• Priebeh gravidity

          • Pre žiačky 8. A a 8. B triedy, bola v dňoch 17. 04. - 18. 04. 2023 pripravená beseda pod názvom „10 lunárnych mesiacov – priebeh gravidity.“  Beseda bola zameraná na poukázanie toho, čo môžeme ovplyvniť zdravý spôsob života a toho, čo nemôžeme ovplyvniť počas tehotenstva ako napríklad dedičnosť a pohlavie. Cieľom bolo zdôrazniť dôležitosť starostlivosti o fyzické aj duševné zdravie počas tehotenstva pre optimálny fyzický a duševný vývin dieťaťa. Pre žiačky bola táto téma veľmi poučná.

              

            Mgr. Jana Zubrická – koordinátor VMR

          • Zápis do 1. ročníka

          •  ​​​​​​​

             

            Zápis do 1. ročníka ZŠ pre šk. rok 2021/2022 

            ​​​​​​Zápis do 1. ročníka v našej základnej škole na školský rok 2023/2024 sa uskutočnil dňa 17. 04. 2023 za prítomnosti predškolákov. Rodičia boli informovaní o zápise formou obecného rozhlasu a cez internetovú stránku školy. Mali sme k dispozícii aj plagát na úradnej tabuli obce, ako aj na bránach oboch budov základnej školy. Keďže rodičia nemali možnosť zapísať svoje dieťa elektronicky, zápis sa konal osobne v priestore základnej školy.

            Zapísaných bolo 33 predškolákov za prítomnosti pani riaditeľky PaedDr. Moniky Štrompovej, poverenej zástupkyne školy Mgr. Kataríny Bernáthovej a pani učiteľky PhDr. Andrey Klajberovej. Niektorí predškoláci v priebehu mesiaci máj – jún budú vyšetrení pre odklad povinnej školskej dochádzky. Zapísaní predškoláci dostali malú pozornosť, ceruzku a omaľovánku, ktorým sa veľmi potešili.

            Rozhodnutia o prijatí/neprijatí dieťaťa na základné vzdelávanie do základnej školy budú vydané do 15. júna 2023.

            PaedDr. Monika Štrompová - riaditeľka školy

          • Deň Otvorených Dverí

          • Dňa 14. 04. 2023 prišli budúci prváci – žiaci Materskej školy Drienovec v sprievode svojich učiteliek do našej školy. Ukázali sme im priestory školy, ktorú budú od septembra navštevovať. Boli pre nich pripravené rôzne aktivity. V jednotlivých triedach boli vystavené učebné pomôcky slúžiace k výučbe. Predškoláci si mohli vyskúšať hudobné nástroje a zaspievať si pesničky. Spoznali informatickú učebňu, kde si žiaci vyskúšali  prácu na počítačoch. V ďalšej učebni ich čakali didaktické pomôcky z hodín prírodovedy a biológie, kde im pani učiteľky ukázali vnútornú stavbu nášho tela a zloženie prírody. Mali možnosť vymaľovať si omaľovánku. Prehliadka pokračovala návštevou multifunkčného ihriska, kde s radosťou skákali na trampolíne, zacvičili si a zahrali aj futbal. Predškoláci zasadli aj do lavíc medzi  starších spolužiakov a nahliadli do priebehu vyučovania. Záverečné maľovanie na tvár sa stretlo s veľkým ohlasom. Prehliadka sa ukončila spomienkovým fotením, po ktorom si šikovní predškoláci odnášali domov okrem nových zážitkov aj sladkú odmenu a malý darček. Dúfame, že sa u nás všetkým páčilo a tešíme sa na stretnutie pri zápise do 1. ročníka dňa 17. 04. 2023.

            Veľké ĎAKUJEM patrí pani učiteľkám a učiteľom, ktorí obetovali svoj čas a pripravili si pre predškolákov rôzne zaujímavé aktivity. Radosť spolupracovať s takým tvorivým kolektívom.

            Fotky z tejto akcie nájdete vo fotoalbume DOD 2023.

            PaedDr. Monika Štrompová – riaditeľka školy

          • Sila je v nás

          • V priebehu prvého aprílového týždňa sa konal 8. ročník v tlaku na lavičke pre chlapcov.  Súťaže sa zúčastnili vybraní žiaci z 5. až 9. ročníka špeciálnych tried. Súťažiaci boli rozdelení do dvoch  skupín. Prvú skupinu tvorili chlapci z 5. až 6. ročníka a druhú skupinu tvorili žiaci zo 7. až 9. ročníka. V prvej skupine chlapci  cvičili  s činkou o hmotnosti  20 kg a v druhej skupine chlapci  cvičili  s činkou o hmotnosti  30 kg. Súťažiaci mali za úlohu zdvihnúť činku v tlaku na lavičke čo najviac krát. Súťaž sa konala v posilňovni v hornej budove ZŠ.

             

            Víťazi  v kategórií  5. až 6. ročníka:

            1. Erik Balog 6. B
            2. Adrián Horváth 6. B
            3. Adrián Horváth 5. B

            Víťazi  v kategórií  7. až 9. ročníka:

            1. Erik Horváth 8. B
            2.  Adrián Horváth 9. C
            3. Radoslav Žiga 7. B

            Ing. Roman Hiľovský - športový koordinátor

          • SELFIE

          •  

            SELFIE je bezplatný prispôsobiteľný nástroj, ktorý školám pomáha uvažovať o tom, ako využívajú digitálne technológie pri vzdelávaní. Pomocou SELFIE môžu školy získať obraz o svojej situácii a vypracovať akčný plán na posilnenie svojich digitálnych kapacít. V marci 2023 sme aj my na našej škole prvýkrát zhromaždili pod vedením koordinátorky digitalizácie tieto informácie, aby nás upozornili na to, čo funguje dobre, kde sú potrebné zlepšenia a aké by mali byť priority. Do zberu údajov sa zapojili nielen učitelia a vedenie školy, ale aj všetci žiaci  tretieho až deviateho ročníka.

          • Veľkonočná WocaBee súťaž

          • ​​​​​Žiaci vybraných ročníkov sa zapojili do veľkonočnej súťaže, ktorú organizuje WocaBee aplikácia na učenie sa slovíčok. Žiaci sa s veľkou radosťou presunuli do učebne informatiky a plnili balíčky veľkonočnej slovnej zásoby. Žiakom sa nová aplikácia veľmi páčila a s veľkým záujmom riešili úlohy. Žiaci, učitelia a aj škola môžu vyhrať skvelé ceny. Koordinátorkou súťaže na našej škole bola pani učiteľka Mgr. Tímea Parlag Župčánová, ale vďaka patrí aj pani učiteľke Ing. Henriete Lenkovej, ktorá pomohla s celou organizáciou. WocaBee je nová aplikácia, ktorá pomáha žiakom naučiť sa cudzie slovíčka akéhokoľvek jazyka rýchlo, jednoducho a efektívne.

            Mgr. Tímea Parlag Župčánová

          • VYHLÁSENIE MIMORIADNEJ SITUÁCIE

          • MINISTERSTVO VNÚTRA SLOVENSKEJ REPUBLIKY OKRESNÝ ÚRAD KOŠICE-OKOLIE VYHLÁSENIE MIMORIADNEJ SITUÁCIE

            Podľa § 14 ods. 4 zákona Národnej rady Slovenskej republiky č. 42/1994 Z. z. o civilnej ochrane obyvateľstva v znení neskorších predpisov prednostka Okresného úradu Košice-okolie vyhlasuje pre územie miest Moldava nad Bodvou, Medzev a obcí Jasov, Drienovec okresu Košice-okolie dňa 06. apríla 2023 od 14:00 hod.

            m i m o r i a d n u    s i t u á c i u

            Odôvodnenie:

            V súvislosti s epidemickým výskytom prenosného ochorenia vírusového zápalu pečene typu A ( ďalej len VHA ) a podozrením na ďalšie šírenie tohto prenosného ochorenia došlo k ohrozeniu verejného zdravia II. stupňa. Na základe návrhu RÚVZ so sídlom v Košiciach, v súlade s § 48 ods. 5 zák. č. 355/2007 Z. z. o ochrane, podpore a rozvoji verejného zdravia a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov, zaslaného dňa 05.04.2023 a záverov zasadnutia Krízového štábu Okresného úradu Košice-okolie zo dňa 06.04.2023.

            Košice, 06. apríla 2023 o 14:00 hod.

            JUDr. Zuzana Vozár Kakaščíková, MBA

            prednostka

              

          • Veľkonočná výstava

          • ​​Preveselé sviatky jari,
            slnko v každej jednej tvári.
            Bystré nohy, svižný korbáč,
            šunku, rožtek ba aj koláč.
            Trošku kriku, šťastia moc,
            jednoducho krásnu Veľkú noc.

             

            Aj v tomto školskom roku sme na našej škole pre žiakov organizovali výstavku veľkonočných výrobkov. Výstavka sa uskutočnila posledný týždeň pred veľkonočnými sviatkami.

            Každá trieda si vyzdobila svoju triedu, okná a parapety s jarnými, ale aj s veľkonočnými dekoráciami. Poslaním tejto výstavky bolo ukázať tvorivosť a šikovnosť našich žiakov. Po skončení výstavky žiaci svoje výrobky zobrali domov, aby si vyzdobili svoje domovy počas veľkonočných sviatkov.

            Mgr. Bianka Szirotnyák

          • Marec - mesiac kníh

          • Knihy nás sprevádzajú počas celého nášho života. Sú bránou do sveta poznania. Pán učiteľ Rudolf Rusňák sa povenoval aj žiakom I. stupňa a predstavil im doposiaľ neznámu rómsku spisovateľku Elenu Lackovú, rómskeho básnika, spisovateľa a dramaturga Dezidera Bangu a iných. Rozprávali sa aj o rómskych zvykoch a tradíciách so zistením, že kultúry rôznych národností sú navzájom prepojené a dopĺňajú sa.  Ďakujeme za spoluprácu BAFF SA o.z. a vedeniu ZŠ Drienovec a tešíme sa na ďalšie spoločné podujatia.

            PhDr. Rudolf Rusňák

          • Čitateľská súťaž na I. stupni ZŠ

          • 45cbf1859457eddbf0ad81171ebfcc62--du-site-site-web « Materská škola,  Komenského 1162/38, Kysucké Nové Mesto

            Dňa 29.03.2023 sa na našej škole už tradične uskutočnila čitateľská súťaž pre žiakov I. stupňa. Z každej triedy sa zúčastnili 2 žiaci, z 3. A triedy 4 žiaci. Naša odborná porota v zložení: pani riaditeľka, pani zástupkyňa a pani učiteľka Janka Zubrická vybrala  víťazov  z  každého ročníka. Rozhodnutie bolo naozaj veľmi ťažké, keďže všetci zúčastnení žiaci veľmi pekne čítali.

            Víťazi získali zaujímavé  ceny a samozrejme aj diplom. Gratulujeme nasledovným víťazom:

            1. ročník – 1. miesto - Justin Horváth z  1.B

                              2. miesto  - Milan Klempár    1.A

                              3. miesto  - Viktória Vološinová 1.

             2. ročník -Tomas Horváth z 2. B

             3. ročník – Dora Horváthová z 3. A

             4.ročník - Jozefína Horváthová z 4 .A

            Mgr. Henrieta Holečko Szabóová

          • Svetový deň vody v ŠT

          • V dňoch 22. – 25.03.2023 sa uskutočnili aktivity v špeciálnych triádach zamerané na tému : 22. marec Svetový deň vody. V každej triede žiaci nakreslili výkres k tejto téme. Žiaci odpovedali učiteľom na položené otázky: Ako chránime vodné zdroje a pitnú vodu ? Čo je to pitný režim ? Ako čistíme vodu? Ako šetriť vodou ?
            Najkrajšie výkresy sme potom vybrali a urobili z nich veľký spoločný plagát. Žiakom sa aktivity veľmi páčili. Takto žiaci získali mnoho vedomostí. V priestoroch vestibulu bola urobená nástenka.

            Mgr. Magda Pelechová, PhD. - koordinátor pre environmentálnu výchovu

          • Rodinný rozpočet

          • Archeológ Electrify vlastný kam odoslat papier na peniaze pohyb indica mali  byDňa 30. 03. 2023 sa uskutočnila súťaž z občianskej náuky s názvomRodinný rozpočet“. Žiaci si prostredníctvom skupinovej práce preverili svoje vedomosti a zručnosti z finančnej gramotnosti. Súťažilo 12 žiakov, ktorí boli rozdelení do troch skupín. Aktivita pozostávala z piatich úloh, prostredníctvom ktorých sa žiaci popasovali s pojmami aj praktickými úlohami o príjmoch a výdavkoch. Overili si poznatky a zručnosti s bankovkami a vytvorili si fiktívny rodinný rozpočet. Za správne odpovede sa získavali body, po sčítaní ktorých sa určili víťazi.

            Najšikovnejšou skupinou sa stali žiaci zo 7. A triedy -  Erika Lukáčová, Dajana Vološinová, Andrea Horváthová a Marián Rigo. Víťazi boli nakoniec odmenení vecnými cenami.

             

             

            Mgr. Emil Takács

          • Spoznaj Ľudovíta Štúra

          • Dňa 29.3.2023 v 8. A triede sa uskutočnil kvíz s názvom „Spoznaj Ľudovíta Štúra“. Velikáni našej histórie nás naučili kráčať po tejto zemi so vztýčenou hlavou. Preto sa nimi môžeme inšpirovať a motivovať, aj v každodenných študijných aktivitách. 

            „Naspäť cesta nemožná, napred sa ísť musí.“ 

            Výhercami sa stala skupina žiakov s úctyhodným počtom bodov 1700. Menovite: Rebeka Horváthová, Dušan Filka, Roberta Polyaková, Paulína Horváthová

            PhDr. Rudolf Rusňák

          • Čitateľská súťaž v ŠT

          • “Knihy sú najtichším a najstálejším priateľom. Sú najprístupnejším a najmúdrejším poradcom a najtrpezlivejším učiteľom.”

                                                                                                       Charles William Eliot

             

            Marec je mesiac knihy. Dňa 30. marca 2023 sa uskutočnila čitateľská súťaž v špeciálnych  triedach. Súťaže sa zúčastnilo 10 žiakov. Textom na čítanie bola rozprávka O jeleňovi, ktorý zachránil kráľa. Víťazi dostali za svoj úspech malú odmenu.

             

            Najlepší čitatelia:

            1. miesto: Ervín Horváth  (6. B)

            2. miesto: Viktória Rigová (9. B)

            3. miesto: Dezider Horváth (8. B)

            RNDr. Irena Pavlinská

          • Svetový deň vody

          • Svetový deň vody je vždy jedinečnou príležitosťou pripomenúť všetkým mimoriadnu dôležitosť vody pre zachovanie životného prostredia i pre rozvoj ľudskej spoločnosti.

            Tento deň sme si pripomenuli aj my na našej  škole. Pani učiteľka Mgr. Mária Šimková pre všetkých žiakov od 1. – 9. ročník ZŠ pripravila rôzne úlohy, ktoré mohli naši žiaci a učitelia splniť.

             

             

            K splneniu 1. úlohy si museli všetci učitelia a žiaci nahodiť „modrý outfit“, aby sa mohla vytvoriť vizuálna  „kvapka vody“ na školskom ihrisku a na školskom dvore.

            2. úloha bola pripravená pre žiakov 4. A triedy, ktorí mali za úlohu vypočuť si rozprávku o studničke, ktorú im prečítala p. učiteľka M. Šimková a spoločne  vypracovať pracovný list.

            3. úloha čakala na žiakov 6. A triedy, ktorí mali zhotoviť projekt počas hodiny biológie na tému „Voda“.

            4.  úlohu zrealizovali žiaci 7. A triedy, v rámci hodiny chémie zhotovili projekty na tému „Kolobeh vody“.

            Svoju snahu zapojiť sa do plnenia úloh prejavili  aj žiaci 8. A triedy, v podobe 5. úlohy. V rámci hodiny výtvarnej výchovy zhotovovali papierové loďky pre našich najmenších žiakov.

            Výsledok snahy práce, ako aj nápaditosť a šikovnosť žiakov, bola viditeľná na každej zhotovenej a zrealizovanej úlohe.

            Poďakovanie patrí všetkým učiteľom a žiakom, ktorí sa do tejto environmentálnej akcie zapojili.

            Mgr. Mária Šimková – koordinátor ENV

          • Medzinárodný deň lesov

          • Medzinárodný deň lesov pripomína význam biodiverzity Organizácia spojených národov v roku 2012 vyhlásila 21. marec za Medzinárodný deň lesov.

            Les predstavuje mimoriadne cenné spoločenstvo, ktoré nám ponúka nenahraditeľné prírodné funkcie a pre ľudstvo má tak svoje jedinečné a najmä nezastupiteľné miesto.

            Tento deň sme si pripomenuli aj na našej škole s našimi žiakmi. Pani učiteľka Mgr. Mária Šimková pripravila pre najmenších žiakov I. stupňa zábavné, ale zároveň aj náučné aktivity. Úlohou našich najmenších bolo skladanie puzzle obrázkov, riešenie hádaniek, zábavných hlavolamov a vymaľovávanie omaľovaniek s lesnou tematikou. Naši najmenší žiaci vytvorili aj pekný projekt „Obrázkový les“. Žiaci 5. a 9. ročníka, taktiež v rámci hodiny biológie, vytvorili projekty „Les a Kyslé dažde“.

            Aj takýmto spôsobom sa snažíme na našej škole pestovať kladný vzťah k prírode, prírodu si treba chrániť, príroda môže existovať aj sama o sebe, vie fungovať vďaka svojim pravidlám, no ľudia bez prírody môžu existovať len veľmi ťažko, ak vôbec...

            Poďakovanie patrí všetkým žiakom a pani triednym učiteľkám I. stupňa.

            Mgr. Mária Šimková – koordinátor ENV

  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje