiť vzniknuté situácie s pokojom a rozvahou.

            Účelové cvičenie sa začalo vyhlásením varovného poplachu riaditeľkou školy, ktorá nariadila okamžitú evakuáciu žiakov na školský dvor. Po kontrole budov a počtu žiakov poriadkovou hliadkou sme sa presunuli na bezpečné miesto. Plán účelového cvičenia vypracovala vedúca účelového cvičenia PhDr. Andrea Klajberová spolu s vedúcimi jednotlivých stanovíšť.

            Témy na jednotlivých stanovištiach boli nasledovné: civilná ochrana, pohyb a pobyt v prírode, ochrana prírody, zdravotná výchova a dopravná výchova.

            Žiaci sa presúvali z jednotlivého stanovišťa do druhého, odpovedali na vopred pripravené a prebraté otázky, vykonávali jednotlivé praktické úlohy. Žiaci si určili vedúceho skupiny, ktorý mal pri sebe štartovný lístok. Vedúci stanovíšť zapisovali absolvovanie úloh a svojím podpisom potvrdzovali ich prítomnosť. Po absolvovaní jednotlivých stanovíšť sa vykonala kontrola počtu žiakov a pomôcok poriadkovou hliadkou a vyhodnotenie, kde vedúci jednotlivých stanovíšť hodnotili vedomosti, zručnosti, šikovnosť žiakov. Vedúca účelového cvičenia sa poďakovala žiakom, vedúcim jednotlivých stanovíšť a tiež učiteľom, ktorí vykonávali dozor a koordinovali žiakov.

            Zapísala: PhDr. Andrea Klajberová

             

          • Slávnostné otvorenie školského roka 2022/2023

          • "Prázdniny sa pominuli,
            začína sa škola.
            Naša trieda nedočkavo
            nás všetkých už volá."

            Septembrom končí leto, čas dovoleniek a prázdnin a začína opäť školský rok plný povinností. Po dvojmesačnej prestávke aj naša škola otvorila svoje brány. Po hymne SR a úvodných slovách poverenej riaditeľky Mgr. Kataríny Bernáthovej a pána starostu Ing. Štefana Bacsóa sa oficiálne začal školský rok 2022/2023. Obaja privítali všetkých žiakov aj učiteľov našej školy a popriali úspešný školský rok. Zvlášť privítali žiakov prvého ročníka. Všetci rodičia aj žiaci boli poučení o pokynoch, ktoré sa týkajú nového školského roka. Veľa úspechov, odhodlania a vytrvalosti, milí žiaci a učitelia!

            PhDr. Andrea Klajberová
            poverená zástupkyňa RŠ

             

          • Slávnostné ukončenie školského roka 2021/2022

          • Posledný deň v tomto školskom roku, štvrtok 30. júna 2022 sa na školskom dvore našej základnej školy konalo slávnostné ukončenie školského roka. Počasie nám prialo, slniečko svietilo a radosť v očiach detí bola neprehliadnuteľná. Slávnostné ukončenie školského roka sme začali štátnou hymnou. Po odznení štátnej hymny sa žiakom prihovorila Mgr. Kristína Kubinyiová a následne pani riaditeľka Mgr. Katarína Bernáthová, ktorá sa všetkým žiakom i pedagógom poďakovala za ich obetavú prácu. Všetkým žiakom, ale aj učiteľom poprial príjemné prežitie prázdnin a načerpanie nových síl do budúceho školského roka aj pán starosta Ing. Štefan Bacsó.   

            Rozlúčili sa s nami i žiaci deviateho ročníka. Prajeme im, aby vedomosti, ktoré v našej základnej škole získali využili na ďalší rozlet a na ďalší rozvoj svojich osobností tak, aby sa pripravili na svoje budúce povolania. Tým žiakom, ktorí sa v septembri vrátia do školy prajeme pekné slniečkové a pohodové leto.

             

            Zapísala: Mgr. Kristína Kubinyiová

  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje