• Počítačová grafika

          • Žiaci s veľkým očakávaním si dnes predvečer Mikuláša čistia čižmičky a ukladajú do okna. Chystajú malé darčeky v podobe básničiek, pesničiek, pozdravov aj kresieb.

            Poznáme veľmi veľa spôsobov, akými môžeme obrázky vytvárať. Jedným z najnovších je kreslenie a úprava obrázkov pomocou počítača. Na hodine informatiky nebolo úmyslom naučiť žiakov kresliť perfektné umelecké obrázky. Snažili sa predstaviť prostriedky a postupy, akými môžeme obrázky na počítači vytvárať a spracovávať. Vznikli naozaj pekné obrázky, ktoré touto cestou posielajú žiaci 3.A, 5.A a 6.A a 7.B triedy Mikulášovi.

            Zapísala: Ing. Henrieta Lenková

          • Veľtrh vzdelávania PRO EDUKO

          • Dňa 01. 12. 2022 sa žiaci 9. ročníka ZŠ zúčastnili veľtrhu vzdelávania PRO EDUCO v Kulturparku v Košiciach. Žiaci mali možnosť nájsť pod jednou strechou vystavovateľov mnohých stredných škôl. Výhodou tejto výstavy je, že vystavovatelia poskytujú informácie o jednotlivých školách, žiaci sa môžu pýtať, čo ich konkrétne zaujíma. Zaujali ich hlavne praktické ukážky jednotlivých škôl, u dievčat najväčší úspech mala Stredná odborná škola Gemerská. Tu sa dievčatá hneď pustili do skrášlenia, pretože študentky tejto školy pripravovali účesy, líčili ich. Žiakom sa výstava veľmi páčila, nakoľko získali prehľad o možnostiach ďalšieho vzdelávania na stredných školách.

            Zapísala: Gabriela Jozsová

          • Svetový deň boja proti AIDS

          • ​​Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt červena stužkaPrvý decembrový deň je už od roku 1988 na celom svete venovaný boju proti AIDS. Jeho cieľom je upozorňovať ľudí na problém AIDS, zlepšiť ich vedomosti o tejto chorobe, jej šírení a najmä prevencii. Každý rok sa tento deň oslavuje pod novým heslom, ktoré poukazuje na rôzne aspekty problematiky AIDS vo svete. AIDS sa na svete objavilo v roku 1981, na Slovensku bol prvý prípad zaznamenaný v roku 1985. V súčasnosti je najviac HIV pozitívnych v Afrike, juhovýchodnej a východnej Ázii a v Latinskej Amerike. Symbolom svetového dňa proti AIDS je červená stužka. 

            Tento svetový deň si pripomenuli aj žiaci špeciálnych tried pripnutou červenou stužkou.

             

            Zapísala: Ing. Lívia Tóthová - koordinátor prevencie drogových závislostí a iných sociálno-patologických javov

  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje