• Vianočné prázdniny

          • Od 22.12. naši žiaci nastupujú na prázdniny a zamestnanci o deň neskôr na zaslúženú dovolenku. Stretneme sa znovu v novom roku, 9. januára v pondelok.

          • Vianočná besiedka

          •  

             

            Čas vianočný je vždy plný prekvapení, je chvíľou keď sa čas akoby na moment zastavil, je časom kedy viac myslíme na svojich najbližších, kedy ľudské srdcia zmäknú a je časom tajných túžob a želaní. A práve vtedy rok čo rok prichádza vianočná rozprávka, ktorú denne pár týždňov usilovne trénovali, vymýšľali kostýmy a kulisy, pretože nič tak nepoteší ako krásne zimné vystúpenie našich najmenších.

            Posledný školský deň tohto kalendárneho roka sme ukončili vyučovanie vianočnou besiedkou.

            Všetci mali tak trochu trému, príprava bola náročná na čas i prostredie a vtedy všetky ruky  boli zamestnané prípravami na tento jedinečný každoročný slávnostný okamih. Bola to kopa maličkostí a detailov, ktoré si možno nikto ani nevšimol, ale je za tým kus obrovskej prípravy.

            Najväčšie ďakujeme patrí deťom, ktoré nám navodili vianočnú náladu.

            Krásnu vianočnú pesničku zaspievali žiaci 3.A triedy pod vedením pani učiteľky Mgr. Bianky Szirotnyák 

             Pieseň od Miroslava Žbirku sme si vypočuli od 3.A triedy

            Pani učiteľky posielajú všetkým rodičom, žiakom, priateľom školy neodmysliteľnú pieseň, bez ktorej by Vianoce neboli Vianocami.

          • Koledovanie v obci

          • ​​​

             

             

            Na Vianoce ako treba,

            nech nájdete poklad z neba.

            Pokoj, lásku v hodnosti,

            dni prežite v radosti.

            Zdravie, šťastie ešte k tomu,

            nech prídu aj do Vášho domu.

            Na nový rok správny krok a úsmev po celý rok.“

            Vianočné koledy a piesne sú hudobným symbolom vianočných sviatkov. Bez nich si mnohí toto obdobie ani nevedia predstaviť. Žiaci I. stupňa základnej školy krásnymi vianočnými koledami spríjemnili predvianočný čas nielen žiakom a pedagógom našej školy, ale aj škôlkarom a zamestnancom obecného úradu Drienovec.

            Prajeme Vám krásne a pohodové Vianoce v kruhu svojich najbližších.

            Zapísala: Kristína Kubínyiová

          • Vianočné posedenie žiakov z krúžku "Pohybové hry"

          • Vianoce sú,

            keď rozlúskneme orechovú škrupinu

            a pod tanier dáme z kapra šupinu.

            Keď na oblátky rozdáme si med

            a máme vieru, že krajší je svet,

            keď do daru si dáme lásku a pohodu,

            keď na seba sa usmievame

            a máme dobrú náladu.

             

            Aj my očakávame Ježiška ligotavými očami a otvoreným srdcom. Tešíme sa na zimný oddychový čas plný hier s kamarátmi a hlavne bez domácich úloh.

            Spokojné a láskou prežité vianočné sviatky, veľa šťastia a úspechov v novom roku prajú krúžkari a pán učiteľ PhDr. Rudolf Rusňák.

          • Vianočná výstavka na škole

          • Blížia sa Vianoce, sviatok na ktorý sa tešia malí aj veľkí a ktorý vyvolá úsmev na každej tvári. Neodmysliteľnou súčasťou Vianoc je typická vianočná výzdoba, ktorá dotvára čaro Vianoc. Tak, ako s radosťou zdobíme naše domy a byty rovnakou radosťou a nadšením sme zdobili aj našu školu, ktorá je naším druhým domovom. Zhotovovali sme rôzne vianočné dekorácie, ktorými sme vyzdobili parapety okien našej školy. Na výrobu ozdôb sme použili rôzne prírodniny a iné materiály.  Žiaci mali možnosť vyrábať svoje vianočné výrobky rôznou technikou. Pri práci u žiakov vládla príjemná predvianočná nálada a žiaci mali radosť z vlastnoručne zhotovených ozdôb.

            Vianoce sú sviatkom lásky a pokoja, čo sme sa snažili ukázať aj v našich výtvoroch. Krásne dekorácie zdobia naše okná, nástenky, chodby aj parapety a školský dvor.

             

            Prajem vám krásne a veselé Vianoce, nech sú sviatkami plné lásky, pokoja a oddychu. Nech je vaše srdce obklopené láskou vašich blízkych a nech žiari šťastím jasne ako Betlehemská hviezda. Nech pod stromčekom nájdete veľa darčekov, ktoré vás pri srdiečku zohrejú.

            Prajeme Vám tie najšťastnejšie chvíle v kruhu svojej rodiny!

             

            Zapísala: Mgr. Bianka Szirotnyák

          • Predvianočná atmosféra

          • Čaro Vianoc len sotva chytíme do siete ako vianočného kapra. Ani sa ho nedokážeme dotknúť ako krásne zabaleného darčeka, ani ho neobjímeme ako svojich najbližších. A predsa tu je: cítime ho, vidíme ho, prežívame ho, je všade vôkol nás. No ani čaro Vianoc, pokojne ho nazvime aj magická vianočná atmosféra, nepriletí k nám samo domov ako Betlehemská hviezda. Je na nás, aby sme priložili ruku k dielu a túto jedinečnú atmosféru mohli nasávať plnými dúškami. Práve vianočné dekorácie sú to, čo nám pomôže zmeniť domov na bezpečný, útulný a voňavý. Aj naši žiaci sa húževnato pripravujú krásnou výzdobou a výrobou malých darčekov. Tešíme sa na výstavku vianočných prác.

          • "Moja škola" beseda

          • V mesiaci december sa uskutočnila beseda pre žiakov končiacich ročníkov na tému „Moja škola‟.  Výchovná poradkyňa pripravila žiakom prezentáciu o odboroch, na ktorých by mohli po ukončení deviateho ročníka študovať. Žiaci boli oboznámení s harmonogramom prijímacích skúšok, aby mali prehľad o tom, čo ich čaká pred podaním prihlášok na stredné školy.

            Zapísala: Mgr. Gabriela Jozsová

          • Vianočná pošta 2022

          • Žiaci 3. A triedy napísali list Ježiskovi a dnes dostali vzácnu odpoveď. Listy z Vianočnej pošty ich veľmi potešili a s veľkou radosťou si prečítali srdečný pozdrav. Okrem pozdravu ich čakalo aj malé prekvapenie vo forme pexesa. 

            Ďakujeme Slovenskej pošte za takéto prekvapenie. Určite napíšeme a pošleme list Ježiškovi aj budúci rok! 

            Zapísala: Mgr. Bianka Szirotnyák

          • Matematická súťaž

          • Dňa 12. 12. 2022 sa uskutočnila v rámci školy Matematická súťaž. Súťaže sa zúčastnili žiaci  5. až 9. ročníka. Z každého ročníka  súťažili 3 žiaci. Žiaci súťažili v 5. kategóriách, nakoľko v každom ročníku sa preberá iné učivo. Chcel by som sa poďakovať Mgr. Kataríne Bernáthovej,  za pomoc  s organizáciou matematickej súťaže.

             

            Víťazi jednotlivých kategóriách:

            5. ročník:   Kristián Horváth

            6. ročník:  Virgína Horváthová

            7. ročník:  Andrea Horváthová

            8. ročník:  Valéria Polyáková

            9. ročník:  Dženifera Horváthová

            Zapísal: Ing. Roman Hiľovský

          • Vianočný recept

          • Vianoce sú už za dverami a všetci si prajeme prežiť ich v čo najväčšej pohode, bez stresu a v harmónii. Prípravy na najkrajšie sviatky roka robia mnohým gazdinkám vrásky na čele. Je nevyhnutné pri pečení použiť tie najdôležitejšie prísady a vybrať tie najlepšie postupy na prípravu koláčov, aby boli Vianoce pre nás dokonalé. Žiaci 6.A triedy pripravili výborný recept na zvládnutie predvianočných príprav.

          • Zodpovedný prístup k sexualite

          • Článok - Sexuálna výchova ako samostatný predmet nebude, školy si ho ale  môžu vytvoriť

             

            Dňa 13. 12. 2022 sme so žiačkami ôsmeho ročníka ZŠ uskutočnili besedu o Zodpovednom prístupe k sexualite. Žiačkam sme sa snažili prostredníctvom vysvetlenia a zdôvodnenia základných pojmov pomôcť v procese sebauvedomovania, sebaúcty, formovania postojov, názorov a aby vedeli správne hodnotiť vzťahy medzi pohlaviami. Poukázali sme na možné riziká predčasných a rizikových sexuálnych aktivít. Napriek citlivosti tejto témy, žiačky táto téma veľmi zaujala a uvedomili si dôležitosť rozhovorov a záujmu o ich budúcnosť.

             

             

            Zapísala: Mgr. Jana Zubrická – koordinátor VMR

          • Zimné radovánky

          • Dočkali sme sa prvého snehu tejto zimy. Školský dvor je pokrytý snehovou prikrývkou a cesty s chodníkmi sa žiarivo ligocú. Žiaci 1. A a 1. B triedy sa tešili zo snehu a rozprávkovo zasneženej krajiny. Nadšene stavali snehuliakov, vyšľapávali chodníky, guľovali sa, robili anjelikov v snehu. To bolo radosti! Tváre našich detí zdobili červené líčka a šťastný úsmev. Dúfame, že nám snehová nádielka dlho vydrží.

            Fotky z našich radovánok si môžete pozrieť vo fotoalbume.

            Zapísala: PhDr. Andrea Klajberová

          • Básničky pre najmenších

          • Nástup dieťaťa do prvého ročníka predstavuje veľkú zmenu nielen pre deti, ale aj pre rodičov. Riekanky sú väčšinou rytmizované a pre deti je aj pri rozvoji reči rytmus dôležitý. Básničkami si deti naviac obohacujú aj slovnú zásobu. Možno sa mnohí rodičia spoliehajú na to, že si dieťa bude reč zdokonaľovať v škole, to ale nestačí. Dieťaťu treba venovať pri učení veľkú pozornosť aj zo strany rodičov a na to treba množstvo času a predovšetkým individuálny prístup. Básničky sú teda ideálnymi a jednoduchými pomôckami na rozvoj reči a čím skôr začnete, tým lepšie.

            Pripravili sme pre vás niekoľko aktuálnych krátkych básničiek, ktoré môžete učiť aj vaše deti.

            Ďakujem za pomoc školskej digitálnej koordinátorke. ​​​​

            Mgr. Bianka Szirotnyák

          • Múdre výroky - výroky múdrych

          • Niečo z hodiny literatúry v 9.A. Aj my vieme, že história a osobnosti v nej nás dokážu inšpirovať. Témou hodiny bolo "Múdre výroky - výroky múdrych". Veľmi nás prekvapila silná téma, ktorú sme chytili za pačesi a spolu ju pripravili a tým zlepšili nie len komunikačné a prezentačné zručnosti, ale aj techniku prednášania nových tém.

            Zapísal: PhDr. Rudolf Rusňák

          • Kameň, papier, nožnice

          • Kameň, papier, nožnice je starobylá a tajomná hra, ktorú poznajú milióny ľudí v mnohých kultúrach. Určená je na rozhodovanie drobných sporov a predstavuje aj kľúčové prvky teórie hier. Existuje len málo hier, ktoré sú tak všadeprítomné alebo majú takú jedinečnú históriu. Aj my na krúžku "Hravá informatika" sme si túto hru nakódili v prostredí Makecode a následne zahrali so žiakmi. 

            Zapísala: Ing. Henrieta Lenková

          • Pohybový krúžok

          • Aj naše deti z pohybového krúžku navštívil Mikuláš. Krúžok je zameraný na posilnenie a zlepšenie pohybových návykov. Ďakujeme občianskému združenie BAFF SA za sladké prekvapenie a spoluprácu.

            Zapísal: PhDr. Rudolf Rusňák

          • Mikulášska tradícia

          •  

            Mikulášske vystúpenie 4.B triedy pod vedením pani učiteľky Mgr. Anastázii Kovácsovej

            Mikulášske vystúpenie 3. A triedy pod vedením pani učiteľky Mgr. Bianky Szirotnyák

            Mikulášske vystúpenie 2.A triedy pod vedením pani učiteľky Mgr. Kristíny Kubínyiovej

            Mikulášske vystúpenie 2.B triedy pod vedením pani učiteľky Mgr. Henriety Holečko-Szabóová

            Mikulášske vystúpenie 4.A triedy pod vedením pani učiteľky Mgr. Janky Zubrickej

            Mikulášske vystúpenie 1.B triedy pod vedením pani učiteľky Mgr. Tímei Parlag Župčánovej

            Zapísala: Mgr. Katarína Bernáthová

  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje